Jadual Kelayakan Piala Asia 2015:Harimau Malaya Tempang?

Assalamua’laikum.
Jadual Kelayakan Piala Asia 2015:Harimau Malaya Tempang? 
Skuad Harimau Malaya bakal mengadakan perlawanan persahabatan menentang Iraq (89 dunia, 7 Asia) sebagai bekal ‘eksperimen’ untuk Kejohanan Kelayakan Piala Asia 2015. Continue reading “Jadual Kelayakan Piala Asia 2015:Harimau Malaya Tempang?”

Jadual & Siaran Langsung Piala FA 25 Januari 2013 Astro Arena 801

¬†Assalamua’laikum.

Jadual & Siaran Langsung Piala FA 2013 Astro Arena 801. Apa khabar semua peminat bola sepak Malaysia? Rasanya ramai yang setuju bola sepak Liga Super musim ni nampak lebih semangat dan lain auranya. Kenapa? Ambe rasa ada beberapa sebab antaranya kemunculan pasukan berstatus bintang, Johor Darul Takzim, kebangkitan Tok Gajah Pahang, kem Kelantan yang seolah-olah merindui sentuhan Mat Yo & Ghaddar, kesuraman persembahan kem Penyu Terengganu. Liga Super bakal berhenti sebentar memberi laluan kepada perebutan Piala FA 2013. Continue reading “Jadual & Siaran Langsung Piala FA 25 Januari 2013 Astro Arena 801”

Jadual Liga Super Malaysia Musim 2013 | Bola Sepak

Assalamua’laikum.
Peminat bola sepak Malaysia seperti ambe pastinya akan mula mencetak “Jadual Liga Super Malaysia Musim 2013” dalam kamus rancangan tv masing-masing. Mungkin ada para isteri yang sudah mula gusar bila berdepan dengan situasi ini. Nak kena berkongsi alat kawalan tv dan kepeningan tengok bola setiap minggu. Maafkan kami wahai para isteri, kami cintakan bola sepak! Kami dan bola sepak ibarat gawang gol dan bola, apa guna ada bola tapi tak pandai jaringkan gol? Ok. Berhenti merepek. Jadual Liga Super Malaysia musim 2013 kali ni pasti menjadi tumpuan kerana beberapa sebab yang amat menarik. Serius, memang teruja habis!¬† Continue reading “Jadual Liga Super Malaysia Musim 2013 | Bola Sepak”

Wordless Wednesday #25 Wajah Sebenar Harimau Malaya!

Assalamua’laikum.
Tahniah Harimau Malaya menang 4-1!
Wordless Wednesday #25 Wajah Sebenar Harimau Malaya!

Continue reading “Wordless Wednesday #25 Wajah Sebenar Harimau Malaya!”

Akhir Piala Malaysia:ATM Menang?

Assalamua’laikum.

Akhirnya. Namapun sudah perlawanan akhir…hehe. Tekaan ambe sekali lagi mengena. Tekaan ambe pasal mana-mana pasukan daripada kumpulan B akan masuk akhir dan menjadi juara Piala Malaysia, benar-benar menjadi kenyataan. Cuma, sayangnya tiada yang buat kontest khas macam kontest Bro Denaihati yang ini, “Euro 2012 Pilihan Lelaki Kacak”

Continue reading “Akhir Piala Malaysia:ATM Menang?”

Juara Liga Super:Kelantan Mengamuk!

Assalamua’laikum.

Keputusan terkini: Kelantan 6 vs Perak 0.

Sempat jugak ambe (saya) intai-intai perlawanan Liga Super, Kelantan vs Perak. Ambe kalau bukan pasukan ambe minat, memang tak berapa nak intai. Lagipun, ambe kena jugak berkompromi dengan orang rumah ambe yang nak layan citer Korea. Barulah ambe jadi suami yang lebih baik. Perlawanan malam ni, ambe rasa memang berat sebelah. Ambe ingat Perak melawan, rupanya idok yop!

Continue reading “Juara Liga Super:Kelantan Mengamuk!”

Akhir Euro 2012:Italy Benam Spain?

Assalamua’laikum.

Bahang perlawanan akhir Euro 2012 awal pagi ni makin membara. Pasti ramai yang pilih Spain sebagai calon juara. Sama seperti catatan Denaihati di entri ini, Euro Final 2012: Spain vs Italy. Dalam banyak peserta, hanya tinggal 2 orang saja yang teka Italy iaitu saya sendiri dan blogger Faizul (Shipsailsmooth.blogspot.com). Italy bukanlah pasukan feveret saya, tapi feveret firasat saya untuk ke akhir Euro 2012. Kalau ikut pasukan pilihan ialah Portugal, Germany, Spain. Andai ikut rekod, pasukan mana yang ada kelebihan? Ataupun, apakah Euro 2012 tenggelam dalam bahang pertarungan Eyriqazz VS Denaihati? Jom kita pakat tengok statistik rekod perlawanan Italy vs Spain dulu.

Continue reading “Akhir Euro 2012:Italy Benam Spain?”

Kelayakan Piala Asia B-22:Malaysia vs Korea Selatan

Assalamua’laikum.

Keputusan terkini: Malaysia 2 vs Korea Selatan 3

Demam Euro? Layan-layan jugak, kan? Aku yakin, kita semua pasti 100% menyokong skuad Harimau Muda B-22 yang telahpun berada di Myanmar untuk sesi kelayakan Piala Asia 2012 Bawah 22 tahun. Kejohanan ni kali pertama diadakan (ganti kejohanan kelayakan Bola Sepak Olimpik Asia). Maka, automatik ia menjadi kejohanan kedua terpenting selepas Piala Asia AFC. Bila sepak mulanya? Pasukan Harimau mana yang menjadi wakil Malaysia?

Continue reading “Kelayakan Piala Asia B-22:Malaysia vs Korea Selatan”

Malaysia kalah, korang kecewa tak?

Assalamua’laikum.

Kaki bola mesti tengok Malaysia lawan Jepun malam tadi. Puas hati? Terpulang. Aku belum lagi menjuloq ke blog-blog yang sekaki dan sebola. Aku nak keluarkan entri ni dulu dan baru belasah komen kat blog korang. Tunggu jerlah yer. Korang kecewa ke dengan keputusan malam tadi? Aku yakin ramai yang dah boleh agak keputusan game ni sebelum main. Betul tak?

Biasalah adat main bola. Kalah menang tu memang adatnya. Tapi kenapa ada yang tak puas hati?

Continue reading “Malaysia kalah, korang kecewa tak?”