Bila 2 Lelaki Kacak Bercendolan!

Assalamua’laikum.

Bila 2 Lelaki Kacak Bercendolan! Untuk melangsikan Monday Blues korang, silalah baca entri ni sampai ke akhirnya. Ambe ingat, malas nak tulis tapi rasa macam tak best pulak tak selitkan ‘kemanisan cendol tak terkalah’ dalam blog ni. Ambe dengan kacaknya bersama my gwiyomi dan anak-anak turun ke Banting demi menguji sendiri kesedapan cendol Banting yang selalu “digembar-gebukan.” Ceritanya bermula di waktu tengahari yang sungguh aman damai….

Ambe memang dah rancang dari awal lagi nak jumpa dia. Kebetulan ada reunion di Port Dickson. Alang-alang menyeluk saku, biar keluar seringgit lima puluh sen kali empat. Bukannya selalu dapat peluang jumpa blogger hebat macam dia ni. Ambe tahu dia sibuk hari tu, sebab dia ada tulis di FB…hehehe

restoran cendol ibrahim Banting

Mula-mula call, takde orang angkat. Ambe ingat dia tengah tidur Qailulah. Maklumlah, masa tu mungkin tengah pening nak pilih pemenang kontest review tak terkalah. Tak puas hati, ambe hantar sms. Dalam tengah cari parking kat Cendol Ibrahim Banting tu, sekali dia telefon. Tak sampai 5 minit, dia sampai dengan cukup bergaya.

Banyak juga yang dia cerita pasal Banting. Paling best, cara dia perkenalkan Banting memang tak terkalah. Memang genius mamat ni. Serius, walau sekejap sangat ambe sembang-sembang tapi ada benda yang ambe dapat semalam. Ting! Idea dah sampai…. 😛

Sedap Cendol Ibrahim Banting?

Sedap & lemak berkrim disukai ramai. Memang sedap! Korang yang belum cuba, tengok sajalah cendol Banting dalam mangkuk special kat bawah ni. Kacangnya cukup, lemaknya cukup, manisnya cukup. Memang serba cukup.

restoran cendol ibrahim Banting

“Gambar cendol dikaburkan untuk tidak mengganggu emosi anda”

restoran cendol ibrahim Banting

Habis semangkuk dibedal, ambe teruskan perjalanan balik ke Gombak. Mata tiba-tiba jadi layu dan kuyu. Kuat betul penangan cendol Banting ni. Terpaksa ambe berhenti untuk serahkan tugasan memandu kepada my gwiyomi.

Dahlah. Jari telunjuk ambe macam memberontak malas nak bergerak. Bukan sebab cendol Banting, tapi mungkin sebab banyak sangat buat ‘latihan jari’ semalam. Nanti ambe cerita lain…hehe

Ambe langsikan gambar terakhir.

blogger titan vs blogger hafizmd

Titan vs Hafizmd:Pemenang makan cendol paling cepat?

@hafizmd – Bila 2 Lelaki Kacak Bercendolan! Rugi tak singgah ambil gambar rumah lagenda badminton negara di Banting!

Published by Hafizmd

Artikel ditulis berdasarkan pengalaman peribadi dan juga melalui pembacaan. Sebarang kehilangan, kerosakan dan komen pembaca adalah tanggungjawab anda. Dapatkan bantuan pakar berkaitan jika memerlukan khidmat nasihat yang tepat. Jika entri ini bermanfaat, mohon 'Like, Tweet & G+' kepada rakan anda. Terima kasih dan selamat membaca.