Rezeki Duit Blogging Denaihati Network

Assalamua’laikum.

Alhamdulillah. Buat kali kedua sebenarnya. Betul, ini kali kedua ambe dapat hadiah hasil menyahut cabaran daripada Denaihati Network. Terkini, hasil penulisan entri ini, “5 Tips Rumah Tangga Pasangan Baru Kahwin.” Denaihati Network sekarang dengan 2,846 ahli. Rasanya ramai blogger yang sudah merasa manisnya berada dalam komuniti ini. Betul tak?

Rezeki duit dengan menulis

Nampaknya, rezeki dengan blogging sememangnya luas. Affiliate, advertorial, giveaways, cabaran pantas dan pelbagai lagi cabang. Yang penting, ada kemahuan untuk berubah dan keluar dari ruang selesa sekarang. Ini yang sedang ambe cuba usahakan. Bukan mudah untuk ‘korbankan’ apa yang ada demi mencapai matlamat jangka panjang.

tips blogging denaihati network

Apa yang ambe nampak, usaha Denaihati Network untuk membangkitkan “raksasa ganas dan tak terkalah” dalam diri blogger semakin berjaya. Ambe ingat lagi kata-kata Tuan Ilham masa nak bergambar di SBB2013 awal tahun 2013. Simpan kuat-kuat untuk jadi blogger berjaya. InsyaAllah.

Ternyata, dengan adanya Denaihati Network, ramai yang sudah makin nampak jalan blogging yang cerah. Sama-sama kita kuatkan tekad dan usaha untuk menjadikan blogger sebagai kerjaya.

Ramai yang sudah berjaya! Kenapa bukan kita? Cabaran besar ni….

@hafizmd – Alhamdulillah rezeki November. Terima kasih Denaihati Network! Moga semakin sukses! Kalau belum join, terus ke Denaihati Network.

Oh! Syoknya Blogging Walaupun Bercuti…

Assalamua’laikum.

Blogging. Memang syok woo! Tengok Alexa naik turun satu nikmat. Tapi antara perkara paling syok bila blogging ni bila masa yang kita laburkan untuk blogging “terbayar” bila menang 1-2 kontest. Nak menang semua tak logik walaupun ada blogger yang memang pantang masuk kontest, mesti lekat juga walaupun nombor akhir. Rezeki. Menang kira bonus, masuk kontest untuk penjenamaan.

Hadiah kontest Tanah Arab dah sampai!

Yeahaaa! Balik saja dari bercuti, terus dapat 2 keping ‘surat cinta’ Pos Laju. Dah dapat agak sekeping darinya mesti hadiah dari Blogger Asyrof Asri. Sekeping lagi tak pasti. Punya tak sabar, petang semalam juga pergi angkut hadiah di Pejabat Pos Batu Caves. Hasilnya seperti gambar di bawah. Terbaik!

hadiah kontest terbaik 2013

Sehelai jubah, sehelai t-shirt ‘I Love Egypt’, perisa oren (agaknya), ‘keychain’ Egypt, teh Mesir, buku Insan Agung. Memang terbaik!

Dan hadiah kejutan dari penaja kontest iaitu Blogger Ladfe Amir sebuah buku yang memang cukup terbaik iaitu buku Mudahnya Menjemput Rezeki.

Kemenangan dalam kontest ni antara yang terbesar tahun ni. Alhamdulillah. Memang tak syak lagi, kalau blogger sungguh-sungguh buat kerja….tak mustahil untuk menjadikan blogger sebagai kerjaya. Terima kasih bro Asyrof Asri dan semua penaja kontest Tanah Arab.

Apa lagi, kuatkan semangat dan kenalah rajin masuk mana-mana kontest untuk menjenamakan blog. Kalah menang belakang kira. (ambe pun kena kuatkan semangat juga….encik malas tebal sungguh…hohoho)

@hafizmd – Syoknya Blogging! Hanya blogger tahu syoknya….betul tak?