Perlawanan Akhir Piala FA Kelantan vs Johor DT 29 Jun

- 28 June 2013. Updated 4 October 2013Sukan

Assalamua’laikum.

Tahniah Kelantan menjadi juara dua tahun berturut-turut! Kelantan [1] vs Johor DT [0]. Perlawanan akhir Piala FA 2013. Tak sangka, pasukan yang pada mulanya banyak menerima kritikan pedas kerana bermula kurang power walaupun dibarisi pemain bintang, akhirnya menjadi pasukan yang mungkin menjadi juara Piala FA malam esok. Kelantan, juara bertahan pastinya tak akan beri jalan mudah untuk JDT! 

1. Siaran langsung dan live streaming Kelantan vs Johor DT

Pasti ada siaran langsung di Astro Arena 801 dan juga di RTM2. Mana-mana yang tak sempat beli tiket dan tak sempat ke Bukit Jalil, jomlah pakat tengok siaran langsung ni. Live streaming? Sila tengok di sini –> Live streaming Kelantan vs Johor DT [channel 15].

2. 85,000 keping tiket yang disediakan. 30,000 untuk setiap pasukan sudah sold out di negeri masing-masing. Lagi 25,000 keping mula dijual pagi Jumaat ni. Patutlah jalan menghala ke Bukit Jalil dah mula sesak malam tadi! Pakat berkhemah tunggu kaunter buka awal pagi! Dahsyat penangan Kelantan vs Johor DT!

3. Jangkaan juara Piala FA 2013? Atas kertas, ambe rassa Kelantan ada kelebihan selepas pertahanan paling kental Johor DT, Aidil Zafuan tak akan bermain malam esok selepas kena kad merah dalam Liga Super hari tu.  Kelibat Aidil di bahagian pertahanan memang begitu diperlukan dalam perlawanan bertekanan tinggi macam ni. Dari segi pengalaman di pentas akhir memang memihak kepada pasukan Kelantan tapi rekod pertemuan sepanjang Liga Super berpihak kepada Johor DT.

4. Dari segi serangan, hampir seimbang dengan Kelantan ada gabungan Farhan, Indra dan Dickson. Johor DT ada Mat Yo (Shahrul Idlan Talaha), Nunez, Safee Sali. Betul-betul pertembungan pemain terbaik negara!

5. Paling menarik ialah posisi tengah. Dua arkitek dari negeri yang sama, iaitu Piya (Badri Radzi) dan Awe (Nurul Azwan Roya). Serius, dua player ni memang arkitek tengah yang paling bagus  yang kita ada setakat ini. Dua-dua sama laju, licik dan ada kebolehan untuk score jarak jauh!

6. Harapnya takde pemain yang cedera akibat padang Stadium Bukit Jalil yang terlampau ‘lembut’.

7. Inilah antara perlawanan paling panas dan menarik untuk tahun ni. Kelantan vs Johor DT.

@hafizmd – Kelantan vs Johor DT Akhir Piala FA. Siapa menang, siapa kalah bagi ambe tak penting, janji perlawanan ni best! #fanTerengganu

{ 40 comments… read them below or add one }

fyna June 28, 2013 at 9:46 am

owh.. diorang lawan esok ye? hehehe. siapalah agaknya juara kan.

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:43 am

Fyna pilih team mana?

Reply

Datin Tyka June 28, 2013 at 10:37 am

den sokong yang menang….
tapi hati nak sokong JDT.. ade bf kat situ.. heeeee

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:42 am

Hohoho…sapekah itu?

Reply

Datin Tyka June 29, 2013 at 9:02 am

Ala nanti kantoi la sape. Heeee

Reply

Longoi June 28, 2013 at 12:34 pm

haa!! tak sabar weh nak tggu. ni nak tny bro hafiz, sokong mana bro? haha..

Reply

hafizmd June 28, 2013 at 3:50 pm

ambe kali ni takleh sokong mana2..sbb dua2 pasukan ada pemain yg ambe suka…hahahhaa

tp ambe pilih kelantan utk menang malam esok…3-1

Reply

Denaihati June 28, 2013 at 3:15 pm

good luck untuk johor…heeee. no.1 game mestilah best dengan strategi yang menarik dan kreatif kalau kalah pun penyokong puas hati sikit.

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:42 am

Tu yg penting…main best, peminat puas hati

Reply

Datin Tyka June 30, 2013 at 11:58 pm

tuan sokong jdt.. yessss

Reply

papa mifz June 28, 2013 at 5:11 pm

semoga perlawanan berlangsung dengan aman…

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:41 am

Itu yg penting…kalau tak…

Reply

encikarman June 28, 2013 at 6:08 pm

gomo kelate gomo, gomo kelate gomo. Harap2 kelate boleh memang kali nih walaupun agak sukar lawan mcity M’sia nih.

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:41 am

Rekod liga super mmg milik johor dt…tp johir dt takde aildil mlm ni…ermmm

Reply

Khairul Zamri June 28, 2013 at 7:41 pm

dah boleh tengok kt tv xda dah tengok live streaming huhu

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:40 am

hehe..layan kedai mamak ramai2 ke bro?

Reply

titan June 28, 2013 at 10:25 pm

hhoho..selangor tak main kerr..

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:39 am

selangor tahun depan

Reply

Datin Tyka June 30, 2013 at 11:59 pm

doakan selangor menang tahun depan

Reply

TehR June 28, 2013 at 10:48 pm

kali ni rasa macam nak sokong kelantan je :D
gomo klate gomo

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:38 am

cikgu meme wajib sokong kelate…hehee

Reply

sensasi2020 June 29, 2013 at 2:25 am

Semoga Kelantan dapat mempertahankan piala FA yg dimenangi pada tahun lalu.

Reply

hafizmd June 29, 2013 at 6:37 am

Harapan fan kelate

Reply

Datin Tyka June 30, 2013 at 11:59 pm

hahah taknak kelate menang

Reply

Mohd Helmi June 29, 2013 at 2:42 pm

Ramalan saya malam ini, Kelantan 3 – 1 Johor DT. :)

Reply

hafizmd June 30, 2013 at 8:44 pm

1-0 tp cukup utk kelantan =)

Reply

Hafizul June 29, 2013 at 2:56 pm

Pasti malam ni kedai mamak jem ni..hehe..selamat maju jaya buat pasukan kelantan dan johor..hehehe..saya pilih kelantan…

Reply

hafiz June 29, 2013 at 5:13 pm

JDT dah tunggu 15 tahun utk peluang ini…

Reply

hafizmd June 30, 2013 at 8:44 pm

Kena tunggu lagi nampaknya…tahniah buat JDT musim ni cukup meningkat!

Reply

Datin Tyka July 1, 2013 at 12:00 am

insyaALla ada peluang lg

Reply

rozuan June 29, 2013 at 10:24 pm

berdebar tunggu tiupan wisel saat akhir. gomo klate gomo

Reply

Datin Tyka June 30, 2013 at 6:51 pm

DT tak tengok terus.. sebab takut

Reply

hafizmd June 30, 2013 at 8:38 pm

@DT, hehee..takpe2…

Reply

hafizmd June 30, 2013 at 8:43 pm

tahniah buat fan kelantan!

Reply

Datin Tyka June 30, 2013 at 12:24 am

Akhirnya kalah. Ok xpe. Xtengok pon. Tengok tilawah al Quran.

Reply

hafizmd June 30, 2013 at 8:42 pm

itu lagi bagus =)

Reply

Joe June 30, 2013 at 4:04 pm

Kelantan menang….

Reply

Datin Tyka June 30, 2013 at 6:51 pm

suka la tu.. huwaaa sedih JDT kalah

Reply

hafizmd June 30, 2013 at 8:38 pm

@DT, johor DT dah main sehabis baik

Reply

hafizmd June 30, 2013 at 8:40 pm

tahniah kelantan!

Reply

Leave a Comment