Pengalaman Live Streaming Dengan TM Unifi!

Assalamua’laikum.

Live Streaming Dengan TM Unifi! Beberapa bulan lepas, ambe kecilkan pakej Astro. Buang saluran sukan yang ambe minati. Hanya tinggal pakej paling asas. Apakah ambe mampu bertahan tanpa menonton aksi menarik bola sepak Malaysia dan juga aksi Manchester United? Semuanya tak bertahan lama. Apatah lagi ambe “digoda” tanpa henti oleh entri ‘berhantu’ seorang blogger sepenuh masa itu. Apakah kesudahannya dan siapakah blogger itu?

Pengalaman daftar dan pasang set TM Unifi di rumah

  • Semuanya berlaku dengan pantas. Dengan hanya beberapa kali email kepada blogger itu, hanya 3 hari diperlukan untuk siap pasang Unifi.
  • Iya, hanya 3 hari bermula pendaftaran TM Unifi hinggalah pemasangan Unifi di rumah.
  • Juruteknik/agen Unifi yang datang pasang pun memang cool dan cepat serta tangkas. Kurang sejam, TM Unifi sudah selamat dipasang dan sedia untuk digunakan dengan lajunya!
  • Paling best, semuanya diuruskan oleh blogger itu. Ambe langsung tak berhubung dengan pihak TM. Hanya emailkan beberapa dokumen, selebihnya dia akan uruskan dari A-Z. Bestkan?

Pengalaman menarik live streaming TM Unifi

  • Ambe langgan pakej VIP5. Cukup laju untuk layan live streaming bola sepak. Download/upload 5 Mbps & download bandwidth 60 GB (sekarang masih unlimited sampailah TM cap)
  • Jadi, selesai masalah “kegersangan” ambe untuk menonton live streaming bola sepak Malaysia mahupun luar negara. Tinggal kena pandai cari link untuk live streaming jer.
  • Ada tersekat-sekat ke masa live streaming? Setakat ni, semuanya lancar. Tiada rasa bosan masa loading.
  • Lebih mengujakan bila isteri memang suka layan cerita Korea. Bila dah penat buat kerja rumah, bolehlah dia lepaskan “kerinduan” dengan mendownload drama Korea tanpa batasan dan tanpa gangguan!
  • Nak lagi? Boleh layan movie dan drama online. Boleh cucuk kat tv, kalau nak tengok lebih puas.

Pengalaman menarik yang lain guna TM Unifi setakat ini

  • Paling best bila time hujan, masih lagi boleh menonton tv. Maklumlah, Astro tak cukup ‘power’ bila hujan.
  • Boleh sembang lama-lama dengan mak di kampung. Maklumlah, ianya percuma! Ia juga menjadi satu sebab utama kenapa ambe pilih untuk pasang TM Unifi.
  • Boleh tonton youtube di tv. Lagi senang nak tengok ceramah Ustaz Kazim, Ustaz Azhar Idrus dan tak lupa kartun Upin Ipin untuk anak-anak.
  • Masa pasang hari tu, siap dapat sebulan percuma. Sekarang masih ada lagi promosi ni. Sila cepat sebelum terlambat!

Berminat nak pasang/daftar TM Unifi?

  • Sekarang masih ada lagi promosi percuma sebulan
  • Sila terus berhubung dengan blogger aka agen TM Unifi ni. Pasti puas hati dengan khidmat yang bakal anda lalui.
  • Agen TM Unifi terbaik –> Email contact@shakiddo.com  atau layari Blog Shakiddo.com.

@hafizmd – Pengalaman Pengguna Live Streaming Dengan TM Unifi! Bestnya dapat sembang lama-lama dengan mak. Terima kasih TM Unifi, “Connections make anything possible”

59 comments

    1. Kalau camtu, mmg nak kena fikir dalam2..ambe ada guna lagi satu wimax, tp sbb wife sudi hulurkan kosnya serba sikit, lehla ambe potong mana yg boleh..hehhee

  1. waaahhhh… syioknya bro ada unifi kan? nak tengok youtube, NO BUFFER.. tu yang penting. seronok anak aku tengok upin ipin dan lain-lain.. =)

  2. nasib baik kawasan aku tinggal ni belum ada unifi, kalau tidak memang dah daftar dah…sabarlah hati tunggu giliran sampainya unifi nanti..hehe

  3. Haha..baca artikel ni terasa sayu dihati..bila la agaknya pondok kecil nak rasai semua ni..apa-apa pun tahniah yer..unifi dah ada, live streaming tidak terganggu, BW ke pondok kecil, harap jangan dilupa..hahahahaha..ok tak mcm tu?

  4. best pakai unifi..terbaik..
    betul tuh.. daoat call umah free…
    skrg dah tak bukak tv.. bukak live streaming kat laptop je..

  5. belum mampu lagi nak berunifi

    sekarang layan skybox je dgn full channel astro, yg penting bola wajib ada, cuma RM18.90 je sebulan 🙂

  6. teringinlah juga… tapi kegunaan internet kat rumah tak maksimum
    tapi satu kelebihan bab tv tu
    mgkn kos astro boleh disalurkan pada unifi….so astro ambil pakej minimum..

    mcm mana ye..cuba beri sikit cadangan utk kak jie
    sebab skrg ni streamyx kak jie rm 110 tu pun rasa terlebih sbb guna sorang dua, bkan guna tahap maksimum

    1. Kalau tak guna maksimum, itulah, macam yg kak jie cakap, Mungkin kak jie boleh tukar streamyx ke unifi vip5 dan downgrade astro..hehe

      ataupun potong terus astro, amik unifi, tambah2lah mana2 channel yg kak jie suka, contoh nat geo, discovery dll =)

      saya amik astro pakej asas=RM42, tu pun sbb nak tgk channel kbs ngn wife

    1. KK sudah ada, tinggal Sandakan, Tawau dan daerah-daerah lain di Sabah belum menyeluruh liputan UniFi dia..

    1. Thanks Russ.

      Then, you can straightly contact this person in charge for subscribing unifi.

      i just forwarded your email to him, probably he’ll contact you by emel ASAP

    1. Sama la.. Kalaupun kat Sandakan sudah dapat liputan menyeluruh UniFi nih, harus upgrade dari Streamyx ke Unifi supaya dapat layan live streaming tanpa buffering atau tersangkut-sangkut..

  7. “Ambe langgan pakej VIP5. Cukup laju untuk layan live streaming bola sepak. Pengalaman Live Streaming Dengan TM Unifi!”

    Tipu la live streaming cukup laju dgn 5mbps unifi. 10mbps pun lagging gak kadang2. Agak2 la nak menipu pun…

    1. Zaman mase ambe mula2 langgan…mmg jarang sgt lagging..zaman skrg..dah ramai subscribe unifi..konpem dah makin slow..dulu2 unlimited..skrg dah x rasenye..

      so, agak2lah nak kate ambe menipupun…hohoho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *