3 Blog Pilihan Ranking Alexa Cun!

- 29 April 2013. Updated 14 October 2014Blogging

Assalamua’laikum.

3 Blog Pilihan Ranking Alexa Cun! 3 blog yang bakal ambe kongsikan ni adalah antara blog yang menjadi sumber motivasi dan antara blog terawal yang ambe kenal dalam lapangan blogging. 3 blog ni juga telah menunjukkan keupayaan masing-masing dengan niche yang berbeza. Bagi ambe mereka antara bukti blogger terbaik yang pernah ambe kenal di alam maya!

Oh! Alexa

Malam tadi sempat ambe baca ‘keluhan’ seorang rakan blogger kita tentang ranking Alexa salah satu blognya yang makin ‘gemuk’ tapi sebenarnya taklah ‘gemuk’ mana. Ambe yakin, blogger ni memang ada sasaran tersendiri untuk setiap blognya. Rupanya banyak juga kelebihan yang kita dapat jika ranking Alexa kita cun! Nanti ambe kongsikan link blog kawan kita ni. Kita cerita pasal 3 blog pilihan ambe dulu.

#1 Blog Tehramuan.com

blog cikgu pantun terbaik

  • Kalau anda biasa ke sana, pasti dah tahu niche unik blog ni. Entri blognya cukup-cukup unik. Berbekalkan senjata klasik tapi cukup menikam jiwa. Apa lagi kalau bukan PANTUN.
  • Tak perlu entri gosip artis mahupun entri politik melampau, ambe tengok dari dulu lagi, blog Cikgu Tehramuan mampu berdiri bergaya dengan cukup unik.

#2 Blog Akubiomed.com

blog akubiomed blog gadget

  • Ramai dah kenal dengan jenama ‘Abang Koning’. Sebut saja ‘abang koning’, dah pasti blog Bro Akubiomed.
  • Nyata tindakan beliau untuk keluar aktif dalam komuniti blogger menjadikan siapa beliau sekarang.
  • Pernah jumpa sekali dengan beliau di Majlis #SBB2013. Memang tinggi lampai orangnya, macam model =)

#3 Blog Wanwidget.com

blog isu semasa malaysia

  • Antara paling menarik tentang Bro Juan bila beliau beli plugin Seopressor untuk optimize SEO blog beliau. Cukup terbaik!
  • Entri beliau sentiasa segar dengan isu semasa. Ruang komen entrinya cukup menarik untuk dijadikan laman bersembang dan meluah idea tanpa rasa segan.

Pages Indexed in Google

  • Ranking Alexa 3 blog ni sudah mencapai ranking yang cukup cun. Bawah 100k. Yang menariknya ialah entri-entri mereka. “King is content”
  • Pages indexed in Google untuk blog mereka juga begitu cun dan pasti lebih super selepas ni. Ambe belum capai angka seribu pun lagi.

Seperti dijanjikan, sila baca entri kawan kita ni tentang kebaikan ranking Alexa yang ‘tak terkalah’ <– Ayat ni mengingatkan anda pada siapa?

Ini antara blog yang sempat ambe pilih. Banyak lagi blog terbaik termasuk blog anda sendiri. Apa tunggu lagi, sila terjah 3 blog pilihan ambe ni. Mana tau, ada sesuatu yang anda cari, bakal dijumpai di sana nanti.

@hafizmd – 3 Blog Pilihan Ranking Alexa Cun! 3 blogger lelaki, mereka sah tak cun, tapi hensem!

{ 54 comments… read them below or add one }

pipoq April 29, 2013 at 12:39 pm

kadang-kadang bila tengok alexa ni macam laut je..ada pasang surut..hehehe
Baca entri terkini Blogger pipoq´s: Siapa yang harus dipilih ?

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:07 pm

hehe..biasalah…ada naik turun, macam mood kita.jugak.. =)
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: 3 Blog Pilihan Ranking Alexa Cun!

Reply

eyriqazz April 29, 2013 at 1:44 pm

Owhh, abang koning nickname dia ya? Kenapa abang koning ??
Baca entri terkini Blogger eyriqazz´s: Penajaan Seminar Buat Duit Dengan Blog

Reply

KiD April 29, 2013 at 3:04 pm

anaknya nama abang koning daaaa.. hehehee
Baca entri terkini Blogger KiD´s: Samsung Galaxy S4 Kini Dilancarkan

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 3:25 pm

Panggilan glamer utk anak sulung bro AB =)
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: 3 Blog Pilihan Ranking Alexa Cun!

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:07 pm

sebab mula dia kenalkan anak sulungnya diberi nickname ‘abg koning’
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: Tau Fu Fah Greenwood Super Sedap!

Reply

BeritaKaki April 29, 2013 at 2:20 pm

haha .. saya entah bila lagi .. usaha3
Baca entri terkini Blogger BeritaKaki´s: Cara Jana Pendapatan di Rumah

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:07 pm

tak lama dah tuh bro!
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: Lelaki Super Mesti Solat Jumaat!

Reply

BeritaKaki April 30, 2013 at 10:01 pm

huu..lambat lagi tu bro ..huhu
Baca entri terkini Blogger BeritaKaki´s: N’Anggun Collections Maxi Dress Promotions

Reply

Oneblogsocial April 29, 2013 at 2:22 pm

Tehranmuan memiliki ciri khas yang susah untuk dilakukan orang lain.
Baca entri terkini Blogger Oneblogsocial´s: Wanzawawi.com Pemurah Dan Baik Hati

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:08 pm

setuju..mmg sangat unik
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: 3 Blog Pilihan Ranking Alexa Cun!

Reply

Melastik Bintang Yang Hensem April 29, 2013 at 2:23 pm

akubiomed salah seorang sifu MB..
Baca entri terkini Blogger Melastik Bintang Yang Hensem´s: 5 Persediaan Suami Menjelang Isteri Bersalin

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:08 pm

Mmg wajar kita ambil motivasi dan ilmu dari bro AB
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: Siri 2: 5 Petua Tingkatkan Mood Diri & Pasangan

Reply

Asyrof Asri April 29, 2013 at 2:26 pm

Saya sedang usaha ke arah mendapat pengiktirafan dari Raja-raja Alexa.

InsyaALLAH sedikit masa lagi akan dapat pangkatnya. huhu ..

Tak sabar, sabOr jelah .. hihi ..
Baca entri terkini Blogger Asyrof Asri´s: Menangi Hadiah Tanah Arab Dengan Promosi Kontes

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:09 pm

InshaaAllah, pasti berjya bila kena usahanya…

selamat berjya buat bro Asyrof =)
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: 5 Cara Jadi Super Abah!

Reply

Hafizul April 29, 2013 at 2:39 pm

Tak terkalah tu keyword paling best..saya kenal siapa tuan punya ayat tuh..haha..3 blog tu memang saya jarang lawati kcuali blog tehramuan..masa kadang2 terhad..kadang2 boleh terlupa..sikap mcm ni tak patut diamalkan di masa depan..kan bro?hehe..
Baca entri terkini Blogger Hafizul´s: Pendapatan Ke 12 Dari Jobdirumah

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:10 pm

hahaha..jap lagi sampailah tuan dia..hehe

betul tu bro pk, kita mmg takleh layan sangat, tp biasalah, kadang2 kalah juga..hahha
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: 3 Blog Pilihan Ranking Alexa Cun!

Reply

Hafizul April 30, 2013 at 3:31 pm

Haha..kalah dan tak terkalah..
Baca entri terkini Blogger Hafizul´s: Kali Ke Seratus Lima Puluh Juta

Reply

beckhrooy April 29, 2013 at 2:42 pm

semua tu aku tahu, memang blog mereka bagus :)
Baca entri terkini Blogger beckhrooy´s: Cash Out Google Adsense Guna Western Union Pertama Kali

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:10 pm

terbaik! blog bro jugak antara yg terbaik
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: 3 Blog Pilihan Ranking Alexa Cun!

Reply

KiD April 29, 2013 at 3:07 pm

mereka semua punyai kelebihan masing-masing di mana kita perlu belajar dan terus belajar dalam arena blogging.. :)
Baca entri terkini Blogger KiD´s: Masterchef Selebriti Malaysia Musim 2 Episod 6

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:10 pm

Betul tu bro Kid. Macam blog bro jugak, byk yg ambe ceduk ilmu kat sana..thanks bro
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: 3 Blog Pilihan Ranking Alexa Cun!

Reply

Suhairi Alias April 29, 2013 at 3:24 pm

perh.. alexa tu..
Baca entri terkini Blogger Suhairi Alias´s: Transaksi asing paypal

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:11 pm

mmg makin mantap blog mereka ni
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: 3 Blog Pilihan Ranking Alexa Cun!

Reply

Norfanil April 29, 2013 at 3:26 pm

yang second and third tuh selalu gak masuk blog dia.. yang first tuh firstitme dengar…. terjah!
Baca entri terkini Blogger Norfanil´s: Mencari Ketenangan dengan Aktiviti Mencabar…

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 3:28 pm

Silakan norfanil.
yg 1st tu mmg rasanya tak byk kat Malaysia ni =)

Reply

Wan Mohd Hafiz April 29, 2013 at 3:30 pm

Fuhh…tingginya ranking masing2. Memang boleh dijadikan inspirasi nih.
Baca entri terkini Blogger Wan Mohd Hafiz´s: Samsung Galaxy Note 2 Warna Merah (Red Ruby Wine) Dijual di Malaysia Secara Rasmi Pada Harga RM1999

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:11 pm

Sumber inspirasi ambe sejak dulu
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: Siri 2: 5 Petua Tingkatkan Mood Diri & Pasangan

Reply

fiezaradzi April 29, 2013 at 3:51 pm

bawah 100K, mmg best lah.. bila nak sampai situ tah…
Baca entri terkini Blogger fiezaradzi´s: Bila Budak Mula Baca Doa

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:11 pm

tak lama lagi sampailah…

*updateselaluyer*
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: 3 Blog Pilihan Ranking Alexa Cun!

Reply

titan April 29, 2013 at 4:20 pm

hoho..hoho… :)
Baca entri terkini Blogger titan´s: Need Sleep.

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:12 pm

hehehe…macam kenal jer ek?
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: Wordless Wednesday #36 Ini Kalilah…

Reply

wazy April 29, 2013 at 4:31 pm

Semua blog di atas tu memang tip top,banyak ilmu dan gaya penulisan yang tersendiri
Baca entri terkini Blogger wazy´s: Sekitar Acara AutoShow Karnival Mesra Rakyat Belia 1 Malaysia 2013 Simpang Renggam

Reply

onlajer April 29, 2013 at 4:33 pm

yeah tiga – tiga pernah kawan kunjungi :)
Baca entri terkini Blogger onlajer´s: I Am Iron Man!

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:12 pm

geng2 kita ni..hehe =)
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: 3 Blog Pilihan Ranking Alexa Cun!

Reply

suri April 29, 2013 at 5:26 pm

biasa bekalkan dg baik2 jgn bekalkan tak baik hee mmg terbaik 3 blogger tu
Baca entri terkini Blogger suri´s: CPUV (Cost-per-unique-visit) Campaigns 2

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:12 pm

Moga semuanya baik2 saje
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: Tau Fu Fah Greenwood Super Sedap!

Reply

suri April 29, 2013 at 5:28 pm

blog ambe juga yang sedang2 merajuk..
Baca entri terkini Blogger suri´s: Cinta, Cinta, Cinta Jangan Pergi!

Reply

hafizmd April 29, 2013 at 8:13 pm

Ambe tgk makin mantap..terbaiklah suri!
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: 3 Blog Pilihan Ranking Alexa Cun!

Reply

Hafizul April 30, 2013 at 3:34 pm

Cepat2 pujuk..kan nanti kelaut pulak emosi blog tu..haha
Baca entri terkini Blogger Hafizul´s: Kali Ke Seratus Lima Puluh Juta

Reply

staibaqhang April 30, 2013 at 12:15 pm

teh ramuan saja yang belum terjah… maklumlah saya masih baru dalam dunia blog ni… satgi nak pi tgk2
Baca entri terkini Blogger staibaqhang´s: Apa itu Photojurnalism?

Reply

hafiz April 30, 2013 at 3:38 pm

itu blog otai2 tu, aku selalu juga singgah blog diorang..
Baca entri terkini Blogger hafiz´s: Menjahit Baju Melayu Johor

Reply

yusri April 30, 2013 at 5:24 pm

dasyat blog2 tu…kena try follow ni…
Baca entri terkini Blogger yusri´s: Di sebalik Kejadian Nabi Adam

Reply

hafiz May 5, 2013 at 12:43 pm

follow yus jangan tak follow..
Baca entri terkini Blogger hafiz´s: Dah download Ironman 3 di android

Reply

akubiomed April 30, 2013 at 11:42 pm

Terima kasih back link yang diberikan. Ada masa Alexa Ranking untuk blog saya ke laut juga. :-)
Baca entri terkini Blogger akubiomed´s: Filem Iron Man 3 sekuel terakhir

Reply

Hazmin Hamudin May 1, 2013 at 10:58 am

Blog-blog otai ni. Memang aku kalah dah. Haha
Baca entri terkini Blogger Hazmin Hamudin´s: Selamat Hari Pekerja 2013

Reply

reezluv May 3, 2013 at 10:43 am

maleh update blog…so Alexa pun kelaut le..hahaa
Baca entri terkini Blogger reezluv´s: Wordless Wednesday-Me & New Keek

Reply

TehR May 4, 2013 at 5:06 pm

macam mana aku boleh terlepas entri ni
hehe

terima kasih, bro

Reply

cik tom May 6, 2013 at 2:35 pm

ciktom mmg suka singgah ke 3 blog yg bro mention..
mmg mereka b3 ni hebat dlm penulisan dgn gaya tersendiri n menarik..

alexa blog ciktom dh hanyut kelaut lama sgt xupdate..hee
Baca entri terkini Blogger cik tom´s: HOT! Bedak Arab Cantikkan Wajah, DiJamin Halal dan Berkesan

Reply

hafizmd May 7, 2013 at 9:24 am

hohoho..payah nak layan alexa ni

Reply

cik tom May 6, 2013 at 2:41 pm

ciktom mmg suka singgahblog tehr, brobiomed n wan..mmg best gaya penulisan, pengisian entri blog diorg :)
Baca entri terkini Blogger cik tom´s: Bayaran Ketujuh dan Kelapan dari Says/ 8Share

Reply

hafizmd May 7, 2013 at 9:24 am

3 blog yg mmg terbaik1

Reply

Duke iskandarX November 25, 2013 at 8:06 pm

Salam, is blogwalking sini, nice sharing. :)

Reply

hafizmd November 28, 2013 at 12:42 am

As salam, thanks singgah bro Is

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 1 trackback }