Cerita 2014: Samsung Note 3, trafik blog dan affiliate!

Assalamua’laikum. Alhamdulillah. Ambe baru jer renew domain ngan hosting hafizmohd.com. Bukan payah pun nak buat keputusan nak renew atau tak. Sebabnya inilah satu-satunya blog self-hosted yang ambeĀ  ada. Lain-lain kalau ada, semuanya free platform. Lagipun rugi kalau tak renew, sebab blog ni salah satu yang beri duit online tiap-tiap bulan dengan penuh gagah perkasa. Taklah […]

Komisen Pertama Ashadee Bulan Mei

Assalamua’laikum. Korang pun dah pandai jana duit online,kan? Terbaiklah! Aku baru nak start belajar cara jana wang online dengan blog. Yang bestnya, aku buat duit ni betul-betul tanpa modal. Betul. Takde modal langsung. Maksud aku kat sini ialah tanpa keluarkan sesen pun. Modal tenaga dan masa mestilah ada…hohoho Cara jana wang online tanpa modal 1. […]

2 Helai T-shirt Terbaik dari Blogging!

Assalamua’laikum. 2 helai baju t-shirt terbaik punya! Dah lama aku tertangguh nak tulis tentang 2 helai baju yang aku dapat daripada rakan blogger! Terbaiklah korang! T-shirt teknik penjenamaan berkesan! 1. T-shirt kat atas tu aku dapat daripada blogger Bro Reez. Terang jelas baju ni milik reezluv.com. Thanks bro! 2. Baju ni aku dapat semasa majlis […]

10 Carian Terhangat Bulan Mac Doa untuk MH370!

10 carian terhangat Google Malaysia sepanjang bulan Mac. Pastinya kehilangan MH370 menjadi perhatian kita semua. Google Zeitgeist. Kehilangan MH370 antara carian terhangat bulan Mac! 1. Astro Awani. Laman berita paling pantas yang melaporkan sebarang berita terkini tentang kehilangan pesawat MH370. Boleh ikuti juga di twitter @501Awani atau di laman Astro Awani. 2. MH370 latest news/MH370 […]

Terkini Top 7 Best Personal Blog Malaysia & Blogger Mantap 2014!

Assalamua’laikum. Top 7 Best Personal Blog Malaysia dan bonus senarai blog yang wajar kita jadikan pemangkin semangat. Jom terjah top 7 best personal blog Malaysia! 7 blog ni adalah senarai yang aku baca dalam buku Denaihati. Buku Denaihati? Takde lagi buku ni? Nak juga? Ok. Boleh baca entri ni (baca: Dah Baca Buku Denaihati?) dan […]

Cara Buang 404 Error!

Assalamua’laikum. Cara Buang 404 Error. Aku pernah gatal tangan tukarkan kategori entri-entri di blog hafizmohd.com. Hasilnya, banyak error 404 yang muncul di paparan Google Webmaster Tools! Buang 404 error! Semalam, aku sempat uji kerampingan dan keringanan blog ni selepas baca 1 perkongsian terbaik oleh Kak Jie. Ianya tentang Gzip compression. Sila baca di sini: Compress […]

Aku & Samsung Note 3!

Assalamua’laikum. Aku & Samsung Note 3. Alhamdulillah. Dapat juga merasa guna telefon pintar Samsung Note 3. Tak pernah boleh mimpi menang hadiah segempak Samgsung Note 3! Puas hati guna Samsung Note 3? Hampir nak masuk sebulan dah aku guna Note 3 ni. Secara kasarnya, aku boleh cakap memang cukup puas hati. Puas hati tang mana […]

Jangan Baca Blog AhmadFaizal.com!

Assalamua’laikum. Jangan Baca Blog AhmadFaizal.com! Iya. Jangan baca! Ingat aku main-main ke? Bukan aku yang suruh jangan baca, tuan tanah sendiri yang buat permohonan tak rasmi. Tak caya? Nah tengok sendiri…. ‘Cinta pandang pertama’ Seingat aku, aku mula kenal nama Titan ni dengan blog earncent.com tu. Blog tu memang sempoi habis. Banyak ilmu dan eksperimen […]

Dah Baca Buku Denaihati?

Dah baca buku denaihati.com? Ibarat manuskrip kehidupan & perkongsian tips blogging dalam buku denaihati. Tak baca buku ni, rugi! Sepintas lalu, buku denaihati ini dibahagikan kepada 3 bahagian isi utama iaitu; Gaya Hidup Sihat Bersama Yeo’s (Contest) Hidup Untuk Memberi Blogging Kisah Keluarga Kembara Dunia Berani Gagal Aktiviti Buku ini adalah cetakan kompilasi entri yang […]

Menang Contest Gaya Hidup Sihat Bersama Yeo’s

Assalamua’laikum. Alhamdulillah. Rezeki Allah pastinya ada di mana-mana. Tanpa diduga tanpa dijangka. Sepetang Bersama Blogger & Yeo’s 2014 sungguh bermakna! Rezeki di SBB2014 bersama Yeo’s Entri ini, “Yeo’s Lovemark!” telah dipilih oleh para juri untuk menjadi pemenang utama contest Gaya Hidup Sihat bersama Yeo’s anjuran Denaihati.com. Terima kasih! Alhamdulillah. Ini adalah antara rezeki terbesar yang […]