SUKMA XVI Pentas Atlet Muda Asah Taring!

- 1 July 2013. Updated 4 October 2013Sukan

Assalamua’laikum.

Sukan Malaysia (SUKMA) XVI 28 Jun – 7 Julai 2013. SUKMA. Pentas atlet muda asah skill masing-masing dan tempat mengaut sebanyak mana pengalaman berharga. SUKMA antara tempat paling strategik untuk lahirkan lebih ramai pemain bertaraf antarabangsa. Serius, jika atlet SUKMA yang berbakat besar tak terlepas pandang, ambe yakin kita bakal ada limpahan pemain bintang!

Venue Sukan Malaysia XVI 2013

SUKMA yang pertama kali diadakan pada tahun 1986 kini sudah menjadi medan terbaik mencari pemain pelapis pelbagai disiplin sukan. Antaranya bola sepak pantai, futsal, ping pong, ragbi, judo dan lawan pedang. Ini antara sukan yang belum lagi mekar harum di mata peminat sukan Malaysia, tapi ambe yakin YB KJ mampu menerbitkan sinar baru buat pemain pelapis negara.

pembukaan SUKMA 2013

Andai berkelapangan, jom kita sama-sama memberi sokongan kepada pemain muda negara yang mewakili negeri masing-masing beraksi di serata venue di Lembah Klang. Antaranya;
maskot sukma 2013

  1. Gelanggang Bola Sepak Pantai MDKL, Pantai Morib Banting – Bola sepak pantai
  2. Gelanggang Bola Tampar Pantai Seksyen 19, Shah Alam -  Bola tampar pantai
  3. Dewan Bola Tampar Seksyen 4 & 19 Shah Alam – Bola tampar dewan
  4. South City Plaza, Seri Kembangan – Bina badan & Muay Thai
  5. Taman Ekuestrian Putrajaya, Presint 5 – Ekuestrian
  6. Universiti Putra Malaysia – Ragbi & Sofbol

Ayuh atlet muda Malaysia, bersukanlah penuh semangat kesukanan. Pentas SUKMA pasti menjadi langkahan, kayuhan, hayunan terbaik untuk ke Sukan SEA.

Selamat berjaya khas buat Kontinjen Terengganu!

@hafizmd – SUKMA XVI 2013. Berita lanjut keputusan terkini rujuk laman INI.

{ 23 comments… read them below or add one }

reezluv July 1, 2013 at 11:34 am

memanah kompem kat AU Keramat kot..takpun Bukit Jalil ye..bosan dah SUKMA ni..teringat masa SUKMA Sabah dulu..bestnya..:P

Reply

akubiomed July 1, 2013 at 10:16 pm

Sudah dekat dengan rumah orang tua saya.

Reply

suri July 2, 2013 at 10:23 am

ab bolehlah pergi kita juga yang jauh huhu..

Reply

Datin Tyka July 1, 2013 at 11:40 am

dewan bola tampar sek 4 tu dekat rumah DT je.. nanti bole tengok yang hensem la…

Reply

suri July 2, 2013 at 10:23 am

cit.lain pula kisahnya cik dt ini..isyh..harp tersangkutlah ya

Reply

Joe July 1, 2013 at 12:32 pm

Aku pun rase KJ sesuai untuk menteri belia dan sukan nie. Seharusnya persatuan sukan kat Malaysia nie tak pentingkan diri sendiri. Aku tengok ade yang nak sangat dapat name. Sebab tue la kalau atlet tue tak sebulu dengan pengurusan, sah sah persatuan tersebut ban atlet tue.
Biar la atlet buat keputusan yang baik asal beliau dapat harumkan name negara. Bukannya harumkan name persatuan.

Reply

Hafizul July 1, 2013 at 1:34 pm

Hehe..terbaik..habis bola sukan ni pulak…Sejujurnya saya suka dengan aturan YB KJ..bukan ketua jabatan yer..hahaha

Reply

encikarman July 1, 2013 at 1:39 pm

pasukan mana ada harapan menang tahun ni?

Reply

papa mifz July 1, 2013 at 1:42 pm

KJ terbaik…Rembau Most Wanted…:)

Reply

nazray July 1, 2013 at 11:28 pm

hehe minat dengan lagu rembau most wanted ni.

Reply

encikarman July 1, 2013 at 5:55 pm

rumah KJ kena rompak semalan.

Reply

Hafizul July 2, 2013 at 12:53 pm

Betul ke ni bro???

Reply

encikarman July 2, 2013 at 6:18 pm

betul bro, cuma biliknya di geledah. masa tu org gaji je kat rumah. beberapa labtop hilang. motif politik k??

Reply

Padin July 1, 2013 at 8:51 pm

xde live atau laporan kat TV ke eh?..

Reply

hafizmd July 2, 2013 at 4:52 pm

kat astro ade live

rtm belum check lagi..hehe

Reply

akubiomed July 1, 2013 at 10:17 pm

Satu berita yang enak untuk didengar setelah beberapa kemorosotan dan skandal doping yang berlaku.

Reply

Razlan July 1, 2013 at 10:31 pm

Majulah sukan unutk negara

Reply

munir ardi July 2, 2013 at 11:28 am

memang wajib dilakukan untuk tempat unjuk gigi bagi atlit muda

Reply

Hairul Hissam July 2, 2013 at 3:15 pm

sukan juga satu kerjaya yg amat cerah…
mmg boleh jadi jutawan bagi atlet yg berjaya..

Reply

Asyrof - Blogger Tanah Arab July 2, 2013 at 8:13 pm

Sukan baik untuk kesihatan.

Selalulah bersukan. Tak pandain main bola. Berlari / berjogging sudah memadai.

Reply

Ismail N July 3, 2013 at 5:14 am

Harap2 lebih ramai bintang dapat dicungkil kali ni…

Reply

anif July 3, 2013 at 9:31 am

Sukma tetap jadi medan terbaik untuk menghasilkan jaguh sukan baharu! :D

Reply

hafizmd July 5, 2013 at 3:36 pm

Harap jaguh baharu tak hilang selepas SUKMA

Reply

Leave a Comment