Cara Mudah Lulus Pinjaman Loan Rumah dengan Bank

Cara Mudah Lulus Pinjaman Loan Rumah Tanpa Slip Gaji. Loan pinjaman rumah susah nak lulus? Banyak kali dah apply, masih tak lulus? Nak tahu cara mudah nak lulus loan rumah walaupun tanpa slip gaji? Ada rahsia yang anda boleh buat dengan segera. Moga-moga impian untuk memiliki rumah pertama akan berjaya dicapai tahun ini. Nak lulus […]

Pameran dan Kejayaan Universiti Penyelidikan

Universiti Penyelidikan (Research University – RU) yang diiktiraf oleh Jemaah Menteri pada 11 Oktober 2006 untuk menjadi hab kecemerlangan pendidikan dan penyelidikan mula menunjukkan prestasi yang membanggakan. Saya berkesempatan menghadiri Pameran dan Kejayaan Universiti Penyelidikan yang telah diadakan di Kompleks Pengurusan Penyelidikan dan Inovasi, Universiti Malaya pada 24 Mac yang lalu. Berada dalam suasana ilmiah […]

5 Teknik Menjadikan Pengucapan Awam Menarik dan Tak Bosan!

Assalamua’laikum. Ilmu pengucapan awam. Ianya mungkin kelihatan cukup mudah dan santai disaat tutorial dan teori tapi sebaliknya berlaku bila tiba saatnya untuk praktikal. Sejujurnya, saya bukanlah seseorang yang mempunyai keupayaan bercakap di khalayak awam dengan begitu baik, tetapi saya juga bukanlah seseorang yang tidak mampu berucap di khalayak ramai. Saya mempunyai idola tersendiri yang telah […]

Kenapa Perlu Tunggu Esok?

Assalamua’laikum. Kita selalu tunggu esok untuk buat sesuatu. Kalau memang tak dapat elak, memang oklah, kan? Jika semuanya sudah siap sedia depan mata, kenapa perlu tunggu esok? Lagi tak best, jika sesuatu tu boleh dibuat tanpa modal selain perbuatan dan perkataan. Apa lagi yang kita tunggu? Banyak sangat ALASAN. Halangan untuk berubah? Kita ni, payah […]

Siri 2: 5 Petua Tingkatkan Mood Diri & Pasangan

Assalamua’alaikum. Siri 2: 5 Petua Tingkatkan Mood Diri Sendiri. Mood yang positif penting untuk kita hasilkan impak yang super berkesan. Seorang tukang buat burger pasti membakar daging burger dengan lebih sedap. Seorang pekerja menyiapkan tugasan dengan lebih cekap. Seorang isteri mengurus rumahtangga dengan lebih super seronok. Bagaimana? Jom, baca 5 lagi petua untuk tingkatkan/kembalikan mood […]

5 Cara Tingkatkan Mood!

Assalamua’laikum. 10 Cara Tingkatkan Mood/Motivasi Diri. Biasalah, ada harinya kita hilang mood. Nak buat kerja pun berkira. Terutamanya hari Isnin. Ada saja serba tak kena. Silap haribulan, lupa nak zipkan seluar. Awas! Itu semua mainan emosi. Jiwa kacau dengan pelbagai cerita yang mengecewakan dan menyerabutkan. Bagaimana caranya untuk kita kembalikan mood kita? Ada yang cakap, […]

Jom Memberi!

Assalamua’laikum. Jom Memberi! Hidup untuk memberi pasti lebih indah. InshaaAllah. Saat dan tika ni, ambe mungkin sedang berjimba-jimba di tepian pantai di kampung bersama keluarga tersayang. Maklumlah, tumpang cuti 1Malaysia. Jadi, ambe tinggalkan entri ni dengan sekeping gambar dan kata-kata hikmah ini untuk dihadami bersama.

Sila Jangan Sekadar Dengar Dengar Dengar Sahaja!

Assalamualaikum. Boleh tahan panas juga isu “dengar dengar dengar” ni. Macam-macam respons yang timbul selepas video tersebut dimuatnaik ke YouTube. Kuasa viralnya begitu besar. Impaknya juga merebak ke bidang pemasaran seperti yang dilaporkan oleh blogger INI. Cukup menarik. Suara mahasiswa semakin lantang. Apakah ada telinga-telinga yang dipunyai oleh mereka yang memegang kuasa sudi mendengar “rintihan” […]

Oh! Kontest & Pemenang Buku Perang Arab-Israel 1973

Assalamua’laikum. Kini, giliran ambe mengumumkan pemenang cabutan bertuah sebuah buku iaitu buku ‘Perang Arab-Israel 1973’ sempena┬á kesudian rakan semua mengklik butang g+1@tweet@Like Fb untuk entri kontest iPhone 5 Gadget Impian yang dahpun tamat. Semalam, kecoh juga dilaman fb tentang ‘duplicate content’ yang berlaku antara peserta kontest ni. Hangat dan panas juga. Pasti penganjur sudahpun tahu […]