Nak Menang Kereta Tak?

- 25 June 2013. Updated 22 May 2014Bicara santai

Assalamua’laikum.

PROTON – Peraduan nama siapa hebat? Inilah saatnya untuk menang sebuah kereta kompak. Takpun MacBook Air, ipad Mini, Samsung Galaxy S4 dan banyak lagi. Serius, tengok hadiah saje dah meleleh! hehehe…tapi kenalah fikirkan dulu satu nama hebat dan super power untuk kereta kompak Proton yang dengar khabarnya akan dilancarkan pada tahun depan, 2014. Ikutlah nama apa pun, janji kena dengan hint yang Proton dah berikan. 

Proton Compact Car?

Ini hint untuk kita reka satu nama paling best untuk kereta ni;

The car is stylish, hip dan compact, with advanced, innovative design and features. It’s spacious, comfortable and extremely practical. It’s fun to drive!

Haaa…lagu mana? Dah dapat dah idea nama paling super power untuk kereta kompak terbaru Proton ni? Cuba tengok hadiah ni dulu, mana tahu, serebelum, serebrum dan medula oblongata semakin aktif dan galak berfungsi untuk mengeluarkan idea paling super duper power!

peraduan proton nama siapa hebat

Cara nak masuk peraduan ni?

Terus saja ke laman ni –> PROTON – Peraduan nama siapa hebat?

Sila baca syaratnya sekali. Jangan susah hati, takde kena klik google plus segala bagai! yeahhhhaaaa….

Apa tunggu lagi, cepat-cepat fikir, mana tahu ada rezeki naik kereta baru tahun depan?

*hari ni dalam sejarah, ambe update sampai 3 entri…hahhaha*

@hafizmd – PROTON:Peraduan namakan kereta kompak Proton 2014. Proton Algebra! Ok tak? hehehehe

{ 32 comments… read them below or add one }

akubiomed June 25, 2013 at 4:13 pm

Kalau ada peluang boleh menang kereta Proton Hatchback yang baru.

Reply

Datin Tyka June 25, 2013 at 4:30 pm

bestnya kalau dapat menang kereta.. takde fikir duit nak beli kereta

Reply

suri June 27, 2013 at 11:58 am

kalau rezeki memang tak mengenal sesiapa

Reply

onlajer June 25, 2013 at 4:38 pm

i say bro gambar tak keluar la
tapi kereta apa pun kalau dapat free memanglah best

Reply

sohoque June 25, 2013 at 4:40 pm

kemah keming abg Piz arini. sampai 3 entri masuk.. huhuhu

Reply

titan June 25, 2013 at 4:40 pm

wahh..kalau menang, gua jual balik kereta tu. haha

Reply

titan June 25, 2013 at 4:43 pm

gua sudah submit. Proton Titan.

Haha..

Reply

hafizmd June 25, 2013 at 5:26 pm

hahahaha..lu mmg kelasssss!

Reply

hafizrahim June 26, 2013 at 7:52 am

hahaha..nama ni memang ada nice bro..

Reply

blackrosehunter June 25, 2013 at 6:47 pm

wahh..best kalau menang ni..hehe

Reply

suri June 30, 2013 at 7:28 pm

kalau dapat saya mahu lompat-lompat dulu

Reply

hafizmd June 30, 2013 at 8:07 pm

@suri, tumpang sekali ek

Reply

ajumohit June 25, 2013 at 8:41 pm

menarik ni, so apa lagii fikirkan idea kreatif anda skrg ;)

Reply

Sharafie June 25, 2013 at 10:44 pm

nak cuba jugak!!! cuba jangan tak cuba ye dak..hehe

Reply

Hafizul June 25, 2013 at 10:56 pm

Hehe..nampak menarik ni,..tapi kenapa rasa macam tak menang jer kalau saya join..hahahaha..nanti lah nak fikirkan..rasa terlopong gak tgok hadiah tu..hehe

Reply

TehR June 25, 2013 at 11:20 pm

peraduan yang mudah untuk disertai
tapi tak tahu nak bagi nama apa laa

Reply

papa mifz June 25, 2013 at 11:40 pm

Wow hadiah yang ditawarkan boleh tahan lumayan!!

Reply

hafizrahim June 26, 2013 at 7:53 am

Proton nomad..sebab selalu tukar management..hehehe

Reply

daddydee June 26, 2013 at 10:47 am

menarik amat hadiah nya….

Reply

hafizmd June 26, 2013 at 8:30 pm

mmg menarik..byk plak tu

Reply

Ismail N June 26, 2013 at 11:18 am

Kalau tak menang keta pun, hadiah yg lain2 tu pun best gak ehhh…

Reply

hafizmd June 26, 2013 at 8:28 pm

itulah bro…tak cuba tak tahu

Reply

sweetkurma June 26, 2013 at 1:01 pm

aduiiii best nya kalau dapat kereta free kannnnn

Reply

hafizmd June 26, 2013 at 8:25 pm

beeeeeeeeeeestnye!

Reply

kakiblog June 26, 2013 at 8:56 pm

kan best kalau ada kereta free punya..

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:50 am

keh3…nanti bertambah sesak jalanraya Malaysia…hahaha

Reply

Mohd Helmi June 28, 2013 at 2:58 pm

Menurut paultan.org, berkemungkinan kereta baru ni seperti Proton EMAS… Dan ada juga yg kata bercirikan rekaan Proton Preve… :)

Reply

hafizmd June 28, 2013 at 3:57 pm

Kalau proton emas, mmg kiranya mmg cantik..apa2pun, kita tunggu teaser Proton..yeah!

Reply

Khairul Zamri June 30, 2013 at 7:04 pm

hahaha ade trauma kene klik G+ ag ke huhu

Reply

hafizmd June 30, 2013 at 8:36 pm

hahahahhaha…dah trend kena klik =)

Reply

effort lab June 30, 2013 at 10:41 pm

umpama ikan dlm lautan peraduan ni. kalau menang, untung kaki pancing tu :D

Reply

Anuar July 1, 2013 at 2:00 pm

Bestlah Contest ini… Boleh join kalau ada masa… ;)

Reply

Leave a Comment