Berita hangat vs hangit!

Assalamua’laikum.

Selamat berhari Isnin. Apa berita paling hangat dan hangit hari ni? Aku 100% yakin, ada yang sedang bersedih dan jugak yang sedang bergumbira atas kesedihan orang yang bersedih tadi. Namun, kesedihan tadi mampu diubat seandainya orang yang bersedih tadi mempunyai sebab lain untuk membuang jauh-jauh kesedihan yang melanda dengan berita hangat yang patut digumbirakan dam diraikan bersama-sama dengan mereka yang gumbira tadi.

Apa yang lebih bagus berbanding kita sama-sama bergumbira?

Hangit: Bagi penyokong Man.United, janganlah kita bermuram durja. Hadoi. Sikit saje lagi. Sikit saja lagi Manu nak juara, tapi apakan daya…Aguero musnahkan segalanya. Tahniah Manu, walaupun gagal kekalkan trofi, korang tetap di hati kami…hehe

Hangat: Inilah berita yang kita patut banggakan dan raikan bersama. Takde berita yang boleh tenggelamkan kehebatan dan kesungguhan mereka. Selaku juara baru hoki Piala Remaja Asia, mereka kini semakin hampir untuk kembali menjadi kuasa besar dalam sukan hoki. Menang 2-1 ke atas juara 3 kali, Pakistan semalam memang cukup memberi kepuasan. Serius, lama dah tengok skuad hoki negara bermain begitu baik sejak zaman gemilang Minarwan dan Nor Saiful. 20 tahun tanpa piala remaja Asia! Kini, mereka sudah buktikan!

Aku sekadar berkongsi rasa bangga dan gembira walaupun ada sikit rasa sedih sebab Manu gagal, tapi pasukan Manu tiada apa-apa kaitan secara langsung dengan aku. Yang ada ialah pasukan yang hanya membawa nama MALAYSIA!

@hafizmd-Berpijak dan sanjung tanah yang kita pijak.

40 comments

  1. Bangga bila skuad hoki remaja menang Piala Remaja Asia!

    Mahu jadi kuasa hoki perlu menang semua pertandingan mengikut kategori umur diperingkat Asia. Selepas itu baru boleh bercita-cita menguasai olimpik & dunia!

    1. Setuju. Sekarang, mereka sudah layak utk kejohanan dunia di India. Harap dapat kekal rentak utk terus beri saingan pada gergasi hoki dunia

    1. Mmg terhangat! Dengan bantuan coach, dan jugak Minarwan dan kerjasama pasukan serta komitmen Tengku Abdullah. Skuad hoki, aku rasa akan kembali bersinar

  2. Match ManCIty lawan QPR tu sangat epic.
    Tahniah buat pasukan hoki remaja, ada tengok video haritu. Lawa gak gol dari pukulan sudut penalti. Tiba2 teringin main hoki, lama dah tak main

      1. apa yg hangit bro klu masak ada hangit tu bikin cerita hee..tak sangka berita bola ada kelaskan sbg hangit huhu…

  3. ramai pyokong mu sedih esp kwn ciktom siap hantaran tunang baju jersi mu..hehe..
    tp ciktom xminat bola2 ni..hee

    1. Bagi yg amat fanatik, boleh mau demam tu…

      Hantaran tunang kasi jersi…fuh!

      p/s-ciktom tak minat takpe, janji minat org yg main bola jadilah…hohohoho

  4. hahaa masa tu, aku maraton tengok sukan sampai malam… bermula boling Canon Cup, pastu hoki, formula one, hoki semula dan di akhir dengan bola, hahahahaa

  5. Hari ahad lalu merupakan hari yang cemerlang buat sukan Malaysia bila bukan sahaja pasukan hoki remaja menang Piala Asia buat kali pertama, pasukan junior cricket turut memenangi ACC Under-16 Elite Cup buat kali pertama. Malahan first time buat Malaysia diperingkat Asia bagi mana-mana age group competiton bagi sukan cricket.
    Ternyata development sukan diperingkat junior amat baik di Malaysia. Oleh itu fokus perlu diberikan diperingkat senior pula sekarang. All the best, semoga berjaya Malaysia.
    As for Man Utd… hmmmm… rintihan telah diluahkan di blog sendiri. 😥

    1. Mmg cukup cemerlang buat skuad Junior.
      Baru tau pasal kriket tu. Thanks bro.
      Harap persatuan sukan kembali bersinar…yeahh

      ps.next season, manu pasti kembali!

  6. berita hangat ttg kemenangan skuad remaja hoki malaysia..mmg terbaik..yg menariknya..mereka kini dpt habuan dr malaysia..wahh…senyum lebar dan semakin bersemangat la dorang selepas ni kan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *