Cadangan Penambahbaikan Blog Pondok Kecil

- 26 December 2012. Updated 9 February 2019Motivasi

Assalamua’laikum.

iphone 5 gadget impian

Cadangan Penambahbaikan Blog Pondok Kecil. Demi meraikan dan memeriahkan GA pertama rakan blogger Bro Hafizul, ambe gagahkan diri juga untuk tulis sepatah dua kata. Walaupun masa tak begitu mencemburui ambe, tapi 100% ambe yakin ramai peserta kontest iPhone 5 Gadget Impian semakin tertekan selepas membaca hadiah terkini kontest. Siap ada pakej melancong lagi! Siapa yang berusaha sungguh-sungguh, inshaaAllah rezki iPhone 5 menjadi miliknya. Macam biasalah, kerja meng’review’ ni bukan kerja mudah. Jadi, ambe tulis sekadar kemampuan diri… Cadangan Penambahbaikan Blog Pondok Kecil

  1. Tukar baju blog@Theme. Sekarang ni Bro Hafizul menggunakan themes Thesis. Memandangkan blog ni ambe rasa memang ada potensi untuk pergi jauh, mungkin Bro Hafizul boleh upah designer fesyen untuk blog Pondok Kecil ni. Pasti lebih menawan dan menarik minat pembaca untuk lebih lama melekat di blog ni. Kalau Bro Hafizul mencari themes wordpress percuma, ambe sarankan untuk baca entri ni dulu, “Why You Should Never Search For Free WordPress Themes”.
  2. Penjenamaan blog. Mungkin juga Bro Hafizul boleh mencari niche yang sesuai dan khusus untuk blog Pondok Kecil. InshaaAllah blog Pondok Kecil akan lebih dikenali dan mungkin mampu menarik perhatian pengiklan besar. Ambe tertarik dengan tips Tuan Denaihati pasal penjenamaan blog “Ambiga Style” di entri ini, ‘Penjenamaan Blog Agresif Kaedah Ambiga’.
  3. Promosi blog. Ambe baru perasan ada ruangan ‘Penulis Jemputan’. Satu teknik yang ambe rasa bagus. Ramai blogger yang buat, contohnya karya Puan Bee di blog denaihati.com. Lepas ni, Bro Hafizul bolehlah buat lagi beberapa siri GA mahupun kontest yang lebih besar sebagai langkah promosi blog.
  4. Lain-lain isu. Ambe memang kagum dengan usaha Bro Hafizul dalam setiap kontest yang disertai. Sampai nak demam kawan kita ni. Bolehlah Bro Hafizul kongsikan apa teknik yang dia gunakan dalam setiap kontest yang disertai. Mana tau ada otai-otai yang sudi berkongsi dan perkemas teknik yang dibuat.

Itu saja yang ambe mampu beri pandangan dan cadangan. Kedudukan Alexa makin cantik dan langsing. Tahniah Bro Hafizul! Ambe dah klik semua butang yang diminta. Harap-harap entri ni sikit sebanyak memberi kelebihan untuk bro dalam kontest iPhone 5 Gadget Impian.

Giveaway untuk semua by pondok kecil dibawakan khas oleh blog popular penaja bersama Jurugambar Perkahwinan, Cik Tom, iPhone 5 gadget impian dan dirialisasikan dalam tahun 2012 tahunku yang kacak.”

@hafizmd – Musim tengkujuh ni…moga semuanya selamat dan sejahtera…

{ 46 comments… read them below or add one }

akubiomed December 26, 2012 at 2:30 pm

Moga-moga komen yang diberikan dapat memberi penambah baikan.

Reply

hafizmd December 27, 2012 at 1:29 pm

inshaaAllah…mudah-mudahan camtulah..review sekadar termampu =)

Reply

lepakk.com December 26, 2012 at 5:33 pm

Semoga terus maju jaya

Reply

hafizmd December 27, 2012 at 11:27 am

Terima kasih bro =)

Reply

hatiputera December 26, 2012 at 6:04 pm

memang mantap cadangan penambaikan dari bro. Theme bro jugak cantik.

Reply

hafizmd December 27, 2012 at 11:27 am

Terima kasih Bro HP. Ambe sekadar tulis apa yg terlintas.

p.s-setakat ni mmg sayang nak tukar baju blog ni..hihi

Reply

Jebeng Otai™ December 26, 2012 at 11:15 pm

persiapan tahun baru ker ni..hehe

Reply

hafizmd December 27, 2012 at 11:26 am

hehe..ambe tak taulah bro JO…eh, persiapan ambe ke bro PK?hehe

Reply

TehR December 27, 2012 at 12:06 am

cadangan penambahbaikan macam ni boleh juga digunakan oleh orang lain
[aku]
banyak idea yang boleh digunakan

Reply

hafizmd December 27, 2012 at 11:26 am

Itu yg bagusnya projek review camni..lehla sama2 belajar =)

Reply

titan December 27, 2012 at 9:28 am

bila dah nak habis..barulah ramai orang join benda nih. hoho..

Reply

hafizmd December 27, 2012 at 11:23 am

Biasalah…perasan sibuk selama ni..hahaha

Reply

titan December 27, 2012 at 4:14 pm

baru aku perasan, ada link ke blog aku rupanya. haha..

Reply

hafizmd December 27, 2012 at 4:18 pm

@titan, ko memang..hahaha..kasi up blog ko sikit…hahahaha

Reply

titan December 27, 2012 at 4:27 pm

yelah. blog aku kan tak popular..huhuuu..

Dulu Lain Sekarang Lain December 27, 2012 at 1:02 pm

Tak pun, suruh dia dapatkan financing utk improve pondok jadi rumah.. he he :D

Reply

hafizmd December 27, 2012 at 1:30 pm

hehe…buat loan bank ek?cantek gak tuh…nanti kita tunggu apa kata bro PK..hehehe =)

Reply

hairulafiz December 27, 2012 at 3:25 pm

semoga cadangan yang diberikan dapat membantu blog PK

Reply

hafizmd December 28, 2012 at 12:07 pm

ameen…moga2 camtulah..

Reply

Denaihati December 27, 2012 at 4:01 pm

cadangan yg baik mesti tuan tanah pertimbangkan. good luck bro utk GA ni

Reply

hafizmd December 28, 2012 at 12:06 pm

Moga ada kebaikan utk blog Pk..

Reply

cik tom December 27, 2012 at 5:07 pm

yg ni theme berbayar ke bro hafiz guna?

Reply

hafizmd December 28, 2012 at 12:02 pm

Tak…ambe dapat dr bro syahrilhafiz..maybe dia beli…hehe

Reply

cik tom December 27, 2012 at 5:08 pm

cdgn penambahbaikan yg bagus…ciktom pn pakai theme free n semua freelah..nak try gak beli cuma xtau saluran yg betul..huhu

Reply

hafizmd December 28, 2012 at 12:01 pm

Themes free ni kadang2 byk yg ada hidden link..tu yg takut jugak tuh..

Reply

Ladfe Amir December 29, 2012 at 6:11 pm

teringin nak pakai theme yg berbayar tetapi bila buat pencarian, banyak yg tidak menarik hati dan pandangan mata.

Reply

BUATBEST ? December 27, 2012 at 5:43 pm

penambahbaikan utk tahun baru..hehe..

Reply

hafizmd December 28, 2012 at 11:59 am

Moga ada manfaat…

Reply

Hafizul December 27, 2012 at 11:49 pm

Terima kasih diucapkan buat saudara hafiz..hehe..semoga berjaya…

Reply

hafizmd December 28, 2012 at 11:59 am

hehe…terima kasih kembali.
review sekadar yg sempat dan termampu…hehe..ada peluang menang tak?hahaha

Reply

pipoq December 27, 2012 at 11:53 pm

semakin meriah kempen dihujung2 ni..hehehe

Reply

hafizmd December 28, 2012 at 11:57 am

Itulah. Tak menang tangan nak tulis semuanya…hehehe

Reply

sweetkurma December 28, 2012 at 12:04 am

moga apa yang dicadangkan diterima dengan sebaiknya…

Reply

hafizmd December 28, 2012 at 11:50 am

Itulah yg sebaiknya. Tuan tanah bro PK mesti punya perancangan lebih baik =)

Reply

Hairul Hissam December 28, 2012 at 11:48 am

cara mudah dah terbaik upah designer.. insyaAllah berseri2 blog nanti.. :D

Reply

hafizmd December 28, 2012 at 11:49 am

Itu mmg terbaik. Sediakan ongkosnya saje =)

Reply

WRizuan December 28, 2012 at 4:14 pm

idea yang bernas bro..setuju..:)

Reply

Ladfe Amir December 29, 2012 at 6:12 pm

cadangan yg bro berikan kepada pondokkecil.com juga boleh digunapakai oleh rakan2 blogger yang lain termasuklah saya.

Reply

yas December 30, 2012 at 12:11 pm

Selalu nampak p[ondok kecil ping entri dlm fb….hehehe- semoga berjaya bro

Reply

ohcikgu December 30, 2012 at 6:50 pm

dah nak habis rupanya contest ni..hujung tahun sudahh..

Reply

papa mifz December 30, 2012 at 11:45 pm

yup den pun raso blog pondokkecil.com tuh boleh pergi juah…sikit hari femes lah tuh…:)

Reply

Ritz January 5, 2013 at 2:21 am

kat mana nak dapat theme ini bro….

Reply

hafizmd January 6, 2013 at 12:44 pm

Ambe dapat drp bro syahrilhafiz… =)

Reply

fiezaradzi January 7, 2013 at 10:51 am

dah enang kan.. tahniah

Reply

hafizmd January 10, 2013 at 9:37 am

Terima kasih

Reply

hafizmd December 28, 2012 at 12:02 pm

@titan, hek eleh…mmglah tak popular, glamer jer…hehe

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }