Terkini Top 7 Best Personal Blog Malaysia & Blogger Mantap 2014!

Assalamua’laikum.

Top 7 Best Personal Blog Malaysia dan bonus senarai blog yang wajar kita jadikan pemangkin semangat. Jom terjah top 7 best personal blog Malaysia!

buku denaihati
Muka depan buku Denaihati. Mengancam!

7 blog ni adalah senarai yang aku baca dalam buku Denaihati. Buku Denaihati? Takde lagi buku ni? Nak juga? Ok. Boleh baca entri ni (baca: Dah Baca Buku Denaihati?) dan dapatkan segera di kedai online di sini: Beli buku Denaihati. Perkongsian kali ni lebih kepada laman blog pilihan yang meniti di dalam buku Denaihati.

Bila blog itu atau ini sentiasa disebut-sebut, pasti banyak benda yang boleh kita belajar dari blog tersebut!

7 blog personal terbaik Malaysia:Kedudukan terkini Alexa & page rank

  1. Blog Mia Liana – 31,248 | PR3
  2. Blog Hasrul Hassan – 34,328 | PR 3
  3. Blog Denaihati – 37,932 | PR3
  4. Blog Kak Jie – 52,606 | PR 2
  5. Blog Ahmad Faizal – 58,158 | PR1
  6. Blog ErazFadli – 62,563 | PR 1
  7. Blog Ben Ashaari – 83,577 | PR 3

Apa kita nak buat dengan senarai blog sepower ini?

Aku petik jer status Tuan Hj. Amir Hassan dalam satu perkongsian di facebook beliau iaitu salah satu caranya untuk kita naikkan page rank blog kita ialah dengan kita buat entri yang ada kaitan dengan entri top blog ni. Kalau top blog tu cerita pasal info terkini kehilangan MH370, kita tulislah tentang doa menghadapi ujian seperti kehilangan MH370! Jangan lupa untuk berikan backlink dengan anchor text yang tepat.

Blogger yang bakal menggegarkan gelangggang blogging Malaysia 2014!

Mereka tak asing lagi. Semuanya cukup komited dan selayaknya kita jadikan sumber motivasi untuk kekalkan momentum berblogging. Cara mereka menulis, kemaskini blog dan semangat berpasukan sememangnya terbaik. Nampak cukup santai, tapi usaha dibelakang blog yang mereka buat, itu yang membuatkan mereka berada di mana mereka sekarang!

  1. Blog Abg Ensem – PR 2 | 188,125
  2. Blog Kak Siti Rokiah – PR 2 | 394,027
  3. Blog Eizil – PR 2 | 192,253
  4. Blog Eyriqazz – PR 2 |114,504
  5. Blog Shakiddo – PR 2 | 110, 669
  6. Blog Anarm – PR 2 | 220,725
  7. Blog Melastik Bintang – PR 2 | 236,444
  8. Blog AzmanIshak – PR 2 | 308,216
#SBB2014 #SBBYEOS2014
Blogger Eizil dan Uncle

@ hafizmd – Sungguh terharu bila blog hafizmohd.com juga turut diabadikan di dalam buku Denaihati. Terima kasih Denaihati Network!

73 comments

  1. Mmg betul apa yg dikatakan tu.. mereka menjadi contoh & inspirasi yg lain utk berjaya.. anda pun tak kurang hebannya Hafiz.. tahniah. T kasih juga atas persahabatan & ukhwah, semoga anda terus berjaya… aamiin.. 🙂 🙂

  2. Mereka hebat!! Sukar nk kejar tp tak mustahil kan. Selamat maju jaya buat mereka yg dh berjaya dan bakal menggegarkan dunia blog. Bonus buat hafiz dpt masuk naskah denaihati. Something that you can share with your grandchild hehe 🙂

  3. lepak sini…. wahh rajin buat entri. memang hebat belaka blogger2 tu..

    touchingnya…. ada kak mia di sini. malunya.. (tutup muka). tq so much ya..

    psstt… maaflah…. baru blogwalking sini….

  4. Just wondering. Emmm…. mana blog fatin liyana? Sebab senarai followers 50k +, hits pulak 30 juta lebih. Ingatkan dia patut tersenarai sebab kan dia punya blog tu blog personal kan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *