Biodata

Blogger hafizmohd.com

Sebagai seorang blogger, saya lebih dikenali sebagai Hafizmd. Seorang eksekutif di sebuah syarikat swasta. Dilahirkan di Kampung Chendering, Kuala Terengganu dan kini menetap di Sri Gombak. Suami kepada seseorang yang cukup penyayang, juga seorang blogger iaitu Blogger Fiezaradzi. Alhamdulillah, dikurniakan amanah sepasang cahaya mata.

Sejarah blogging begitu indah. Blog ini semuanya bermula secara PERCUMA selepas memenangi satu kontest mudah anjuran Blogger Tuan Rohaizad.com. Hadiahnya penajaan hosting dan domain percuma selama setahun oleh JomHosting. Langkah kecil ini akhirnya membawa saya kepada beberapa siri kejayaan manis dalam diari seorang blogger separuh masa. Antaranya pencapaian manis blog hafizmohd.com ialah;

  1. Tempat pertama Blogger Contest Tanah Arab
  2. Tempat pertama Contest Review Blog Papa Mifz
  3. Pemenang kategori Entri Terbaik Mom Blogger Referrel Contest
  4. Tempat pertama Contest Review Blog SirapLimau.com

Sebagai memenuhinya sebagai hobi dan punca pendapatan sampingan, saya gemar berkongsikan info petua kesihatan terutamanya berkaitan petua menguruskan badan, info sukan terutama sukan bola sepak Malaysia,  info kekeluargaan dan beberapa lagi pengalaman kehidupan.

Jika ada sebarang persoalan dan apa saja pertanyaan, penulis boleh dihubungi melalui;

  • Email: ahmadhafiz83@gmail.com/hipa012@hotmail.com
  • Twitter: www.twitter.com/hafizmd
  • Facebook: www.facebook.com/hafizmd

Salam ukhwah saya hulurkan buat seluruh pengunjung hafizmohd.com.

Terima kasih.

NOTA PENAFIAN:

Artikel ditulis berdasarkan pengalaman peribadi dan juga melalui pembacaan penulis. Sebarang kehilangan, kerosakan dan komen pembaca adalah tanggungjawab anda. Jika ingin berkongsi sebarang artikel, adalah amat dialu-alukan. Penulis sekadar memohon kerjasama anda untuk menyertakan link asal entri tersebut ke blog www.hafizmohd.com. Terima kasih dan selamat membaca.

{ 38 comments… read them below or add one }

jay kay September 20, 2010 at 8:21 pm

salam blogger ore ganu kito! dr kelate kito! ;)

Reply

hafizmd September 22, 2010 at 9:53 am

salam ganu utk kelate..yeahaaaa :D

Reply

musi October 10, 2010 at 11:16 pm

Salam.
Alhamdulillah, didoakan semuga anda dan keluarga bahagia penuh kesejahteraan dari Ilahi. Kita memdidik diri kita , isteri dan anak bermula dari rumah dengan penuh kasih sayang dan berhikmah. Insyaallah barakahnya ada.

Reply

hafizmd October 11, 2010 at 4:44 pm

@musi, Salam.
Alhamdulillah. Rezki Allah dan rahmat NYA begitu banyak dan tidak ternilai. Moge kami dan semua sahabat sntiasa dalam rahmat dan redha Allah serta sentiasa bersyukur atas segala kurniaanNYA.ameen

Reply

mankuchai October 15, 2010 at 12:37 am

oh tak jauh la kita…saya dari Pahang (Maran) :) salam perkenalan!

Reply

hafizmd October 15, 2010 at 9:43 am

dekat sgt dah tu..agaknye 2-3jam saje dari KT..

salam perkenalan juge :D

Reply

Anwar Osman November 3, 2010 at 1:12 pm

Assalamu’alaikum,
Anwar mendaftar diri sebagai sahabat baru. Harap tunjuk ajar dari saudara.

Sekian, terima kasih.

Reply

adele December 16, 2010 at 1:20 pm

salam ‘alaik..
wah, bahagia membaca profail ni..
semoga berbahagia ke akhir hayat..amiin.. =)

Reply

hafizmd December 16, 2010 at 2:04 pm

salam ‘alaik..

terima kasih atas doa…ameen…mudah-mudahan…insyaAllah :D

Reply

Amry January 5, 2011 at 2:19 pm

SALAM BRO HAFIZ. FIRST TIME TERJAH KE SINI.SALAM KENAL :)

Reply

hafizmd January 12, 2011 at 5:11 pm

@Amry, salam kenal…insyaAllah…akan terjah blog bro amry
:D

Reply

zulman77 March 9, 2011 at 11:11 pm

1st time singgah sini sebab saudara pernah singgah kat blog saya…TERIMA KASIH…salam perkenalan…
Baca entri terkini Blogger zulman77´s: Cubaan Pertama Dengan WordPress

Reply

ciksembang March 12, 2011 at 5:04 pm

baru kenal brother ni..
bagusnya..isteri berpantang, hafiz pun berpantang sama ..44 hari tak berblog
Baca entri terkini Blogger ciksembang´s: Restoran Makanan Arab Hadramawt

Reply

hafizmd March 12, 2011 at 9:44 pm

Salam kenal yer…hhehe

Taklah pantang terus…jenguk juga bila ada masa…dah jadi rutin dah dgn blog ni…hehe…

Terima kasih singgah sini…

Reply

hafizmd March 12, 2011 at 9:44 pm

Salam kenal yer…hhehe

Taklah pantang terus…jenguk juga bila ada masa…dah jadi rutin dah dgn blog ni…hehe…

Terima kasih singgah sini…

Reply

zainab June 29, 2011 at 1:22 pm

assalamualaikum……….

saudara,
berkenaan dgn buah mahkota dewa yg sudara ign th, di sn sy ade menanam pokok tersebut.

Reply

ProfHariz June 27, 2012 at 2:51 pm

Baru saya perahsan :(
Baca entri terkini Blogger ProfHariz´s: Wordless Wednesday #8 – Rindu Buffered Earning Nuffnang

Reply

hafizmd June 27, 2012 at 3:19 pm

Apa yg baru perasannye PH? =)

Reply

samdaddycool July 2, 2012 at 2:30 am

Tganu kat mana boh?
Baca entri terkini Blogger samdaddycool´s: Kerja part time di rumah vs Kerja sambilan di rumah

Reply

hafizmd July 2, 2012 at 12:48 pm

KT, tapi la ni kat Selangor =)

Bro sam kat Ganu ke ni?

Reply

samdaddycool July 2, 2012 at 10:12 pm

Dulu pernah duduk Chendering, hari-hari ulang alik gi ladang kambing kat Marang..

suatu masa dulu..
Baca entri terkini Blogger samdaddycool´s: Contest Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati

Reply

hafizmd July 3, 2012 at 11:43 am

Chendering? Dekat sangat dah ngn rumah aku ni…hehe

Sewa ke mmg asal situ? Chendering kat mane bro?

Reply

samdaddycool July 8, 2012 at 2:54 pm

Chendering, bukit batu putih (jalan kubang ikan…) rumah sapa? biarlah rahsia.. Taman Permin Jaya tu memang biasa pergi, siap pernah niaga baja tahi kambing di pasar tani tu. + pernah niaga ice blended di pasar malam simpang 4 (chendering)..

Bro Chendering katne?
Baca entri terkini Blogger samdaddycool´s: Blog uncle seekers 2012 kat mana nak tengok?

Reply

hafizmd July 10, 2012 at 12:31 am

oooo…dekat sangat dah ni…bukit batu puteh ni tmpat aku selalu lepak…

siap tmpt lahir lagi…hehehehe..pasar malam tu lagilah..

chendering pantai pandak bro…

Reply

samdaddycool July 11, 2012 at 1:45 am

sweet.. :)
Baca entri terkini Blogger samdaddycool´s: Bayaran pertama Jobdirumah

Nazirah binti Amin July 19, 2012 at 4:59 pm

En. Hafiz, boleh ke cal saya , nombor telefon saya 0136393600. Nak tanya tentang mahkota kering, mahal ke murah kalau beli dgn En. Hafiz. Akak ni orang veteran dah, banyak penyakit, tu lah nak tanya tentang benda ni. TQ

Reply

yusri August 16, 2012 at 7:01 am

Salam Ukhwah Blogger Teganu kite…
Baca entri terkini Blogger yusri´s: Wordless Wednesday #11 – Kad Raya

Reply

AmiRini September 5, 2012 at 3:00 pm

Assalamualaikum….
Salam perkenalan dari saya….
Baca entri terkini Blogger AmiRini´s: Satu Minggu Satu Doa – Doa bangun dari tidur

Reply

hafizmd September 7, 2012 at 11:31 am

Wa’alaikumussalam
Salam perkenalan kembali. Terima kasih singgah sini.

Reply

pahan November 21, 2012 at 2:16 pm

salam kenalan bro :)
Baca entri terkini Blogger pahan´s: Blogger Paling Kool di Malaysia Bulan November 2012

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:25 pm

As salam utk bro pahan jugak..terima kasih singgah sini

Reply

Datin Tyka March 5, 2013 at 8:33 pm

salam perkenalan dari saye..
Baca entri terkini Blogger Datin Tyka´s: Terima Kasih Nuffnang

Reply

Izzat Eshak March 10, 2013 at 1:31 pm

Salam perkenalan bro =)
Baca entri terkini Blogger Izzat Eshak´s: Gaji dalam bisnes

Reply

hafizmd March 11, 2013 at 1:39 pm

Salam perkenalan kembali bro!

Reply

Asyrof Asri March 20, 2013 at 2:15 am

Salam perkenalan dari saya, Asyrof. ;)
Baca entri terkini Blogger Asyrof Asri´s: AsyrofAsriStudio.com, MuazFaris.com Kenali Blogger Kacak, Comel Dan Bergaya

Reply

Azhar September 14, 2014 at 10:16 pm

Salam perkenalan tuan Hafizmd. Blog dan blogger yg hebat ni. mohon tunjuk ajar.. :)

Reply

Kasumabahri Masjuriah January 15, 2015 at 1:27 pm

Saya pembekal mahkota dewa …tapi tak berapa tahu nak pasarkan secara meluas melalui maya…mahkota dewa dah ada 300kg untuk dipasarkan…tolong blogerkan Kasuma 019 7131743 1 kg rm45 sahaja

Reply

hafizmd July 12, 2012 at 2:43 pm

moga sweet selamanya…ameen =)

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 2 trackbacks }