DiGi iPhone 4 Me

- 24 September 2010. Updated 30 November 2017Bicara santai

Samada kita perasan atau saja-saja buat tak perasan, iPhone 4 jap saja lagi akan menjengah tiba! Bagi sesiapa saja yang ‘hantu’ gadget, pastinya iPhone akan jadi idaman kalbu.

Pasti aku juga tak terkecuali walaupun bukanlah ‘hantu’ sangat bila tiba bab-bab gadget ni, tapi yang satu ni…kalau dah hampir tiap-tiap hari dan sudah hampir bertahun sejak ia datang kat Malaysia ni…hati aku ni pandai juga memberontak..tangan terkadang ketar (tapi bukan parkinson yer). Kadang-kadang sakit juga mata tengok dia asyik dengan iPhonenya tiap kali kami outstation.

Memang dia cukup asyik dengan iPhonenya. Itu belum cerita lagi iPad yang seorang lagi baru rembat. Berbulu jer tangan aku ni tengok. Bukan jelous, tapi geram. Aku bukannya tak mampu nak beli, tapi banyak benda lain lagi yang aku perlu utamakan (cehh..alasan jer ni..padahal memang takda duit..hehehe). Kang, aku terbeli iPhone ni, silap haribulan ada jugak yang makan mee meggi cepat dimasak tu tiap-tiap hari..hehehe..

Alih-alih hari ni, buka saja email..ada orang baik hati nak bagi iPhone 4 dari Digi. Eh..sape tak nak kan? Oleh sebab ada orang itu yang baik hati nak bagi aku iPhone (kalaulah kan…hehe), maka akulah orang yang paling bergaya abad ini dengan iPhone 4 tu nanti. Nak tahu kenapa aku nak sangat iPhone 4 dari DiGi ni?

  1. Sebab dah lama benor aku tak tukar handphone aku ni. Dah berpuluh kali handphone aku ni buat aksi akrobatik kat dinding, atas lantai, tak ketinggalan kat siling rumah…jadi aku rasa dah sampai masanya aku tukar handphone aku ke handphone lain yang lebih stylo dan terkini…
  2. Macam yang aku cerita kat atas tu, aku geram jer tengok dia asyik dengan iPhonenya..sambil tunggu client, dia santai jer main game pancing ikan…siap buat gaya baling umpan lagi..bosan? Dia main bola pulak…aku kat sebelah ni? Macam biasalah, main QuadraPop saje…redha jerlah..itu saje game yang aku ada…
  3. Ada sekali tuh, aku tengok bukan main senang dia telefon wife dia kat Malaysia pakai iPhone…eh..aku punya macam rumit sikit…ooo..rupenye provider DiGi yang dia pakai lagi mudah nak buat roaming…aku? ermmm..
  4. Masa aku lepak kat Starbuck hari tu, sekali lagi masa tunggu client..dia buka iPhone…senang hati jer dia check email, live blogging, check harga emas dan macam-macamlah…aku? balik rumah nantilah…baru aku buka laptop aku..
  5. Lagi?? Dah ada contest ni yang nak kasi hadiah gempak…sape taknak…apa lagi..jom ramai-ramai join contest ni..mana tahu ada tuahkan? Paling kurang, ada idea juga nak update blog aku ni…hehe…

Kalau berminat nak join contest Digi iPhone 4 Me ini..boleh terus ke sini yer >>>> sini yer

® hafizmd – entah kenapa..rasa rajin pulak nak join contest ni..

{ 32 comments… read them below or add one }

Lp Lum September 24, 2010 at 12:46 pm

salam hafiz~

hehehe.. memang menawan kalbu iphone.. tapi bak kata awak, ada perkara yg di perlu di utamakan… :p

semoga berjaya… :)
nnti kalo berjaya dpt iphone4 tu, wat ar entry khas eik… :p
.-= Lp Lum´s last blog ..Maafkan Aku Wahai Teman =-.

Reply

hafizmd September 25, 2010 at 4:04 pm

@Lp Lum, takpe…kite utamakan mane yg perlu..baru nampak bijak..hehehe

Reply

fahmi ibrahim September 24, 2010 at 2:39 pm

Jom dapatkan iphone4.. yahoo!
.-= fahmi ibrahim´s last blog ..BLOG LIST BEN ASHAARI SEPTEMBER =-.

Reply

hafizmd September 25, 2010 at 4:04 pm

@fahmi ibrahim, jommmmm…jommmm….insyaAllah

Reply

dedoku September 24, 2010 at 4:09 pm

haha..sempoi je entri ni bro! good luck..terasa nak join tapi kena fikir dulu. InsyaAllah ada masa aku join gak ni. Untung2 iphone4 kena sambar..haha
.-= dedoku´s last blog ..Memori Laptop Anda Rosak Camne Nak Tukar dan Upgrade RAM Baru =-.

Reply

hafizmd September 25, 2010 at 4:05 pm

@dedoku, takpe bro..kalau ade mase terluang…lehla join yer..

thanks :D

Reply

Fadz September 24, 2010 at 5:12 pm

nice entry to win . goodluck ya :)

Reply

hafizmd September 25, 2010 at 3:59 pm

thanks fadz..insyaAllah :D

Reply

fiezaradzi September 24, 2010 at 5:16 pm

moga berjaya dalam kontest ni.. leh gak tumpang walau pun dua kaki.. hehhee.. gud luck k..

tak terdaya rasa nak masuk contest ni.. huhuu…
.-= fiezaradzi´s last blog ..Information Technology Youth Movement ITYM =-.

Reply

hafizmd September 25, 2010 at 3:58 pm

terima kasih..insyaAllah..awak doakanlah yer…hihihi…

takpe..awak bagi idea kat saye pun kire oklah :D

Reply

aktechpage.com September 24, 2010 at 6:14 pm

Aku pun suka gak IPhone ni..
Tp mcm ko jugak, fulus kureng… kena tumpukan kpd benda yg lebih memerlukan dahulu.
.-= aktechpage.com´s last blog ..Duit Raya Daripada HazmanFadzilcom =-.

Reply

hafizmd September 25, 2010 at 3:57 pm

tepat sekali bro..ikut hati mati..ikut rase binasa..jadi..ikut sederhana dan ikut iman dan kemampuan..:D

Reply

dnoBiz September 25, 2010 at 2:21 am

Yang lama pun tak terbeli lagi dah keluar model baru plak…,
tapi bila pikir balik apasalahnya jika beli untuk hadiahkanpada diri sendiri sebagai ganjaran penat lelah selama ni… hehehe,
.-= dnoBiz´s last blog ..Tak terniat ambil kesempatan =-.

Reply

hafizmd September 25, 2010 at 3:56 pm

samelah..yg lame tu pun baru pegang sekali dua..dah kuar yg baru plak..insyaAllah..kalau rezki tak kemana..:D

Reply

dnoBiz October 3, 2010 at 8:36 pm

@hafizmd,
yang penting bro buat yang terbaik yang selebihnya tawakal je
.-= dnoBiz´s last blog ..Kenapa Blogging… =-.

Reply

hafizmd October 4, 2010 at 1:30 pm

betul tuh…terima kasih bro..yg penting happy..hehe

Reply

farah September 25, 2010 at 3:44 am

gud luck yer bro:)semoga dapat iphone tu:)
.-= farah´s last blog ..Digi iPhone 4 Me =-.

Reply

hafizmd September 25, 2010 at 3:55 pm

Terima kasih farah :D

InsyaAllah..mane tau ade rezki..lau tak rezki saye..mybe rezki farah..sape tahukan? :D

Reply

Azuan September 25, 2010 at 4:08 pm

Entry kedua belum sempat nak terbit lagi.. :)
good luck utk bro gak.. Nak tanye, theme ni bro beli ke or download free jer?
.-= Azuan´s last blog ..DiGi iPhone 4 Me =-.

Reply

hafizmd September 26, 2010 at 2:28 pm

eh…dah kuar ek..alamak..tak tgkpun lagi..heheh :D

thanks bro…good luck utk bro gak ..

themes ni?free jer…hehe

Reply

zezebel September 25, 2010 at 4:49 pm

Semoga berjaya dalam contest. tipon free tu, siapa taknak kan? Hehehehe….
.-= zezebel´s last blog ..Dusun Lotud Saturday- learn dusun language =-.

Reply

hafizmd September 26, 2010 at 2:27 pm

terima kasih zezebel..insyaAllah..mudah-mudahan..ameen

sape yg tak nak kan?freee tuhh…hehe

Reply

lowongan kerja September 25, 2010 at 10:55 pm

tak de bug lagi ke di iphone 4 ni..?
.-= lowongan kerja´s last blog ..Sukabumi Garment Jobs Sept 2010 =-.

Reply

hafizmd September 26, 2010 at 2:24 pm

hopefully masalah kat iphone 3 dah settle…

Reply

Khairol Ghani September 26, 2010 at 9:25 am

I-phone memang best,harga pun best..pernah juga terfikir nak beli,tapi dari beli iphone,baik beli benda lain yg lebih penting
.-= Khairol Ghani´s last blog ..kisah pakcik tua dan tomboy =-.

Reply

hafizmd September 26, 2010 at 2:24 pm

betul tuh bro..aku fikir camtuh gak…kalau aku mmg dah tak tau nk watpe ngn duit tuh..baru ar aku beli iphone ni…hehe

Reply

Ezany-Kun September 26, 2010 at 3:22 pm

gud luck bro.. ramai gak blogger join kontes ni ek.. tp hadiah satu jer..
.-= Ezany-Kun´s last blog ..Lee Chong Wei Juara Perseorangan Badminton Terbuka Jepun 2010 =-.

Reply

hafizmd September 29, 2010 at 3:00 pm

@Ezany-Kun, itulah pasal…hadiahnya satu..tapi contestant menderu..mmg utk yg betul2 bertuah saje :D

Reply

suri September 28, 2010 at 2:07 pm

klu dapat pasti di belak 24 jam heee…

hp suri pun buruk gak ..mana ada kamera… huhu..

Reply

hafizmd September 28, 2010 at 10:53 pm

hehe..itu sudah pasti bagi benda baru..hehe :D

hp saye ade kamera..tapi yg biase2 ajer :D

Reply

Ali ridha September 29, 2010 at 11:16 pm

aku nk iphone4 ni.huhuhu…………
.-= Ali ridha´s last blog ..Pak cik Hitler dan masalah iphone4 =-.

Reply

hafizmd October 1, 2010 at 10:48 am

aku nak jugak!…hohohoho

Reply

Leave a Comment

{ 4 trackbacks }