Keputusan Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2013

- 30 November 2013Sukan

Assalamua’laikum.

Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2013. Pemenang pastinya dipilih berdasarkan prestasi tahunan. Bukannya sekadar dalam aksi akhir atau sesuatu kejohanan. Nama besar seperti Piya, Mat Yo, Farhan, Amri, Shahril Ishak disebut-disebut untuk menjadi pemenang. Jomlah kita tengok siapa pemenang Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2013.

Keputusan Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2013

  1. Pemain Paling Bernilai 2013: Badhri Radzi (Kelantan)
  2. Pemain Penyerang Terbaik: Norfarhan Muhammad
  3. Pemain Pertahanan Terbaik: Baihakki Khaizan
  4. Pemain Tengah Terbaik: Badhri Radzi
  5. Penjaga Gol Terbaik: Khairul Fahmi Che Mat
  6. Pemain Import Terbaik: Marlon Alex James
  7. Pemain Harapan Terbaik: Junior Eldstal
  8. Anugerah Jurulatih Terbaik: Dollah Salleh
  9. Persatuan Bolasepak Terbaik – PBSNT (Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu)
  10. Kelab Bolasepak Terbaik: KL Sime Darby
  11. Kelab Penyokong Terbaik: Kelantan
  12. Anugerah FAIRPLAY: PDRM

Ini antara keputusan Anugerah Bolasepak Kebangsaan 2013. Tahniah kepada yang telah dipilih untuk menang.

Nyata Badhri Radzi pemain terbaik Malaysia 2013. Sayang beribu kali sayang, khidmatnya tidak digunakan dalam misi menyelamat Harimau Malaya.

keputusan anugerah bolasepak kebangsaan 2013

Tahniah Piya! Kredit gambar: Astro Arena 801

pemenang anugerah bola sepak kebangsaan 2013

Baihaki, Farhan, Badhri Radzi, Khairul Fahmi & Junior (Kredit gambar: Astro Arena 801)

Apakah “jauhari sudah tidak kenal manikam?” atau “yang mana intan yang mana kaca?”

Musim Liga Malaysia 2014 pastinya lebih menarik, gempak, panas dan menghiburkan dengan aksi pemain tempatan dan import yang power-power!

@hafizmd – Amacam? Ok tak dengan keputusan Anugerah Bolasepak Kebangsaan 2013?

2,280 total views, 6 views today

{ 34 comments… read them below or add one }

titan November 30, 2013 at 4:25 pm

aiseh..amry tak menang la plakk..
Baca entri terkini Blogger titan´s: Hadiah istimewa untuk kekasih hati yang comel.

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:56 am

wak amri ttp lejen

Reply

Fauzi Blues November 30, 2013 at 4:26 pm

terlepas nak layan anugerab ni…ada keja.. Piya the best skang ni.. hope OKS akan pggl Piya masa lwn Yamen nanti..
Baca entri terkini Blogger Fauzi Blues´s: Adakah Akan Kekal Di Bumi Kelantan?

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:56 am

Hrapnyalah. Paling tak, dapt jugak kita tgk kelibat piya dalam skuad harimau malaya

Reply

Zikri Ahmad November 30, 2013 at 4:49 pm

wah piya memang semakin naik sekarang.. hope teruskan usaha dan jangan lupakan daratan yer =)
kira mcm menang kasut emas lah ni tapi peringkat tempatan punya !

Reply

Asyrof Asri November 30, 2013 at 5:29 pm

Entah!

Tak faham sangat la isu dunia bola sepak ni.

Yang penting Asyrof nak tahu siapa menang?

Itu saja.

Hahah ..
Baca entri terkini Blogger Asyrof Asri´s: 3 Kerjaya Profesional – Antara Syurga dan Neraka

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:55 am

hahha…takpe…
tak minat takleh nak pakse
bukan semua minat macam kite
janji semua hepi belake

Reply

Anak Askar Pencen November 30, 2013 at 9:41 pm

Piya memang patut pun dapat anugerah. Cuma yang terkilannya, macam mana midfield terbaik Malaysia boleh tak tersenarai dalam kesebelasan utama Malaysia untuk kempen Piala Asia.
Baca entri terkini Blogger Anak Askar Pencen´s: Pada Usia genap 40 tahun, Ryan Giggs masih steady bermain Bola Sepak

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:54 am

Itu paling heran bin ajaib…pelik betullah

Reply

akubiomed November 30, 2013 at 10:51 pm

Taniah buat pemenang. Penyuntik semangat dan boleh naik ‘tag price’. :-)
Baca entri terkini Blogger akubiomed´s: Berangan bawa kereta James Bond BMW Z8

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:54 am

hehe..diorang dah lama ditag..hehe

Reply

TehR December 1, 2013 at 12:20 am

tahniah semua
tak sabar tunggu aksi piya bersama harimau malaya
Baca entri terkini Blogger TehR´s: Pantun Bila Nak Kahwin

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:53 am

yeah! harap sangat, barisan baru utk HM adalah yg tgh perform…buang2lah mana player yg tak perform tu

Reply

Denaihati December 1, 2013 at 11:16 am

tahniah buat yang semua yang terima anugerah.
Baca entri terkini Blogger Denaihati´s: Menggunakan custom url dalam Google plus

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:52 am

tahniah pada pemenang

Reply

azwan December 1, 2013 at 11:56 am

hope lepas ni piya diberi peluang main dalam harimau malaya.

pilih pemain berdasrkan prestasi semasa bukan berdasarkan prestasi lepas
Baca entri terkini Blogger azwan´s: Piya Pemain Paling Berharga.

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:52 am

harapnyalah…kita tak tahu lagi apa yg coach baru nk

Reply

Mijey Jey You December 1, 2013 at 3:54 pm

knapa tak dickson nwakaeme yg jadi pemain import terbaek . .

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:52 am

sebab marlon lagi konsisten agaknya

Reply

Mijey Jey You December 1, 2013 at 3:58 pm

sepatutnya piya harus diturunkan dalam skuad kebangsaan dari dulu lagi . .

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:51 am

itulah…tpi tak kesampaian…huhu

Reply

zik December 1, 2013 at 4:07 pm

terbaik… harap piya dapat main untuk kebangsaan..
Baca entri terkini Blogger zik´s: Senarai pemenang anugerah bolasepak kebangsaan 100 plus 2013!!

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:51 am

harapnyalah…tinggal game vs yaman jer nanti

Reply

Akuro San December 2, 2013 at 9:24 am

tahniah kepada para pemenang… Apek memang penjaga gol da best!
Baca entri terkini Blogger Akuro San´s: Beli Domain Harga Murah di Awn.my

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:50 am

Apek masih yg terbaik

Reply

Hairul Azni December 2, 2013 at 9:27 am

Tahniah Piya..beliau memang layak..
Baca entri terkini Blogger Hairul Azni´s: Mungkinkah Ditakdirkan Satu Buah Pinggang Isteri Itu Untuk Saya?

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:50 am

Dia mmg layak, tapi sayang tak dipanggil masa era coach raja

Reply

Hafizul December 2, 2013 at 3:41 pm

Sedikit sebanyak akan menaikkan lagi semangat mereka semua..hehe
Baca entri terkini Blogger Hafizul´s: Top Komentator November 2013 Pondok Kecil

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:50 am

harapnya camtulah…bukan senang nak ditabal jadi pemain terbaik

Reply

Hazira Nazri December 2, 2013 at 6:57 pm

Tahniah piya atas kejayaan anda.
Semoga mutu bola sepak negara akan terus meningkat =)
Baca entri terkini Blogger Hazira Nazri´s: Stylish Jacket (AJ9577 Light blue)

Reply

syah December 2, 2013 at 7:39 pm

tahniah pada piya..beliau layak menerimanya..
Baca entri terkini Blogger syah´s: Sweet foods could make you forgetful

Reply

Ismail N December 2, 2013 at 8:34 pm

Tahniah pada pemenang-pemenang. Errr.. takde pemain JDT lo..

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:43 am

errr…no komen… =)

Reply

Ismail N December 8, 2013 at 10:45 am

Hmm.. si Junior tu main satu tournament terus dapat anugerah? Hmmm… Hmm….
Baca entri terkini Blogger Ismail N´s: Brazil Bakal Juara Piala Dunia 2014?

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge