Siri 5:Ambil Kesempatan Blogger November!

- 2 December 2013. Updated 30 December 2013Blogging

Assalamua’laikum.

Ada blogger yang tak kisah samada blog mereka ada komen atau tak. Ada yang sangat kisah dan rasa kurang semangat bila tengok entri mereka kurang terima respons. Terpulanglah pada masing-masing punya kepuasan. Ambe rasa, kalau ada seorang yang baca dan dia dapat manfaat daripada entri tu, itu dah cukup baik. Tapi, ada lagi yang terbaik dan super power yang ambe harapkan daripada entri yang ambe tulis iaitu….

Fokus Utama Penulisan Artikel

Fokus utama penulisan ambe ialah untuk peringatan diri sendiri. Kalau apa yang kita tulis tu ‘sampai’ untuk diri sendiri, itulah kejayaan terbesar seorang blogger.

Terima kasih kat korang yang selalu singgah sini. Ambe tau, ada yang singgah tapi tak tinggalkan komen. Terima kasih lagi sekali. Blogging ni best kalau kita tahu apa yang kita buat dan apa yang kita nak buat.

Jomlah pakat ambil kesempatan terjah blog pilihan bulan November ni. Semuanya blogger November hebat-hebat dan banyak yang boleh kita pelajari di blog mereka. Jom!

  1. suri Suri: Musim cuti sekolah ni, bagus juga ajar anak-anak skil gunting menggunting. Acu terjah entri ni, ‘Kotak Teddy Bear.’
  2. Hafizul Hafizul: Jom baca cerita En. Ahmad. Siapa dia En. Ahmad? Baca di sini,  ‘Cerita Encik Ahmad.’
  3. titan Titan: Ada satu entri ringkas bebenor. Tajuknya, ‘Delete’ jer. Dah baca? Gi baca di sini, ‘Delete.’
  4. TehR TehR: ‘Apa yang suami nak sebenarnya?‘ Baik korang gi baca! Tak kahwin lagi? Gi baca jugak…
  5. papa mifz Papa Mifz: Ada yang tahu ‘Tempat best di Terengganu?’ Sila ke entri ni untuk berkongsi.

Terima kasih lagi sekali kepada semua yang sudi singgah. InsyaAllah, ambe pasti terjah kembali blog korang. Ada masa, insyaAllah sampai.

@hafizmd – Hari ni hujan sejak pagi. Alhamdulillah. Sejuk jer…

1,123 total views, 36 views today

{ 51 comments… read them below or add one }

Hafizul December 2, 2013 at 3:39 pm

Emm alhamdulillah..sangkut lagi kat blog deme ni untuk bulan ni..haha..terima kasih juga kerana promosikan encik ahmad tu..haha
Baca entri terkini Blogger Hafizul´s: Top Komentator November 2013 Pondok Kecil

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:50 am

terima kasih boh!

Reply

Hafizul December 3, 2013 at 3:34 pm

Hehe…sama-sama..
Baca entri terkini Blogger Hafizul´s: Contest SEO Eridy

Reply

suri December 6, 2013 at 11:26 am

aisyeh blog kita isok sudi jongah ker…

mari mari pergi blo ambe yang sedang tu hee..kesian tiada sapa kunjung huhu…
Baca entri terkini Blogger suri´s: CPUV Campaigns Nuffnang 19_ 2013

Reply

dja@sishaza December 2, 2013 at 3:50 pm

Salam. Lama betul tak singgah sini… bagi Sis komen penting untuk melihat respon terhadap isi yang kita tulis untuk tentukan apa yang kita tulis tu logik,boleh diterima akal ..
Baca entri terkini Blogger dja@sishaza´s: TRAGEDI 3 BERADIK

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:48 am

As salam sis haza =)
Betul juga. Respons menunjukkan entri kita dapat tarik minat utk pembaca turut sama berkongsi idea dan berbincang

Reply

suri December 6, 2013 at 11:27 am

ya kalau entri itu dapat permintaan tinggi di maya boleh tahan gak ia rancak di bincangkan
Baca entri terkini Blogger suri´s: Cara Untuk Mengambil Hati Nenek

Reply

Anuar December 2, 2013 at 5:47 pm

Semua blogger yang disenaraikan di atas hebat-hebat belaka.. rasa kerdil diri ini jika hendak dibandingkan dengan mereka semua…
Baca entri terkini Blogger Anuar´s: Rezeki Dengan Rahsia Emas – Azizi Ali … Syukur Alhamdulillah..

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:47 am

Semuanya ada kehebatan masing2 termasuklah bro Anuar…antara blogger yg ambe kagum

Reply

Anak Askar Pencen December 2, 2013 at 7:46 pm

Menulis blog ni jika memberikan manfaat kepada insan lain, ia boleh dikirakan sebagai ibadah. Walaupun ianya tidak mengeluarkan keringat, memberikan ilham kepada pembaca juga tetap memberikan manfaat untuk jangka panjang. Menulis blog ni, umpama menanam benih. Hasilnya tu, jadi atai tak jadi, kita cuma tau pada masa akan datang.
Baca entri terkini Blogger Anak Askar Pencen´s: Risau

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:46 am

InsyaAllah. Mudah-mudahan begitulah.

Nak kena peringat sentiasa sesama kita. Terima kasih bro utk ingatan ni! terbaik

Reply

Denaihati December 2, 2013 at 9:22 pm

sudah terjah semua blog list tu…
setiap yang baik bro sampaikan juga pengetahuan dan peringatan untuk pembaca.
Baca entri terkini Blogger Denaihati´s: WordPress Master Class dan Insentif bulanan

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:43 am

Terbaiklah!
InsyaAllah. Itu yg memang difokuskan

Reply

ajumohit December 2, 2013 at 10:06 pm

terima kasih sebab sudi berkunjung ke blog aju juga, memang blogger di atas adalah antara blog yg dikunjungi
Baca entri terkini Blogger ajumohit´s: Kem Funzania di Janda Baik, Pahang (Part 1)

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:43 am

Terima kasih kembali Aju…
Semuanya mmg terbaik

Reply

hafiz December 2, 2013 at 10:22 pm

Tak dapat jua terselit kat sini
Baca entri terkini Blogger hafiz´s: Promosi akhir tahun Panduan Baju Kurung

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:41 am

terima kasih bro selalu jugak singgah sini

Reply

titan December 2, 2013 at 10:29 pm

betul, kene delete. delete..

deleta apa yang patut. haha.
Baca entri terkini Blogger titan´s: Jobdirumah Payment – Kali ke 86

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:41 am

hahaha…delele jgn tak delete

Reply

suri December 6, 2013 at 11:29 am

buang gambar lucah boleh tak alah gambar yang seksi tu ahaks..sakit mata whohoo..
Baca entri terkini Blogger suri´s: Cerita Adik Epar Dalam Kereta

Reply

Fadhil Husin December 2, 2013 at 11:46 pm

Kadang – kadang je singgah sebab banyak benar blog yang ada nama hafiz ni. dah keliru yang mana satu. hehe. takpe, aku suscribe je lah. Eh, terima kasih juga sebab sudi lawat blog aku.
Baca entri terkini Blogger Fadhil Husin´s: Contest SEO Eridy

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:41 am

hehe..jgn keliru bro…ambe hafizmohd.com aka hafizmd =)

thanks bro subcsribe. pasti singgah lagi blog doulnut.com

Reply

Farisya Anastasyia December 2, 2013 at 11:48 pm

nak rajin bertapa di blog abg hafiz lah..hehe
Baca entri terkini Blogger Farisya Anastasyia´s: Steamboat Sedap Area Setapak

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:40 am

Silakan syirah…stadium sultan mizan tadahkan =)

Reply

suri December 6, 2013 at 11:31 am

aik berat tu bro larat ker hee… bila ornag hadir rasa seronok sangatkan.saya suka blog ini bab sukan saya ada berlagak sikit dengan dia nak kalau ada info best tentang team bola ARSENAL dan MU. atau team malaysia saya mula eksyen cerita pada dia pada hal saya tahu semua dari belong ini dan beberapa blog blogger lain jer
Baca entri terkini Blogger suri´s: CPUV Campaigns Nuffnang 16_ 2013

Reply

TehR December 3, 2013 at 12:33 am

jom pakat2 terjah nanti
yang baik simpan dalam hati
yang buruk buang dalam perigi
Baca entri terkini Blogger TehR´s: Selepas Tarif Elektrik Apa Pula Yang Akan Naik?

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:39 am

Dalam perigi ada timba
Timba asalnya ditempa tembaga
Blogging bukan menulis semata
Beringat juga diakhirat sana

Reply

TehR December 4, 2013 at 10:40 pm

yups,

sama2 kita mencari berkat
dari dunia sampai akhirat
Baca entri terkini Blogger TehR´s: Contest SEO Eridy Tawar Hadiah Wang Tunai

Reply

puteri kasih December 3, 2013 at 12:40 am

belum berpeluang lagi terselit kat sini…nak cuba untuk bulan ni plak :)
Baca entri terkini Blogger puteri kasih´s: Komisen Kesebelas Dari JomNiaga (Ashadee)

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:36 am

Silakan puteri..kat sini senang sangat nak dapat..tak ramai yg berebut…hehe

Reply

puteri kasih December 3, 2013 at 1:45 pm

Kalau camtu puteri nak try booking tempat la untuk bulan ni..hehe :)
Baca entri terkini Blogger puteri kasih´s: Tips Menjadi Sahabat Yang Baik

Reply

suri December 6, 2013 at 11:34 am

ah tak ramai yang berebut hee adoi ayat macmanak minta makan jer pula kt tuan rumah ahaks..
Baca entri terkini Blogger suri´s: CPUV Campaigns Nuffnang 19_ 2013

Reply

kakiblog December 3, 2013 at 3:54 am

saya tak kisah kalau ada yang tak komen! kalau komen lagi bagus supaya saya dapat balas balik kunjungan ke blog tersebut..
Baca entri terkini Blogger kakiblog´s: Review Blog : senibinablog.com

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:36 am

Betul juga. Terpulanglah. Kalau kita rajin ke sana ke mari, yg datang ke blog kita juga bertambah…betul2 give n take =)

Reply

reezluv December 3, 2013 at 8:12 am

blogwalking tu perkara wajib bagi blogger..hehe..apa nak herankan :D
Baca entri terkini Blogger reezluv´s: Komisen Pertama Ebook Rahsia Resume Superstar

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:35 am

hehe..mmg takde ape nak diherankan =)

Reply

Hairul Azni December 3, 2013 at 12:41 pm

Memang best semua blog2 kat atas tu..rugi kalau tak singgah..
Baca entri terkini Blogger Hairul Azni´s: Terkini Keadaan Banjir Di Kuantan 2013

Reply

encikarman December 3, 2013 at 1:26 pm

singgah2 oooo.. cam singgah sahur plak
Baca entri terkini Blogger encikarman´s: Gambar Mitsubishi Attrage 2013

Reply

akubiomed December 3, 2013 at 1:53 pm

Tanniah, kepada semua. :-)
Baca entri terkini Blogger akubiomed´s: Mencabar adrenalin pandu Porsche GT3 RSR

Reply

Mohd Azrin bin Abu Bakar December 3, 2013 at 4:44 pm

Asssalamualaikum..
Hari ini kawan baru sempat buat 1 entry .@,m3 hari lepas tak boleh sebab ,internet di rumah masih belum pasang lagi.
Semoga bro boleh juga bagi pandangan membina bagi mengukuhkan blog kawan pulak..
Baca entri terkini Blogger Mohd Azrin bin Abu Bakar´s: Pengalaman Ketika Anak Mengalami Simptom Kecederaan Di Kepala

Reply

Joe December 3, 2013 at 5:44 pm

Rajin rajin diorang nie kan..
Baca entri terkini Blogger Joe´s: Komisyen Ke-64 Dari Jobdirumah

Reply

encikarman December 3, 2013 at 7:19 pm

diorang ni mmmg dedikated
Baca entri terkini Blogger encikarman´s: Contest SEO Eridy

Reply

Ismail N December 4, 2013 at 1:24 am

Untungnya bila tulis baik-baik..ada yg promote nanti… :D
Baca entri terkini Blogger Ismail N´s: Kopi Bancuh Dan Espresso

Reply

hafizmd December 5, 2013 at 4:59 pm

hehehe…promot utk kawan2… =)

Reply

Zikri Ahmad December 4, 2013 at 10:38 am

Nilah hasil kalau tulis entri yang power…
senang jer dpt promte blog free2 … hehehehe

Reply

waiman takwa December 4, 2013 at 1:19 pm

Banyak yang kita boleh belajar dari blogger2 yang disenaraikan :)
Baca entri terkini Blogger waiman takwa´s: Kod Html Iklan Float Terapung Dalam Blog

Reply

Aya December 4, 2013 at 9:55 pm

Dah lama Aya tak terjah blog orang lain.. sbb sibuk… huhu.. jom terjah ramai2..hehehe
Baca entri terkini Blogger Aya´s: Komisen Tidak Dibayar Oleh Jobdirumah.com

Reply

Sop December 4, 2013 at 11:32 pm

paling utama ialah menulis untuk diri sendiri
kemudian berkongsi
cam Sop tujuan utama blog ialah untuk tatapan masa hadapan :)
Baca entri terkini Blogger Sop´s: Contest SEO Eridy – RM500 untuk dimenangi

Reply

papa mifz December 5, 2013 at 12:55 am

eh avatar den terselit di situ…=)
Baca entri terkini Blogger papa mifz´s: Batal Jika Banjir Berlarutan

Reply

Rina December 7, 2013 at 4:51 pm

Blog2 diatas tu sangat friendly dan komunikatif, best dan recommended tuk dikunjungi
Baca entri terkini Blogger Rina´s: Basic CSS Tutorial : Create Multiple Background Images For Website

Reply

pahan December 8, 2013 at 1:23 pm

tahniah semua yang terpilih :)
Baca entri terkini Blogger pahan´s: Tip Jadi Pemenang Contest SEO Eridy like a boss

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge