Cara Kurangkan Berat Badan Dengan Cepat. Jangan Makan Nasi?

cara kurangkan berat badan dengan cepat

Assalamua’laikum.
Fakta atau auta? Boleh tak kita kurangkan berat badan dengan cepat kalau tak makan nasi? Faktanya, nasi tak menggemukkan, tapi kalau kita melantak nasi melebihi jumlah karbo yang diperlukan badan kita, secara automatik glukosa tadi (bentuk asal nasi) akan disimpan dalam tapak simpanan glukosa dalam hati. Bila tapak simpanan ni dah penuh, automatik juga glukosa tadi ditukar menjadi lemak. Maka, bermulalah era kita membela lemak sana dan sini.

Cara berkesan kurangkan berat badan dengan cepat?

1. Teknik bakar lemak dengan betul antara cara nak kuruskan badan. Lemak yang degil macam kat perut kita ni perlukan teknik yang betul untuk dibakar. Kalau kita tak makan nasi, secara logiknya kita kurangkan jumlah pengambilan sumber karbohidrat. Lebih kurang kita amalkan diet rendah karbo gitu. Memang boleh kurangkan berat badan tapi ianya mungkin bersifat sementara.

2. Makan makanan yang rendah GI (glycemix index). Contohnya roti whole meal, spageti, beras perang, yogurt rendah lemak. GI bawah nilai 55 dikira rendah dan bagus untuk melambatkan perembesan insulin. Bila kadar gula dalam darah tinggi, insulin pun dirembes dengan banyak untuk turunkan kadar gula dalam darah, tapi gula tadi ditukar menjadi lemak dan disimpan. Jika berterusan, ni yang kita jadi banyak lemak. Kolesterol tinggi.

3. Periksa label makanan. Sebelum beli, tengok label dulu. Nak tengok apa? Tengok jumlah karbohidrat per hidangan. Periksa juga jumlah kalori per hidangan. Pilihlah makanan yang rendah kalori jika ada angan-angan nak kurangkan berat badan dengan cepat dan berkesan. Jangan pilih makanan yang terang nyata nilai kalorinya tinggi. Kalau nak kurangkan risiko stroke & sakit jantung, pilih makanan yang rendah lemak tepu (saturated fat) & lemak trans (trans fats). Kalau ada darah tinggi, kurangkan makan sodium (garam) berlebihan. Yang penting tengok label. bukan tengok awek cashier!

4. Lemak-lemak degil contohnya di perut perlukan teknik bakar lemak yang betul. Nak lagi best, kita pandai buat kira-kira makanan apa yang kita nak makan. Tak susah pun sebab semuanya ada dalam e-buku ni;

DOWNLOAD PELAN DIET MENJAMIN PENURUNAN BERAT BADAN SEHINGGA 4KG SEMINGGU! MEMBAKAR LEMAK DENGAN PANTAS, TANPA BERLAPAR, TANPA PENGGUNAAN SEBARANG PRODUK, DOWNLOAD PELAN DIET YANG PALING LUAR BIASA BERKESAN – Klik Sini

Baca lagi –> 7 Petua Kuruskan Badan Kempiskan Perut Selamat tanpa Ubat!

 @hafizmd – Tak susah nak kurangkan berat badan kalau tahu cara yang betul dan RAJIN. Sekian.