Nyatakan Pasukan Pilihan Juara Piala Dunia dan Menangi RM250

Malam tadi, antara perlawanan yang memang aku tunggu-tunggu. Portugal lawan Ivory Coast. Salah satu pasukan yang aku minat pastinya Portugal. Maka sudah pasti, aku kalau boleh mahukan Portugal jadi juara Piala Dunia tahun ni. Bila dah habis saja game, Portugal hanya mampu seri. Pada mata aku yang tak pandai sangat main bola ni, akhirnya aku […]

Selamat Hari Lahir Sayang

Sebelum apa-apa, maaflah ya. Entri kali ini sedikit personal. Kenapa? Sebab hari ini bertarikh 6 April. Maka, Selamat Hari Lahir buat isteri tercinta a.k.a fiezaradzi. Sepatutnya kalau mahu meraikannya, hari ini yang paling cantik dan kena, tapi hari ini saya pula ‘outstation’ dan mungkin tak sempat untuk berbuat apa-apa. Jadi, semuanya sudah selamat dengan jayanya¬† […]

7 cerita menarik hari ini…

Hari Isnin, 5 April 2010 Saya sangkakan produktiviti menulis saya sudahpun pulih selepas terbitnya post sebelum ini, rupa-rupanya momentum yang dijana belum cukup bagus. Hasilnya, saya berjaya tidak meng’update’ blog ini..adakah ini suatu kejayaan?oh! tidak..hehehe.. Akhirnya saya gagahkan jua jari-jemari ni untuk menulis sesuatu. Akhirnya terpancullah post ini. Hanyalah snippet berita dan cerita menarik dari […]

Cerita balik kampung dan makan-makan..

Salam sejahtera pada kawan-kawan semua. Alhamdulillah..akhirnya ‘mood’ untuk menulis di blog usang ni kembali muncul selepas beberapa hari bertapa dengan jayanya sebab tuan punya blog balik kampung di Penang. Jadi post kali ni memang ringkas, macam orang kata (bukan saya kata..hehe) “ambil mood dulu, test jari -jemari dulu”. Di post sebelumnya, saya ada cerita sedikit […]

Gali-Gali Contest

Sedang asyik merayau-rayau ke blog kawan-kawan, saya tertarik pada satu contest ini anjuran blog kasehabadi. Sebenarnya, saya bukanlah suka sangat ber”contest-montest” ni, tapi mood contest tiba-tiba saja melanda diri. Kalau jadi, ini adalah contest kedua yang saya sertai selepas contest teka komen di blog Rohaizad.com. Kalau kita perasan, banyak sungguh contest yang ada di luar […]

Nak tahu 13 fakta menarik lagi benar tak?

Cuba kita sama-sama fikirkan, kita ini jenis manusia yang macam mana, samada: Manusia yang suka ambil tahu Manusia yang malas ambil tahu Manusia yang tahu, tapi buat-buat tak tahu Manusia yang tak tahu dan malas ambil tahu Manusia yang tak tahu, tapi buat-buat tahu Agak-agaknya yang mana satu adalah kita? Sambil-sambil kita fikirkannya, apa kata […]