5 Rahsia Sebenar LELAKI KACAK Untuk Isteri

- 20 March 2012Keluarga

Assalamua’laikum.

5 rahsia “LELAKI KACAK” untuk isteri. Ok. Entri ni bukan nak cerita pasal apa yang korang fikir. Kalau entri tu, Titan dah tulis kat blog dia. Apa yang aku nak tulis nanti berdasarkan pemerhatian dan pengalaman aku sendiri sepanjang bergelar seorang suami dan seorang abah. Percayalah, selain dari perihal melunaskan tuntutan batin yang itu, ada banyak perkara lain yang mampu membuatkan isteri kita lebih gembira, puas, tenang, comel, cun, dan lebih utama menjadikan kita lelaki kacak dan lebih hensem di mata isteri kita sendiri (bukan isteri @ perempuan lain yer). Dah tak sabar nak baca? Sabau, jangan gelojoh yop…

Bendanya nampak ringkas dan mungkin juga remeh di mata seorang suami, tapi tidak bagi seorang isteri. Korang baca dulu senarai top 5 rahsia lelaki kacak ni. Kalau tak puas hati, jerit jer kat kotak komen tu.

1. Teman isteri shopping – Aku tahu, ramai yang tak suka teman isteri shopping. Kena pulak kalau isteri tu jenis yang suka belek lama-lama. Dari kedai no.1, sampailah kedai no.57. Semuanya isteri masuk dan belek-belek. Lagi buat suami tak tahan bila tiada satu bendapun isteri beli. Percaya atau tak, kalau korang dapat teman isteri korang shopping dan sama-sama beri pendapat apa yang dia nak beli, korang akan dapat rasa bezanya nanti.

2. Teman isteri masak – Aku tahu, sekarang dah ramai suami yang pandai masak. Mungkin ada yang lebih power dari isterinya sendiri. Kalaupun pandai, janganlah pulak malas nak teman isteri masak kat dapur. Ringankan mulut, tanya mana-mana yang boleh dibantu. Tolong potong sayur pun jadilah. Mesti masakannya nanti lebih sedap dari biasa.

3. Teman isteri tengok tv – Aku tahu, ramai yang nak isterinya teman kalau dia layan bola. Siap order air kopi, cekodok segala bagai. Banyak cekadak betul suami-suam ni yer? Tapi pernah tak kita teman isteri layan pulak cerita yang dia minat? Ada tak? Cerita korea ke, jepun ke….layan jerlah. Janji isteri kita senyum. Kalau dia nangis masa tengok tv tu, ada jugak tempat dia nak peluk. Oklah kan?

4. Teman isteri depan cermin – Aku tahu, ramai yang tahu wanita dan cermin ibarat blog dengan blogger. Payah nak dipisahkan. Tips penting ialah suami jangan lebih-lebih mengata pada isteri yang sedang bersiap-siap depan cermin. Kalau isteri memang jenis yang suka pakai banyak warna kat muka tu, pandai-pandailah pujuk kurangkan sikit. Kalau pucat tu, suruhlah pakai sikit. Kalau nak jugak pakai banyak warna, tunggu malam. Ok tak?

5. Teman isteri malam-malam – Aku tahu, asal malam nak tidur. Asal tidur, mesti dah malam. Jadi, tips ni khas ditujukan untuk suami yang ada anak kecil yang masih menyusu. Kalau menyusu badan tu, takpelah. Kira selamatlah yer. Kalau menyusu botol, apa kata, suami sesekali bangun buatkan susu untuk anak. Jangan setakat jeling @ buat-buat tak dengar anak merengek nak susu. Maksudnya, jangan setakat kita jadikan isteri teman tidur saja, apa saja yang boleh memberi ruang untuk isteri rehat dan kembali segar esoknya, kita buat. Isteri segar dan sihat, kita jugak yang untung. Betul tak?

Kalau korang dah lulus semua tips lelaki kacak untuk isteri tercinta ni, apa kata korang kongsikan pulak tips yang korang ada. Mana tau, ada pencari-pencari cinta yang singgah di entri ni untuk mencari tips menambat hati isteri yang merajuk. Tak dapat pujuk, kasi sejuk jadilah.

Cabaran SEO Lelaki Kacak?

@hafizmd – berusaha untuk menjadi suami dan ayah yang terbaik…insyaAllah

236 total views, 10 views today

{ 40 comments… read them below or add one }

Azman March 20, 2012 at 2:23 pm

point 3-5 tu mmg aku buat hehehe…
Baca entri terkini Blogger Azman´s: Lelaki Kacak

Reply

hafizmd March 21, 2012 at 1:52 pm

Mmg lelaki kcak bro Azman kita ni…terbaik…mesti isteri sayang byk punyakan? =)

Reply

Lelaki Kacak March 28, 2012 at 7:17 pm

Masih belum kahwin lagi ni… teringin nak kahwin cepat2 ni.. hehe..
Ni join contest x ni?
Baca entri terkini Blogger Lelaki Kacak´s: Cabaran SEO Lelaki Kacak 2012

Reply

hafizmd March 29, 2012 at 11:00 am

haaa…ni lagi sorang team titan ni…hehe

bagus2, kalau dah ada rase teringin tu…tak lama dah tuh… =)

masuk2…mesti masuk punyalah…

Reply

Lelaki Kacak March 29, 2012 at 12:56 pm

haha.. lambat lagi rasanya ni.. :)
Baca entri terkini Blogger Lelaki Kacak´s: Cabaran SEO Lelaki Kacak 2012

anif March 20, 2012 at 2:27 pm

Tips kacak untuk menjadi peneman isteri! :D
Baca entri terkini Blogger anif´s: Mozilla Firefox 11.0

Reply

hafizmd March 21, 2012 at 1:52 pm

Mmg tips utk lelaki aka suami kacak.. :D

Reply

titan March 20, 2012 at 7:38 pm

kalah dah lulus semua ni..leh la cari calon bini kedua plak ye..hehe
Baca entri terkini Blogger titan´s: Anak kura-kura yang kacak

Reply

hafizmd March 21, 2012 at 1:51 pm

hahahaha…kalau yg tu…aku kena tambah lagi 1 titan iaitu

6. Teman isteri basuh pinggan – kalau dah tahu berat pinggan tu camne, cuba bayang kalau kena kepala…lagi satu, jgn lupa basuh pisau sekali…tgk mate pisau tu tajam ke tak…kalau rase nak kena zaaaaap…cubalah….hahahahhahaha

Reply

fiezaradzi March 23, 2012 at 2:18 pm

yang ni chek suka.. baguih.. haha.. (wpun pinggan tak pernah melayang walau secebis..)
Baca entri terkini Blogger fiezaradzi´s: Lelaki dan Cakoi

Reply

hafizmd March 28, 2012 at 11:42 am

@fieza, tu khas utk titan…tp nanti bila dah khwin…kita try tanya lagi soklan ni…hahahhaa

Reply

benjy March 20, 2012 at 10:28 pm

Nak kacak lagi teman isteri berjoging … lagi kacak … hehehe
Baca entri terkini Blogger benjy´s: RAHSIAH SEO DI ENGINE CARIAN GOOGLE

Reply

hafizmd March 21, 2012 at 1:36 pm

hehehe…kacak jugak kalau camni bang benjy…main badminton pun ok :D

Reply

Juan March 20, 2012 at 10:50 pm

teman isteri tidor pon kacak gak
Baca entri terkini Blogger Juan´s: Download Movie Filem Bunohan 2012 DVDrip Mediafire

Reply

hafizmd March 21, 2012 at 1:36 pm

Itu mmg kacak 30000% hehee

Reply

padin March 21, 2012 at 9:39 am

hahhaa teman isteri tepi cermin….. macam kelakar tapi huraian best ekekee…
entri yg berguna, :D

Reply

hafizmd March 21, 2012 at 1:30 pm

hehe…kalau isteri lepas ni tanya kenapa…jawab jer nak tgk isteri makeup =)

Reply

tehr March 21, 2012 at 10:31 am

Tak pernah aku buat temankan isteri depan cermin
Boleh terlena aku nanti
Haha
Baca entri terkini Blogger tehr´s: Kelantan Negeri Paling Miskin

Reply

hafizmd March 21, 2012 at 1:26 pm

Hahaha..kalau sampai terlena, cikgu kena bawak teh secawan….hehehehe :D

Reply

lunaticg March 21, 2012 at 10:32 am

Setakat ini saya ada buat semua yang di atas kot…. :D :D :D
Perasan kacak ada ler…..
Baca entri terkini Blogger lunaticg´s: New 50 ringgit this year?

Reply

hafizmd March 21, 2012 at 1:23 pm

Terbaik!

Kirenye mmg kacak lagi hensemlah! :D

Reply

akubiomed March 21, 2012 at 1:42 pm

Ada yang ke 6 tolong pegang beg tangan isteri ketika bershopping. :-)
Baca entri terkini Blogger akubiomed´s: Wordless Wednesday – #Cuci mata di Proton Power of 1

Reply

hafizmd March 21, 2012 at 2:00 pm

hehe…cantik gak tuh bro…nak2 kalau isteri kena dukung baby… :D

Reply

Ladfe Amir March 21, 2012 at 4:38 pm

mmg best dapat jadi lelaki kacak lbh2 bila dgn isteri tercinta. kadang2 aku buat juga seperti saranan bro. ada masanya tak buat juga
Baca entri terkini Blogger Ladfe Amir´s: Wordless Wednesday (Result SPMV)

Reply

hafizmd March 23, 2012 at 12:46 pm

biasalah..ada pasang surut rajinnya…tp kalau dah biasa buat…mesti jadi habit dah nanti…hehe

Reply

bardboo March 21, 2012 at 10:04 pm

memang bagus tips2 kat atas ni…so kalau siapa nak jadi kacak memang kena ikut..hehe…

dulu sy memang suka duk tengok cermin…sekarang bila dah ada anak kecil, macam tak sempat je nak menghadap cermin lama2..huhu..
Baca entri terkini Blogger bardboo´s: Wordless Wednesday #09: Kreativiti

Reply

hafizmd March 23, 2012 at 12:44 pm

hehe…kalau nak jadi lelaki kacak yg disayangi isteri…mmg kena ikut…

bab depan cermin tu, kalau ada anak girl, mmg dia pun sibuk nak tumpang belek..hohohoho

Reply

yas March 21, 2012 at 11:49 pm

Hehehe…no 5 tu mmg aku yg selalu kena bro….:)
Baca entri terkini Blogger yas´s: CUKAI 6% PRABAYAR DITANGGUH

Reply

hafizmd March 23, 2012 at 12:34 pm

hehehe…bagus3…tu mmg ciri-ciri lelaki kacak =)

Reply

Mama Murai March 22, 2012 at 4:50 am

tapi kan… dalam banyak-banyak list di atas, kekacakan suami akan berlipat kali ganda terserlah sekiranya beliau menemani isterinya bershopping… hehe. Apa lagi kalau suami siap menghulurkan sedekah kepada isteri untuk membelanjakan wang saku sendiri demi untuk alat kosmetik si isteri. :)
Baca entri terkini Blogger Mama Murai´s: Lelaki kacak

Reply

hafizmd March 23, 2012 at 12:30 pm

waaaa…mmg kacak…dengar tak para suami sekalian..tips ni..tips..sila ambil perhatian… :D

Reply

fiezaradzi March 23, 2012 at 2:20 pm

mmg tips yg kacak2 sungguh..

terima kasih.. awak tahu kenapa..
Baca entri terkini Blogger fiezaradzi´s: Lelaki dan Cakoi

Reply

hafizmd March 28, 2012 at 11:41 am

=) terima kasih kembali

mmg makin kacak sekarang ni..hahahhaa

Reply

Encik Bukit Besi March 28, 2012 at 11:25 pm

Salam kenal dan salam ziarah….perghh…lagi sorang otai turut serta lelaki kacak nih…hehe
tang teman isteri malam2 tu yg best…hi hi
Baca entri terkini Blogger Encik Bukit Besi´s: Biasiswa AXIATA Young Talent Programme

Reply

hafizmd March 29, 2012 at 10:50 am

hehe…aku tak otai bro BB…takat makan petai bolehlah….hehehe

yg tu, semua cakap best…pandai…. =)

Reply

aidanatasya March 29, 2012 at 4:14 pm

nak lagi kacak… tolong isteri basuh lampin anak2 hehehe…

harap2 sy dapat lelaki kacak mcm kat atas tu :D
Baca entri terkini Blogger aidanatasya´s: TIGA GADIS TIANG DIDENDA RM25

Reply

hafizmd March 30, 2012 at 11:09 am

ooo…lmpin cloth diapers ek…rasenya ramai suami yg boleh basuhkan… =)

p.s-cik aida kena letak syarat ni sekali tau kalau nak tackle….hihihi

Reply

zuls March 29, 2012 at 8:30 pm

betul tips ni, biar kacak di hati isteri, isteri pula biar cantik di hati suami, baru seronok hidup berumahtangga ;)
Baca entri terkini Blogger zuls´s: Lelaki kacak sebenar-benar kacak

Reply

hafizmd March 30, 2012 at 11:08 am

Betul tu Bro. Biar cantik di mata suami, biar kacak di mata isteri. InsyaAllah setia berjanji sehidup semati =)

Reply

hafizmd March 30, 2012 at 11:12 am

@LK, ia ke ni? macam dah ada bau2 nasi beriani jer ni…hehehe =)

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 1 trackback }