Suku Akhir Piala FA:Terengganu vs Lions XII

- 23 March 2012. Updated 27 March 2012Sukan

Assalamua’alaikum.

Keputusan terkini Piala FA 2012;

Suku akhir kedua:

-Lions XII 0 vs Terengganu 0

-Kedah 2 vs T-Team 1 (Kedah layak agregat 2-1)

-Kelantan 2 vs KL SPA FC 0 (Kelantan layak agregat 5-0)

-Johor FC 1 vs Sime Darby 2 (Sime Darby layak agregat 5-3)

Suku akhir pertama:

-Kelantan 3 vs KL SPA 0 -Terengganu 1 vs Lions XII Singapura 0 
-Kedah 0 vs T-Team 0
-Sime Darby 3 vs Johor FC 2 

Kem lelaki-lelaki kacak Terenggganu agaknya segor lagi dengan kekalahan dalam Piala AFC hari tu. Dakpelah. Hok kaloh tu biarlah berlalu. Jangan kita nok kenang sangat. Wak sakit pale saje. Aku merangkap peminat setia aka kipas susah mati pasukan Penyu, sekali lagi nok tengok pasukan hok aku sayang ngat-ngat ni (selain Manu dan Harimau Malaya) menang malam esok.

Kalu hari tu dalam Liga Super kita menang 1-0 kat Jalan Padang Besar…aku rasa malam esok Terengganu boleh menang lagi. Cumanya, kalu tengok-tengok balik Lions XII lawan Selangor hari tu…memang Singa hok mari main di sini memang bukan sebarang Singa. Singa-singa yang kacak lagi bergaya. Bakpe pulok? Dok caye?Masa lawan Selangor hari tu (Liga Super), hok turun malam tu bukan semuanya top 11 lelaki kacak. Penjaga gol utama & kapten Shahril Ishak dok turun malam tu. Hok wak aku rasa bimbang sangat, malam tu hok turun semuanya macam star.

Maknanya pasukan Singa ada ramai pemain yang berkebolehan. Dari segi kawalan bola, memang aku ngaku, mereka macam satu langkah ke depan. Bukan nok kata pemain kita dok pandai, jangan gitu weh. Cuma kadang-kadang aku tengok kalut semacam bila bola ada kat kaki. Nok kecek bola (bukan kacak yer), tapi bola pulok hok terbelit kat kaki sendiri.

Malam esok, Terengganu turun dengan ada sikit tekanan. Turun sebagai pasukan pilihan selaku juara Piala FA tahun lepas. Main pulok kat padang sendiri. Harapan menggunung seluruh lelaki kacak di stadium mahupun di seluruh pelusuk tanahair termasuk aku sekali nok tengok Penyu dok nangis tahun ni. Harap Penyu boleh tarik misai Singa malam esok.

Sedih sangat kalu tengok penyu nangis. Korang rajin tengok ke dok penyu nangis? Se lagi, telur penyu kenal ke dok ni?

Akhir kalam, aku doakan pasukan Terengganu yang dibarisi lelaki-lelaki kacak termasuk Forke Doe, akan menang malam esok dengan jaringan yang besar.

Keputusan terkini akan dikemaskini. Perlawanan lain: Kelantan vs KL SPA, T-Team vs Kedah, Sime Darby vs Johor FC

@hafizmd – mungkinkah Piala FA tak berseri tanpa kelibat pemain lelaki-lelaki yang kacak dari pasukan Selangor?

105 total views, 2 views today

{ 25 comments… read them below or add one }

titan March 23, 2012 at 5:29 pm

jangan kalah lagi ye terengganu..
Baca entri terkini Blogger titan´s: Hadiah terkini Cabaran SEO Lelaki Kacak 2012

Reply

hafizmd March 28, 2012 at 11:23 am

hooooo…ni saje kasi panas ni….hahahaha

Reply

tehr March 23, 2012 at 10:57 pm

Harap kelantan menang
Haha
Baca entri terkini Blogger tehr´s: Pantun Hari Jumaat

Reply

hafizmd March 28, 2012 at 11:21 am

hehe…dah mng dah cikgu…ada peluang nak jumpa lagi kat final ni…hehe

Reply

benjy March 24, 2012 at 11:31 pm

Bolehkah Terengganu mempertahankan kejuaraan piala FA yang lepas ? Kelantan juga di laluan yang betul untuk menjulang Piala FA.
Baca entri terkini Blogger benjy´s: FORMULA 1 [F1] 2012 – RAMALAN JUARA DI LITAR SEPANG, KL, MALAYSIA

Reply

hafizmd March 28, 2012 at 11:17 am

Rasanya boleh. Kelantanpun dah sampai semi final cuma laluan perit jugak kena lawan Kedah nanti…

Bang Benjy sokong team mana?hehehe

Reply

samanosuke_04 March 25, 2012 at 6:05 pm

huhu, riuh rumah aku smalam sebab t’ganu menang lawan lions, dah laa menang away.. ade chance nak menang lagi pasnie.. :D
Baca entri terkini Blogger samanosuke_04´s: 4 Kriteria Blog Yang Akan Aku Singgah

Reply

hafizmd March 28, 2012 at 11:15 am

hehe…sekali seri jer bro…tak kisahlah…janji dah sampai semi final…

ooo..rumah ko ni semua fan ganu ke?hahahaha

Reply

ohcikgu March 25, 2012 at 7:39 pm

huhu..terengganu menang 1-0. forkey tu banyak gila peluang tapi nasib tak menyebelahi dia. memanjang tiang..
Baca entri terkini Blogger ohcikgu´s: Super Spontan – Daphne Iking turut serta dalam rancangan baru Astro – 30 Mac 2012

Reply

hafizmd March 28, 2012 at 11:14 am

tiang tu elok jer kat situ…tiang jugak yg dia cari…hehehe

harap dalap ke final lagi tahun ni…jadi juara ok jugak… =)

Reply

suri March 28, 2012 at 12:29 pm

dia mmpi jumpa tiamg malem tadi tu ke sana jejaknya heee

Reply

hafizmd March 29, 2012 at 11:34 am

@suri,hehe….mungkin jugak…tiang jugak yg dicarinya

Reply

Mahamahu March 27, 2012 at 9:59 am

Jom ramai2 sertai ‘Projek Amal Blogger’ dengan moto kami prihatin kami hebah… Pasti menarik jom sertai di sini http://www.mahamahu.com
Baca entri terkini Blogger Mahamahu´s: Mencari Blogger Untuk ‘Projek Amal Blogger’

Reply

LangkawiHomestay March 28, 2012 at 9:32 am

dyst jgak team terengganu.. :)
Baca entri terkini Blogger LangkawiHomestay´s: Wordless Wednesday : Pasar Malam

Reply

hafizmd March 28, 2012 at 11:13 am

hehehe…harap2 dapat ke final lagi tahun ni… =)

Reply

suri March 28, 2012 at 12:29 pm

sya sepak2 bola gitu jer bro hee…blh kans haaaa

Reply

hafizmd March 29, 2012 at 11:39 am

boleh2…apa salahnya….hati2 jer…jgn tersepak tanah pulak

Reply

suri March 28, 2012 at 12:32 pm

walau tak tgok tapi bola ttp minat hee..dulu sukan kt sek joit bola jaring. duduk kat centre “C” heee

Reply

hafizmd March 29, 2012 at 11:33 am

hehe….bola jaring pun ok suri…ada jugak main dulu2…mase kecik2lah…hehe

Reply

Jomtonton March 28, 2012 at 4:35 pm

Keputusan pun dah maklum, laluan separuh akhir masing2 lebih mencabar :)
Baca entri terkini Blogger Jomtonton´s: Siaran Langsung Suku Akhir Piala FA 27 Mac 2012

Reply

hafizmd March 29, 2012 at 11:05 am

Itulah. Kalau atas kertas, mmg Terengganu ada kelebihan, tp tu semua tak penting. Lagipun aku tgk sime darby main…mmg bagus. Pemain import yg score 2 biji hari tu,nampaknya mmg berbisa

Reply

yas March 28, 2012 at 4:54 pm

Tahniah pada terengganu…seri dgn lion di singapore…kira mantap dh tu bro…
Baca entri terkini Blogger yas´s: ABBY ABADI BERTUDUNG

Reply

hafizmd March 29, 2012 at 11:02 am

Kalau tgk main malam tu, mmg coach suruh defend jer…last2 minit baru serang sikit2…oklah…hehe

Reply

aimannajmy March 30, 2012 at 5:59 am

yeehaaaaaaaaa negeri kelahiran ku kedah berjaya ke separuh akhir huhu, nanti nak jmpa kelantan lak alamak, musuh tradisi huhuhu
Baca entri terkini Blogger aimannajmy´s: Single terbaru Sayugia pada 4 April 2012

Reply

hafizmd March 30, 2012 at 11:00 am

hehe…tahniah2…kedah nampaknya dah jumpa rentak dah…

aku rase, kedah dpt buat yg terbaik nanti…leh jumpa ganu kat final…hehehehe

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge