Cukup 100!

- 1 June 2013Blogging

Assalamua’laikum.

Cukup 1oo! Serius, dah lama ambe tak capai angka ni kat mana-mana. Entah macam mana boleh sampai angka 100. Memang boleh tahan kuat penangannya. Nak kata ambe rajin, taklah rajin mana sebab ada lagi yang boleh capai angka 351, 298, 233. Bagi ambe memang ngam-ngam 100, tapi belum cukup hensem untuk menawan hati dia. Apa bendanya 100 ni? Layan jerlah ambe merepek petang tak berapa petang ni. Santai…..

Angka 100 sebulan

Korang tengok sendiri gambar kat bawah. Dahsyat sungguh 5 homosapiens ni. Ada yang boleh cecah 400 bila-bila masa jer. Ini semua memang penangan yang memang super ohsem!

komen terbaik blog melayu boleh
Paling jarang dijumpai ialah kehebatan tuan tanah dalam membalas komen pengunjung. Tengok saja jumlah komen tuan tanahnya. Jarang ambe jumpa tuan blog serajin mamat ni, walaupun dia asyik cakap dia MALAS, sebaliknya dia hanya buat KERJA.

Pandai-pandailah kita tafsir sendiri apa tuan tanah ni selalu tulis. Ambil mana-mana yang baik, humban dalam tong mana yang korang rasa tak baik. Tapi ingat, ada benda yang kita rasa tak baik lalu kita humban dalam tong, bakal menjadi ‘rezeki’ orang lain. Ok tak?

100. Memang tak cukup untuk ambe menang pengomen paling tak terkalah, tapi cukup untuk ‘menambah rasa seronok’ dalam blogging ni. Ada yang kata, blogger itu ini sombong tak jenguk blog dia, tapi kita lupa pasal satu perkara. Ada tak kita jenguk blog orang lain? Ke kita syok sangat update blog? Takkan asyik nak memberi jer, kenalah jugak menerima. Dok gitu?

Eh, malam ni jangan lupa tengok Pahang vs Johor DT di Astro Arena 801 dan RTM1. Harap sangat takde mana-mana penyokong yang tetiba buat ‘gila’. Tolonglah!

*Saja tak sebut blog mana, tapi korang mesti tahu blog siapa, kan? hehehe*

@hafizmd – Cukup 100! Nak kena KERJA betul-betul kalau nak buat duit dengan blog =)

{ 81 comments… read them below or add one }

Ladfe Amir June 1, 2013 at 3:57 pm

Letih nak mengejar dan berbalas komen di sana. Lebih2 kalau tidak terkeluar dari tajuk

Reply

hafizmd June 3, 2013 at 8:14 pm

hehe…mmg letih tapi berbaloi utk sebuah ukhwah =)

Reply

Izzuddin Fauzi June 1, 2013 at 4:09 pm

Rajin ngomen tak pe… Ambe malas bukan apa… Tenet slow -_-

Reply

hafizmd June 3, 2013 at 8:15 pm

sebab penting tu..ambe pun sama kalau tenet slow

Reply

titan June 1, 2013 at 4:40 pm

gua jenis orang yang buat kerja. Tapi hakikat sebenar, gua memang pemalas.

Reply

hafizmd June 1, 2013 at 4:52 pm

hehe…tu yg ramai yg kurang faham tu =)

Reply

titan June 1, 2013 at 7:39 pm

la. maknanya, gua tak rajin.

Reply

hafizmd June 1, 2013 at 8:07 pm

hahaha…tp diorang heran camne lu boleh handle byk blog, sedangkan lu tak rajin…hahahaha

*gua faham camni, lu ni jenis “work smart, not work too hard”*

Reply

Izzuddin Fauzi June 2, 2013 at 7:29 am

Itu namanya task management -_- Hehehe…

KiD June 1, 2013 at 4:51 pm

aku busy.. busy.. sempat membaca je dulu.. hehhee

Reply

Izzuddin Fauzi June 2, 2013 at 7:29 am

Gone gamoknye ~ same la kita :)

Reply

hafizmd June 2, 2013 at 3:03 pm

@IF, deme mmg sibuk memanjang…retis katakan =)

Reply

TehR June 1, 2013 at 5:14 pm

alamak
nama aku tak ada la pulak
huhu

memang tak terkalah

Reply

hafizmd June 3, 2013 at 8:15 pm

ada masa kena jugak mengalah..hehe

Reply

kakiblog June 1, 2013 at 5:23 pm

bukan kerja mudah nie..perlukan kesungguhan luarbiasa..

Reply

hafizmd June 3, 2013 at 8:16 pm

betul tu bro…ambe setakat tu jer mampu

Reply

fendy June 1, 2013 at 5:33 pm

banyak..good job bro…

Reply

hafizmd June 3, 2013 at 8:16 pm

thanks bro..

kenangan ni

Reply

ejam June 1, 2013 at 6:52 pm

banyaknya mengomen, macam menarik pula rasanya nak buka pengomen terbanyak di blog sendiri..kena fikir bg imbuhan skit kot :)

Reply

hafizmd June 3, 2013 at 8:17 pm

hehe…cantik gak tu bro

kalau pemenang dapat sebalang karipap…ok tak?

Reply

Amirez June 1, 2013 at 7:11 pm

mengejar komen bukan kepakaran ambe huhu

Reply

Datin Tyka June 1, 2013 at 7:22 pm

bukan kepakaran ambe juga

Reply

hafizmd June 1, 2013 at 8:07 pm

ambe kurang yakin dgn kenyataan media DT =) hehehe

Reply

Datin Tyka June 2, 2013 at 1:31 am

hahahaha.. DT mengomen hanya sekadar suka-suka.. boleh merapatkan ukhuwah

Reply

hafizmd June 2, 2013 at 3:04 pm

@DT, kita tunggu sape pemenangnye nanti..

betul tu DT, mmg rasa macam dah lama kenal..hehehe

hafizmd June 2, 2013 at 3:06 pm

@DT, bakat terpendam tu

Reply

hafizmd June 1, 2013 at 8:09 pm

@amirez, hehe..kepakaran ambe bukan juga mengejar komen…tp menulis komen..hihi

Reply

Datin Tyka June 1, 2013 at 7:22 pm

rajin mengomen ambe ni

Reply

hafizmd June 1, 2013 at 8:08 pm

tp tak leh lawan DT lgi

Reply

Datin Tyka June 2, 2013 at 1:32 am

heeeee… DT komen suka-suka

Reply

hafizmd June 2, 2013 at 3:04 pm

@DT, tu baru suka2 tu, kalau serius, lagi dasat

Reply

AkmaOmar June 1, 2013 at 8:04 pm

Memang terer diaorang ni.
Tak komen bukan maksud tak baca :) saya rajin membaca blog orang…komen tu tengok topik :)

Reply

hafizmd June 1, 2013 at 8:09 pm

hehe..betul tu..

jd jgnlah kita cepat salah faham, ada yg lebih senang jadi silent reader…betul tak sis AO?

Reply

Izzuddin Fauzi June 2, 2013 at 7:30 am

Hahaha… Kalau bukak blog yang pakai blogger yang selalu spoil nak komen -_- sbb nak cari commentform x jumpe -_-

Reply

hafizmd June 2, 2013 at 3:03 pm

@IF, hahaha…biasa jugak camtuh…baca entri best, nak komen takleh..

Reply

shah June 1, 2013 at 11:08 pm

nice… byk komen tu… kih3…

Reply

hafizmd June 2, 2013 at 3:05 pm

hehe..boleh tahan jugak

Reply

Kak Long Mawar Merah June 2, 2013 at 12:19 am

Memang hebat dapat capture angka 100, hehehe.
Kena cuba juga nak ikut jejak langkah tuan tanah ni.

Reply

hafizmd June 2, 2013 at 3:05 pm

As salam kak long, lama tak tgk kak long =) sihat?

ambe sikit2 jer tu, tak larat dah nak kejar top 4 tu…semua pkai enjin turbo =)

Reply

hafizrahim June 2, 2013 at 9:24 am

peh..rajin betul komen..100 pun dah banyak bagi aku..hehehe

Reply

hafizmd June 2, 2013 at 3:02 pm

tu yg ambe snap tu, kira kenanganlah ni…hehe

Reply

cent June 2, 2013 at 9:25 am

hebat bro ni..yang atas2 tu lagi hebat..rajin betul diorang kan

Reply

hafizmd June 2, 2013 at 3:02 pm

mmg diorang rajin sungguh..tak larat nak lawan dah

Reply

leeza dayasari June 2, 2013 at 11:44 am

Tumpang gembira kat awak… haaaaa… apa2pun moga sukses k… :-)

Reply

hafizmd June 2, 2013 at 3:02 pm

thanks leeza,

eh, nape blog leeza takleh bukak ek?

Reply

papa mifz June 2, 2013 at 2:58 pm

fuh memang semua yg tersenarai tuh rajin2 belaka…!!

Reply

hafizmd June 2, 2013 at 3:01 pm

mmg rajin yg amat…ambe dapat tumpang duduk top 10 pun jadilah..hehe

Reply

Khairul Zamri June 2, 2013 at 5:16 pm

rajin-rajin setiap orang komen sy balas sbgai hargai tapi kalu merapu mls nk balas. :)

ada juga komentar siap reply2 komen lagi kt blog kita itu menarik :)

Reply

hafizmd June 3, 2013 at 5:38 pm

Bila dah jadi macam ruang chatting, mmg best…hahhaa

Reply

ajumohit June 2, 2013 at 5:26 pm

wah hebat!!! perlukan masa kalau nk jadi pengomen tegar ni ;)

Reply

Datin Tyka June 2, 2013 at 8:13 pm

takde masa nak komen ni..

Reply

hafizmd June 3, 2013 at 5:37 pm

@DT, ayat DT ni psiko betulllah…hehehe

Reply

Datin Tyka June 3, 2013 at 7:49 pm

eh yeke.. ha salah satu tips.. kena pandai psiko

Reply

hafizmd June 3, 2013 at 8:17 pm

@DT, ambe baru dapat tahu ni…hehe

hafizmd June 3, 2013 at 5:38 pm

@Aju, betul tu…kalau tak, sempat baca jer

Reply

mujagirl92 June 2, 2013 at 10:23 pm

malu nak komen banyak2 kat blog wordpress,, rasa kecik,, haha :D

Reply

hafizmd June 2, 2013 at 11:55 pm

takyah malu2 muja =)

takde bezanya kita…kita ttp blogger

Reply

Datin Tyka June 3, 2013 at 9:06 am

ok kalau macam tu jom tukar wordpress

Reply

hafizmd June 3, 2013 at 5:37 pm

@DT, best seruan ni…jomlah Muja =)

Reply

akubiomed June 3, 2013 at 12:55 am

Memang dahsyat yang gemar komen tak terkalah. :-)

Reply

hafizmd June 3, 2013 at 5:37 pm

Mmg dahsyat geng2 kita ni

Reply

hafiz June 3, 2013 at 4:52 pm

itu hah DT memang kaki komen..susah oo nak kejar..

Reply

hafizmd June 3, 2013 at 5:35 pm

hehe..DT mmg power bab komen2 ni

Reply

Datin Tyka June 3, 2013 at 7:23 pm

den suka makan pisang kaki.. tu tips nya. haha

Reply

hafizmd June 3, 2013 at 8:18 pm

oooo…patutlah power..kaki tangan dapat tulis komen… =)

Reply

onlajer June 3, 2013 at 5:47 pm

ngam – ngam ya tak lebih dan tak kurang 100

Reply

hafizmd June 3, 2013 at 8:18 pm

ambe tunggu utk snap buat kenangan

Reply

eyriqazz June 3, 2013 at 7:20 pm

Perghhh…Datin tyka ni dah jadi Ratu komen….Mantapla

Reply

Datin Tyka June 3, 2013 at 7:52 pm

DT belum jadi 100 lagi

Reply

hafizmd June 3, 2013 at 8:19 pm

eh, lebih seratus tu

Reply

hafizmd June 3, 2013 at 8:19 pm

mmg dah jadi ratu..mantop!

Reply

reezluv June 4, 2013 at 12:21 pm

dasat gile weh..kagumnya..whoaa.. :D

Reply

hafizmd June 10, 2013 at 9:35 pm

hohoho..ambe kagum ngn top 4 tu..dasat!

Reply

Hafizul June 4, 2013 at 5:00 pm

Wahhh banyak nya komen..kalau kat blog pondok kecil dapat komen banyak mcm ni memang seronok lah..hehe..

Reply

hafizmd June 10, 2013 at 9:33 pm

daya penarik kat blog tu lain macam kot?

Reply

daddydee June 6, 2013 at 2:03 pm

100%…hehehe…angka digemari semua.

Reply

auc June 7, 2013 at 11:15 am

siapa yg rajin pasti mendpat balasan atas kerajinannya itu :)

Reply

hafizmd June 10, 2013 at 9:24 pm

betul tu bro…hehe

Reply

Rina June 8, 2013 at 4:00 pm

banyak sekali komentar yang berhasil dibuat dalam satu bulannya tu, pasti sangat rajin blogwalking ya para blogger2 diatas, patut ditiru dan diacungi jempol :)

Reply

hafizmd June 10, 2013 at 9:19 pm

Mmg semuanya terbaik.
Terima kasih rina singgah sini

Reply

hafizmd June 2, 2013 at 3:04 pm

@IF, haaa..betul2..cikgu2 ni biasanya mmg power bab2 ni

Reply

Leave a Comment