Firesale Amal Banjir 2014: 14 Ebook Hanya RM97!

Assalamua’laikum. Banjir 2014. Ujian Allah buat hamba-hambaNYA yang terpilih. Pasti tersurat dan tersirat sejuta hikmah bagi kita yang mahu berfikir. Banjir kali ni memang cukup luar biasa. Kita yang tidak merasai sendiri beban kepayahan dan kesusahan mangsa banjir sewajarnya ambil peluang untuk turut sama membantu. Takde wang ringgit, kita sumbang tenaga. Takde kudrat tenaga, kita bantu dengan menyebarluaskan usaha pihak lain untuk ringankan beban mangsa banjir.

Firesale Amal Banjir 2014 oleh IM Malaysia

firesale amal banjir 2014 im malaysia
Mereka sudah membantu. Bagaimana kita?

Bagaimana kita dapat turut sama membantu mangsa banjir?

1. Dapatkan Pakej Firesale ini sebelum 4 Januari 2014. Apa yang ditawarkan dalam pakej ini? Ada 14 buah ebook semuanya dalam 1 harga iaitu RM97.00 sahaja. Bagi saya, ianya cukup luar biasa tanda soladiriti IM Malaysia.

  1. MB2000: Tuan Faisal Abdullah (harga asal RM150).
  2. Tawaran Meleleh: Tuan Bukhari Ramli (harga asal RM100).
  3. 7 Fasa Penting Bina Empayar Perniagaan Internet: Tuan Fariz Azaki (harga asal RM37).
  4. 7 Mantera Penulis Digital Sukses: Tuan Adly Mukhtar (harga asal RM37).
  5. FB Affiliate Income: Cikgu Hafiz (harga asal RM200).
  6. Belajar FB Power Editor: Tuan Firdaus Azizi (harga asal RM159)
  7. Pakej Import dari China: Tuan Eruwan Gary (harga asal RM80)
  8. Pakej S.U.K.S.E.S Usahawan Internet: Tuan Eruwan Gary (harga asal RM50)
  9. Photoshop Mudah: Tuan Akram Hasyim (harga asal RM50)
  10. Teknik SEO Merah Jambu: Tuan Ahmad Faizal aka Encik Titan (harga asal RM120)
  11. Asas FB Ads: Sifu Jamal (harga asal RM150)
  12. Kamus Marketing: Raja Kamil (harga asal RM67)
  13. Keahlian WC Premium: Tuan Shuth (harga asal RM97)
  14. Skrip Close Sale SMS/WhatsApp: Tuan Suffian Salahudin (harga asal RM47).

Sungguh luar biasa!!!

Jumlah harga sebenar untuk kesemua 14 ebook ni kalau dibeli berasingan ialah RM1381.00

Tapi, untuk Firesale Amal 2014 ini, hanya RM97! Sambil kita menambah ilmu, kita menyumbang RM97 terus ke tabung mangsa banjir. Tiada 1 sen pun masuk kantung poket semua IM di atas. Sama-sama kita menyokong sebarang usaha untuk meringankan beban saudara-saudara kita. Hari ni hari mereka, esok lusa mungkin kita pula yang mengharapkan bantuan mereka.

Inilah saatnya kita rapatkan ukhwah. Kita dah lama leka dan lalai dalam usaha mengeratkan silaturrahim.

Terus ke laman ini untuk menyumbang melalui Firesale Amal 2014 ini.

Klik sini –> Firesale Amal Banjir 2014

2. Jika anda tidak berminat dengan tawaran ini, tak mengapa. Saya cukup yakin, kita sentiasa berdoa untuk kesejahteraan saudara-saudara kita yang sedang diuji cukup hebat.

3. Tekan butang Share entri ini. Mana tahu, ada rakan-rakan anda yang sedang mencari peluang untuk membantu mangsa banjir.

Nota: Tolonglah berhenti menjadi “keyboard warrior” yang asyik mencari salah orang itu dan orang ini. Lagi banyak kita cari salah orang, lagi banyak kita merugikan diri sendiri. Cukup meloyakan tiap kali saya baca status manusia sebegini.

Subhanallah Alhamdulillah Allahuakbar!

Assalamua’laikum.

Subhanallah. Hamparan langit Allah yang luas antara panorama yang aku jatuh cinta. Macam-macam bentuk yang ada. Semuanya sentiasa menarik mata dan membuatkan aku berfikir banyak perkara tentang kehebatan Allah. Mudah-mudahan gambar yang aku kongsikan ni sikit sebanyak meningkatkan iman dan taqwa kita kepada Allah. Takde benda lain yang lebih penting di sisi Allah selain nilaian taqwa kepadaNYA.

langit indah di waktu pagi
Memang cantik giler!

Sekadar entri ringkas mengubat rindu untuk berblog. Banyak benda nak tulis, tapi sayangnya ‘tak cukup rajin’ untuk menulis.

Apapun, misi buat duit dengan blog masih lagi berjalan dengan baik. Alhamdulillah.

Buffet Ramadhan Casa Ombak – This Is Something Different!

Assalamua’laikum. Buffet Ramadhan Casa Ombak. Anda mencari tempat untuk berbuka puasa? Inginkan kelainan menikmati menu buffet Ramadhan?

Casa Ombak “This Is Something Different InsyaAllah memberikan kelainan dan kenangan manis kepada anda di bulan Ramadhan ini.

buffet ramadhan casa ombak terbaik kuala lumpur
Buffet Ramadhan Casa Ombak menjanjikan kelainan untuk anda.

Buffet Ramadhan Casa Ombak “This Is Something Different

Tagline “This is something different” membayangkan suasana dan pengalaman yang berbeza buat anda yang berkunjung ke Casa Ombak untuk menikmati buffet Ramadhan. Konsep santai dengan ruang terbuka ala-ala taman sememangnya menjanjikan keselesaan terutama kepada pengunjung yang datang bersama anak-anak. Pasti konsep ala taman sebegini sedikit sebanyak ‘melegakan’ anak-anak yang sentiasa sukakan tempat yang terbuka dan santai. Percayalah, anak-anak pasti akan lebih seronok dan teruja untuk menikmati hidangan buffet Ramadhan di Casa Ombak ini.

buffet ramadhan casa ombak kuala lumpur
Berbuka santai di Buffet Ramadhan Casa Ombak.
buffet ramadhan casa ombak berbuka sambil beramal
Berbuka sambil beramal untuk tabung Gaza di Casa Ombak.

Berbuka sambil beramal di Casa Ombak!

Tidak cukup dengan konsep santai ini, pihak pengurusan Casa Ombak Sdn. Bhd sentiasa prihatin dengan isu semasa lebih-lebih lagi melibatkan saudara kita di Palestin. Tiada yang lebih menggembirakan bilamana kita tidak melupakan nasib saudara-saudara kita yang ditimpa ujian.

Atas dasar persaudaraan sesama agama inilah, saya percaya pihak Casa Ombak telah pun mengambil inisiatif kutipan derma khas untuk Tabung Gaza. Satu usaha yang cukup murni dan bermakna lebih-lebih di saat kita berbuka puasa. Hikmah Ramadhan dirai bersama. This is really something different! Tahniah!

Menu buffet Ramadhan di Casa Ombak?

Menu di buffet Ramadhan Casa Ombak disediakan secara buffet stall terbuka. Anda bebas memilih aneka juadah hidangan yang tersedia dalam suasana yang cukup santai dan tenang. Pelbagai hidangan kampung tersedia dan juga instant cook stall corner untuk anda!

Jom kita cuci mata dengan menu seleksi pilihan di Casa Ombak yang semestinya HALAL.

menu buffet ramadhan berpatutan casa ombak
Antara kuih muih di Casa Ombak!
buffet ramadhan casa ombak menu kampung nasi kerabu terbaik
Nasi kerabu pun ada!
menu sup buffet ramadhan casa ombak
Berbuka tak nak makan nasi? Jangan risau. Seleksi mee/meehon sup untuk anda!

Ini baru sedikit! Banyak lagi seleksi pilihan buffet Ramadhan untuk anda jamah di Casa Ombak. Kambing golek pun ada!

Promosi & pakej yang ditawarkan di Buffet Ramadhan Casa Ombak?

Tempahan boleh dibuat untuk individu, berkumpulan, berkeluarga mahupun untuk tempahan syarikat. Semuanya akan diuruskan untuk anda.

Dewasa : RM 55.00 seorang
Kanak-kanak : RM 27.00 seorang ( umur 5 – 12 tahun )

Pastinya harga yang ditawarkan adalah berbaloi dengan apa yang bakal anda nikmati.

Kepada anda yang ingin membuat tempahan Buffet Ramadhan Casa Ombak, boleh hubungi pihak Casa Ombak Sdn Bhd dengan segera di talian:

Call/Whatsapp : Akma Omar 013-2680001
Tel : 03 21818750
Call/Whatsapp : 013 624 1417
Call/Whatsapp : 012 662 1062
Facebook page : Ombak Creative page

Tempat solat yang selesa juga disediakan untuk muslimin dan muslimah.

Orang kuat Buffet Ramadhan Casa Ombak?

Jom kita kenali serba ringkas orang kuat di sebalik Casa Ombak. Anda boleh kenali mereka dengan lebih mesra di lokasi buffet Casa Ombak. Semuanya ramah-ramah belaka!

  • Ombak Creative adalah sebuah syarikat pengurusan majlis dibawah pengurusan Casa Ombak Sdn Bhd.
  • Telah menjalankan pengurusan majlis lebih 10 tahun. Sememangnya cukup cekap! Anda jangan risau jika ingin membuat tempahan syarikat. Pastinya terbaik!
  • Team Ombak Creative berpengalaman menguruskan katering, majlis perkahwinan, majlis koprat dan persendirian.
  • Lokasi kami terletak di Casa Ombak Banglo, No. 22 Jalan Damai off Jalan Ampang. Merupakan lokasi yang berkonsepkan ala taman yang cukup santai.

lokasi buffet ramadhan casa ombak kuala lumpur

Bersediakah anda merasai pengalaman santai berbuka puasa bersama insan tersayang di Casa Ombak? Rasai sendiri Buffet Ramadhan Casa Ombak – THIS IS SOMETHING DIFFERENT!

Contest Duit Raya Casa Ombak ini dianjurkan oleh AkmaOmar.com, ditaja oleh Pengurus Perkahwinan Ombak Creative, Lelaki Kacak, Roti Boom Asli, Custom Tshirt, Denaihati.com, Inspired Magazine, Profhariz.com, KitePunye.com, Zoncinta.com, Jawatan Kosong Kerajaan, Exam PTD

Keputusan Terkini Belanda vs Costa Rica Suku Akhir Piala Dunia 2014

Assalamua’laikum. Keputusan terkini Belanda vs Costa Rica. Belanda vs Costa Rica. Keputusan terkini masih lagi 0-0. Sekarang dah masuk minit ke -17 masa tambahan. Mampukah Belanda cari gol berharga untuk layak ke separuh akhir Piala Dunia? Kita tunggu ajerlah kejap lagi!

Keputusan terkini: Belanda 0 vs Costa Rica 0 (Belanda menang penalti 4-3)

Kalau penalti…fuh! Ok. Tunggu penalti.

– Minit akhir, Van Gaal ganti keeper sebab nak penalti. Masukkan Krul keeper Newcastle United. Nampak bijak taktik ni!

– Yeahhh! Krul jadi wira pagi ni! Taktikal cerdik Van Gaal memang menjadi! Belanda ke separuh akhir.

– Nantikan Belandan vs Argentina di separuh akhir Piala Dunia 2014!

Nak tak nak, pasti peminat Manchester United dah mula berbunga hati masing-masing…hehee

Liat jugak Costa Rica ni. Mau berpeluh peminat Belanda camni…hahahhaa

keputusan terkini belanda vs argentina separuh akhir brazil vs germany
Brazil vs Germany | Belanda vs Argentina. Pasukan pilihan korang? *Bukan waktu Malaysia tu yer.

1. Brazil vs Germany dalam aksi separuh akhir nanti. Neymar kemungkinan besar dah out sebab cedera tulang belakang.

2. Argentina vs Belgium. Argentina menang 1-0 lawan Belgium pagi tadi.

3. So, inilah saja update ringkas untuk kali ni. Harap korang semua sentiasa sihat dan lebih sihat dalam bulan puasa ni. Bola-bola juga, jangan lupa beramal….hohoo

Operasi Mengetam di Pantai Pandak Chendering Terengganu

Assalamua’laikum. Operasi Mengetam di Pantai Pandak Chendering Terengganu. Ini operasi sulit yang kami adik-beradik buat masa cuti balik kampung minggu lepas. Punyalah seronok walaupun operasi dalam keadaan gelap! Korang pernah sertai operasi mengetam?

tempat mandi pantai menarik di terengganu chendering
Pantai Pandak Chendering yang aman damai. Syok mandi wooo! Antara tempat menarik di Kuala Terengganu.

Operasi mengetam di Pantai Pandak Chendering

Mengetam bukan mengeram yer. Jangan korang salah baca dan salah faham. Mengetam atau tangkap ketam. Musimnya hampir serentak dengan musim candat sotong. Operasinya waktu petang pun boleh tapi biasanya ketam-ketam tak tak banyak waktu petang. Segan agaknya sebab cerah. Jadi, waktu paling best nak mengetam ni pada waktu malam.

Peralatan untuk mengetam? Mudah sangat pun. Ada 4 benda jer korang perlu sediakan sebagai pengeras kepada ketam-ketam comel ni.

  1. Batang buluh yang dipotong dalam setengah meter panjangnya.
  2. Kepala ayam sebagai pengeras untuk ketam-ketam (umpan).
  3. Lampu suluh yang berfungsi.
  4. Baldi untuk letak ketam-ketam comel tu nanti. Kalau tak nak, korang boleh letak dalam seluar korang (itupun kalau korang tak nak kena kepit! hahahaha)

Cara-cara tangkap ketam atau mengetam?

  1. Korang ambil kepala ayam tadi dan cucuk pada batang buluh tu. Kalau ada banyak kepala ayam, lagi bagus sebab lagi banyak ketam-ketam comel yang bakal korang dapat nanti.
  2. Pacakkan batang buluh tadi dalam air pantai tu. Pacak pada kedalaman air paras lutut korang jadilah. Jangan p pacak sampai paras pinggang. Itu nak tangkap binatang lain!
  3. Dah siap pacak, korang tinggalkanlah buluh-buluh tu. Jangan korang tunggu tercegat kat situ. Segan ketam nak datang gigit kepala ayam tadi.
  4. Dah agak-agak 2-3 minit, pergilah tengok batang-batang buluh tadi. Bawak lampu suluh dan suluh dalam air. Tengok ada tak ketam sedang bergayut-gayut kat kepala ayam tu. Kalau ada, korang tangkaplah ketam tu dengan tangan korang. Pepandailah nak tangkap macam mana, janji jangan kena kepit!

Hasil operasi mengetam kami malam tu!

tempat menarik di kuala terengganu tangkap ketam
Ketam-ketam yang siap sedia untuk dingap!

Tak banyak tapi puas hati dan gembira sebab dapat luangkan masa bersama adik-beradik. Berkumpul ramai-ramai memang best!

@hafizmd – Punyalah lama tak update blog ni. Dah rasa kaku minda. Takpe, kadang-kadang baguih jugaklah tak update blog. Baik ambe ‘diam’ daripada ambe tersalah tulis bukan-bukan dalam blog ni

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S41

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S41. Perlukan panduan peperiksaan khas online SPA Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 hujung Mei ini? Atau anda masih keliru dengan sistem exam online yang diadakan secara online? Tonton video penerangan tentang exam online dihujung entri ini.

Anda calon exam online Pegawai Pembangunan Masyarakat? Masih lagi keliru kerana sistem peperiksaan atas talian ini masih baru? Tonton video khas panduan menduduki peperiksaan online SPA di akhir artikel ini untuk lebih jelas bagaimana langkah-langkah yang perlu anda lakukan untuk exam online ppm gred s41 ini.

Nak kerja di agensi kerajaan (seperti PBT, MQA,MyIPO dll) yang menawarkan imbuhan setara dengan kerja kerajaan? Downlaod template RESUME khas untuk agensi kerajaan + strategi berkesan!

Nak Kerja di Agensi Kerajaan? Terus DOWNLOAD Panduannya DI SINI

Perlukan Panduan Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Pembangunan Masyarakat?

Life is 10% what happens to me and 90% of how I react to it. – Charles Swindoll

Tiada istilah terlambat dalam kitaran hidup kita. Jika hari ini kita gagal, tidak bermakna kita akan terus gagal selamanya! Terus positif dan teruskan berusaha untuk memasuki kerja kerajaan ataupun di agensi kerajaan yang lain. Untuk itu, saya kongsikan kepada anda beberapa panduan yang saya kira pasti bermanfaat untuk pencari kerja kosong kerajaan mahupun di agensi-agensi kerajaan. Peluangnya amat luas selagi kita terus yakin dan berusaha!

Bagaimana anda bertindakbalas dengan peluang temuduga yang datang mungkin hanya sekali dalam hidup anda? Adakah sekadar cukup dengan hanya meneka-neka contoh soalan? Adakah puas hati sekadar merasa ‘cukup-cukup makan sahaja’ sedangkan calon lain sudah jauh mengambil jalan pintas untuk persediaan exam online yang lebih bagus?

Hanya anda yang mampu mengubah nasib anda. Bertindaklah dengan tepat dan pantas. Tiada ruginya anda berusaha lebih lengkap kerana sekurang-kurangnya tiada rasa ralat mahupun menyesal selepas menduduki peperiksaan online nanti! Tepuk dada masing-masing. Sudahkah anda benar-benar bersedia?

Khas untuk anda. TimInfoKerjaya telah menyediakan satu panduan khas untuk bakal calon exam online S41 Pegawai Pembangunan Masyarakat. Kisah kejayaan TimInfoKerjaya membantu calon temuduga SPA memang terbukti berkesan! Tiada keraguan malah anda ditawarkan jaminan wang dikembalikan tanpa banyak soalan!

KLIK DI SINI –> Download Panduan Lengkap Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S41

(HARAP MAAF lama download SUDAH DITUTUP)
Berapa seksyen yang ada untuk peperiksaan online SPA?

Hanya ada 3 seksyen iaitu:

  1. Seksyen A: Pengetahuan Am
  2. Seksyen B: Daya Menyelesaikan Masalah
  3. Seksyen C: Ujian Personaliti

Nak tahu contoh soalan lebih tepat, bertindaklah dengan tepat!

Selamat berjaya buat semua calon Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred s41!

Biodata Ringkas Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman MB Terengganu

Assalamua’laikum. Menteri Besar Terengganu yang baru, Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman dilantik menggantikan Datuk Seri Ahmad Said yang “diturunkan” jawatan. Ambe sebagai rakyat jelata Negeri Terengganu ‘tidaklah terkejut’ mana, disebabkan memang dah dengar khabar angin sejak tahun lepas lagi tentang perjanjian tempoh setahun antara Datuk Seri Ahmad Said dan PM Dato Seri Najib Razak. Benar atau tidak adanya perjanjian sebegini, wallahua’lam.

Isu kenapa Datuk Seri Ahmad Said di’turunkan’ jawatan tidaklah ambe berminat untuk tulis dan cerita panjang lebar di sini. Itu bukan bidang ambe. Anda boleh cari sendiri di blog-blog politik yang lain. Ambe hanya sediakan sedikit snapshot kronologi perletakan jawatan Datuk Seri Ahmad Said pada 13 Mei yang lalu.

Cuma satu saje nasihat ambe, baca boleh tapi janganlah percaya 100%. Kalau rasa nak komen, komenlah secara akhlak orang Islam. Kalau nak maki, baik simpan kata-kata makian anda dalam mulut dalam-dalam! Itu lebih baik berbanding anda ‘berhutang pahala’ dengan sesiapa saja yang anda maki!

Apa yang lebih menarik perhatian ambe ialah siapa dia Menteri Besar baru Negeri Terengganu Darul Iman yang ambe sayangi ini. Dia ialah Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman.

Biodata Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman

biodata Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman
Menteri Besar Terengganu Datuk Ahmad Razif
  • Tempat lahir: Kuala Terengganu
  • Tarikh lahir: 7 November 1965
  • Sudah berkahwin dengan mempunyai 4 orang cahayamata.
  • Pendidikan: Sarjana Sains dalam Bimbingan dan Kaunseling dari Universiti Putra Malaysia.
  • Ahli Dewan Undangan Negeri Seberang Takir.
  • Menteri Besar Terengganu yang ke-14, menggantikan Datuk Seri Ahmad Said.
  • Beliau juga memegang portfolio Pengerusi Jawatankuasa Sains dan Teknologi, Alam Sekitar, Teknologi Hijau dan Air negeri.
  • Hobi waktu lapang: Baca buku-buku agama.
  • Tempat yang paling ingin dilawati: Mekah dan Madinah

Inilah serba ringkas biodata Menteri Besar Terengganu yang terkini, Datuk Ahmad Razif. Sekadar pencerahan kepada diri ambe dan kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk mengetahui situasi terkini perkembangan politik di negeri Terengganu Darul Iman.

Ambe baca, tengok dan perhati penuh minat dari kejauhan!

kronologi ahmad said letak jawatan umno terengganu bekas menteri besar terengganu
Genap setahun!

Terkini:

  1. Datuk Ahmad Razif akan buat sidang media khas selepas bertemu PM.
  2. PAS Terengganu juga akan buat sidang media khas tentang kemelut politik Terengganu petang ni, pukul 5.
  3. 2.06 petang: Bekas MB Terengganu, Datuk Seri Ahmad Said kembali sertai Umno. Sebelum itu, Adun Bukit Besi iaitu Roslee Daud juga turut kembali sertai Umno.
  4. Nampak gayanya, kembali seperti asal. Hanya tukar MB Terengganu yang baharu.

Menarik untuk ambe perhati. “Dunia politik memang adakalanya kejam penuh sepak terajang diluar batasan!” & semuanya dalam perancangan Allah jua. Allah sebaik-baik perancang. Pasti ada hikmah disebalik semua yang terjadi. Tinggal kita nak fikir dengan mata fitrah!

Tiba-tiba teringat entri kawan ambe yang ni tentang jasa Datuk Seri Ahmad Said. Boleh baca di sini yer, “Taman Rekreasi & Mini Zoo Kemaman.”

@hafizmd – Macam ambe katalah, kalau nak komen silalah komen dengan adab dan akhlak seorang Islam. Bukan setakat di blog ini, malah kat mana pun kita, akhlak tunjang kekuatan kita. Betul dok ning?

Cabaran Raja Tarik 2014 Bermula! Berani Nak Lawan Raja Teh Tarik?

Assalamua’laikum. RM25,000 jumlah hadiah untuk pemenang Cabaran Raja Tarik 2014. Fuh! Senang ke nak lawan tarik teh ni? Kalau korang berani, boleh sahut Cabaran Raja Tarik F&N 2014!

Cabaran Raja Tarik F&N 2014
Berani sahut Cabaran Raja Tarik F&N 2014?

Aku diberi kesempatan untuk lihat dengan lebih dekat Cabaran Raja Tarik 2014 hari tu di Mydin Mall USJ. Macam-macam gaya yang ditunjukkan oleh peserta hari tu. Serius, bukan senang nak jadi finalist Raja Tarik. Aku yang sekadar tengok pun ada rasa teruja, apa lagi peserta yang masuk Cabaran Raja Tarik 2014 ni. Memang berani dan sempoi!

Cabaran Raja Tarik F&N 2014

Aksi Raja Tarik 2013, Saudara Azlin antara yang memukau aku petang Sabtu lepas. Dengan bertemankan iringin muzik Gangam style, Saudara Azlin ligat buat aksi menarik. Korang boleh tengok antara aksi menarik beliau di bawah.

Aksi Juara Raja Tarik 2013, Norazlin Janus.
Aksi Juara Raja Tarik 2013, Norazlin Janus.

Sebelum Raja Tarik 2013 ni tunjuk aksi kat atas ni, beliau dah demontrasi cara nak sediakan teh tarik kahwin. Nama pun dah ‘kahwin’ jadi hasilnya memang lebih kaw, lebih sedap, lebih buih dan lebih sihat sebabnya kurang manis!

Fara fauzana di cabaran raja tarik 2014
Farah Fauzana dan Raja Tarik 2013, Norazlin Janus yang buat demo teh tarik kahwin. Powernya teh tarik kahwin ni sebab kurang manis tetapi kekal berkrim!

Lepas ni, bolehlah buat kat rumah masing-masing. Kurangkan menyinggah kedai mamak tu..hehehe

cabaran raja tarik 2014
Tarik jangan tak tarik!
cabaran raja tarik
Farah Fauzana bersama peserta audition kawasan Lembah Klang di Mydin USJ.

Lokasi Cabaran Raja Tarik 2014 Seterusnya?

Petang 26 April adalah Cabaran Raja Tarik 2014 yang pertama. Ada lagi 5 lokasi yang ada untuk korang turut serta dalam cabaran ni.

  1. Pulau Pinang. Giant Hyper Bayan Baru. 4 Mei
  2. Johor Bahru. Giant Tampoi. 10 Mei
  3. Kuantan. Berjaya Megamall. 14 Mei
  4. Kota Kinabalu. 1Borneo Megamall. 23 Mei.
  5. Kuching Plaza Merdeka. 25 Mei.

Kalau rasa nak belajar cara tarik teh ni, jangan lupa untuk menonton sesi audition setiap hari Rabu dan Khamis, jam 7.55 petang di TV3. Aksi peringkat akhir akan disiarkan secara langsung di TV3 pada 26 Jun, jam 6.30 petang. So, jangan lupa nak tonton yer.

Macam mana? Ada berani nak sahut Cabaran Raja Tarik 2014? Kalau nak menang hadiah wang tunai berjumlah Rm25,000, korang boleh terjah lokasi di atas yer.

Semua peserta yang berjaya dalam kesemua sesi audition bakal berentap dalam Cabaran Raja Tarik 2014 peringkat akhir pada 12 Jun 2014 bertempat di eCurve Petaling Jaya.

Nak daftar atau nak tahu apa jua maklumat lanjut tentang Cabaran Raja Tarik 2014 ni, korang boleh rujuk saluran di bawah. Nak jumpa Farah Fauzana pun boleh kalau korang terjah lokasi di atas.

  • Laman sesawang: F&N Dairies Malaysia
  • Hubungi: 018-2057114

Aksi ‘bekas’ tukang bancuh Raja Teh Tarik

Dah lama tak buat kerja tarik menarik teh ni..hehe

Aku sendiri tak lepaskan peluang untuk cuba sendiri kenikmatan teh tarik kahwin!

@hafizmd – Jangan terpesona dengan gaya tarikan aku tuh yer! hahahaha….

Kerja Sambilan RM100 Sehari Khas Untuk Lelaki & Perempuan Bujang!

Assalamua’laikum. Kerja Sambilan RM100 Sehari Khas Untuk Lelaki & Perempuan Bujang! RM100 sehari. Kerja 9 jam sehari. Ini jawatan kosong terkini!

kerja sambilan RM100 sehari jawatan kosong kerajaan terkini
Tarikh tutup: 28 April 2014

Pekerja Sambilan Harian (PSH) F41

1. Kerja sambilan ni memang khas untuk lelaki/perempuan yang bujang saja. Yang dah kahwin, memang tak boleh mohon jawatan ni rasanya.

2. Had umur untuk PSH ini ialah 18 – 35 tahun sahaja.

3. Jawatan yang ditawarkan adalah di bawah Kementerian Kewangan. Menarik?

Calon yang berminat mestilah ada kelulusan Ijazah Sarjana Muda dengan Kepujian dalam bidang seperti dalam gambar di atas.

Jika berminat, boleh terus ke laman di bawah dengan segera. Tarikh tutup permohonan pada 28 April 2014.

Jangan bertangguh jika anda sedang mencari kerja sambilan. Sesuai untuk graduan universiti yang mungkin dalam tempoh bercuti atau menunggu keputusan peperiksaan.

Selamat mencuba dan selamat berjaya!

@hafizmd – Saya minat tapi tak lepas syarat nombor 1!

Bluefin-21 Jentera Selam Operasi Kehilangan MH370

Assalamua’laikum. Bluefin-21 kenderaan dalam air autonomi (AUV) yang digunakan dalam misi kehilangan MH370 setakat ini masih belum mencatat imej kapal terbang milik Malaysia Airline MH370. Penggunaan jentera selam ni yang boleh diibaratkan seperti ‘kapal selam mini’ sedikit sebanyak menarik minat aku untuk menelaah disebalik teknologi Bluefin-21.

Bluefin-21 operasi kehilangan MH370
Bluefin-21 seperti inilah yang digunakan dalam SAR MH370

Bluefin-21 robot penyelam

1. Teknologi Bluefin-21 adalah antara produk yang dikeluarkan oleh syarikat Bluefin Robotic Corporation yang beroperasi di USA.

gambar bluefin 21 mh370
Bluefin-21: Diameter 53 cm | Panjang 493 cm | Berat 750 kg | Kelajuan 8.3 km/jam | Komunikasi sonar akustik, iridium & RF | Ketahanan selaman selama 25 jam pada kedalaman 4,500 meter

2. Bluefin-21 yang digunakan dalam operasi mencari dan menyelamat kehilangan MH370 adalah milik Tentera Laut Amerika Syarikat.

3. Bluefin-21 boleh menyelam sedalam 4,500 meter dan didakwa dron jentera selaman yang paling sesuai digunakan dalam operasi kehilangan MH370.

4. Setiap kali Bluefin-21 melakukan operasi, 24 jam diperlukan untuk 1 misi lengkap. 2 jam menyelam, 16 jam menjalankan operasi, 2 jam menyelam naik dan 4 jam untuk muat turun data.

5. Sehingga hari ini, Bluefin-21 sudah melengkapakan operasi selaman sebanyak 7 kali meliputi 2/3 kawasan yang telah difokuskan.

Operasi SAR MH370

1. Sejak hilang 8 mac 2014, penerbangan MH370 KL-Beijing terus menjadi misteri disulami pelbagai teori yang bisa meletihkan dan menyesak fikiran keluarga mangsa khasnya.

2. Setakat hari ke 45,  tiada sebarang petanda kukuh mahupun bukti yang diperolehi oleh pasukan SAR untuk membuktikan MH370 benar-benar “berakhir perjalanannya” di Lautan Hindi.

3. Atas sebab inilah,  ada keluarga mangsa yang menolak sebarang tawaran pampasan, tuntutan insurans mahupun penawaran sijil kematian ahli keluarga. Sungguh berat mata memandang, berat lagi bahu keluarga mangsa yang menanggungnya.

4. Selagi tiada penemuan sahih MH370, selagi itulah harapan dan doa kita panjatkan semoga ada berita positif buat seluruh penumpang dan keluarga MH370.  Tiada sebarang serpihan yang sepatutnya timbul (ikut hukum akal manusia) masih tidak dijumpai. Sebab itu, ianya dianggap penuh misteri oleh seluruh dunia!

Semuanya adalah ketentuan Allah jua. Kepada DIA kita berserah dan mohon petunjuk dan pertolongan. Ameen.

@hafizmd – Bertimpa-timpa musibah berupa ujian demi ujian di dalam Malaysia mahupun di luar negara tanda peringatan untuk kita!