3 Blog Pilihan Ranking Alexa Cun!

- 29 April 2013. Updated 14 October 2014Blogging

Assalamua’laikum.

3 Blog Pilihan Ranking Alexa Cun! 3 blog yang bakal ambe kongsikan ni adalah antara blog yang menjadi sumber motivasi dan antara blog terawal yang ambe kenal dalam lapangan blogging. 3 blog ni juga telah menunjukkan keupayaan masing-masing dengan niche yang berbeza. Bagi ambe mereka antara bukti blogger terbaik yang pernah ambe kenal di alam maya!

Oh! Alexa

Malam tadi sempat ambe baca ‘keluhan’ seorang rakan blogger kita tentang ranking Alexa salah satu blognya yang makin ‘gemuk’ tapi sebenarnya taklah ‘gemuk’ mana. Ambe yakin, blogger ni memang ada sasaran tersendiri untuk setiap blognya. Rupanya banyak juga kelebihan yang kita dapat jika ranking Alexa kita cun! Nanti ambe kongsikan link blog kawan kita ni. Kita cerita pasal 3 blog pilihan ambe dulu.

#1 Blog Tehramuan.com

blog cikgu pantun terbaik

  • Kalau anda biasa ke sana, pasti dah tahu niche unik blog ni. Entri blognya cukup-cukup unik. Berbekalkan senjata klasik tapi cukup menikam jiwa. Apa lagi kalau bukan PANTUN.
  • Tak perlu entri gosip artis mahupun entri politik melampau, ambe tengok dari dulu lagi, blog Cikgu Tehramuan mampu berdiri bergaya dengan cukup unik.

#2 Blog Akubiomed.com

blog akubiomed blog gadget

  • Ramai dah kenal dengan jenama ‘Abang Koning’. Sebut saja ‘abang koning’, dah pasti blog Bro Akubiomed.
  • Nyata tindakan beliau untuk keluar aktif dalam komuniti blogger menjadikan siapa beliau sekarang.
  • Pernah jumpa sekali dengan beliau di Majlis #SBB2013. Memang tinggi lampai orangnya, macam model =)

#3 Blog Wanwidget.com

blog isu semasa malaysia

  • Antara paling menarik tentang Bro Juan bila beliau beli plugin Seopressor untuk optimize SEO blog beliau. Cukup terbaik!
  • Entri beliau sentiasa segar dengan isu semasa. Ruang komen entrinya cukup menarik untuk dijadikan laman bersembang dan meluah idea tanpa rasa segan.

Pages Indexed in Google

  • Ranking Alexa 3 blog ni sudah mencapai ranking yang cukup cun. Bawah 100k. Yang menariknya ialah entri-entri mereka. “King is content”
  • Pages indexed in Google untuk blog mereka juga begitu cun dan pasti lebih super selepas ni. Ambe belum capai angka seribu pun lagi.

Seperti dijanjikan, sila baca entri kawan kita ni tentang kebaikan ranking Alexa yang ‘tak terkalah’ <– Ayat ni mengingatkan anda pada siapa?

Ini antara blog yang sempat ambe pilih. Banyak lagi blog terbaik termasuk blog anda sendiri. Apa tunggu lagi, sila terjah 3 blog pilihan ambe ni. Mana tau, ada sesuatu yang anda cari, bakal dijumpai di sana nanti.

@hafizmd – 3 Blog Pilihan Ranking Alexa Cun! 3 blogger lelaki, mereka sah tak cun, tapi hensem!

{ 54 comments… read them below or add one }

pipoq April 29, 2013 at 12:39 pm

kadang-kadang bila tengok alexa ni macam laut je..ada pasang surut..hehehe

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:07 pm

hehe..biasalah…ada naik turun, macam mood kita.jugak.. =)

Reply

eyriqazz April 29, 2013 at 1:44 pm

Owhh, abang koning nickname dia ya? Kenapa abang koning ??

Reply

KiD April 29, 2013 at 3:04 pm

anaknya nama abang koning daaaa.. hehehee

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 3:25 pm

Panggilan glamer utk anak sulung bro AB =)

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:07 pm

sebab mula dia kenalkan anak sulungnya diberi nickname ‘abg koning’

Reply

BeritaKaki April 29, 2013 at 2:20 pm

haha .. saya entah bila lagi .. usaha3

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:07 pm

tak lama dah tuh bro!

Reply

BeritaKaki April 30, 2013 at 10:01 pm

huu..lambat lagi tu bro ..huhu

Reply

Oneblogsocial April 29, 2013 at 2:22 pm

Tehranmuan memiliki ciri khas yang susah untuk dilakukan orang lain.

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:08 pm

setuju..mmg sangat unik

Reply

Melastik Bintang Yang Hensem April 29, 2013 at 2:23 pm

akubiomed salah seorang sifu MB..

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:08 pm

Mmg wajar kita ambil motivasi dan ilmu dari bro AB

Reply

Asyrof Asri April 29, 2013 at 2:26 pm

Saya sedang usaha ke arah mendapat pengiktirafan dari Raja-raja Alexa.

InsyaALLAH sedikit masa lagi akan dapat pangkatnya. huhu ..

Tak sabar, sabOr jelah .. hihi ..

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:09 pm

InshaaAllah, pasti berjya bila kena usahanya…

selamat berjya buat bro Asyrof =)

Reply

Hafizul April 29, 2013 at 2:39 pm

Tak terkalah tu keyword paling best..saya kenal siapa tuan punya ayat tuh..haha..3 blog tu memang saya jarang lawati kcuali blog tehramuan..masa kadang2 terhad..kadang2 boleh terlupa..sikap mcm ni tak patut diamalkan di masa depan..kan bro?hehe..

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:10 pm

hahaha..jap lagi sampailah tuan dia..hehe

betul tu bro pk, kita mmg takleh layan sangat, tp biasalah, kadang2 kalah juga..hahha

Reply

Hafizul April 30, 2013 at 3:31 pm

Haha..kalah dan tak terkalah..

Reply

beckhrooy April 29, 2013 at 2:42 pm

semua tu aku tahu, memang blog mereka bagus :)

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:10 pm

terbaik! blog bro jugak antara yg terbaik

Reply

KiD April 29, 2013 at 3:07 pm

mereka semua punyai kelebihan masing-masing di mana kita perlu belajar dan terus belajar dalam arena blogging.. :)

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:10 pm

Betul tu bro Kid. Macam blog bro jugak, byk yg ambe ceduk ilmu kat sana..thanks bro

Reply

Suhairi Alias April 29, 2013 at 3:24 pm

perh.. alexa tu..

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:11 pm

mmg makin mantap blog mereka ni

Reply

Norfanil April 29, 2013 at 3:26 pm

yang second and third tuh selalu gak masuk blog dia.. yang first tuh firstitme dengar…. terjah!

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 3:28 pm

Silakan norfanil.
yg 1st tu mmg rasanya tak byk kat Malaysia ni =)

Reply

Wan Mohd Hafiz April 29, 2013 at 3:30 pm

Fuhh…tingginya ranking masing2. Memang boleh dijadikan inspirasi nih.

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:11 pm

Sumber inspirasi ambe sejak dulu

Reply

fiezaradzi April 29, 2013 at 3:51 pm

bawah 100K, mmg best lah.. bila nak sampai situ tah…

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:11 pm

tak lama lagi sampailah…

*updateselaluyer*

Reply

titan April 29, 2013 at 4:20 pm

hoho..hoho… :)

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:12 pm

hehehe…macam kenal jer ek?

Reply

wazy April 29, 2013 at 4:31 pm

Semua blog di atas tu memang tip top,banyak ilmu dan gaya penulisan yang tersendiri

Reply

onlajer April 29, 2013 at 4:33 pm

yeah tiga – tiga pernah kawan kunjungi :)

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:12 pm

geng2 kita ni..hehe =)

Reply

suri April 29, 2013 at 5:26 pm

biasa bekalkan dg baik2 jgn bekalkan tak baik hee mmg terbaik 3 blogger tu

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:12 pm

Moga semuanya baik2 saje

Reply

suri April 29, 2013 at 5:28 pm

blog ambe juga yang sedang2 merajuk..

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:13 pm

Ambe tgk makin mantap..terbaiklah suri!

Reply

Hafizul April 30, 2013 at 3:34 pm

Cepat2 pujuk..kan nanti kelaut pulak emosi blog tu..haha

Reply

staibaqhang April 30, 2013 at 12:15 pm

teh ramuan saja yang belum terjah… maklumlah saya masih baru dalam dunia blog ni… satgi nak pi tgk2

Reply

hafiz April 30, 2013 at 3:38 pm

itu blog otai2 tu, aku selalu juga singgah blog diorang..

Reply

yusri April 30, 2013 at 5:24 pm

dasyat blog2 tu…kena try follow ni…

Reply

hafiz May 5, 2013 at 12:43 pm

follow yus jangan tak follow..

Reply

akubiomed April 30, 2013 at 11:42 pm

Terima kasih back link yang diberikan. Ada masa Alexa Ranking untuk blog saya ke laut juga. :-)

Reply

Hazmin Hamudin May 1, 2013 at 10:58 am

Blog-blog otai ni. Memang aku kalah dah. Haha

Reply

reezluv May 3, 2013 at 10:43 am

maleh update blog…so Alexa pun kelaut le..hahaa

Reply

TehR May 4, 2013 at 5:06 pm

macam mana aku boleh terlepas entri ni
hehe

terima kasih, bro

Reply

cik tom May 6, 2013 at 2:35 pm

ciktom mmg suka singgah ke 3 blog yg bro mention..
mmg mereka b3 ni hebat dlm penulisan dgn gaya tersendiri n menarik..

alexa blog ciktom dh hanyut kelaut lama sgt xupdate..hee

Reply

hafizmd May 7, 2013 at 9:24 am

hohoho..payah nak layan alexa ni

Reply

cik tom May 6, 2013 at 2:41 pm

ciktom mmg suka singgahblog tehr, brobiomed n wan..mmg best gaya penulisan, pengisian entri blog diorg :)

Reply

hafizmd May 7, 2013 at 9:24 am

3 blog yg mmg terbaik1

Reply

Duke iskandarX November 25, 2013 at 8:06 pm

Salam, is blogwalking sini, nice sharing. :)

Reply

hafizmd November 28, 2013 at 12:42 am

As salam, thanks singgah bro Is

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }