Speechless Friday #1 Pagi Jumaat Malik Mirza

Assalamua’laikum.

Speechless Friday #1 Pagi Jumaat Malik Mirza.

speechless friday tips keluarga parenting

Malik Mirza baru saja mengahwini gadis Maghribi yang cantik jelita. Ingin tahu apa yang terjadi sehingga Malik Mirza terpaku dan speechless?

Baca entri ini: “Siri 1: Permintaan Pertama Malik Mirza” dan “Siri 2: Malik Mirza tersenyum sambil…”

************

Nota: Entri ‘Speechless’ akan menjadi entri wajib blog ini. Tak kisah hari apa, ambe akan cuba cari satu gambar dan entri menarik (mungkin termasuk entri daripada blog rakan blogger) untuk diletakkan di entri ‘Speechless’ ni.

Kebaikan entri ‘Speechless’.

  1. Diharap mampu merendahkan bounce rate blog. Semacam ‘memaksa’ pembaca untuk baca link yang kita sertakan =)
  2. Promosi entri blog sendiri yang belum menerima publisiti…hehehe.
  3. Perbaiki kualiti penulisan dan pengisian entri. Oleh sebab entri ‘Speechless’ ni, ia memaksa kita untuk selongkar kembali entri-entri lama kita. Nak jadi blogger terbaik, kenalah rajin membaca macam yang Kak Jie pesan!
  4. Promosi entri rakan blogger.
  5. Cara nak suruh orang tambah komen kat blog kita.
  6. Merapatkah ukhwah sesama rakan blogger dengan berkongsi sedikit ruang yang ada.

@hafizmd – Speechless Friday #1 Pagi Jumaat Malik Mirza. Kalau blogger lain nak buat juga, silakanlah untuk membuat entri bertajuk “Speechless” di blog masing-masing.

41 comments

  1. Salam baraqah di hari Jumaat…:)

    Serampang tiga di tepi pendayung,
    Kelodak dibasuh gelap disuluh;
    Tumpang hamba sekaki payung,
    Hendak berteduh atap ku buluh……..testing 2x 😀

    1. Komen tak perlu bergambar, biasa2 jer..entri saje yg perlu ada gambar..takde gambarpun boleh

      Janji ada link entri terdahulu yg nak dilwati kembali oleh rakan blogger

  2. haha.. bagus2.. yg kwn pasti bounce rate konpem akan turun nanti.. nak kena buat bersiri2 baru org akan tak mati kat 1 entri je.. heheh..

    1. hehe..silakan..

      konsepnya senang ajer bro pipoq
      1. buat entri ada gambar
      2. letakkan link entri kita@rakan blogger yg kita rasa perlu dipublisitikan lebih meluas =)

  3. Serius, jika saya tiada idea nak tulis melalui gambar tersebut, saya akan post saja gambarnya. 😉

    Saya memang gemarkan wordless. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *