Nasi ayam penyet kini di Gombak..

Nasi ayam penyet AP, Wangsa Walk Bagaimana saya boleh tahu pasal nasi ayam penyet ni? Saya memang bukan orang Johor, malah jauh sekali beristerikan orang Johor mahupun Jawa. Ada kawan orang Johor kot? Memang ramai masa belajar dulu-dulu, tapi tak pernah sekali di bawakan juadah ayam penyet. Macam mana nak bawa, takkan nak bawak dari […]

Menyorok belakang pokok atau CCTV?

Ramai agaknya yang tarik nafas lega bila Kabinet dah tarik balik tindakan senarai hitamkan kepada sesiapa yang buat kesalahan traffik, tapi tawaran hebat ini hanya sah sampai 28 Februari tahun depan saja. Ramailah yang bertepuk tangan tanda gembira. Antaranya mungkin mereka yang sebelum ni risau sampai takleh tido malam sebab fikirkan takleh nak renew roadtax […]

Prestasi blog setakat ni..

Setelah lebih setengah tahun saya dalam arena blogging ni, boleh dikatakan macam-macam yang saya dapat. Semestinya paling best dapat ramai kenalan walaupun hanya di alam maya. Walau tak pernah bersua muka, tapi keramahan anda semua, macam kita satu sekolah dulu daa.. Rasa tak keterlaluan juga kalau saya kata yang kadang-kadang terasa member-member di alam maya […]

Sindrom kemurungan berblogging..

Dah hampir bersawang dan dah naik berlumut jadinya. Itulah hakikatnya bila mood berblogging hampir lesu dan hilang dek kerna buat-buat sibuk dengan urusan kerja offline dan sedikit kerja online. Akhirnya berjaya juga saya pecahkan kemurungan berblogging ini selepas hampir sebulan tanpa sebarang update mahupun blogwalking ke blog member alam maya. Akibat kesan dari kemurungan yang […]

Juara Piala Dunia 2010 – Belanda vs Spain

Apa lagi mahu dikata. Spain lebih berhak menang Piala Dunia tahun ini. Kemenangan 1-0 ke atas Spain hasil jaringan Iniesta dalam masa tambahan pada minit ke 116, cukup bermakna bagi seluruh pasukan Spain dan peminat mereka. Ada yang tak puas hati? Kongsikanlah dalam ruangan komen jika sudi. Saya malas nak tulis panjang-panjang..huuu p/s- peminat Belanda […]

Se’coet’ rezeki dari blogging..

Dua tiga menjak ni, banyak juga blog kawan-kawan yang bercerita pasal earning dari aktiviti berblogging. Tak kisahlah dari samada dari nuffnang, rezeki affiliate seperti di blog cahaya cinta dan blog bro etomyam, advertlets dan yang terbaru mangga ad seperti di blog bro jijan. Semuanya berkisar tentang rezeki dari aktiviti berblogging. Maka, secara sifir mudahnya, memang […]

Iran dalam kenangan..

Dalam entri oh! Iran, habis diselongkarnya sebelum ini, ada saya ceritakan time yang saya rasa dup dap dup dap dek kerana kena periksa masa check in. Dalam kalut tu juge, pegawai tu mintak tengok gambar tempat-tempat di Iran. Dalam laptop memang tiada simpanan gambar tapi dalam kamera murah saya, memang ada. Andai kata pegawai tu […]

Oh! Iran..

Tempoh untuk saya bertolak ke Iran makin hampir. Perasaan ini adakalanya bercampur baur. Bukannya ini baru pertama kali saya berjauhan dengan isteri dan anak. Entah kenapa, kali ini rasa berat sungguh untuk berjauhan. Berfikir dilubuk hati, pasti terasa lain benar berjauhan bila anak sudah mulai menghiasi ruang hati ini. Kalau dulu, waktu ke negara Tembok […]

Portugal vs Brazil..

Nota: Hanya update ringkas. Sape tengok game Portugal vs Korea Utara? Saya sememangnya bernasib baik di sini. Ada juga live untuk semua perlawanan Piala Dunia dan yang pastinya, paling menarik untuk diperkatakan ialah kemampuan Portugal membelasah Korea Utara 7-0. Adakah ini petanda bahawa Portugal mampu melangkah ke peringkat akhir? Mungkin bertemu Germany? (ini pasukan yang […]