Oh, Alexa! : 1st Giveaways BudakFelda.Com

Assalamua’laikum.

Makin lama makin meriah. Makin lama makin turun. Makin lama makin power! Apakah gerangannya? Kopi Bujang? Ooooo….salah tuh! Jawapannya ialah blog budakfelda.com. Blog baru 2 bulan. Kalau bayi, sah-sah masih lagi menyusu. Tapi, blog budakfelda.com bukan lagi sebarang ‘blog bayi’! PR2 dan Alexanya juga semakin bagus. Memang budak ni bukan sebarang budak.

Macam-macam taktik dan strategi blogger dalam usaha menguruskan nombor Alexa blog masing-masing. Ada yang kata, banyakkan blogwalking. Soalannya, berapa banyak blog kita nak blogwalking sehari? Cukup ke setakat 2-3 blog sehari? Ambe ada baca, blogwalking yang berkesan untuk turunkan Alexa ialah 50-100 blog sehari! Apa? 50 blog? Ambe angkat bendera putih…

Ok. Antara lain ada yang nasihat kasi update blog 1 entri sehari. 7 hari, 7 entri. Ini memang gila kentang! Ambe memang akui, kalau tiap-tiap hati kita update, memang ada kesannya pada kekurusan Alexa, namun berapa ramai yang mampu konsisten dengan cara ini? Ambe? Angkat bendera putih lagi…

Lagi? Buat giveaways! Inilah cara yang sedang diusahakan oleh budak yang bukan budak biasa ni tadi. 1st giveaways Budakfelda.com. Berkesan? Ambe tak berani cakaplah, sebab ambe belum pernah sekalipun buat GA, tapi ambe perasan 1 perkara. Blog yang rajin masuk GA, Alexa blognya akan semakin hensem! Itu mereka yang masuk, yang menganjurkannya? Menajanya? Maka, kita sama-sama tunggu keputusan bedah (bukan Mak Bedah yer….) siasat budakfelda nanti.

Anda tak nak masuk GA ni? Rugi sangatlah. Bukan senang-senang ada blogger yang sudi menawarkan diri untuk review blog kita di Alexa. Jadi, apa tunggu lagi? “Mari memeriahkan  1ST Giveaways BudakFelda.Com yang ditaja oleh cahayacinta.com, pondokkecil.com, awanpagi.com, ecadwinkyasha.com, elqashrinqaisara.blogspot.com, daddydee.net serta Fivio.com selaku penaja utama.”

Nota: Ambe lepaskan juga entri ni walaupun Alexa belum lagi aprrove review blog budakfelda.com.

@hafizmd – Entah kenapa, banyak juga review yang ambe tulis, takde kat ruang review termasuk yang budakfelda.com.

Published by Hafizmd

Artikel ditulis berdasarkan pengalaman peribadi dan juga melalui pembacaan. Sebarang kehilangan, kerosakan dan komen pembaca adalah tanggungjawab anda. Dapatkan bantuan pakar berkaitan jika memerlukan khidmat nasihat yang tepat. Jika entri ini bermanfaat, mohon 'Like, Tweet & G+' kepada rakan anda. Terima kasih dan selamat membaca.