Live Streaming Malaysia vs Kanada Separuh Akhir Cabaran Juara-Juara 1

Kejohanan Hoki Cabaran Juara-Juara 1. Live streaming Malaysia vs Kanada Separuh Akhir Cabaran Juara-Juara 1. Live 7.15 pm? Layan live streaming Malaysia vs Kanada. Siaran langsung tak pasti ada ke tak, tapi insyaAllah ada live streaming Malaysia vs Kanada petang ni!

Keputusan terkini Malaysia vs Kanada: Full time:Malaysia 2 vs Kanada 2 (Malaysia tewas pukulan penalti)

Tahniah Malaysia walaupun tewas di separuh akhir, Malaysia sudah bermain dengan bersungguh-sungguh dan nasib tidak menyebelahi kita.

live streaming malaysia vs kanada separuh akhir 3 mei
Layan live streaming malaysia vs kanada separuh akhir petang ni!

Live streaming Malaysia vs Kanada

Link live streaming separuh akhir Malaysia vs Kanada

Ada siaran langsung di TV9

1. Perlawanan sebelum ni, Malaysia menang 4-3 ke atas Kanada. Petang ni, situasi pasti berbeza. Dalam sukan hoki yang pantas dan tangkas ni, memang macam-macam boleh jadi. Debarannya lebih kuat berbanding sukan lain!

2. Malaysia layak ke separuh akhir Hoki Cabaran Juara-Juara 1 selepas tewaskan New Zealand (world ranking #6) melalui kemenangan pukulan penalti 3-2 selepas terikat 4-4. Cukup mendebarkan! Kemenangan yang memang mengejutkan ramai pengkritik sukan hoki Malaysia.

3. Kanada pasukan ke-16 dunia berbanding Malaysia di kedudukan 13 dunia.Tak jauh beza kedudukan tapi atas padang, ranking dunia tak memberikan apa-apa makna. Pasukan yang buat kesilapan mudah bakal dihukum lawan!

beli online baju jersi hoki malaysia 2014
Cantik pulak tengok jersi pasukan hoki Malaysia ni…hehe

4. Ayuh skuad hoki Malaysia, buktikan yang sukan hoki negara semakin pulih dan sudah bersedia untuk sekurang-kurangnya mendapat tempat ke-3 dalam Kejohanan Cabaran Juara-Juara 1 kali ni.

5. Pencapaian terbaik Malaysia dalam kejohanan ni ialah tempat ke-4 sebanyak dua kali pada tahun 2001 dan tahun 2012. Tahun ni?

5. Jika menang, Malaysia akan berdepan samada Ireland atau Korea dalam perlawanan akhir.

6. Buat warga Kuantan, ayuh penuhkan Stadium Hoki Kuantan petang ni jam 7.15 malam. Berikan sokongan padu buat pejuang negara!

Untuk kemaskini terbaik tentang perkembangan hoki Malaysia, jom terjah laman FB Malaysian Hockey Team Fan Page!

@hafizmd – Aku layan live streaming Malaysia vs Kanada petang ni. Berdebar dah…