Wednesday #24 The Tiger Mother

- 7 November 2012. Updated 9 February 2019Motivasi

Assalamua’laikum.

Wordless Wednesday #24 – Battle Hymn of The Tiger Mother

ohbukucom
@hafizmd – Jom terjah blog ohbuku.com!

{ 72 comments… read them below or add one }

anif November 7, 2012 at 6:09 pm

Wahahaha.. Buku hebat ni :)

Reply

akubiomed November 8, 2012 at 12:06 am

Memang benar buku hebat bagaimana seorang ibu membesar anak dengan menerap budaya Asia.

Reply

W.HabibuRahman November 9, 2012 at 9:06 pm

Wow! Menerap budaya asia yaa…

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 2:45 pm

@Habibu, lebih tepat cara chinese =)

Reply

suri November 14, 2012 at 2:02 am

buku unik sukar utk di dapati tentu isinya mnrik

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 2:08 pm

@suri, setakat ni, mmg menarik!

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:21 pm

@AB, mesti dah baca buku nikan?

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:28 pm

Setakat ni mmg best!

Reply

pahan November 7, 2012 at 6:24 pm

pasal apa bro buku tu?

Reply

Jebeng Otai™ November 7, 2012 at 8:23 pm

btul2..leh intro skit2..hehe

Reply

lewisdotmy November 10, 2012 at 11:49 pm

nak juga tau hehe

Reply

Mummy Akmar November 16, 2012 at 9:11 am

A ah tentang apa? Tiger Mother ni macam ibu yang tegas yang penuh displin bila mendidik anak. Belajar dahulu main kemudian. Tapi apa yang menarik tentang buku ini?

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 1:57 pm

@MA, haaa…lebih kurang camtulah…apa yg menarik buku ni?hehe…insyaAllah, nanti ambe citer sikit2 =)

hafizmd November 16, 2012 at 2:43 pm

@lewis,insyaAllah akan direview dalam masa terdekat

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:22 pm

@JO, insyaAllah…ambe tengah usaha nak perabis ni..

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:28 pm

Pasal cara didik anak style chinese

Reply

Ismail N November 7, 2012 at 7:45 pm

Hmmm mahu mendidik anak cara tiger mum??? biar betul ehhh… wlpn berkesan dan anak2 tiger mum berjaya (dalam akdemik) tapi tak sanggup kawe buat sama anak2 cam dia… brutal!

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:27 pm

hehe..setakat ni, ambe pun tak sampai hati nak buat cara dia…btural!

Reply

donnyien November 7, 2012 at 8:04 pm

kena baca buku ni baru tahu apa dalammnya

Reply

Hafizul November 8, 2012 at 10:17 pm

ya setuju2…nmpk mcm best..haha

Reply

donnyien November 12, 2012 at 3:01 am

jarang sangat pergi kedai buku sekarang ni, maklumlah sekarang ni , semua yang di cari boleh di perolehi dengan mudah melalui online.

Reply

Mummy Akmar November 16, 2012 at 9:16 am

nak baca tu yang masalahnya..ehe

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 1:56 pm

@Mummy Akmar, kalau dah mula, payah pulak nak berentinya…ehehe

hafizmd November 16, 2012 at 2:40 pm

@Donny,hehe…ebook mmg seronok cuma kadang2 sakit mata nak tatap lama2..hehe

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:05 pm

@hafizul,hehe…mmg best baca pengalaman org lain

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:27 pm

@Donny, gitulah nampaknya

Reply

berliku November 8, 2012 at 9:45 am

buku motivasi kan?

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:17 pm

yup…betul tu

Reply

titan November 8, 2012 at 11:30 am

best ke buku tuu??

Reply

suri November 14, 2012 at 2:03 am

beli baru tahu..bli novel blh plk heeee

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 2:08 pm

@suri,hehe..titan ni suka novel cinta2 jer suri…hahaha

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:17 pm

mestilah best…aku tak baca benda2 yg tak best ni…hahaha

Reply

maza November 8, 2012 at 11:34 am

entahnya…

Reply

suri November 14, 2012 at 2:08 am

sebab bi i tak tahu baca sangt hee..blh ker gitu haaa ;)

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 2:08 pm

@suri, boleh baca slow2 macam ambelah…hihi

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:17 pm

@bang maza…entah pe entah..hahhaa

Reply

yusri November 8, 2012 at 3:01 pm

kena try terjah dulu oh buku.com tu…baru kita tahu apa yang bestnya dengan buku tu…

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:16 pm

hehe…leh terjah blog dia..

Reply

hatiputera November 8, 2012 at 3:20 pm

Sinopsis dia tentang apa yer.

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:16 pm

Tentang seorang ibu chinese yg membesarkan 2 anaknya dgn cara chinese

Reply

Hafizul November 8, 2012 at 10:15 pm

emm ikut pada komen akubioemd tu mcm best jer..nanti boleh la dijadikan sebagai entri dalam blog tu bro..kurang2 sy tahu jugak apa isi kandungannya..haha

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:06 pm

hehe…idea idea…keh3

thanks bro

Reply

cik tom November 9, 2012 at 3:10 am

dpt hadiah ke ni?bestnya..nmpk cover n tajuk buku menarik!

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:03 pm

Mmg menarik.

p.s-hadiah kontest titan dulu tuh…hehe

Reply

Hairul Hissam November 9, 2012 at 9:51 pm

ulas la sikit ttg buku tu bro…

Reply

cik tom November 13, 2012 at 1:21 am

setuju dgn bro hairul..tunggu ulasan dr bro hafiz..hehe

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 2:33 pm

@ciktom,insyaAllah, akan ada review ringkas

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 2:44 pm

InsyaAllah..

Reply

ohcikgu November 13, 2012 at 7:23 am

dapat hadiah kerr??? pinjam sat.

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 2:12 pm

haaah..hadiah..boleh2, tapi ambe kena baca sampai habis dululah..keh3

Reply

samdaddycool November 13, 2012 at 9:42 am

Kurang betul aku membaca buku sekarang ni. Kena semai balik tabiat membaca,. Nasib baik anak-anak suka membaca.

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 2:12 pm

Mmg boleh kata bermusim jugaklah…hehe

Anak2 kalau suka baca buku mmg bagus yg amat

Reply

pipoq November 13, 2012 at 1:48 pm

sejak ada anak ni asyik beli bahan bacaan untuk anak je..mak bapaknya dok baca ebook je..hehehe

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 2:09 pm

keh3…biasalah…makbapak suka tgk komputer…hehe

Reply

Razlan November 14, 2012 at 2:45 pm

Kena terap budaya membaca sejak kecil lagi,kalau tak malas nak baca buku besar2 ne

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 2:06 pm

hehe..ambepun tak berapa rajin tp paksa diri utk tambah ilmu =)

Reply

Ibu Mifzal Arsyad November 14, 2012 at 4:37 pm

buku pasal apa ni?

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 2:05 pm

Buku pasal seorang ibu membesarkan anaknya dgn cara yg agak tegas

Reply

faizul November 15, 2012 at 7:36 pm

Tak ditunjukkan pula tahap ketebalan buku tu ye?. Nampak macam sangat nipis lak. :)

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 1:58 pm

hehe…sekadar 229 mukasurat =)

Reply

Syarih November 16, 2012 at 11:24 pm

nanti nak singgah kedai buku…

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:55 pm

elok sangatlah…lehla tgk mana2 buku yg berkenanaan

Reply

Lynn November 17, 2012 at 4:02 pm

Pasal ‘BEST’ la buku diatas tu di recomenkan di sini ya. Salam kenal datang dari blog mummy qaisara.

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:55 pm

Iulah ceritanya…hehe

Terima kasih singgah sini

Reply

Sop November 19, 2012 at 12:11 pm

cam menarik.. :)

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:54 pm

mmg menarik..hehe

Reply

BUATBEST ? November 21, 2012 at 2:45 pm

wah…mcm best je buku tu..

huhu`

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:21 pm

Mmg best dan buku wajib milik tahun ni =)

Reply

fiezaradzi November 22, 2012 at 2:44 pm

harapnya tak la sampai kena jadi tiger utk didik anak.. hahaa

Reply

hafizmd November 28, 2012 at 1:01 pm

Biar saye yg jadi tiger!

Reply

Mus November 23, 2012 at 12:12 am

ingatkan tadi ada gambar harimau.. :)

Reply

hafizmd November 28, 2012 at 12:59 pm

hehe…belum lagi..hehe =)

Reply

Leave a Comment