Jadual Kelayakan Piala Asia 2015:Harimau Malaya Tempang?

Assalamua’laikum. Jadual Kelayakan Piala Asia 2015:Harimau Malaya Tempang?¬†Skuad Harimau Malaya bakal mengadakan perlawanan persahabatan menentang Iraq (89 dunia, 7 Asia) sebagai bekal ‘eksperimen’ untuk Kejohanan Kelayakan Piala Asia 2015.

Jadual & Siaran Langsung Piala FA 25 Januari 2013 Astro Arena 801

¬†Assalamua’laikum. Jadual & Siaran Langsung Piala FA 2013 Astro Arena 801. Apa khabar semua peminat bola sepak Malaysia? Rasanya ramai yang setuju bola sepak Liga Super musim ni nampak lebih semangat dan lain auranya. Kenapa? Ambe rasa ada beberapa sebab antaranya kemunculan pasukan berstatus bintang, Johor Darul Takzim, kebangkitan Tok Gajah Pahang, kem Kelantan yang […]

Jadual Liga Super Malaysia Musim 2013 | Bola Sepak

Assalamua’laikum. Peminat bola sepak Malaysia seperti ambe pastinya akan mula mencetak “Jadual Liga Super Malaysia Musim 2013” dalam kamus rancangan tv masing-masing. Mungkin ada para isteri yang sudah mula gusar bila berdepan dengan situasi ini. Nak kena berkongsi alat kawalan tv dan kepeningan tengok bola setiap minggu. Maafkan kami wahai para isteri, kami cintakan bola […]

Akhir Piala Malaysia:ATM Menang?

Assalamua’laikum. Akhirnya. Namapun sudah perlawanan akhir…hehe. Tekaan ambe sekali lagi mengena. Tekaan ambe pasal mana-mana pasukan daripada kumpulan B akan masuk akhir dan menjadi juara Piala Malaysia, benar-benar menjadi kenyataan. Cuma, sayangnya tiada yang buat kontest khas macam kontest Bro Denaihati yang ini, “Euro 2012 Pilihan Lelaki Kacak”

Juara Liga Super:Kelantan Mengamuk!

Assalamua’laikum. Keputusan terkini: Kelantan 6 vs Perak 0. Sempat jugak ambe (saya) intai-intai perlawanan Liga Super, Kelantan vs Perak. Ambe kalau bukan pasukan ambe minat, memang tak berapa nak intai. Lagipun, ambe kena jugak berkompromi dengan orang rumah ambe yang nak layan citer Korea. Barulah ambe jadi suami yang lebih baik. Perlawanan malam ni, ambe […]

Akhir Euro 2012:Italy Benam Spain?

Assalamua’laikum. Bahang perlawanan akhir Euro 2012 awal pagi ni makin membara. Pasti ramai yang pilih Spain sebagai calon juara. Sama seperti catatan Denaihati di entri ini, Euro Final 2012: Spain vs Italy. Dalam banyak peserta, hanya tinggal 2 orang saja yang teka Italy iaitu saya sendiri dan blogger Faizul (Shipsailsmooth.blogspot.com). Italy bukanlah pasukan feveret saya, […]

Kelayakan Piala Asia B-22:Malaysia vs Korea Selatan

Assalamua’laikum. Keputusan terkini: Malaysia 2 vs Korea Selatan 3 Demam Euro? Layan-layan jugak, kan? Aku yakin, kita semua pasti 100% menyokong skuad Harimau Muda B-22 yang telahpun berada di Myanmar untuk sesi kelayakan Piala Asia 2012 Bawah 22 tahun. Kejohanan ni kali pertama diadakan (ganti kejohanan kelayakan Bola Sepak Olimpik Asia). Maka, automatik ia menjadi […]

Malaysia kalah, korang kecewa tak?

Assalamua’laikum. Kaki bola mesti tengok Malaysia lawan Jepun malam tadi. Puas hati? Terpulang. Aku belum lagi menjuloq ke blog-blog yang sekaki dan sebola. Aku nak keluarkan entri ni dulu dan baru belasah komen kat blog korang. Tunggu jerlah yer. Korang kecewa ke dengan keputusan malam tadi? Aku yakin ramai yang dah boleh agak keputusan game […]