Terima kasih daun keladi, malam tadi makan meggi.

- 5 April 2012. Updated 17 April 2014Motivasi

Assalamua’laikum wanita dan lelaki.

Terima kasih daun keladi, malam tadi makan meggi.

Fantasi or realiti. Bulan Mac dah pun pergi, April pula menanti. Yang berlalu takkan kembali. Yang tinggal kini, hanyalah memori. Januari Februari dah lama pergi. Dah siap pun entri siapa yang sensasi. Nak tahu siapa lagi yang sensasi? Apa lagi, tekan saja link nak baca lagi….

Terimalah mereka yang sensasi tapi 100 persen aku pasti, mereka langsung tak seksi sebab ramai yang lelaki.

1. Suri
2. Yas
3. Fiezaradzi
4. Titan
5. Chii
6. Tehr
7. Akubiomed
8. Anif
9. Benjy
10. Rahman

Terima kasih daun keladi, malam tadi makan meggi.

Bukan senang nak datang lagi, kalau datang jangan lupa komen lagi. Meh pakat tambah kenalan untuk diri, mana tau ada yang berkenan di hati. Baru ada taman dalam hati. Pepatah orang lama kita gali. Orang memberi, kita berbudi. Untuk top three, aku letak nama korang di sisi. Mana tau, ada juga yang ke blog korang nanti. Aku tak rugi, malah senang hati sekali.

Terima kasih daun keladi, malam tadi makan meggi.

Setakat ni dulu aku berpuisi, entah berisi entah basi. Korang mesti nak komen lagi, mana tau nak rampas takhta Suri. Aku berhenti setakat ini dengan ulangan tajuk entri………Terima kasih daun keladi, malam tadi makan meggi.

@hafizmd – yes…Terengganu, Kelantan menang malam tadi…hehehe

127 total views, 2 views today

{ 38 comments… read them below or add one }

fiezaradzi April 5, 2012 at 5:23 pm

1st ke? perasan.. haha..

okeylah, no 3, yas telah merampas.. huhu..

yg last tu, terenggan, kelantan menang malam tadi, tiap2 malam tgk bola lagi.. hihihi…
Baca entri terkini Blogger fiezaradzi´s: Bulan March Yang Menarik

Reply

Cool Daddy April 5, 2012 at 7:00 pm

Pasti dah kautim mlm td…..tu yg dpt rank no. 3…..hehehehe….
Baca entri terkini Blogger Cool Daddy´s: MURTABAK KG MELAYU MAJIDEE

Reply

hafizmd April 6, 2012 at 2:34 pm

hehe…kalau kawtim….kena bayar lebih…hahhahaha

Reply

hafizmd April 6, 2012 at 2:24 pm

mmg 1st pun ni….tahniah…hehe

yas makin hebat sekarang…terima kasih singgah sini yer..

hohohoho…nak buat camne, dah minat bola…hahahhaha

Reply

yas April 5, 2012 at 6:16 pm

Cantik sekali bro hafizmd berpuisi,siap cerita makan maggi,tak lalu nak makan nasi? Mana si isteri yg selalu dihati, kesian suami terjegi-jegi(ha3x!! Buh jerkkk) apapun mmg besh juga entri sahabat kali ni…terbaikk!!!
Terima kasih daun keladi,
masak asam bersama pucuk ubi,
Insyaallah akan dtg agi,
asal tak terputus tali temali…..hehehe buh lagikkk!!!
Tenkiu bro….
Baca entri terkini Blogger yas´s: VIDEO TEASER PROTON PRE’VE & BEHIND THE NAME

Reply

hafizmd April 6, 2012 at 2:22 pm

hihihihihihi
bukan isteri tiada di sisi
saja nak makan meggi
kami berdua memang begini
meggi untuk tingkat emosi
rasa seronok juga sesekali

bro yas rajin sekali
blog update setiap hari
terima kasih singgah sini
rasa senang dalam hati
memang tak pernah rasa rugi

Reply

chii April 8, 2012 at 2:16 am

terbaik la balas dlm bro..haishh…cikgu tehr pun boleh kalah ni kalau masing2 da mula tunjuk bakat dlm berpuisi :p
Baca entri terkini Blogger chii´s: Atok Berbicara tentang Kahwin Cepat – Yang Berkat Jadi Mudarat?

Reply

hafizmd April 9, 2012 at 12:37 pm

@Chii, hehe…isk2…itu sifu tu chii…mmg takleh lawan punye…hehe

sesekali lawan2 puisi ok jugak…hehe

Reply

Cool Daddy April 5, 2012 at 7:03 pm

Ingatkan btl2 makan maggie tadi…sya pn minat team kelantan wpn johor musuh ketat kelantan…minat mgkn kerana ada KFCM…
Baca entri terkini Blogger Cool Daddy´s: AYAM PENYET & PECEL LELEH @ LC CATERING JOHOR BAHRU

Reply

hafizmd April 6, 2012 at 2:17 pm

hehee…hanya fantasi saje CD.

sya macam biasa, minat terengganu, kelantan dan beberapa team lagi….hehe

Reply

rahman April 5, 2012 at 8:48 pm

sedap sungguh meggi kari.
ditambah dengan sepotong cili.
akan sentiasa singgah sini.
selagi tuan tanah masih sudi. :)
Baca entri terkini Blogger rahman´s: Makan tengah hari masak lemak cili api di Rose 911

Reply

hafizmd April 6, 2012 at 2:16 pm

meggi kari tambah cili
lagi sedap yg kari berapi
habis sebungkus rasa nak lagi
hati-hati takut sakit dikemudian hari

tuan rumah selalu sudi
pintu dibuka tanda menanti

Reply

titan April 5, 2012 at 10:06 pm

huhu..lagi sekali
aku kalah lagi dengan suri
malam tadi aku tak makan maggi..
sebab tertidur tak sedar diri..
Baca entri terkini Blogger titan´s: Facebook zaman dulu-dulu..

Reply

hafizmd April 6, 2012 at 2:14 pm

bukan senang titan nak berpuisi
sekali tulis byk juga isi
mana nak makan maggi
poket dah penuh berisi
maklumlah banyak yang masuk tadi
terus tidur tak sedar diri
hihihihihihi

Reply

Jebeng Otai™ April 5, 2012 at 11:38 pm

owh tahniah2..selamat x belanja meggi.. :)
Baca entri terkini Blogger Jebeng Otai™´s: Scion XB RS 7.0

Reply

hafizmd April 6, 2012 at 2:13 pm

hehe…meggi sebulan sekali jer makan…kalau lebih2, tu semua fantasi jer…keh3

Reply

akubiomed April 5, 2012 at 11:59 pm

Oh tidak sangka nama saya masih lagi tersenarai disini. :-)
Baca entri terkini Blogger akubiomed´s: SENYAP Vol #1.1 menampilkan Altimet dan Bro Framestone

Reply

hafizmd April 6, 2012 at 2:11 pm

Terima kasih Bro AB singgah sini selalu =)

Reply

tehr April 6, 2012 at 12:34 am

Ngadap blog hari2
Bukan apa, nak baca entri
Nak tahu juga apa kesah terjadi
Sambil tu boleh jugak letak komen sekali
Baca entri terkini Blogger tehr´s: Lelaki Kacak Dari Lubnan

Reply

hafizmd April 6, 2012 at 2:09 pm

Letak komen jangan sekali
Kalau boleh biaerlah berkali
Tuan tanah pasti hepi
Hujung bulan pasti jadi top three

Reply

incik April 6, 2012 at 2:17 am

wahhh hari ni dapat tido dengan lelap sebab baca entri pantun yang mantap. :)
Baca entri terkini Blogger incik´s: Chef kacak buat sushi paling mahal di dunia

Reply

hafizmd April 6, 2012 at 11:48 am

hehe…itu dah kira bagus…hehe…moga lebih ceria esoknya =)

Reply

b3njy April 6, 2012 at 1:45 pm

Benjy dah agak dah si suri mesti ‘bergetah’ bab-bab komen ni :D
Baca entri terkini Blogger b3njy´s: GADIS MELAYU MENAWAN DAN BERGETAH

Reply

b3njy April 6, 2012 at 1:45 pm

Terima kasih atas link tersebut :D
Baca entri terkini Blogger b3njy´s: GADIS MELAYU MENAWAN DAN BERGETAH

Reply

padin April 6, 2012 at 8:36 pm

wohaa… ni apa jenis ek? gurindam atau seloka? hehee… memang kena dan berisi, :D
Baca entri terkini Blogger padin´s: Pasangan Yang Membahagiakan

Reply

hafizmd April 9, 2012 at 12:57 pm

aku pun main bedal je padin…gurindam agaknya….hehe

thanks bro

Reply

chii April 8, 2012 at 2:14 am

chii suka ngan puisi di atas..nak like2 byk kali leh kan. menarik dn errr..xtau nak kata apa lg da

dimana2..dan bila2..mmg nama suri sukar utk di tandingi
Baca entri terkini Blogger chii´s: Atok Berbicara tentang Kahwin Cepat – Yang Berkat Jadi Mudarat?

Reply

hafizmd April 9, 2012 at 12:43 pm

terima kasih chii….semangat ni nak tulis lagi…hehe

suri mmg cukup peramah, mmg sukar nak gugat, tp kita boleh pakat contohi dia…hehe

Reply

aimannajmy April 10, 2012 at 10:05 am

huhu rajin betui depa ni blogwalking… aku nak cari masa nak singgah blog kawan2 bagi komen pun kena ada mood baru singgah
Baca entri terkini Blogger aimannajmy´s: Sayugia – Menjadi Pasti

Reply

hafizmd April 10, 2012 at 10:30 am

mood mmg kena ada…lau tak, komen ke laut nanti…hehe

depa ni mmg rajin..tak terlawan aku

Reply

kimmie April 10, 2012 at 4:56 pm

suri masih menguasai carta…hebat..nama suri ada di mana mana
Baca entri terkini Blogger kimmie´s: Training Unix Fundamental – 5 hari

Reply

hafizmd April 12, 2012 at 5:30 pm

setuju….queen tu…mmg cukup peramah suri ni

Reply

amirulfaiz April 11, 2012 at 7:55 am

Hoho, berpantun-pantun pula tuan.
Terima kasih daun keladi,
Memang saya juga selalu singgah sini. :D
Baca entri terkini Blogger amirulfaiz´s: Ulasan Novel Keimanan Cinta.

Reply

hafizmd April 12, 2012 at 4:59 pm

Pantun pun tidak syair pun bukan
Sekadar bebelan tanda penghargaan

Terima kasih bro amir =)

Reply

Oh! budu April 11, 2012 at 9:23 am

nota kaki tu yang paling style.. yeayyy..kelantan menang.. hehe

Reply

hafizmd April 12, 2012 at 4:49 pm

hahaha..ooo…ni geng kelate ni…baguh2…

Reply

suri April 12, 2012 at 12:27 pm

patutlah berlagu rinag rupanya bola menang heee

Reply

hafizmd April 12, 2012 at 4:41 pm

hehe…mula2 riang jugak…sekali berderet kalah 2 kali…bola mmg bulat…heheee

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge