3 Sisi Tak Terkalah Blog AhmadFaizal.com!

- 7 May 2013. Updated 3 July 2017Blogging

Assalamua’laikum.

3 Sisi Tak Terkalah Blog AhmadFaizal.com! Maksudnya, 3 ciri tak terkalah blog ahmadfaizal. com dan pemilik blognya sekali, Ahmad Faizal Abi Setama aka Titan. Oleh kerana tuan punya kontest inginkan review yang amat jujur, ambe bakal panaskan Kontest Review Tak Terkalah ni dengan beberapa super ciri dan super sisi blog ahmadfaizal.com. Hanya untuk blog ini saja ambe berani keluarkan entri ’5 sisi tak terkalah blog.com.’ Ambe siapkan sekali dengan karektor kartun/animasi yang sesuai untuk menggambarkan ke’takterkalahan’nya! 

1. Sisi Tak Terkalah #1- Mahir buat duit online

gambar ismail bin mail Ambe pasti semua orang pakat setuju, malah jika dibuat undian sekalipun di seluruh Malaysia termasuk semua pekerja Bangladesh, Nepal dan Myanmar sekalipun, semua akan undi Titan bersama blognya ahmadfaizal.com sebagai antara pemenang utama dalam bab buat duit secara online (#1 blog earncent lah…hahaha). Ambe tak nak cerita mana lubang yang dia buat duit, tu kena pergi korek hidung blog ahmadfaizal.com sendiri.

  • Karektor pilihan: Ismail bin Mail (Upin & Ipin) <– Teknik pasang umpan jual ayam goreng tak terkalah!

2. Sisi Tak Terkalah #2 – Super Teknik Menakluki Enjin Carian

gambar roronoa zoro

Bukti? Boleh baca entri ini –> Alexa rank yang tak terkalah. Ada teknik yang dia cerita, ada yang dia simpan kemas. Yang pasti, cara dia tulis dan karang entrinya membuatkan ramai yang ketagih nak singgah di blog ahmadfaizal.com. Dia ni bijak memasarkan taglinenya. Sampaikan tengok jer nama Titan kat lori treler, terus ingat Bro Titan dan blog-blognya. Apa yang korang pandang ek kat blog dia ni? Jangan cerita kat sini, masuk kontest ni, dah tulis kat blog masing-masing…hehehe

  • Karektor pilihan: Roronoa Zoro (Anime One Piece) <– Teknik pedang tak terkalah!

3. Sisi Tak Terkalah #3 – Tajuk entri dan ‘permainan’ gambar yang superb!

sanji one piece

Wooooha! Betul tak? Perhatikan saja entri ini –> Gadis bertudung hijau tak terkalah. Dalam banyak-banyak blog yang sembang isu politik (contohnya), antara blog yang paling sempoi pastinya blog ini. Tajuknya memang sempoi dan mampu memaksa enjin carian masuk ke entri ini. Inilah kelebihan yang ada pada blog ini dan juga tuan tanahnya. Setiap tajuknya memang tersendiri dan ada tarikan luar biasa.  Sama macam karektor pilihan di bawah? “pencinta gadis bertudung” (themes ada salji turun tu beb!)
  • Karektor pilihan: Sanji (One Piece) <– Teknik memikat hati gadis tak terkalah!

Cukuplah 3 sisi tak terkalah blog ahmadfaizal.com. Untuk terus melekat pada sesebuah blog, tak perlu banyak sebab. 1 pun dah cukup. Ada yang setia berkunjung ke blog tertentu hanya kerana tuan blognya cun, comel dan cute. Terpulanglah.

Bagi ambe, 3 ciri tak terkalah yang ambe tulis di atas, itu antara sebab utama kenapa ambe selalu ke blog ahmadfaizal.com. Ia memang bukan sekadar blog biasa. Tulis panjang-panjang, takut tuan tanah tak muat kerusi nak duduk nanti! hahahaha….

Ada hadiah tak? Mestilah ada. Main guli pun ada hadiah. Inilah Contest Review Tak Terkalah yang dianjurkan oleh Ahmad Faizal dan Earncent.com dan ditaja bersama oleh Sara, Syukri Tahir,RahsiaDuitFree, IlaZainal, Blackrosehunter, dan Nuristimewa.

@hafizmd - 3 Sisi Tak Terkalah Blog AhmadFaizal.com! Kalau korang rasa blog ahmadfaizal.com ni dah cukup super, ada lagi blog dia yang digelar “superblog!”

{ 66 comments… read them below or add one }

mYRA jAY May 7, 2013 at 3:01 pm

Wowww!! Memang superb :D

Reply

hafizmd May 8, 2013 at 4:33 pm

Titan mmg superb!

Reply

onlajer May 7, 2013 at 3:29 pm

woha tak terkalah lah dengan op dia haha, good luck bro

Reply

hafizmd May 8, 2013 at 4:33 pm

hehe..minat op punya pasal..haha

Reply

Oneblogsocial May 7, 2013 at 4:09 pm

Kehebatan titan dah terbongkar agaknya,harap beliau dapat turunkan Ilmu pada kita.

Reply

hafizmd May 8, 2013 at 4:32 pm

Sikit2 dia turunkan utk kita..hehe

Reply

wandisini May 7, 2013 at 4:19 pm

akan join…tapi kena cari idea sikit

Reply

hafizmd May 8, 2013 at 4:31 pm

cantiklah…ade masa lagi

Reply

cik tom May 7, 2013 at 4:39 pm

blog titan mmg hebat!slh seorg blogger inspirasi ciktom dlm jana income blog :)

Reply

hafizmd May 8, 2013 at 4:31 pm

Setuju tu. Sama jugak macam blog cik tom, idola ramai juga ni

Reply

anip May 7, 2013 at 5:22 pm

bestnya…sbb ada hadiah menanti :)

Reply

hafizmd May 8, 2013 at 4:28 pm

sudah pasti hadiahnya menarik

Reply

titan May 7, 2013 at 6:24 pm

sejak bila ada orang nepal baca blog gua haa???

Reply

hafizmd May 8, 2013 at 4:28 pm

hahahaha….ada tu..tp diorang menyamar

Reply

Asyrof Asri May 7, 2013 at 8:02 pm

Tahniah kerana jadi peserta kontes blog Titan. ;)

Penulisan saudara Hafiz memang terbaik, saya rasa patut menang.

Sebab santai dan kelakar sesuai dengan niche blog ni. ;)

Harap blog saudara menang. ;)

p/s – Ya Allah, ramainya blogger buat kontes! macam mana dengan kontes saya. :) adoii ..

Reply

hafizmd May 7, 2013 at 8:07 pm

Terima kasih bro Asyrof. Menang kira bonuslah…hehe

InshaAllah, ambe akan turut serta kontest tanah arab bro Asyrof. Dalam draft utk publish =)

Reply

Juan May 7, 2013 at 10:09 pm

fuhhhh, entry ni pon ada 3 sisi x terkalah bagi hamba, memang power lah

Reply

hafizmd May 8, 2013 at 4:23 pm

Terimakasih bro Juan.

Eh, bro tak masuk ke?

Reply

akubiomed May 7, 2013 at 11:04 pm

Manifesto yang menarik selamat menjayakannya. :-)

Reply

hafizmd May 8, 2013 at 4:23 pm

Terima kasih bro AB =)

Reply

Khairul Zamri May 7, 2013 at 11:10 pm

titan sempoi dia boleh masuk je nga sapa2 haha

Reply

hafizmd May 8, 2013 at 4:23 pm

Mmg sempoi…puji lagi, kembang lagi…hahahaha

Reply

hanafi abdullah May 7, 2013 at 11:47 pm

sudah nampak persaingan yang hebat..dan perkara ini memang ditunggukan oleh bro titan..

Reply

hafizmd May 8, 2013 at 4:22 pm

Harap2 pening2 kepala dia nak pilih winner nanti

Reply

pipoq May 7, 2013 at 11:58 pm

entri ni pun boleh tahan tak terkalahnya..

semoga berjaya bro..

Reply

hafizmd May 8, 2013 at 4:22 pm

terima kasih bro..
masinlah mulut bro nanti..hehe

Reply

AkmaOmar May 8, 2013 at 2:37 am

Mamat cendol ni memang terer..hehe

Reply

hafizmd May 8, 2013 at 4:21 pm

Mmg terer..hehehe

*mamat cendol=tukang buat cendol ke?* hhahaha

Reply

BeritaKaki May 14, 2013 at 3:25 am

mesti kak Akma nk try belajar kn..hihi.. nnti da masyukkk belanja lerr

Reply

suri May 8, 2013 at 10:02 am

contoh blogger melayu yg berjaya

Reply

hafizmd May 8, 2013 at 4:21 pm

Mmg idola ramai ni

Reply

BeritaKaki May 14, 2013 at 3:23 am

inilah lelaki melayu berjaya terakhir …hahaha

Reply

wazy May 8, 2013 at 10:37 am

Hoho menarik entri ni,selamat berjaya bro

Reply

hafizmd May 8, 2013 at 4:21 pm

terimakasih bro wazy

Reply

hafiz May 8, 2013 at 12:33 pm

wah hebat tul entri ni, mesti kembang kempis titan tgk ni..

Reply

hafizmd May 8, 2013 at 4:20 pm

kalau tak kembang lagi tak tahulah..hahaha

Reply

BeritaKaki May 8, 2013 at 2:08 pm

kah3… Titan memang begitu ..lebih2 lagi cendol banting dia

Reply

hafizmd May 8, 2013 at 4:10 pm

tak pasal2 cendol banting glamer

Reply

BeritaKaki May 14, 2013 at 3:20 am

nah bro…ayat gua pulak melekat menusuk lobang hedong…nih link..kekeke

Reply

ajumohit May 8, 2013 at 9:16 pm

good luck bro!!! titan mmg pro bab2 affiliate

Reply

hafizmd May 31, 2013 at 3:24 pm

mmg superb!

Reply

HafizAmri May 8, 2013 at 10:01 pm

review yang baik dan cantik :)

Reply

hafizmd May 31, 2013 at 3:24 pm

thanks bro..harap2 menang..hahaha

Reply

daddydee May 9, 2013 at 10:53 am

ahmadfaizal memang tak terkalah…hahaha

Reply

hafizmd May 10, 2013 at 10:12 am

super cendol betullah mamat ni

Reply

reezluv May 9, 2013 at 12:10 pm

oho..belum sempat masuk lagi..nnti nanti le kot

Reply

hafizmd May 10, 2013 at 10:12 am

cantiklah bro..kalau blogger power mcam bro masuk, mmg makin sengitlah..hehe

thanks bro singgah sini

Reply

Hafizul May 9, 2013 at 1:16 pm

Hehe..selamat maju jaya boh…menarik artikel deme nih..memang sisi-sisi yang ada di blog en titan semuanya berguna dan boleh dijadikan rujukan..hehe

Reply

hafizmd May 10, 2013 at 10:10 am

terima kasih boh! biasa2 jer..dok tau nok tulis gape..merepek jerlah

Reply

Datin Tyka May 9, 2013 at 6:15 pm

semoga maju jaya ye ambe.. nanti nak join kontes ni.. lmbt lg tarikh tutup

Reply

hafizmd May 10, 2013 at 10:03 am

terima kasih DT

buat draft dulu, kang lupa melepas nanti..hehe

Reply

blackrosehunter May 10, 2013 at 2:45 am

hahaha..ada gaya bro..hehe..nak tergelak pun ada aku baca..

Reply

hafizmd May 10, 2013 at 9:56 am

thanks bro!

harap2 boleh kasi titan kembang patpuloh hari..hahaha

Reply

Mama Murai May 10, 2013 at 9:10 am

ini memang review blog tak terkalah. Saya jamin ianya pasti akan membuatkan hidung mat cendol semakin kembang. Terbaik! Good luck hafiz, semoga berjaya.

Reply

hafizmd May 10, 2013 at 9:55 am

Terima kasih mama murai =)

kalau tak kembang lagi, tak tahulah ambe..hehehe

Reply

Norfanil May 10, 2013 at 5:42 pm

ini entry review paling menarik saya pernah baca.. tak bosan.. hahaha.
selamat maju jaya.. terbaik!

Reply

hafizmd May 13, 2013 at 10:37 am

terima kasih NF. harap2 titan kembang dan kasi ambe menang..hahaha

Reply

Akuro San May 11, 2013 at 10:58 am

Satu review yg best. Siap dengan kartun-kartun lagi.. btw, Good Luck, ya~ ;)

Reply

hafizmd May 13, 2013 at 10:32 am

hehe…jiwa muda…hahaha

thanks akuro san

Reply

BeritaKaki May 14, 2013 at 3:22 am

gua akan jadikan entri gua pun tak terkalah..kahkahkah

Reply

hafizmd May 31, 2013 at 3:25 pm

habislah ambe camni..hehe

Reply

sensasi2020 May 17, 2013 at 1:49 am

Tahniah bro…bukan senang nak review blog/entri seseorang kalau tidak beberapa kenal empunya blog ini. Apapun terbaik drpd anda dipersembahkan utk En AhmadFaizal. Semoga berjaya nanti..Insya Allah.

Reply

hafizmd May 17, 2013 at 12:46 pm

Terima kasih bro S2020. Moga masinlah mulut bro tu..hehe

Betul tu, review hanya bersandarkan pemerhatian diri sendiri

Reply

garajku May 28, 2013 at 11:49 pm

bila lah nak jadi tak terkalahkan haha ;)

Reply

hafizmd May 29, 2013 at 11:28 am

samalah kita..kena rajin lagi lepas ni

Reply

Mazni Azmi August 17, 2014 at 10:56 pm

Content marketing yang memikat.

Memang dalam kelas tersendiri

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }