Wordless Wednesday #39 Pantai Pandak Chendering

- 26 June 2013. Updated 2 July 2013Keluarga

Assalamua’laikum.

Wordless Wednesday #39 Pantai Pandak Chendering. Entri tanpa penjelasan lanjut ‘memaksa’ pembaca untuk berimaginasi merasai keseronokan mandi pantai di sini.

Pantai Pandak Chendering

@hafizmd – Wordless Wednesday #39 Pantai Pandak Chendering. =)

{ 81 comments… read them below or add one }

daddydee June 26, 2013 at 10:39 am

Cantik pantai nya…

Reply

hafizmd June 26, 2013 at 8:31 pm

Alhamdulillah…mmg landai dan cantik utk mandi manda

tp tidak pada musim tengkujuh

Reply

suri June 30, 2013 at 6:43 pm

pergi cuti bulan madu lagi ke bro/

Reply

Ismail N June 26, 2013 at 11:15 am

Kawe cuma pergi Ganu masa zaman budak2 dulu. So rasanya tak berapa ingat tempat2 di semua. Maybe ada rezeki, mahu pegi lawat sana gak.

Reply

hafizmd June 26, 2013 at 8:29 pm

InshaAllah. Mana tau, boleh ngeteh secawan kopi, sepinggan sotong celup tepung

Reply

suri June 30, 2013 at 6:43 pm

bro ismail n orang mana ya?

Reply

suri June 30, 2013 at 6:44 pm

aik dua menu sahaja heeee..cukup ker?

Reply

hafizmd June 30, 2013 at 8:39 pm

@suri, kita tunggu kot2 bro ismail jawab

Reply

Datin Tyka June 26, 2013 at 11:21 am

indahnya.. suka tengok suasana begini

Reply

hafizmd June 26, 2013 at 8:28 pm

mmg best…malam2 dgr ombak menghempas pantai….cewahhhh

Reply

Datin Tyka June 27, 2013 at 9:39 am

ayah DT suka dengar bunyi ombak.. DT takut, kot kot ada orang nyanyi ke

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:48 am

@DT, nyanyi lagu ulik mayang ke?

Reply

suri June 30, 2013 at 6:54 pm

rasa tenang dan sejuk bila di tiup angin

Reply

hafizmd June 30, 2013 at 8:38 pm

@suri, tepat lagi sahih

Reply

fyna June 26, 2013 at 11:22 am

waaaa.. dah lama tak pergi pantai. ^_^

Reply

hafizmd June 26, 2013 at 8:28 pm

best woo lepak2 kat tepi pantai..sambil layan angin…..fuuuuuuuu

Reply

suri June 30, 2013 at 6:55 pm

saya memang orang laut heee bila-bila sahaja boleh pergi..

Reply

hafizmd June 30, 2013 at 8:38 pm

@suri, org laut mmg sentiasa ingat pada laut

Reply

titan June 26, 2013 at 11:31 am

asyik gi pantai aje ko ni.

Reply

hafizmd June 26, 2013 at 11:44 am

dah mmg org pantai…hahahaha

ni gambar pantai kat kampung aku daaa..hehee

Reply

Hafizul June 26, 2013 at 12:39 pm

Lahh orang cendring ekk..haha

Reply

hafizmd June 26, 2013 at 8:25 pm

@PK, yup…anak jati cendering…hehe

Reply

Hafizul June 27, 2013 at 1:13 pm

Emm patut lah tngok muka deme tenang jer…haha..ehhh ada kaitan ke?ada la kot…

hafizmd June 26, 2013 at 8:27 pm

hahahahhaa…ko jeles ke? keh3…

ni gambar lama…mana ada gi mana2 lepas balik pd…keh3

Reply

Datin Tyka June 27, 2013 at 9:44 am

orang yang suka bermadah memang suka ke pantai.. untuk mendapatkan ilham

Reply

Hafizul June 27, 2013 at 1:14 pm

Betul tu DT..setuju sangat dengan pendapat DT ni..hehehe

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:46 am

@PK, deme pakat je ning? hehe

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:48 am

@DT, keh3…cam tau2 jet

Reply

suri June 30, 2013 at 6:58 pm

ambe suka ke pantai mungkin sebab itu ambe berjiwa cinta erh haaaa

Reply

suri June 30, 2013 at 6:58 pm

saya akan ke pantai belakang rumah tidak kira masa selalu time sunyi..sy sendri atau time panas haaa

hafizmd June 30, 2013 at 8:37 pm

@suri, ohhh…syahdu plak tetiba…hehe

Denaihati June 26, 2013 at 12:33 pm

cantik pemandangan tanpa jerubu. landai lautnya best main bola ni.

Reply

hafizmd June 26, 2013 at 8:26 pm

Mmg tmpat kami main bola…serius rindu nak main bola pantai

Reply

Hafizul June 26, 2013 at 12:38 pm

Emm cantik pantainya..lama dah tak singgah kat cendering..pantai tepi jalan..dulu masa ulang alik ke poli dungun selalu lepak sorang 2 kat sini..ambik feel dan ambik mood sebab rindu kat si dia..si dia belajar kat KB..saya belajar kat Dungun..haha..sekarang, dah jadi suami isteri…hehe

Reply

hafizmd June 26, 2013 at 8:26 pm

woooo..tmpat carik ilham dan luah perasan kat pasirlah ni yer? hehehe

kalau singgah lagi, lehla kita pekena sotong celup tepung

Reply

hafizrahim June 26, 2013 at 1:21 pm

rindu nak pergi pantai..kat kl ada pantai dalam je..hahaha

Reply

hafizmd June 26, 2013 at 8:25 pm

hahaha..pantai dalam? adeh

Reply

suri June 30, 2013 at 6:59 pm

mujur ada pantai dalam.dari tak ada tak best gak

Reply

hafizmd June 30, 2013 at 8:37 pm

@suri, betul jugak..paling tak, ada jugak “pantai”

Reply

maza June 26, 2013 at 2:27 pm

Wah.. meng-escape-kan diri dari jerebu ke tepian pantai indah ya?!
huhuhu

mood jealous

Reply

hafizmd June 26, 2013 at 8:25 pm

huhuhu..sekadar gambar lama jer ni bang maza…jeles jugak…

Reply

anif June 26, 2013 at 3:00 pm

Mahu lari dari jerebu. Mungkin inilah tempat yang sesuai! :D

Reply

hafizmd June 26, 2013 at 8:23 pm

Mungkin jugak…setakat ni, berita dari kampung, pantai masih lagi belum jerebu teruk..lehla singgah

Reply

suri June 30, 2013 at 7:00 pm

lari sejauh yang boleh..di bawa si jerebu berlalu ke arah lain

Reply

hafizmd June 30, 2013 at 8:36 pm

@suri, jgn jauh2 sangat..

Reply

Sop June 26, 2013 at 3:15 pm

pantai pandak.. lama x dgr nama tu..
kat bukit tu sop panggil ‘batu’ dulu..
skrg kalau nak berkelah mesti g kat pantai kat sekolah chendering :)

Reply

hafizmd June 26, 2013 at 3:55 pm

betul tu bang sop..ambe pun panggil “batu”

yang hujung sebelah lagi, sebelah lagun tu, panggil “hujung kacang”

eh, bang sop ni org ganu juga ke? ke pernah berkelana ke sini?

sekolah cendering? isk3…dekat sangat2 dah ngn rumah ambe tu…hihi

Reply

cikgu naman June 26, 2013 at 4:14 pm

ambo tak jelajah lagi Ganu ni

lawa pantai ni

Reply

hafizmd June 26, 2013 at 8:22 pm

mmg lawa cikgu…landai dan boleh mandi manda

Reply

Hafizul June 27, 2013 at 1:14 pm

Pernah mandi dekat pandai rantau abang..masa belajar dulu..memang seronok sebab ada batu besar..boleh jiwang2 atas batu tu…

Reply

reezluv June 26, 2013 at 4:34 pm

Terengganu ke?oho..tak pernah pegi..kena pegi nampaknya :D

Reply

hafizmd June 26, 2013 at 8:22 pm

kena pergi jugak ni…ajoklah abe ensem!

Reply

suri June 30, 2013 at 7:01 pm

abe tak pernah singgah lagi.

Reply

hafizmd June 30, 2013 at 8:36 pm

@suri, ajaklah en abang tu singgah yer

Reply

onlajer June 26, 2013 at 6:39 pm

susah sikitlah aku nak berimginasi dengan panti pandak chendering nih ,sebenarnya dekat mana nih

Reply

hafizmd June 26, 2013 at 8:19 pm

hehee..kuala terengganu bro…pantai cantik…landai…tpi tak seglamer pantai batu buruk =)

Reply

papa mifz June 26, 2013 at 11:32 pm

Terengganu memang terkenal dengan pantainya yang cantik2 belaka…:)

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:50 am

Boleh mandi..best!

Reply

TehR June 26, 2013 at 11:39 pm

dah lama juga tak singgah mana2 pantai terengganu
sotong celup tepung tu best sangat

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:50 am

Sotong celup tepung..fuh
lg best kalau tangat sendiri musim candat sotong…

Reply

Hairul Azni June 27, 2013 at 2:39 pm

Rasa macam lama tak bawa anak jalan2 ke pantai sejak jerebu ni..

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:46 am

Jerebu, semua kena kurung…hehe

Reply

encikarman June 27, 2013 at 6:15 pm

wow.. best cuti. nest tempat mana?

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:45 am

Kuala Terengganu

Reply

akubiomed June 27, 2013 at 8:55 pm

Takut hendak bermandi pantai yang mengadap laut Cina Selatan.

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:44 am

Musim tengkujuh mmg bahaya tp best musim biaa

Reply

mancai June 27, 2013 at 10:30 pm

lama tak pegi pantai2 kat ganu… nampak gambar ni macam terpanggil la pulak..

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:44 am

hehehe…sampai objektif ambe

Reply

khairul asrol June 28, 2013 at 12:17 am

kat mana ye ni? aku buta sikit georafi kat malaysia ni. macam best je pantai pandak cendering ni.

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:43 am

Kuala Terennganu..tmpat penggambaran filem hikayat merong mahawangsa

Reply

suri June 30, 2013 at 7:08 pm

wah itu dia sudah terbuka al kisahnya

Reply

hafizmd June 30, 2013 at 8:36 pm

@suri, kenangan manis ler tuhhh! hehhee

Reply

Khairul Zamri June 28, 2013 at 7:43 pm

tak pernah sampai lagi ini hhuhu amek panorama laa bro :)

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:40 am

kalau smpai ganu, silakan singgah yer..tepi jln jer pantai ni…

Reply

munir ardi June 29, 2013 at 9:15 am

bersih nian pantainya tak ada sampah sikitpun

Reply

suri June 30, 2013 at 7:15 pm

selalunya pantai surut banyak khazanah akan jumpa..kalau pasanng nampak bersih.tapi tak semua pantai pemandangannya sebegitu

Reply

hafizmd June 30, 2013 at 8:08 pm

@suri, betul tu, bila surut, dulu2 macam2 jumpe..paling byk rokok keretek

Reply

hafizmd June 30, 2013 at 8:46 pm

@bang munir, mmg cantik….tp kena tengok musim juga

Reply

suri June 30, 2013 at 7:11 pm

boleh dipertimbangkan untuk ke sana nanti

Reply

hafizmd June 30, 2013 at 8:08 pm

Canteklah!

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:47 am

@PK, hahahahaha…tenang tu ada kaitan

Reply

Leave a Comment