Pemenang Buku Sempena Kontest iPhone 5 Gadget Impian!

- 3 December 2012. Updated 24 October 2014iphone 5

Assalamua’laikum.
Selepas kemenangan cukup berharga rakyat Palestin dengan bermulanya genjatan senjata antara Palestin dan zionis Yahudi, seluruh rakyat Palestin sekali lagi menerima suntikan semangat bilamana Palestin diiktiraf sebagai negara pemerhati bukan anggota dalam badan dunia PBB. Presiden Palestin, Mahmoud Abbas menyifatkan kejayaan ini sebagai satu ‘sijil lahir’ buat Palestin. 143 negara menyokong, 41 negara berkecuali dan 9 menentang pengiktirafan berharga ini (antaranya Israel, Amerika dan Kanada). Ambe yakin, doa sebagai senjata utama umat Islam mula menunjukkan kesan!

Panjang pulak mukaddimah…hehe..Baiklah. Siapakah pemenang buku “Gadis Kecil Di Pinggir Gaza”? sempena memeriahkan kontest iPhone 5 Gadget Impian.

Undian ni ambe lakukan sendiri, bukannya menggunakan mesin ataupun bantuan mana-mana juri lain. Jom kita tengok siapa yang bertuah untuk memiliki buku “Gadis Kecil Di Pinggir Gaza” ni.

Sempena Kontest iPhone 5 Gadget Impian

Pemenangnya ialah peserta NO. 2!

Siapa no. 2? Tahniah kepada blogger Akubiomed atas cabutan pertama ini. Ambe akan hubungi bro AB nanti untuk urusan penghantaran hadiah =) Terima kasih pada semua yang sudi singgah dan beri sokongan. Walaupun entri ambe pasal Pak Din Bolognese yang gilakan iPhone 5 tak nampak bayangpun di Google dalam misi SEO, ada benda lain yang ambe dapat dan lebih memuaskan hati. Antara yang paling menarik ialah;
  • Bro Titan keluarkan entri berkenaan 17 cara untuk dapatkan banyak klik g+1. Korang dah baca belum? Kalau belum, boleh baca kat sini, “17 Teknik Dapatkan G+1″.
  • Limpahan traffik daripada penganjur sebab masuk kontest. Setuju tak?
  • Idea untuk buat giveaway macam yang Mummy Akmar dan Puan Bee jalankan. Kalau korang sempat dan berkelapangan, cepat-cepat turut serta dalam giveaways mereka.
  • Backlink yang bakal korang terima pastinya amat berharga untuk menaikkan PR blog masing-masing. Kemaskini PR oleh google mungkin hujung bulan ni. Mungkin.

Akhir kata, ada lagi sebuah buku yang bakal diberi percuma kepada pengunjung blog ni. Mudah saja. Hanya klik butang sosial g+1, twitter ataupun Like Fb untuk entri “iPhone 5 Gadget Impian“. Buku berikutnya ialah buku bertajuk, Perang Arab-Israel 1973.

@hafizmd – Ada cerita menarik disebalik cabutan bertuah kali ni. Memang si dia bernombor 11 tu sungguh bertuah!

{ 28 comments… read them below or add one }

titan December 3, 2012 at 3:20 pm

aisehh..gua nak buku tu. tak nak buku satu lagiii…

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 4:11 pm

keh3…mmg takde tuah utk bro titan.. =)

Reply

akubiomed December 3, 2012 at 4:06 pm

Alhamdulillah. Terima kasih.

Cabaran ke 3 iPhone 5 gadget impian sudah bermula.

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 4:10 pm

Terima kasih kembali bro.

p.s-inshaaAllah akan dipos secepat mungkin =)

Reply

maza December 3, 2012 at 5:22 pm

alamak! maza tak menanglah.. huhuhu

eh! macam nak menang, masuk pun idak.. ahaks. hehehe

Reply

hafizmd December 3, 2012 at 5:34 pm

Ada peluang lagi utk bang maza menang…
Cuba bang maza klik g+1 untuk entri iPhone 5 Gadget Impian dan undi ambe (kat blog denaihati.com).

Buku berikutnya utk dimenangi ialah “Perang Arab Israel 1973″

Reply

Denaihati December 3, 2012 at 7:56 pm

tahniah akubimed sebagai Pemenang Buku Sempena Kontest iPhone 5 Gadget Impian

Reply

hafizmd January 4, 2013 at 8:42 am

Mmg bertuah sungguh bro AB ni..tahniah kepada beliau

Reply

TehR December 3, 2012 at 9:50 pm

tahniah untuk AB
nampak semuanya semakin meriah sekrang ni

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 4:09 pm

Mmg makin meriah. tak sempat dah nak kejar…haha

Reply

Dulu Lain Sekarang Lain December 4, 2012 at 5:37 am

Layak lah ABM dapat hadiah. Rajin ehhh blogger tu :D

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 4:08 pm

Mmg antara blogger yg cukup konsisten =)

Reply

Hafizul December 4, 2012 at 11:39 am

Hehe..tahniah buat bro akubiomed..hehe

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 4:07 pm

hehe..mmg bertuah tu

Reply

pipoq December 5, 2012 at 2:28 pm

tahniah pada bro AB..

nantikan vote dr sy nanti..

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 4:05 pm

Terima kasih bro pipoq

Reply

donnyien December 5, 2012 at 10:08 pm

tahniah AB..

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 4:04 pm

terima kasih pada semua yg beri sokongan

Reply

fiezaradzi December 7, 2012 at 12:23 pm

huhu.. bila eden nak dapat buku eden ni? Bro AB, mmg bertuah sgt2.. hehe

psst, pe citer no 11 tu? hihihi

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 3:41 pm

hahha…ingat dah lupa..hahaha

Reply

Ladfe Amir December 8, 2012 at 11:17 am

tahniah buat AB. jangan lupa pula untuk mencuba di contest cikai

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 12:48 pm

Sudah pasti ke sana…terbaik!

Reply

cik tom December 9, 2012 at 4:11 pm

tahniah bro biomed..nak buku jgk!!heheh ;)

Reply

hafizmd December 10, 2012 at 12:43 pm

hehe…ada satu lagi cabutan…mana tau giliran cik tom pulak =)

Reply

puanbee December 14, 2012 at 5:16 pm

amboi meriah :)

Reply

hafizmd December 26, 2012 at 2:56 pm

Terima kasih puan bee datang meriahkan parti ni..hahaha

Reply

fendy December 23, 2012 at 7:16 pm

tahniah blogger akubiomed…

Reply

hafizmd December 23, 2012 at 11:18 pm

Tahniah…ada lagi satu buku nak cabut sempena iphone 5 gadget impian

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }