Suku Akhir Universiade:Harimau Muda vs Jepun

- 11 July 2013. Updated 5 June 2014Sukan

Assalamua’laikum.

Sukan Universiti Dunia ke-27 di Kazan, Rusia. Yes! Harimau Muda A layak ke suku akhir selepas Itali hanya menang 1-0 dengan Britain. Kita menang bergaya kalahkan Itali 2-0, kalah dengan Britain 0-2 dan menang percuma dengan Algeria yang tarik diri. Terima kasih Algeria…hehehe. Apapun, misi di suku akhir kiranya amat sukar, tapi tiada yang mustahil dalam sukan bola sepak!

Keputusan terkini: Harimau Muda A [0] vs Jepun [4] Keputusan penuh

Dapatkan Jersi Bola Original Harga Murah Sekarang!

Harimau Muda A vs Jepun Suku Akhir Universiade

Yang jadi masalah sekarang ialah ramai yang kena kad merah dan kad kuning. Ganas sangat ke pemain kita? Ke pengadil yang terlebih ‘pemurah’?

Hari tu, ingat dapat bawa masuk 2 pemain, rupanya jawatankuasa kejohanan akhirnya MENOLAK permintaan pasukan kita. Akhirnya, ambe rasa Harimau Muda A mungkin ada 11 atau 12 orang pemain yang benar-benar cergas untuk aksi lawan Jepun nanti. Kalau ada lagi yang kena kad merah, siaplah….hohoho

harimau muda A vs jepun sukan universiade kazan rusia

Payah jadi coach ni! Kredit: SH

Oklah. Jangan lupa untuk nantikan keputusan suku akhir Malaysia vs Jepun Jumaat ni. Kita lawan pukul 9.00 malam. Ok. Jepun tu juara bertahan yer =)

@hafizmd – Suku Akhir Universiade:Harimau Muda vs Jepun. Belum jumpa link live streaming untuk bola sepak di Kazan ni. Mungkin aksi suku akhir ada kot.

{ 12 comments… read them below or add one }

wazy July 11, 2013 at 10:30 am

Semoga Harimau Muda bermain dengan baik

Reply

waiman takwa July 11, 2013 at 1:05 pm

Salau.. Harimau Muda harapan bangsa

Reply

fiezaradzi July 11, 2013 at 4:01 pm

wah, hebat.. tahniah. moga terus maju lepas ni…

Reply

hafizmd July 11, 2013 at 9:02 pm

Moga lepas suku akhir..paling tak, dapat gangsa =)

Reply

ohcikgu July 11, 2013 at 6:44 pm

wahh..sudah masuk suku akhir rupanya. tahniah malaysia.

Reply

hafizmd July 11, 2013 at 8:51 pm

yup…jumpe jepun plak dah

Reply

Joe July 12, 2013 at 12:08 am

Da masuk quater pun dah kire pencapaian yang membanggakan. Tahniah HM.

Reply

Ismail N July 12, 2013 at 5:23 am

Boleh tahan gak dapat beat Itali tu. Semoga Harimau Muda terus mempamerkan aksi cemerlang bila bertemu Jepun nanti.. Malaysia Boleh!

Reply

Hitseo July 12, 2013 at 5:40 am

tahniah buat harimau malaya…!!!

Reply

Anuar July 12, 2013 at 4:09 pm

Tahniah Harimau Muda sebab dapat masuk ke peringkat Suku Akhir Universiade.. Semoga terus cemerlang, supaya kita dapat bawa balik sebutir pingat… ;)

Reply

Hafizul July 15, 2013 at 2:50 pm

hebat penangan Ong Kim Swee ni..hehe

Reply

hafizmd July 16, 2013 at 6:56 am

dia antara coach yg ambe respek

Reply

Leave a Comment