Speechless Friday #1 Pagi Jumaat Malik Mirza

- 1 February 2013Bicara santai

Assalamua’laikum.

Speechless Friday #1 Pagi Jumaat Malik Mirza.

speechless friday tips keluarga parenting

Malik Mirza baru saja mengahwini gadis Maghribi yang cantik jelita. Ingin tahu apa yang terjadi sehingga Malik Mirza terpaku dan speechless?

Baca entri ini: “Siri 1: Permintaan Pertama Malik Mirza” dan “Siri 2: Malik Mirza tersenyum sambil…”

************

Nota: Entri ‘Speechless’ akan menjadi entri wajib blog ini. Tak kisah hari apa, ambe akan cuba cari satu gambar dan entri menarik (mungkin termasuk entri daripada blog rakan blogger) untuk diletakkan di entri ‘Speechless’ ni.

Kebaikan entri ‘Speechless’.

  1. Diharap mampu merendahkan bounce rate blog. Semacam ‘memaksa’ pembaca untuk baca link yang kita sertakan =)
  2. Promosi entri blog sendiri yang belum menerima publisiti…hehehe.
  3. Perbaiki kualiti penulisan dan pengisian entri. Oleh sebab entri ‘Speechless’ ni, ia memaksa kita untuk selongkar kembali entri-entri lama kita. Nak jadi blogger terbaik, kenalah rajin membaca macam yang Kak Jie pesan!
  4. Promosi entri rakan blogger.
  5. Cara nak suruh orang tambah komen kat blog kita.
  6. Merapatkah ukhwah sesama rakan blogger dengan berkongsi sedikit ruang yang ada.

@hafizmd – Speechless Friday #1 Pagi Jumaat Malik Mirza. Kalau blogger lain nak buat juga, silakanlah untuk membuat entri bertajuk “Speechless” di blog masing-masing.

{ 40 comments… read them below or add one }

TehR February 1, 2013 at 12:20 pm

satu geng dengan wordless wednesday la ni, bro

Reply

hafizmd February 1, 2013 at 12:32 pm

Sepupu sepapat dia cikgu..hehe

Saja buat, takde idea sangat hari ni…keh3

Reply

hairulafiz February 1, 2013 at 4:35 pm

benda baru ni, bagus2

Reply

hafizmd February 5, 2013 at 3:07 pm

@HA, bolehlah bro cuba buat..hehe

Reply

UmmiKami February 1, 2013 at 2:09 pm

Salam baraqah di hari Jumaat…:)

Serampang tiga di tepi pendayung,
Kelodak dibasuh gelap disuluh;
Tumpang hamba sekaki payung,
Hendak berteduh atap ku buluh……..testing 2x :D

Reply

hafizmd February 5, 2013 at 3:22 pm

As salam Kak Ummi,

Burung serindit terbang sekawan
Jerami padi dibakar sayang
Kecil tapak tangan hamba hulurkan
Moga ukhwah sentiasa dikenang

Reply

Denaihati February 1, 2013 at 2:44 pm

nasib baru kawin malik mirza ni, tak jadi nak marah kot…

Reply

hafizmd February 5, 2013 at 3:08 pm

hehe…syang bini

Reply

Amirez February 1, 2013 at 3:52 pm

idea yang menarik jugak ni selain daripada wordless wednesday

Reply

hafizmd February 5, 2013 at 3:08 pm

Ambe dalam proses mencuba

Reply

nazray February 1, 2013 at 3:56 pm

wah benda baru ni, speechless friday. sape2 nak try dipersilakan. :D

Reply

hafizmd February 5, 2013 at 3:08 pm

Tuan Nazray, silakanlah =)

Reply

hazman aka species1980 February 1, 2013 at 4:33 pm

Dengan teknik dan cara nie ….boleh tingkatkan PAGEVIEWS blog kita kan….bagus2x….

Reply

hafizmd February 5, 2013 at 3:07 pm

haaa..PV..harapnya menjadi..hehe

thanks bro

Reply

fiezaradzi February 1, 2013 at 5:38 pm

uit, benda baru ni.. inshaa Allah, kalau den de idea..

Reply

hafizmd February 5, 2013 at 3:06 pm

Cepatlah buat yer..hehe

Reply

azman February 1, 2013 at 5:43 pm

Good idea gak tu,teruskan,mana tau jagi segmen popular pulak :)

Reply

hafizmd February 5, 2013 at 3:06 pm

Harapnya camtulah…cepat berjya kalau blogger hebat cam bang Man buat sekali..hehe

Reply

topijerami90 February 1, 2013 at 6:47 pm

perhh first time dgr specchless friday,
hehehe, bagus la ada cara nak rendahkan bounce rate, hehehe

Reply

hafizmd February 5, 2013 at 3:06 pm

ambe pun tgh cuba..moga ada kesannya..hehe

Reply

titan February 1, 2013 at 7:54 pm

kalau dapat tangkap blogger macam DH atau kak jie tiru ko ni..benda ni akan jadi viral. hoho..

Reply

hafizmd February 5, 2013 at 3:05 pm

haaa..kalaulah..fuhhhhhh

Reply

Hairul Hissam February 1, 2013 at 8:14 pm

Bagus juga konspe … Speachless friday tu… nanti buat la pulak kutbah jumaat….

Reply

hafizmd February 5, 2013 at 3:04 pm

Cantik gak tu bro Hairul…

Reply

hanafi abdullah February 2, 2013 at 12:44 am

bagus juga segmen speechless ini…nanti komen pakai gambar juga ka?

Reply

hafizmd February 5, 2013 at 3:04 pm

Komen tak perlu bergambar, biasa2 jer..entri saje yg perlu ada gambar..takde gambarpun boleh

Janji ada link entri terdahulu yg nak dilwati kembali oleh rakan blogger

Reply

papa mifz February 2, 2013 at 2:23 am

mana tau speechless friday menjadi trend lak lepas nih dikalangan blogger kan…hehe

Reply

hafizmd February 5, 2013 at 3:03 pm

Harap2 camtulah..jomlah PM buat speecless monday ke, saturday ke…hhee

Reply

fariq February 2, 2013 at 4:10 am

haha.. bagus2.. yg kwn pasti bounce rate konpem akan turun nanti.. nak kena buat bersiri2 baru org akan tak mati kat 1 entri je.. heheh..

Reply

hafizmd February 5, 2013 at 3:02 pm

Kalau ada org klik, turunlah..kalau tak..sama ajer..hehe

Reply

akubiomed February 3, 2013 at 12:08 am

Mengharapkan bounce rate turun.

Reply

hafizmd February 5, 2013 at 3:00 pm

Moga2nya turun

Reply

pipoq February 4, 2013 at 9:59 am

nak mengkaji dulu apakah konsep speechless friday ni..hehehe

Reply

hafizmd February 5, 2013 at 2:50 pm

hehe..silakan..

konsepnya senang ajer bro pipoq
1. buat entri ada gambar
2. letakkan link entri kita@rakan blogger yg kita rasa perlu dipublisitikan lebih meluas =)

Reply

daddydee February 4, 2013 at 4:32 pm

Satu trademark yang menarik.

Reply

hafizmd February 5, 2013 at 9:53 am

Harapnya ada blogger yg sudi kembangkannya =)

Reply

Hafizul February 6, 2013 at 12:33 pm

Speechless?tak berapa nak faham lagi ni..lebih kurang macam wordless ke?

Reply

hafizmd February 7, 2013 at 10:09 am

Lebih kuranglah bro, tp speechless ni kita kena letak link entri yg nak dipromosi

Reply

Asyrof Asri March 29, 2013 at 12:37 pm

Serius, jika saya tiada idea nak tulis melalui gambar tersebut, saya akan post saja gambarnya. ;)

Saya memang gemarkan wordless. ;)

Reply

hafizmd April 2, 2013 at 10:29 am

Ok. Noted. Patutlah ambe jejak tadi byk entri wordless yg perlukan kita berfikir. Ambe suka!

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }