asah minda aktif

Persiapan Super Power Harimau Malaya!

Assalamua’laikum.

Keputusan penuh: Malaysia [0] vs Chonburi FC [0]

Jadual Perlawanan Persahabatan Skuad Harimau Malaya 2013. Ramai yang masih dan terus bengang dengan jurulatih Dato K.Rajagobal dan FAM. Hakikatnya, ambe yakin benar yang peminat bola sepak Malaysia tetap sayangkan sukan nombor 1 ni. Kita yang minat bola ni, tetap jugak hadap setiap game yang melibatkan Harimau Malaya. Samalah macam isu ayam mahal, dah suka makan ayam. Tetap beli juga walaupun sekilo RM10! Malam ni bermula aksi pemanas badan, Harimau Malaya vs Chonburi FC!

Jadual perlawanan Harimau Malaya

Bagi yang minat bola, boleh tengok jadual ni untuk sama-sama menyokong pasukan Harimau Malaya beraksi.

  1. 16 Julai (9.45 malam): Malaysia vs Chonburi FC (Liga Thailand) – Jika ada link live streaming, akan dikemaskini segera.
  2. 21 Julai: Malaysia vs Chelsea
  3. 25 Julai: Malaysia vs Shimizu S-Pulse (Liga Jepun)
  4. 28 Julai: Malaysia vs Shonan Bellmare (Liga Jepun)
  5. 31 Julai: Malaysia vs Tokyo Verdy (Liga Jepun)
  6. 10 Ogos: Malaysia vs Barcelona
  7. 14 Ogos: Malaysia vs Chinese Teipei
  8. 10 Ogos: Malaysia vs UAE

Kelayakan Piala Asia 2015, Malaysia vs Bahrain (15 Oktober, 8.45 malam, Stadium Shah Alam).

8 perlawanan sebelum kempen kelayakan Piala Asia 2015. Adakah berbaloi ke Jepun? Adakah berbaloi juga perlawanan menentang dua kelab ternama Eropah?

Malaysia vs Chonburi FC

Badhri Radzi (Piya) & Azamuddin (Alex) confirm injured. Safee Sali, Safiq Rahim dan Mat Yo belum pasti turun malam ni. Jadi, pastinya mungkin ada ‘barisan ujikaji’ lagi malam ni. Jangkaan 11 pemain malam ni;

  • Apek, Mahalli, Aidil, Azizi, Nik Shahrul, Kunalan, Junior, Nazmi, Ashaari, Amri, Farhan

Sama-sama kita tunggu dan jangan lupa untuk berikan sokongan anda kepada skuad Harimau Malaya. Kita harapkan yang terbaik untuk HM.

@hafizmd – Malaysia vs Chonburi FC malam ni. Pasukan kelab vs pasukan kebangsaan. Besar juga ‘taruhan’nya!

45 comments

      1. eh ini tempat sikalang tuan director ada bela itu aummmm kah?..

        aku banyak takut mau lalu lalang di sini lagi loh..apa lagi mau bikin itu komen ngheee..

        lalal..sikalang gua mau cabot laro wohoo… >___<

  1. Jadwal pertandingannya cukup padat ya walau ini bulan ramadhan dan rasanya Idul Fitri pun mereka akan bertanding juga
    Semoga sukses buat Harimau Malaya

  2. kenapa lah muka lama yang masih dibawa dalam team harimau malaya. tak kan tak ada orang lain yang lebih baik dan berbakat

  3. Takpe, lepas nie, boleh pergi europe pulak… Sape suruh dulu cancel friendly dengan Singapore, dah kena rejek dengan negara lain.

    1. hohoho….dari segi pemain mmg nampak ada beberapa pemain yg macam boleh diharap utk tunjukkan perubahan…itupun sbb ramai pemain yg selalu dipanggil injured…

  4. Rajagopal nak lawan status kelab takpa, tapi permainan makin lama makin turun. Pemain yang perform dekat liga super tak banyak yang bawa masuk. Bila pemain kesayangan injured atau langsung tak boleh main dah, baru terhegeh-hegeh nak masukkan pemain yang perform liga super. Memang dia kenal pemain dia, tapi seharusnya rajagopal beri la peluang pemain yang perform baik dekat liga super.. Ini baru bagi main sekali terus tak nak bawa masuk dalam skuad harimau malaya dah..

  5. Kalau Harimau Malaya nak menang, kena masukkan pemain tinggi di barisan depan seperti Izzaq Faris Ramlan dan Afiq Azmi. Mereka ada kelebihan tandukan dan ini sahaja caranya nak mengucar kacirkan pertahanan lawan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *