Kontest Review Klinik Cinta

Assalamua’laikum. Kontest Review Klinik Cinta. Klinik Cinta. Jujur-sejujurnya, jarang benar saya singgah di laman ini. Mungkin atas sebab rasa tiada masalah cinta yang melanda diri. Maka, secara logiknya hanya ‘pesakit cinta’ yang akan singgah di “Klinik Cinta”. Saya umpamakan sama seperti seorang yang demam, antara jalan usaha untuk sembuh pastinya ke klinik bertemu seseorang yang […]

Wordless Wednesday #46 Jangan Seksa Orang Lain!

Assalamua’laikum. Entri hari Rabu tanpa perlu membebebel panjang-panjang. Cukuplah sekeping gambar. Sama-sama kita tengok, baca dan hadam. Jangan buat tak faham. Sekian, terima kasih. @hafizmd – Perokok yang merokok di tempat yang ramai manusia antara manusia yang pentingkan diri sendiri. Berusahalah untuk berhenti. Mudah-mudahan diperkuatkan azam!

Komisen Pertama Pakej Putu Bambu Homemade!

Assalamua’laikum. Alhamdulillah. Menjelma juga komisen pertama untuk Pakej Lengkap Rahsia Putu yang ditulis sendiri oleh rakan blogger kita, Bro Hairul Hissam (bekas Chef Hotel). Sambil-sambil buat putu bambu kat rumah, boleh juga buat duit sampingan dengan promosi pakej bervideo ni. Kalau ada yang memang suka kuih putu ni, saya memang rekomen 100% untuk buat sendiri. […]

Seloka 20 Sen!

Assalamua’laikum. Seloka 20 sen dibuka bicara Kerana 20 sen riuh dunia 20 sen bukan kecil nilainya Takde 20 sen tak cukup sejuta         Ramai mengeluh kerana 20 sen “saja”         Takut harga barang di kedai Ah Peng naik esoknya         Lupakah kita pepatah Melayu dahulu kala […]

Diari Seorang Blogger Selepas Ramadan?

Assalamua’laikum. Saya pasti, masih ramai lagi yang berada dalam ‘mood’ raya. Ada yang kata, puasa sebulan, raya pun kena sebulan. Blog pun kadang-kadang cuti sebulan. Ada rasa bagus tak bila kita langsung tak jenguk blog? Ada rasa lapang tak? Ke rasa kurang dan tak tentu arah selagi tak update blog? Jawapannya mesti pelbagai. Ada yang […]

Izinkan Tangan Aku Kotor…

Assalamua’laikum. “Biarlah tangan kita kotor…” Itulah lebih kurang nasihat Cikgu Rohani, cikgu kelas masa kami darjah 2. Ingat lagi, setiap pagi sebelum masuk kelas, ada aktiviti kutip sampah. Setiap kelas diberi kawasan jajahan sementara masing-masing setiap minggu. Gilir-gilir bersih kawasan depan pintu pagar besar, padang, kawasan parkir kereka cikgu, koridor bilik guru, bilik guru. Semuanya […]

Dengarlah Rintihan Si Berongga

Assalamua’laikum. Sudah puas Si Berongga mengadu. Adakalanya Si Berongga mogok menolak sebarang kerja. Kadang-kadang Si Berongga tendang semula kerja yang diberi tuannya. Apa salah Si Berongga diperlaku sedemikian rupa. Apakah tuannya tidak berhati perut? Mustahil. Tuannya cukup sempurna sifatnya. Cuma 5 tahun kebelakangan ini saja, kurang sikit kacaknya akibat selalu tewas di medan perjuangan. Adakalanya, […]

“Abang, Sayang nak buat Wall MakeOver by Na….”

Assalamua’laikum. Di suatu petang yang indah lagi nyaman. Sementara tunggu waktu nak berbuka puasa, entah macam mana tergatal pulak tunjukkan beberapa keping gambar ruang tamu yang dah siap di makeover by Na pada isteri tersayang. Isteri ambe ni memang suka tengok benda-benda cantik comel macam ni. Isteri orang lain, ambe tak tahulah…hehehe. Belek punya belek, […]