Jadual Suku Akhir Piala Malaysia Terengganu vs JDT!

Keputusan terkini JDT vs Terengganu suku akhir kedua Piala Malaysia: JDT 0 vs Terennganu 0

jadual penuh suku akhir piala malaysia 2014 terengganu vs jdt kelantan pahang
Jadual suku akhir Piala Malaysia. Pasukan pilihan korang?

Malaysia Cup 2014. Jadual Suku Akhir Piala Malaysia? Terengganu vs JDT.

JADUAL TERKINI Suku Akhir Kedua: 16 Oktober 2014.

Harap penyokong Terengganu bersabar. Mesti ada hikmah penangguhan Terengganu vs JDT ni. Boleh jadi kita akan menang besar nanti untuk Terengganu ke separuh akhir Piala Malaysia 2014! PETEH GANU PETEH!!!

Felda United vs Selangor, Pahang vs PDRM, Kelantan vs Kedah. Inilah jadual penuh suku akhir Piala Malaysia 2014.

Keputusan terkini Terengganu vs JDT

1. Terengganu vs JDT.  Sepanjang kempen Piala Malaysia 2014, JDT antara pasukan yang paling konsisten. Menang kesemua 6 perlawanan menampakkan skuad kendalian Bojan Hodak antara pasukan pilihan dalam pertembungan menarik Terengganu vs JDT.

2. Kekuatan pasukan Terengganu. Kemaraan Terengganu ke suku akhir kali ni dijana oleh barisan pemain tempatan. Gandingan Farhan-Manaf-Ashaari cukup menghadirkan gerun kepada pertahanan lawan. Umpanan lorongan cantik Ashaari seperti yang ditunjukkan dalam game Terengganu vs Sarawak tempoh hari bakal membuahkan hasil dalam pertembunga Terengganu vs JDT nanti.

3. Barisan pertahanan Terengganu memang bergantung harap kepada kekebalan dan keperkasaan Bikana. Tanpa Bikana, aku rasa pertahanan Terengganu bakal berdepan krisis pertahanan.

4. Kelibat Zubir Azmi yang sering melakukan larian over-lapping cukup menarik. Tak mustahil, Zubir bakal melakukan magis dalam pertemuan Terengganu vs JDT. Tak lupa Nordin Alias yang aku kategorikan antara pemain paling rajin atas padang. Selalu muncul tepat pada waktunya!

5. JDT pasti menggerunkan dengan kelibat Diaz, Mat Yo dan Figoruera serta Harris Harun. 4 rangkaian ni cukup konsisten. Rantailah 4 pemain ni!

Ayuh Terengganu, buktikan kita mampu layak ke akhir Piala Malaysia tahun ni!

@hafizmd – InsyaAllah, rasanya ada siaran langsung/live streaming Terengganu vs JDT nanti.