Ana Raffali, Sohaimi Meor Hassan, Altimet vs Hijjaz

Kalau ditanya muda-mudi sekarang, apa lagu yang paling menarik untuk dinyanyikan? Saya pasti, salah satunya ialah lagu nyanyian Kalau Berpacaran, gabungan Ana Raffali, Sohaimi Meor Hassan dan Altimet.

Gabungan lagu yang cukup santai dan ditambah lirik yang luar dari kebiasaan, rasanya inilah kekuatan karya ini. Gamaknya, sesuai sangat dialunkan berkali-kali oleh manusia yang sedang dilamun cinta.

Ini lagu barukan? Jadi, saya cukup pasti, kita juga punya lagu tersendiri sewaktu kita saling kenal-mengenal dulu-dulu. Entri ini jauh sekali nak me’miang’kan anda untuk berpacaran, tapi hanya berkongsi 2 lagu yang berbeza genre, punyai hasrat yang sama, tapi salah satunya memang menjadi teman kami waktu dulu-dulu dan juga sekarang.

Kita dengar dulu 2 lagu ini dan kemudian baru kita layan liriknya pula.

psssst…ini memang lagu kegemaran kami!

Liriknya pula;

Ada lagu yang masih dinyanyikan bersama-sama isteri@suami?

Ingat, entri ini tidak bertujuan untuk menjatuhkan mana-mana karya, hanyalah perkongsian rasa dan pandangan penulis sahaja. Juga berkongsi minat penulis pada lagu-lagu Nasyid.

® hafizmd – lama juga rasanya tidak mendendangkan lagu ini untuk isteri tercinta….awak, nanti saya nyanyikan ya..

98 comments

  1. lagu ana raffali duet suhaimi meor hasan tu mmg sempoi…sesuailah dengan jiwa anak muda skang..

    nyanyi jangan tak nyanyi!haha
    .-= fitri´s last blog ..Tips Penyelesaian Google Chrome Yang Selalu Crash =-.

          1. @RedBoys,
            Red kau jangan main komplot dengan Zik pulak… 😀
            .-= dnoBiz´s last blog ..Isteri Cantik – Gadis Maghribi sedia ke Malaysia =-.

          2. @dnoBiz, eh. x main le komplot2 nih. hehe. eh. patut pelik je baca td. rupanya Fiz. hehe
            .-= RedBoys´s last blog ..Info Mengenai Gula =-.

          3. @hafizmd, tu baru best
            sapa yang selalu datang sini peluang lebih cerah 😀
            .-= dnoBiz´s last blog ..Gejala Rempit – Gejala Rempit merebak ke dunia Blogger =-.

  2. aku duk nyanyi lagu mputeh bini duk minat lagu melayu. x masuk langsung. mmg xleh geng kami dua.
    .-= Anwar Osman´s last blog ..AnwarOsman MyBrute is now Level 13 =-.

    1. @Anwar Osman,
      Suara SMH memang sesuai digabungkan dengan AR, jelas perbezaan dua era yang berlainan 😀
      .-= dnoBiz´s last blog ..HandPhone & SMS – Pernah Periksa Talifon Bimbit Pasangan Anda =-.

  3. Setiap lagu aku dengar.
    layan juga.sampai nak
    bawa ke karaoke.
    .-= Ali ridha´s last blog ..Sebak lihat Kepala putus dua =-.

  4. sedap gak lagu ana raffali tu.. konsep santai je, ada makna tersirat lagi tuh..
    .-= MR.Z´s last blog ..Kahwin Awal- Pilihan Yang Bijak =-.

  5. lagu kalau berpacaran kini bagaikan satu fenomena. dan menjadi siulan anak2 muda. tahniah buat mereka.
    .-= RedBoys´s last blog ..Info Mengenai Gula =-.

  6. kolabrasi antara artis baru dan lama boleh menghasilkan karya yang unik, dan lebih bermutu
    .-= dnoBiz´s last blog ..HandPhone & SMS – Pernah Periksa Talifon Bimbit Pasangan Anda =-.

  7. Lagu 1st tu memang best nada dan liriknya.Tapi pada saya pakaian Ana Rafalli agak kurang sesuai.Ditambah pula dengan lenggang-lenggok yang boleh menaikkan nafsu lelaki dan menraik lelaki ke arah maksiat.

    Tu pandangan saya secara ikhlasnya.
    .-= Panduan Buah Pinggang Sihat´s last blog ..Kesan Tekanan Darah Tinggi Kepada Buah Pinggang =-.

    1. lirik memang best…tapi pakaian sebegitu boleh dipertikaikan…

      sebab itu saya keluarkan dua lagu…bukan sekadar perbandingan kosong, malah jauh utk perbandingan lirik juga…

      terima kasih atas pandangan 😀

  8. Eh, panggil ‘awak’ ja. Hehe, gurau2. 🙂

    Dua2 lagu memang menarik & ada maknanya yang mendalam. Walaupun begitu, aku pilih no.2 🙂

    p.s: bujang lagi. Hehe.
    .-= Hadi Rofiee´s last blog ..Asal-usul perkataan DUIT =-.

    1. memang ada makna tersendiri…ambil yg baik2 saje…

      no 2 tetap pilihan hati…samalah 😀

      itu bahasa dalam blog jer..yg betul, kalau tulis nanti berdarah hidung….keh3…

  9. memang best lagu 1st tu…hehehe

    lagu aku ngan suami, yang jamal abdillah ngan ct sarah nyanyi tu, lagu apa?lupa lak tajuknye…
    ingat lagi masa kawen, org suruh pengantin karaoke, so kitorg duetlah lagu nie…
    .-= intankuterpilih´s last blog ..Jom Manjakan Wajah Dengan Facial Dan Set Penjagaan Wajah =-.

  10. orang kita suka dge lagu bgini..tapi drg [astu masuk telinga kiri keluar telinga kanan..

    p/s
    risau genjala pembuagan bayi simakin meruncing…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *