Edisi KOrek:Entri Paling Tak Popular

- 12 March 2012Bicara santai

Assalamua’laikum.

Biasanya, waktu camni, saya lebih sibuk layan Kakak. Ada saje yang diajaknya. Sekejap main game, sekejap main lego, sekejap lagi main kejar-kejar, sekejap lagi main bola, dan sekejap lagi Kakak kacau Adik dia main. Mulalah adegan nangis-nangis. Tapi hari ni, semua tu takde. Adik tengan tidur. Bosan agaknya Kakak takde. Mana Kakak? Kakak dah balik kampung Penang hari Rabu lepas, siap naik bas lagi dengan Mak Tok dan Wan. Kakak nampak 50-50.

Sayapun sikit kebuntuan untuk update blog. Rasa macam lemau jer macam biskut masuk angin. Dalam kelemauan tahap 3 ni, saya godek-godek entri lama. Korek buat nak buat ape?

Tujuannya 1 jer, nak tengok entri mana yang tak dapat komen banyak dan kenapa jadi camtu. Akhirnya jumpa 1 entri yang ada 8 komen jer. Isk isk isk. Masa saya karang entri tu, saya agak boleh tarik minat pembaca untuk berkongsi pendapat, tapi sebaliknya yang berlaku. Orang Ganu royat “koya” jer lebih….hahahaha. Entri tu ialah: Pak Din & Lelaki Menopaus?

Entri tu Pak Din macam biasalah, bercakap dialek Terengganu. Saya yakin, watak Pak Din bukan penyebab entri ni kurang menyengat. Buktinya, 3 entri lain yang heronya Pak Din jugak, laku jer. Tengok saje entri lain ni;

1. Pak Din Bolognese

2. Misteri Kebun Pak Din

3. Milik Siapa USD 1 Pak Din?

Satu jer yang mungkin, tajuknya taboo! Pembaca segan agaknya nak kongsi pendapat, betul tak? Baiklah edisi korek berhenti dulu untuk memberi lalaun kepada entri jejaka kacak! Kacak? Siapa yang kacak?

@hafizmd – orang kita pantang cerita taboo, tapi kalau buat aksi taboo…selambe jer!

 

 

70 total views, 2 views today

{ 38 comments… read them below or add one }

b3njy March 12, 2012 at 11:30 pm

Yehhhh !!!! Benjy pengomen pertama OOOoo , Happynya …. :D
Baca entri terkini Blogger b3njy´s: SENARAI PASUKAN YANG BAKAL BERENTAP DALAM PIALA THOMAS 2012

Reply

akubiomed March 13, 2012 at 1:17 am

Lama tidak menulis blog? Kemana menghilang?
Baca entri terkini Blogger akubiomed´s: Selamat tinggal kekasihku

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 1:02 pm

@AB, ade jer….cuma mood jer hilang…tambah pulak kena outstation ke melaka hari tu

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 1:11 pm

terima kasih bang benjy! terbaiklah!

Reply

b3njy March 12, 2012 at 11:31 pm

Kira OKlah ada 6 orang komen … ada entry benjy tu langsung tak der komen isk..isk..isk.. :(
Baca entri terkini Blogger b3njy´s: SENARAI PASUKAN YANG BAKAL BERENTAP DALAM PIALA THOMAS 2012

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 1:11 pm

@benjy, biasalah bang benjy…macam roda jugak…jap kat atas, jap kat bwah…heheheh

Reply

anif March 12, 2012 at 11:52 pm

:D Kurang popular sebab kurang promosi jer tu..
Baca entri terkini Blogger anif´s: Menulis Berpandukan Ketetapan

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 1:05 pm

hehee….mungkin jugak bro….kureng promosi

Reply

rahman March 13, 2012 at 12:38 am

8 komen kira ok gak.. ada entri saya yang langsung takde komen :)
Baca entri terkini Blogger rahman´s: Tapai oh tapai

Reply

anif March 13, 2012 at 12:52 pm

Dah ada komen la.. Cuba periksa blog sekarang! :D hehe..
Baca entri terkini Blogger anif´s: Berblog Secara Serius? Banyak Yang Perlu Dikorbankan

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 11:22 am

@anif,hehe….terus aku patah balik ke sana….hehehehe

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 1:04 pm

hehe…4 jer sebenarnya…4 lagi komen saye….hehehehe =)

biasalah, mula2…kena gaye…ade, tak kena gaye…yellek

Reply

azmanisma March 13, 2012 at 12:52 am

Gunakan kuasa twitter,facebook,G+ mungkin boleh berjaya :)
Baca entri terkini Blogger azmanisma´s: Monday Blues Rempit 3

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 1:04 pm

Thanks bro…tapi aku bab2 yg bro sebut ni….satu jer….malas nak guna…hehehehe

Reply

tehr March 13, 2012 at 1:11 am

Kadang hairan juga bagaimana entri blog orang banyak dapat komen
Hehe
Memang perlu banyak belajar lagi ni
Baca entri terkini Blogger tehr´s: Kraftangan Dan Aku

Reply

chii March 14, 2012 at 9:11 am

agaknya ada la yang menarik kat n3 tu..tu yg sampai ramai dok komen2 tu..eheheh
Baca entri terkini Blogger chii´s: Wordless Wednesday #20 – Nasihat Kakak

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 11:02 am

@chii,ada yg menarik yer….korang ni mmg best!

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 1:03 pm

Saye pun naik hairan jugak…kadang2 citer pasal kucing sakit perutpun ramai komen…

Agaknye, mereka semua loyal visitor =)

Reply

akubiomed March 13, 2012 at 1:18 am

Teringat ketika mula-mula buka blog tulis entri bagai nak rak satu habuk komen pun tak dapat. :-)
Baca entri terkini Blogger akubiomed´s: Selamat tinggal kekasihku

Reply

yas March 13, 2012 at 12:06 pm

skg ni blog bro dah berpuluh2 komen masyukk…hehehe
Baca entri terkini Blogger yas´s: Wordless Wednesday – Gay Semakin Ramai di Malaysia?

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 12:59 pm

@yas,bro AB punya blog mmg masyuk….

bro yas apa kurangnye….sifu seo =)

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 1:01 pm

hehe….biasalah…baru nak merangkak…sekarang dah berlari2 :D

Reply

titan March 13, 2012 at 11:30 am

haha..biasalah tu..aku hari-hari hilang mood. tak tahu gi mana mood tu..
Baca entri terkini Blogger titan´s: Komisen ke 90 dari TNX

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 1:00 pm

tulah…mood ni macam biskut meri pulak….hahahah…tp ko lain titan, hilang mood berderet jugak update….hehehehe

Reply

fiezaradzi March 19, 2012 at 5:57 pm

titan tak de mood sebab mood tgh cari duit..
Baca entri terkini Blogger fiezaradzi´s: Wordless Wednesday #12

Reply

yas March 13, 2012 at 12:06 pm

Nak kasik tambah komen lagi kat sini…hehehe
Baca entri terkini Blogger yas´s: AL~FATIHAH BUAT ADIK NURUL NADIRAH ABDULLAH @ Dirang

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 12:59 pm

canteeeek….bro mmg sempoi…hehe

Reply

Jebeng Otai March 13, 2012 at 10:37 pm

yela..tajuk kesihatan ni golongan lelaki agak ‘malas’ skit..

cth cam len kanser payudara lelaki..huhu
Baca entri terkini Blogger Jebeng Otai´s: Top 5 Homestay in Langkawi

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 11:10 am

hehehe…malas dan malu ke?

kanser tu mmg ramai yg cepat2 larikkkkk….hehehhem

Reply

APAN March 13, 2012 at 11:19 pm

ada edisi korek mengorek dlm ni ye…aku kalau agak2 entri tu xde sambutan tpi bagi aku menarik, aku cuba update balik.mula2 dulu ayat terabur lagi…pastu share je la kat mana2 patut.bia xde respon sngt pun xpe…senang sikit hati kalau tiba2 orang korek blog aku nanti.xde la failed sngt :)
Baca entri terkini Blogger APAN´s: Kim Jong-il Tiruan – Kim Young-sik Dan William Cheong

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 11:08 am

hehe…bagus jugak idea ni Apan…kang aku boleh apply kat mana2 entri…hehe
thanks bro

Reply

kimmie March 14, 2012 at 8:35 am

oklah tu ada juga komen, saya ada entri yg langsung tak de komen…heheheh
Baca entri terkini Blogger kimmie´s: Wordless Wednesday 20 – Cukup tak ni

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 11:07 am

=) agaknye semua time tu malu2 ayam….hehehem

Reply

chii March 14, 2012 at 9:10 am

hehehe..standard ar tu…time memula..tak pun mcm hafiz kata ..org segan nak komen..ehehe..

errr..taboo tu ape..
Baca entri terkini Blogger chii´s: Wordless Wednesday #20 – Nasihat Kakak

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 11:03 am

Mungkin jugaklah…malu2 ayam gitu….hahahaha

taboo tu macam perkara2 yg sensitif gitu…

Reply

Mekar March 14, 2012 at 11:36 am

mungkin kurang promosi jalan2 kat blog kawan2 masa baru publish entri tu
Baca entri terkini Blogger Mekar´s: Di Sebalik Populariti Ustaz Azhar Idrus

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 11:00 am

Mungkin jugak.

Tp mungkin depa ni malu kot?hehee

Reply

fiezaradzi March 19, 2012 at 5:59 pm

taboo.. tak tahu.. huhu..

entry ni je 8, yg lain berkebuk komen..

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge