10 Blog Pilihan Terbaik

- 7 December 2012. Updated 22 September 2018Motivasi

Assalamua’laikum.
Genap sebulan sudah. Ambe yang kononnya sibuk terlambat pula membentang 10 Blog Pilihan Terbaik bagi bulan November. Rata-rata ramai blogger yang demam kontest! Ambe memang tak mampu nak ikut semua sekali. Mana yang sempat, ambe jalan. Mana yang tak sempat, sokong jauh-jauh saja. Jom kita tengok 10 Blog Pilihan Terbaik November. Mana tau blog korang ada, ambe kali ni nak letak sekali entri terkini blog korang. Nak tempek kasi backlink percuma di blog ambe yang suam-suam kuku ni…

10 Blog pilihan terbaik kali ni, ambe sertakan dengan set entri pilihan sekali. Terimalah blog pilihan November;

  1. Hafizul - Entri “Selamat Tinggal Nuffnang“. Nekad sungguh Bro Hafizul kita ‘membuang’ iklan Nuff dari blognya. Gantinya? Affiliate JomNiaga!
  2. Akubiomed – Entri “Zulfahmi Khairuddin dinobat Most Improve Rider Moto3” cukup terbaik! Bro Akubiomed memang antara blogger aktif yang update tentang Moto GP!
  3. Donnyien – Entri “Apa Itu Blogging Bagi Saya” memang datang tepat masanya. Kena baca entri Bro Donny ni sebab dia cakap, “blogging is not all about making money”.
  4. Cik Tom – Entri “Mahalnya Ucapan Terima Kasih”. Entri wajib baca ni. Bukan kena bayarpun nak ucap TERIMA KASIH. Betul tak?
  5. Fiezaradzi - Entri “Sesak“. Cukup pendek tajuknya tapi banyak yang boleh dihuraikan. Korang mesti pernah ‘sesak’,kan?
  6. Pipoq – Entri “Soalan Untuk Para Suami“. Ada 4 soalan yang ditanya. Mencabar jugak nak jawab. Nak tau soalan. Kenalah baca entri ni…hehe
  7. Titan – Entri “Komisen ke-2 AddMathTambahan“. Serius, entri pendek tapi kalau korang korek betul-betul entri ketua cendol Banting ni, mesti terbaik punya!
  8. Yusri - Entri “Aku, Basikal & Daun Kapal Terbang”. Tahu tak daun kapal terbang? Tak tahu? Takkan tak nak tahu? Tekan link entri ni yer…
  9. Jebeng Otai™  - Entri “Redirect 301 Untuk Error 404“. Error? Kalau korang nak tahu apa bendanya ni, baik cepat-cepat baca sekarang!
  10. Ohcikgu  – Entri “Rekod Pertemuan Malaysia vs Thailand”. Musim bola sepak Piala AFF Suzuki. Kalau nak tahu rekod lama dan nak naikkan semangat sebelum sepak mual Ahad ni, jom baca entri ni. Kasi semangat!

Itulah 10 Blog Pilihan Terbaik untuk bulan November. Kalau yang takde tu, jangan salah faham yer. Blog korang tetap blog terbaik, cuma belum masuk senarai kat entri ni saja. Maklumlah, tajuk ambe tulis 10. Blog ada beribu. Korang tetap terbaik! Setiap blog ada keistimewaan sendiri (cewah…ayat penyedap ni…hahaha). Teruskan berblog dengan niat yang suci dan  murni.

Terima kasih pada semua yang rajin singgah dan komen. Takde komen, blog ambe tentu jadi macam telur tembelang nanti…hehe. 3 Blog Pilihan Terbaik ambe letakkan snippet di sisi kanan sebagai tanda penghargaan.

@hafizmd – Selamat berjaya juga pada semua peserta kontest yang sedang berjalan. Banyak betul kontest hujung tahun ni. Macam program YES (year end sale).

{ 41 comments… read them below or add one }

pipoq December 7, 2012 at 2:35 pm

memang terbaik..terima kasih sebab masukkan dalam list..seronok dapat berkongsi minda

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 3:39 pm

Terima kasih bro pipoq. Mmg seronok baca entri2 bro

Reply

Denaihati December 7, 2012 at 3:55 pm

tahniah untuk blog 10 pilihan terbaik bro. betul sekarang macam YES…

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 3:38 pm

Bro Denaihati ibdarat sumber motivasi kami.
Mmg YES!

Reply

fiezaradzi December 7, 2012 at 4:39 pm

tahniah utk top 10 tu.. haha.. sesak ni, sesak nak tulis pe dalam blog.. hahaa

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 3:37 pm

hahaha…mmg sesak time tu…

Reply

anif December 7, 2012 at 5:02 pm

Senarai 10 yang cukup mantap tu! :D

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 3:37 pm

Mmg mantap semantap blog mdanif jugak =)

Reply

donnyien December 7, 2012 at 5:48 pm

hello Hafiz, selamat petang.

tahniah diucapkan kepada 10 blog pilihan terbaik dari saudara. semoga apa yang dikongsikan kepada pembaca dapat memberikan manfaat kepada semua.

terima kasih juga kerana bro hafiz memilih entry saya “apa itu blogging bagi saya?” . terima kasih diatas link tersebut. saya amat menghargainya.

akhir sekali all the best untuk blog hafizmohd.com dan good luck untuk contest tersebut.

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 3:37 pm

hai bro donny,
Terima kasih kembali sebab sudi singgah sini selalu.
Moga ada kebaikan yg dapat diperolehi bila bertandang ke sini =)

Reply

Amirez December 7, 2012 at 5:58 pm

betul juga. dah rasa macam contest YES pula sekarang ni. btw, 10 blog pilihan terbaik ni memang terbaik isinya :)

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 3:36 pm

hehe…mmg macam2 dan menarik…

sayangnya, tak sempat nak join bro punya kontest

Reply

titan December 7, 2012 at 8:48 pm

haha..blog bini pun ada jugakkk kerr??

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 3:08 pm

Mestilah ada. Dah dia selalu komen kat sini…hehe

Reply

Ladfe Amir December 8, 2012 at 11:14 am

belum berjaya menempatkan diri di sini. in shaa Allah. bulan ni barangkali .

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 3:06 pm

Terima kasih bro ladfe atas sokongan…rasanya mmg makin lebat dah ni =)

Reply

onlajer December 8, 2012 at 11:14 am

Blog ambe jauh lagi kot hehe

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 3:05 pm

blog deme mmg terbaik bro! blog otai dah tuh!

Reply

ohcikgu December 8, 2012 at 10:10 pm

ohh..ada juga terselit disitu.

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 12:47 pm

terima kasih ohcikgu!

Reply

ohcikgu December 10, 2012 at 10:17 pm

kenapa plak nak terima kasih???

Reply

TehR December 9, 2012 at 12:25 am

YES?
pertama kali aku perasan hal ni
hehe

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 12:46 pm

hehe..kat sini mmg meriah cikgu…padahal taklah yes manapun..keh3

Reply

hatiputera December 9, 2012 at 1:53 am

Memang terbaik contentnya 10 blog itu.

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 12:46 pm

Blog bro HP pun terbaik!

Reply

Dulu Lain Sekarang Lain December 9, 2012 at 11:28 am

Mmg tak silap lagi. Terbaik kesemuannya…

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 12:45 pm

Mmg terbaik termasuklah blog bro DLSL =)

Reply

yas December 9, 2012 at 12:13 pm

Yezzz…setiap satu ada kelebihan tersendiri…ambe pun malas sebenornya nk berblog…cuma dlm hati masih sayang je kt yastro.net tu…hehehe

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 12:44 pm

Itu yg pasti. Ambepun kadang2 ada jugak rasa camtuh…sayang nak tinggal..hoho

Reply

cik tom December 9, 2012 at 4:09 pm

lately busy..xsmpt sgt nak update +blogwalking…hujung minggu br ada peluang buat entry byk2 utk autopublish n bw..sob3..

thanks backlink ye bro..

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 12:44 pm

wah..kalau dpt buat byk2 sekaligus mmg best!
terbaiklah cik tom

Reply

Hazmin Hamudin December 9, 2012 at 4:10 pm

Tahniah kepada 10 blog terbaik tersebut. Bukan senang nak jadi yang terbaik ni. Tambahan pula blogger ni ada berjuta.

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 12:43 pm

Semuanya mmg terbaik! Blog bro jugak antara yg terbaik!

Reply

Hazmin Hamudin December 11, 2012 at 10:22 am

Masih banyak yang kena diperbaiki dekat blog saya tu. Dari segi penulisan masih jadi lagi nak jadi yang terbaik.

Reply

akubiomed December 10, 2012 at 11:56 am

Terima kasih. Kemas kini blog dekat sini.

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 12:49 pm

Terima kasih kembali.

pssst…jgn lupa kasi alamat yer bro!

Reply

nyamuk December 10, 2012 at 12:01 pm

entry terbaik semuanya nie

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 12:48 pm

Terima kasih singgah sini. Mmg semuanya terbaik!

Reply

Hafizul December 10, 2012 at 12:57 pm

Hehehe..telur tembelang bro??memang doh kalau tak ada komen memang tak syok blogging ni..tahniah atas kejayaan pondok kecil dan mampu bertahta dalam blog bro ni..hehe..terima kasih sekali lagi sebab ada jugak gian ke pondok kecil..hehe

Reply

sweetkurma December 11, 2012 at 11:23 pm

tahniah kepada 10 terbaik, moga terus sukses

Reply

Afifah Munirah December 12, 2012 at 2:39 am

Semua yang terbaik ada dalam senarai :)

Reply

Leave a Comment