Terima kasih daun keladi, malam tadi makan meggi.

Assalamua’laikum wanita dan lelaki.

Terima kasih daun keladi, malam tadi makan meggi.

Fantasi or realiti. Bulan Mac dah pun pergi, April pula menanti. Yang berlalu takkan kembali. Yang tinggal kini, hanyalah memori. Januari Februari dah lama pergi. Dah siap pun entri siapa yang sensasi. Nak tahu siapa lagi yang sensasi? Apa lagi, tekan saja link nak baca lagi….

Terimalah mereka yang sensasi tapi 100 persen aku pasti, mereka langsung tak seksi sebab ramai yang lelaki.

1. Suri
2. Yas
3. Fiezaradzi
4. Titan
5. Chii
6. Tehr
7. Akubiomed
8. Anif
9. Benjy
10. Rahman

Terima kasih daun keladi, malam tadi makan meggi.

Bukan senang nak datang lagi, kalau datang jangan lupa komen lagi. Meh pakat tambah kenalan untuk diri, mana tau ada yang berkenan di hati. Baru ada taman dalam hati. Pepatah orang lama kita gali. Orang memberi, kita berbudi. Untuk top three, aku letak nama korang di sisi. Mana tau, ada juga yang ke blog korang nanti. Aku tak rugi, malah senang hati sekali.

Terima kasih daun keladi, malam tadi makan meggi.

Setakat ni dulu aku berpuisi, entah berisi entah basi. Korang mesti nak komen lagi, mana tau nak rampas takhta Suri. Aku berhenti setakat ini dengan ulangan tajuk entri………Terima kasih daun keladi, malam tadi makan meggi.

@hafizmd – yes…Terengganu, Kelantan menang malam tadi…hehehe

38 comments

  1. 1st ke? perasan.. haha..

    okeylah, no 3, yas telah merampas.. huhu..

    yg last tu, terenggan, kelantan menang malam tadi, tiap2 malam tgk bola lagi.. hihihi…

    1. mmg 1st pun ni….tahniah…hehe

      yas makin hebat sekarang…terima kasih singgah sini yer..

      hohohoho…nak buat camne, dah minat bola…hahahhaha

  2. Cantik sekali bro hafizmd berpuisi,siap cerita makan maggi,tak lalu nak makan nasi? Mana si isteri yg selalu dihati, kesian suami terjegi-jegi(ha3x!! Buh jerkkk) apapun mmg besh juga entri sahabat kali ni…terbaikk!!!
    Terima kasih daun keladi,
    masak asam bersama pucuk ubi,
    Insyaallah akan dtg agi,
    asal tak terputus tali temali…..hehehe buh lagikkk!!!
    Tenkiu bro….

    1. hihihihihihi
      bukan isteri tiada di sisi
      saja nak makan meggi
      kami berdua memang begini
      meggi untuk tingkat emosi
      rasa seronok juga sesekali

      bro yas rajin sekali
      blog update setiap hari
      terima kasih singgah sini
      rasa senang dalam hati
      memang tak pernah rasa rugi

    2. terbaik la balas dlm bro..haishh…cikgu tehr pun boleh kalah ni kalau masing2 da mula tunjuk bakat dlm berpuisi :p

  3. sedap sungguh meggi kari.
    ditambah dengan sepotong cili.
    akan sentiasa singgah sini.
    selagi tuan tanah masih sudi. πŸ™‚

    1. meggi kari tambah cili
      lagi sedap yg kari berapi
      habis sebungkus rasa nak lagi
      hati-hati takut sakit dikemudian hari

      tuan rumah selalu sudi
      pintu dibuka tanda menanti

    1. bukan senang titan nak berpuisi
      sekali tulis byk juga isi
      mana nak makan maggi
      poket dah penuh berisi
      maklumlah banyak yang masuk tadi
      terus tidur tak sedar diri
      hihihihihihi

  4. Ngadap blog hari2
    Bukan apa, nak baca entri
    Nak tahu juga apa kesah terjadi
    Sambil tu boleh jugak letak komen sekali

  5. chii suka ngan puisi di atas..nak like2 byk kali leh kan. menarik dn errr..xtau nak kata apa lg da

    dimana2..dan bila2..mmg nama suri sukar utk di tandingi

  6. huhu rajin betui depa ni blogwalking… aku nak cari masa nak singgah blog kawan2 bagi komen pun kena ada mood baru singgah

  7. Hoho, berpantun-pantun pula tuan.
    Terima kasih daun keladi,
    Memang saya juga selalu singgah sini. πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *