Seminar Buat Duit Dengan Blog – Tiada Jalan Pintas!

- 5 April 2013. Updated 24 July 2013Blogging

Assalamua’laikum.

Seminar Buat Duit Dengan Blog – Tiada Jalan Pintas! Buat duit dengan blog. Boleh percaya ke ni? Betul ke boleh buat duit bila kita ada blog? Cakap macam senang jer nak buat duit dengan blog, tapi berapa ramai antara kita yang dah bertahun ada blog tapi nak dapat sepuluh ringgitpun belum tentu dapat. Baca ebook buat duit jangan cakaplah, mungkin dah 3-4 buah dah beli. Khatam patpuloh kali. Tak jugaknya berjaya buat duit dengan blog. Kenapa?

Seminar Buat Duit Dengan Blog

  • Seminar buat duit ni julung-julung kali dianjurkan oleh Denaihati Network. Rujuk entri asal “Seminar Buat Duit Dengan Blog“.
  • Tarikh: 4 Mei 2013 (Sabtu) di Hotel Singgahsana Petaling Jaya. 8.30 pagi hingga 1.30 tengahari.
  • Bayaran: RM50 seorang (pendaftaran sebelum 15 April. RM100 selepas 15 April)
  • Cara pendaftaran: Klik pautan di bawah;

Daftar Masuk Seminar Buat Duit Dengan Blog

Kenapa Perlu Hadir Seminar Ini?

  • Sebab anda nak buat duit. Betul tak?
  • Sebab anda betul-betul serius untuk buat duit. Tanda kita serius? Kita laburkan RM50 untuk sebuah seminar yang boleh mengubah cara anda berblogging.
  • Seminar ini dianjurkan oleh Denaihati Network. Lihat saja trackrecord mereka dalam bidang blogging. Boleh baca entri ini –> Blogger Jutawan Bukan Hanya Khayalan
  • Berpeluang berjumpa sendiri rakan blogger yang sudah menjana duit dengan blog. Serius, bila dah jumpa mereka yang berjaya, momentum dan semangatnya pasti lebih ummmph! Tak percaya? Kenalah pergi seminar ni.
  • Peluang lain akan menemui anda. Mana tahu, jalan yang kita tempuh nanti, akan berguna 3-4 bulan kemudian. Percaya tak?
  • Ada jugak cabutan bertuah gajet terkini dan pakej kembara ke Kemboja. Ada hadiah istimewa untuk peserta ke-100, 200, 300 dan seterusnya.

Nak bukti boleh buat duit dengan blog?

  • Iyalah. Ini zaman semua nak bukti. Bukti di bawah sekadar pendorong untuk ambe dan rakan-rakan semua untuk terus komited dan serius dalam berblogging.

seminar buat duit dengan blog bukti affiliate

  • Kalau nak tengok lebih banyak, boleh ke blog ini –> Blog Buat Duit Dari Planet Bumi
  • Nak lagi? Anda kenalah cuba sendiri untuk merasai nikmat dapat duit dengan blog ni. Cuba dan rasa sendiri. Barulah betul!

Ada jalan pintas nak buat duit dengan blog?

seminar buat duit dengan blog bukti affiliate

  • Takde jalan pintas tapi ada shortcut! Caranya ialah kita ada mentor dan ikut cakap mentor.
  • Mereka dah buat macam-macam cara untuk buat duit dengan blog. Bukan setakat pasang iklan kat blog, tapi lebih dari itu. Affiliate, Flippa dll. Ambe nak cakap pun, ambe sendiri tak tahu.
  • Besar kemungkinan, ambe jugak akan ke seminar buat duit dengan blog ni. InshaaAllah.

Siapa ahli panel seminar buat duit dengan blog?

  • Ini yang masih menjadi tanda tanya. Mungkin ambe terlepas pandang tak perasan.
  • Mungkin ada baiknya pihak Denaihati Network umumkan siapa ahli panel untuk seminar ni. Mungkin dengan nama-nama ahli panel bakal menarik lebih ramai blogger dan bukan blogger untuk menyertai seminar ini.

Tunggu apa lagi? Daftar sekarang untuk menempah posisi anda. Hanya 300 kerusi yang bakal disediakan untuk seminar buat duit dengan blog kali ni. Cepat daftar di sini;

Daftar Masuk Seminar Buat Duit Dengan Blog

@hafizmd – Seminar Buat Duit Dengan Blog. Mereka yang berjaya ialah mereka yang bertindak dengan tepat!

{ 42 comments… read them below or add one }

papa mifz April 5, 2013 at 12:23 am

Insya-Allah jika berkesempatan nak jugak hadir seminar tuh…
Baca entri terkini Blogger papa mifz´s: Di Rumah Sudah Ada Kolam Renang

Reply

Datin Tyka April 5, 2013 at 1:05 am

saya sudah daftar..
jumpa di sana..
tapi sebagai DT la. bukan zorro.. haha
Baca entri terkini Blogger Datin Tyka´s: Kembaraku

Reply

akubiomed April 5, 2013 at 9:02 am

Peluang untuk menambah ilmu. Maklumlah belajar sendiri dan diajar lainkan bro.
Baca entri terkini Blogger akubiomed´s: Merakam keindahan Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin

Reply

Mohd Luthfi April 5, 2013 at 10:54 am

nak join jugak… tapi tak boleh nak bagi komitment… itu jer… huuhuhuhu
Baca entri terkini Blogger Mohd Luthfi´s: 5th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2013

Reply

hafizmd April 8, 2013 at 10:13 am

Mana yg lebih penting, terpaksa diutamakan..dok gitu bro?

Reply

Hazmin Hamudin April 5, 2013 at 11:51 am

Memang perlu belajar daripada yang otai kalau nak berjayakan..
Baca entri terkini Blogger Hazmin Hamudin´s: Siapa Dari Batu Caves?

Reply

hafizmd April 8, 2013 at 10:12 am

Itulah. Itu resepinya =)

Reply

Neu April 5, 2013 at 11:51 am

Bagus seminar sebegini. Boleh bertukar pendapat dan idea. Paling penting boleh cungkil rahsia dari yg dah berjaya buat duit dgn blog.
Baca entri terkini Blogger Neu´s: Apabila Dunia Blog dipenuhi Dengan PAKAR…

Reply

hafizmd April 8, 2013 at 10:09 am

Betul tu. Nak2 dapat jumpa blogger hebat macam bro Neu (kalau pergi)…hehe

Reply

titan April 5, 2013 at 2:38 pm

mesti ramai yang gi ni..
Baca entri terkini Blogger titan´s: Jobdirumah Payment – Kali ke 26

Reply

hafizmd April 8, 2013 at 10:09 am

Lu datang tak? ke jadi ahli panel?

Reply

Hairul Azni April 5, 2013 at 3:31 pm

Siapalah agaknya ahli-ahli panel tu ye?
Baca entri terkini Blogger Hairul Azni´s: Melayari Kenangan Sungai Di Galeri Pengangkutan Air,Pekan Pahang

Reply

hafizmd April 8, 2013 at 10:09 am

Itu yg tertunggu2 tu…

Reply

Ibu Mifzal Arsyad April 5, 2013 at 4:13 pm

bagus seminar ini..tapi sy masih berbelah bagi nak join atau tak..sbb jauh..huhu..kalau dekat x lepas peluang ni..sbb bayaran pun murah..
Baca entri terkini Blogger Ibu Mifzal Arsyad´s: Rindu Pada Aleesya Saffiya

Reply

hafizmd April 8, 2013 at 10:07 am

Mmg murah. Moga2 dipemrudahkan jalan utk turut serta

Reply

hafiz April 5, 2013 at 5:21 pm

kalau berkesempatan saya pergi..
Baca entri terkini Blogger hafiz´s: Tazkirah Jumaat 4

Reply

hafizmd April 8, 2013 at 10:05 am

canteklah bro!

Reply

Lynn April 5, 2013 at 9:55 pm

Seminar yang hebat , mesti dapat sambutan hangat dari para blogger.

Reply

hafizmd April 8, 2013 at 10:03 am

harapnya camtulah…ameen

Reply

yusri April 7, 2013 at 12:26 am

Memang bagus kalau grab peluang ni…
Deme nok gi dok?
Baca entri terkini Blogger yusri´s: Wordless Wednesday #29 – Hadiah Dari Blog IntanBerlian

Reply

hafizmd April 8, 2013 at 9:27 am

Ambe tgk adjust jadual lagi ni boh =)

Reply

yusri April 7, 2013 at 12:34 am

Ambe memang percaya dan yakin sangat blog boleh menjana income.sebab apa?
sebab rakan sekerja ambe sendiri selepas 2 tahun bersama dengan blog2 nya,berenti keje dan jadi blogger full time.respek gile ambe dengan dia.
Baca entri terkini Blogger yusri´s: Wordless Wednesday #29 – Hadiah Dari Blog IntanBerlian

Reply

hafizmd April 8, 2013 at 9:27 am

Hebat kawan deme tu. Kalau camtuh, dah kita tahap sifu doh kawn deme tu. Boleh kenal dok? hehe

Reply

yusri April 11, 2013 at 4:35 pm

buleh…marilah jalang alah joho ni…
kawan ambe tu dulu dia ada jugok personal blog…kalau deme ingatlah hujanbatu.com…tapi blog tu dia tutup doh.
kalu dok silap dah masuk 4 tahun dia jadi full time blogger…

Reply

hafizmd April 11, 2013 at 7:19 pm

ooooooo…ambe ingat lagi.bakpenye ambe dok kenal…biasa sangat gi blog dia dulu2…

guane cerita dia lening boh? lama jgok ambe dok tgk dia update blog hujanbatu tu…

dia antara idola ambe tu boh!
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: Wordless Wednesday #35 Buat Duit Online Dengan Klikjer!

Reply

yusri April 12, 2013 at 1:52 am

Blog dia memang sohor masa tahun 2008~2011. Salah seorang full time blogger dari selatan tanahair. Berjaya jana income sehingga 5 angka sebulan.GA dia saje melebihi gaji dia sebagai R&D Engineer.huhu…
Dia dok renew pung domain personal blog dia.Dia kabo malas nok update blog.
Dia kije dumoh je…maintain blog-blog yang dia ada. Pastu banyak buat keje belakang tabir…dia dok online doh leni…dok tahu bakpe…huhu
errr…dia memang idola ambe jugok…

Nazerin April 7, 2013 at 4:11 am

peluang keemasan nie…

xley terlepas…

mmg mnat nak buat duit dgan blog nie…
Baca entri terkini Blogger Nazerin´s: 31 pengikut ‘TUHAN HARUN’ ditahan

Reply

hafizmd April 8, 2013 at 9:26 am

canteklah..peluang ni mmg peluang sekali jer datang…murah yg amat dah tu

Reply

suri April 7, 2013 at 1:32 pm

mencari dan mencri jgn susah hati ada minat blh jadikan duit
Baca entri terkini Blogger suri´s: Cinta Dalam Bakul, Bila Lelaki Menggoda Hatimu

Reply

hafizmd April 8, 2013 at 9:24 am

Macam surilah kan? boleh dijadikan idola ni

Reply

suri April 7, 2013 at 1:35 pm

ayuh kita pergi jgn lepaskan pelung yang ada

Reply

hafizmd April 8, 2013 at 9:23 am

Moga2 dipermudahkan urusannya

Reply

Hafizul April 7, 2013 at 8:45 pm

Seminar yang sangat verilmu..tapi sayang saya tak mampu lagi nak sertai seminar anjuran DH ni..wahhh komisyen?komisyen apa tu?hehe
Baca entri terkini Blogger Hafizul´s: Kau Pergi Jua

Reply

hafizmd April 8, 2013 at 9:19 am

Itulah. Ambepun masih lagi berkira2 dgn jadual.

Komisen?hehe..nanti ambe citer =)

Reply

Denaihati April 8, 2013 at 12:47 pm

terima kasih bro memanjangkan promosinya, mudahan semuanya dipermudahkanNya.
Baca entri terkini Blogger Denaihati´s: Projek T-Shirt Denaihati Network

Reply

hafizmd April 9, 2013 at 9:35 am

Terima kasih kembali. Ameen moga dipermudahkan

Reply

muhammad fakhruddin April 9, 2013 at 6:55 pm

Untung ada di Malaysia sekarang ini, seminar sana sini. Majlis ilmu banyak :)
Baca entri terkini Blogger muhammad fakhruddin´s: Qur’an and Cricket: Makna Setiap Kelana

Reply

hafizmd April 10, 2013 at 9:33 am

Lagi untung bila kita bijak ambil peluang yg terhidang =)

Reply

hafizmd April 12, 2013 at 2:54 am

@yusri, tu yg rasa ralat tu..ambe dulu2 sokmo2 lepak situ, jadi tmpat amik mood

ayat boss hujanbatu hok paling glamer “kaching” bila duit masuk..

mmg power ar…

Reply

yusri April 13, 2013 at 8:15 am

Betul tu…sampai ambe pun terikut-ikut dgn ayat dia.huhu
ambe kalu free rajing gok gi jalang rumoh dia.low profile…dok lokek ilmu.kadang dok payoh tanye,dia sendiri cerita…sbb dia tahu apa yg kita nok tahu.hehe

Reply

hafizmd April 14, 2013 at 6:32 pm

@yusri, ni yg wase no gi jalan2 dinung ni..inshaaAllah, moga ambe dibsri peluang jupe boss hujanbatu…ngn deme sekali…ameen

Reply

yusri April 15, 2013 at 1:58 am

InsyaAllah…amin.
Baca entri terkini Blogger yusri´s: Top Komentator Mac 2013

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 1 trackback }