Oh, Alexa! : 1st Giveaways BudakFelda.Com

Assalamua’laikum.

Makin lama makin meriah. Makin lama makin turun. Makin lama makin power! Apakah gerangannya? Kopi Bujang? Ooooo….salah tuh! Jawapannya ialah blog budakfelda.com. Blog baru 2 bulan. Kalau bayi, sah-sah masih lagi menyusu. Tapi, blog budakfelda.com bukan lagi sebarang ‘blog bayi’! PR2 dan Alexanya juga semakin bagus. Memang budak ni bukan sebarang budak.

Macam-macam taktik dan strategi blogger dalam usaha menguruskan nombor Alexa blog masing-masing. Ada yang kata, banyakkan blogwalking. Soalannya, berapa banyak blog kita nak blogwalking sehari? Cukup ke setakat 2-3 blog sehari? Ambe ada baca, blogwalking yang berkesan untuk turunkan Alexa ialah 50-100 blog sehari! Apa? 50 blog? Ambe angkat bendera putih…

Ok. Antara lain ada yang nasihat kasi update blog 1 entri sehari. 7 hari, 7 entri. Ini memang gila kentang! Ambe memang akui, kalau tiap-tiap hati kita update, memang ada kesannya pada kekurusan Alexa, namun berapa ramai yang mampu konsisten dengan cara ini? Ambe? Angkat bendera putih lagi…

Lagi? Buat giveaways! Inilah cara yang sedang diusahakan oleh budak yang bukan budak biasa ni tadi. 1st giveaways Budakfelda.com. Berkesan? Ambe tak berani cakaplah, sebab ambe belum pernah sekalipun buat GA, tapi ambe perasan 1 perkara. Blog yang rajin masuk GA, Alexa blognya akan semakin hensem! Itu mereka yang masuk, yang menganjurkannya? Menajanya? Maka, kita sama-sama tunggu keputusan bedah (bukan Mak Bedah yer….) siasat budakfelda nanti.

Anda tak nak masuk GA ni? Rugi sangatlah. Bukan senang-senang ada blogger yang sudi menawarkan diri untuk review blog kita di Alexa. Jadi, apa tunggu lagi? “Mari memeriahkan  1ST Giveaways BudakFelda.Com yang ditaja oleh cahayacinta.com, pondokkecil.com, awanpagi.com, ecadwinkyasha.com, elqashrinqaisara.blogspot.com, daddydee.net serta Fivio.com selaku penaja utama.”

Nota: Ambe lepaskan juga entri ni walaupun Alexa belum lagi aprrove review blog budakfelda.com.

@hafizmd – Entah kenapa, banyak juga review yang ambe tulis, takde kat ruang review termasuk yang budakfelda.com.

62 comments

  1. bukan awak sorang je angkat bendera putih, saya pun angkat bendera putih gak… tak larat rasanya baca dan blogwalking banyak-banyak, takut mengecewakan orang sebab artikel tak dibaca 🙁

    la ni pun, saya just komen pada blog yang artikelnya betul-betul saya baca… kesannya tengoklah pada ranking Alexa saya, cuma berkurangan sedikit, daripada 900k kepada 820k.

    takpelah kan, yang penting traffik makin meningkat, tang tu yang penting <– ayat hiburkan hati 🙂

    1. Emm alexa dan traffic sy rasa orang ambil berat pasal traafic lagi..kan??meriah betul blog kalau traffic ramai yang lalu lalang..nak tulis blog pun penuh bersemangat rasanya..hehe

  2. woittt.. hebat..

    PR maza pun sudah jatuh dari no. 2 ke no. 1 aderkkkk
    tapi itu bagi maza tidaklah sepenting kengkawan yg sudi ramai2 bertandang ke blog maza.. terutama en. hafiz. heheh

    meh kita terjah!. .hehehe

  3. kalau hari2 update memang diakui ranking alexa akan menurun. awal2 dulu rajinlah buat 1 entri sehari. tapi sekarang ni 1 entri seminggu pun susah nak buat hehe.

    dengan GA ni mungkin cara paling senang, kalau ianya betul2 berkesan

  4. nak BW 50 blog sehari ? takpe la..nak konsisten 10 blog sehari pun belum tentu..kalau bujang mungkin tak jadi masalah kot..hehehe

  5. Pingback: Senarai Peserta 1st Giveaways BudakFelda.Com
  6. setuju sgt kalau update sehari satu entri berjaya menuruskan alexa. sy pernah amalkan tabiat ni..dpd 600 +++ terus melompat 200 +++, tp itu hny tggl kenangan saja..kadang2 pun takde nak tlis apa ditambah pula dgn kebizian 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *