Celoteh Hariz #1 Hariz Nak Baby!

- 3 February 2014Keluarga

Assalamua’laikum.

Alkisahnya bermula bila saya saje test skill buat ayat anak nombor 2, Hariz. Nak banyakkan lagi sel-sel neuronnya bersambung. Barulah lebih cepat tangkap ilmu-ilmu baru. Ok. Sebenarnya, ini kali pertama saya tampilkan Hariz dalam ruangan CELOTEH. 

Celoteh Hariz #1 Hariz Nak Baby!

“Adik Hariz, adik nak baby tak?” saya saje tanya.

“Nak…adik nak baby,” laju pulak Hariz ni jawab. Macam eksited sangat bunyinya…hohoho

“Ok. Kalau camtu, adik Hariz nak baby boy ke baby girl?” saya tanya lagi. Nak tengok, dia nak kawan yg macam Kakak ke atau macam dia, boy.

“Ermmmmm…adik nak baby KUCING,” ini jawapan Hariz penuh keterujaan.

Baby kucing? Patutlah Hariz sebut nak 4 baby sekaligus minggu lepas!

Berpeluh juga ambe dengar masa tu. Rupanya baby kucing…hahahahaha

gambar anak kucing cute

Ini kopi. Kucing Kak Nurmisnan. Kucing memang cute!

Oklah. Sekadar hiburan santai untuk korang semua. Jangan kita lupa untuk sentiasa borak-borak dengan anak-anak. Banyak benda yang mereka nak cerita sepanjang mereka tak jumpa kita seharian. Jadi, walaupun kita penat, luangkan masa kita untuk dengar celoteh mereka.

Kalau bukan kita yang dengar, siapa lagikan?

Sebelum ni, biasanya Kakak yang selalu ambil ruang ini dengan celotehnya yang banyak kali buat kami suami isteri tergelak dan bersyukur betapa cekap dan petahnya Kakak berbicara. Antara celoteh Kakak yang boleh dibaca ialah;

@hafizmd – Memang kadang-kadang penat kerja, kita lupa dan buat -buat lupa nak layan anak-anak, tapi ingatlah…anak-anak harta kita yang paling bernilai! Bukan setakat di dunia, malah di akhirat jua.

{ 27 comments… read them below or add one }

Blogger Babyface February 3, 2014 at 5:06 pm

masa yang berkualiti, adalah masa bersama anak-anak

Reply

hafizmd February 5, 2014 at 11:14 am

Setuju…ini yg penting

Reply

Mohd Azrin Abu Bakar February 3, 2014 at 5:49 pm

Terbaik sheikh..
Moment best masa dengan anak2x yg masih kecil lagilah
Tengok ragam dan keletah anak2x..
Cuba tanya anak nak mummy angkat tak?
Kih3x

Reply

hafizmd February 5, 2014 at 11:13 am

Alhamdulillah.
hahahahaha…bab mummy angkat tu…hahahahaha

Reply

fiezaradzi March 4, 2014 at 7:59 am

uih, yg ni memang tak boleh ni.. tak patut… hehe

Reply

hafizmd March 5, 2014 at 11:19 am

@fieza….hehehhehehe

Reply

Sop February 3, 2014 at 11:38 pm

blom nak adik lagi la tu :)
kanak2 mmg suka dgn kucing :)

Reply

hafizmd February 5, 2014 at 11:13 am

hehe…kucing mmg cute

Reply

Denaihati February 3, 2014 at 11:59 pm

memang kenal dengan kopi tu…heeee. bolehlah dah tu cepat-cepat…

Reply

hafizmd February 5, 2014 at 11:12 am

hohoho..kopi sis nurmisnan mmg glamer..

insyaAllah..ameen

Reply

maza February 4, 2014 at 2:07 am

wakakaka….

anak maza sedang mabuk nak membela arnab.. siang tadi dia sudah paw atuknya beli arnab.. mujur arnab mainan sahaja.. kalau arnab hidup, haderkkk…sengal juga gigi ni.. huhuhu

Reply

hafizmd February 5, 2014 at 11:12 am

keh3…arnab ok gak…tp arnab betul macam leceh sikit nak jaga…nak2 tmpat tak cukup tanah nie…hoho

Reply

papa mifz February 4, 2014 at 2:23 am

sesibuk macam mana pun kita perlulah melayan kerenah anak-anak…

Reply

hafizmd February 5, 2014 at 10:48 am

Betul tu. kalau tak, dgn sape mereka nak main? betul tak bro?

Reply

ohcikgu February 4, 2014 at 5:24 am

betul.

Jangan lupa, selalu semak kerja sekolah anak-anak..

Reply

hafizmd February 5, 2014 at 10:48 am

Betul tu. Jgn nak harap cikgu 100%

Reply

Akuro San February 4, 2014 at 5:09 pm

alahai… baby kucing yg dia nak.. huhu~

Reply

hafizmd February 5, 2014 at 10:44 am

hahaha..tp dia sebenarnya takut kucing…

Reply

yusri February 5, 2014 at 3:34 am

memang dah sampai masa tu untuk bagi adik…

Reply

hafizmd February 5, 2014 at 10:42 am

insyaAllah..moga dimurahkan rezeki..ameen =)

Reply

akubiomed February 5, 2014 at 9:22 am

Seronok melayan si kecil. Mereka ini spontan memberi jawapan. :-)

Reply

hafizmd February 5, 2014 at 10:42 am

Jawapan spontan tu yg buat kita gelak tu..hehe

Reply

Hafizul February 5, 2014 at 10:36 am

Hahahaha..4 baby sekaligus..memang termenun jauh mak ayahnya…hahahahahaha..buleh dah tu bagi adik tu..haha

Reply

hafizmd February 5, 2014 at 10:41 am

hahaha…mau tak berpeluh…hahahaha

insyaAllah…moga dimurahkan rezeki ni…ameen

Reply

suri February 5, 2014 at 2:13 pm

ya kena keluarkan juga mencari kucing eee..cari betina dan jantan ok jer tu..haaaa :P

Reply

suri February 5, 2014 at 2:12 pm

ha boleh sangat ya admin mesti senyum kiri dan kanan

Reply

suri February 5, 2014 at 2:11 pm

saya suka melayan ..sakat tapi dia minta adik betul2 punya bukan macam bro hafiz tu.adik lelaki pening hoo nak jawab.

Reply

Leave a Comment