Manjakan Rambut Anda Dengan Rose Hair Perfume!

- 29 November 2013Kesihatan

Assalamua’laikum.

Kadang-kadang, jarang-jarang tapi bukannya selalu. Gatal kepala tu ada mai jugaklah. Nak kata ada kelemumur, takdelah pulak jatuh-jatuh atas baju macam dalam iklan kat tv tuh. Agaknya kulit kepala kering kot, itu yang ada rasa nak keruk-keruk jer. Tapi, kalau selalu keruk, boleh rosak kulit kepala. Betul tak? Silap haribulan, boleh botak kepala jadinya!

Masalah Rambut Gugur & Kering?

Punca masalah rambut gugur rapuh kering Masalah rambut bercabang, rapuh, gugur, berkelemumur dan tidak bersinar menandakan rambut kita tak sihat. Contohnya, jika rambut kita gugur, ini maknanya rambut kita kering dan kurang vitamin E. Punca masalah rambut tak sihat ni mungkin disebabkan oleh cara pemakanan kita yang tak seimbang, hormon tak seimbang dan juga rawatan rambut yang kurang sesuai. Rambut rapuh dan gugur serta kering ada juga kaitannya dengan kerosakan kepada kutikel rambut yang menjadi lapisan pertahanan kepada stuktur rambut.

Masalah rambut seperti kelemumur dan rambut gugur biasanya berlaku kepada wanita. Kalau rambut anda gugur lebih 100 helai sehari, kenalah cepat-cepat periksa punca rambut gugur. 100 helai sehari dah kurang normal. Maka, penting untuk jaga ‘kesihatan’ rambut dalam memastikan rambut kita sentiasa lembab, sihat, kulit takde kelemumur dan takde masalah rambut gugur.

Rose Hair Perfume – Penyelesaian Masalah Rambut Anda!

Serba sedikit tentang Rose Hair Perfume. Bahan utamanya ialah serbuk kolagen, vitamin E, TEOA, air suling dan juga rose essential oil. Umum tahu, kolagen ni mempunyai kebaikan untuk menyubur. Dalam produk ni, kolagen sebagai antara bahan utama Rose Hair Perfume mempunyai kebaikan untuk mengatasi masalah rambut gugur, menjadikan rambut lebih sihat, tebal dan bersinar. Kulit kepala pun lebih kurang kering seterusnya mencegah dan mengatasi masalah kelemumur. Begitu juga dengan vitamin E yang sememangnya baik untuk kesihatan rambut.

ubat masalah rambut gugur rapuh

Nak rambut harum wangi?

Antara kebaikan/khasiat Rose Hair Perfume ialah;

  • Membantu sihatkan rambut anda.
  • Mewangikan rambut. Memang terbukti wangi!
  • Membantu masalah rambut rapuh.
  • Membantu atasi masalah rambut gugur.
  • Membantu menyokong pertumbuhan rambut dengan lebih baik.
cara atasi masalah rambut gugur tak sihat dengan hair rose perfume

Hair Rose Perfume memang wangi!

Hampir seminggu jugalah saya guna Rose Hair Perfume ni. Secara peribadi, saya berpuas hati sebab selepas 2-3 kali guna, kulit kepala dah rasa kurang gatal. Paling nyata, rambut lebih lembab dan lembut, tapi taklah selembut rambut isteri saya!

Ya, isteri saya juga sempat mencuba Rose Hair Perfume ni. Memang harum semerbak satu rumah bau bunga ros. Memang wangi sampai petang. Apa kata isteri saya selepas guna Rose Hair Perfume?

“Memang rambut lebih lembab, lembut dan paling best sebab rambut lebih wangi. Nak guna pun senang, ambil sikit dan sapu rata kat rambut. Guna macam perapi rambut. Setakat ni, memang puas hati.” – Blogger FiezaRadzi.com

Cara nak guna Rose Hair Perfume?

Mudahlah sangat. Lepas mandi, ambil dan sapu rata pada rambut. Jangan risau, tangan memang takde rasa berminyak. Memang terbukti mewangikan rambut. Walaupun ianya berbau bunga ros, ia bukanlah satu penghalang untuk lelaki seperti saya ni untuk turut sama menggunakannya. Barang baik, takde masalah punyalah. Janji rambut bau wangi dan tak kering. Betul tak? Nak tahu berkesan atau tak, anda kenalah cuba sendiri! Anda boleh geledah fan page Rose Hair Perfume di sini –> Fan Page Rose Hair Perfume.

ubat atasi masalah rambut gugur rapuh

Nak rambut wangi? Kenalah cuba sendiri Hair Rose Perfume!

Berminat nak dapatkan produk Rose Hair Perfume?

  1. SMS HP6 <NAME> ke 013-2662769
  2. Buat pesanan terus ke inbox Fb di sini –> Inbox Fan Page Rose Hair Perfume
  3. Laman web: www. InHealthBeauty.com

@hafizmd – Ingat, jangan lupa untuk amalkan gaya hidup yang sihat. Kalau tak, apapun tak jadi. Jangan salahkan produk, tapi salahkan diri anda yang degil!

Entri ini dibawakan khas untuk Rose Hair Perfume dengan kerjasama BlooggersDotCom!

2,966 total views, 2 views today

{ 40 comments… read them below or add one }

Asyrof Asri November 29, 2013 at 8:10 am

Macam bagus je, macam okay je.

Nak syorkan bonda Asyrof beli lah.

Bonda ada masalah rambut jugak. Kesian dia.

Nanti Asyrof syorkan .. :)
Baca entri terkini Blogger Asyrof Asri´s: Asyrof Rindu Ibunya Lah!

Reply

hafizmd November 29, 2013 at 8:16 am

Boleh cuba dulu. Mana tau, sesuai dgn bonda Asyrof. Nak lagi baik, asyrof sendiri yg sapukan utk bonda =)

Reply

ohcikgu November 29, 2013 at 8:17 am

tak leh bawa gi sekolah. nanti cikgu-cikgu perempuan dan anak murid mengorat..
Baca entri terkini Blogger ohcikgu´s: Cikgu, kenapa kena tutup suis kipas bila keluar kelas?

Reply

hafizmd November 29, 2013 at 8:29 am

hahahhaa…betul jugak tu…keh3
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: Manjakan Rambut Anda Dengan Rose Hair Perfume!

Reply

M2 Cafe November 29, 2013 at 8:33 am

Perkongsian yg sgt menarik!Terima Kaseh :)

Reply

hafizmd November 29, 2013 at 5:03 pm

Terima kasih M2 Cafe. Harap2 membantu mereka yg memerlukan =)

Reply

Farisya Anastasyia November 29, 2013 at 8:37 am

Memang sangat bagus produk ni.FA pun dah gunakannya :)
Baca entri terkini Blogger Farisya Anastasyia´s: Resipi Bubur Jagung Senang

Reply

hafizmd November 29, 2013 at 5:02 pm

Takat ni, mmg best..memang betul, gatal kepala dah kurang dah…best!

Reply

Kisah Si Dairy November 29, 2013 at 9:19 am

rasa juga nak cari product yang sesuai untuk rambut gugur nie…
Baca entri terkini Blogger Kisah Si Dairy´s: Hadiah Dari EnSurvey

Reply

hafizmd November 29, 2013 at 5:02 pm

Silakanlah KSD..boleh cuba rose hair perfume ni..

Reply

hazman aka species1980 November 29, 2013 at 3:32 pm

Hurmm…. dah bau wangi rambut pulak yea…. tapi confirm tak boleh lawan dengan minyak TANCHOO…. hehehehe
Baca entri terkini Blogger hazman aka species1980´s: Butterfly Project X : 1Utama Wonder Food Adventure

Reply

hafizmd November 29, 2013 at 5:01 pm

minyak tanchoo?itu minyak utk misai ek? hehehe

Reply

onlajer November 30, 2013 at 10:51 am

Rasanya minyak bond lah yang untu kasi tumbuh misai hehe

Reply

sweetkurma November 29, 2013 at 4:03 pm

wahhhh ramai blogger buat review produk ni
macam best jer
Baca entri terkini Blogger sweetkurma´s: butik tudung di rumah

Reply

hafizmd November 29, 2013 at 5:00 pm

memang best kak siti..harum jer…mesti en abe suke =)

Reply

KiD November 29, 2013 at 4:11 pm

macam best je… rambut aku tak berapa nak ada ni.. tapi nak gak harummmmm
Baca entri terkini Blogger KiD´s: SCARF Perfume Kejutan untuk Isteri

Reply

hafizmd November 29, 2013 at 5:00 pm

memang best…harum benda ni taklah sampai tengik baunya..kiranya boleh pakailah utk lelaki kacak cam kita ni…hahaha…

ape lagi, kasi orderlah satu..rm25 sebotol

Reply

khairul asrol November 29, 2013 at 5:17 pm

duh, ingat perempuan je kena pentingkan rambut. thanks kongsi ni bro. rambut aku ni pun dah serabai je.
Baca entri terkini Blogger khairul asrol´s: Islam, Muslim dan Melayu. Jangan Tersalah Sangka.

Reply

Zikri Ahmad November 29, 2013 at 6:52 pm

Hahha… kalau abang yang sarankan bolehlah saya try…
saya takut kekadang tersalah pakai produk nanti lain pulak yang jadinye.. hehehe

Reply

Joe November 29, 2013 at 6:54 pm

Tak melekit? Aku tak suke sangat pakai yang berminyak dan melekit…
Baca entri terkini Blogger Joe´s: Diskaun 75% Untuk Semua Pelan Hosting Hostgator

Reply

suri November 30, 2013 at 2:21 am

tak suka pakai minyak rambut nampak berkilat macma terlebih sapu jer heee
Baca entri terkini Blogger suri´s: Cara Mudah Menjahit Baju Kurung Sekolah Anak

Reply

AUC November 29, 2013 at 9:18 pm

aku rambut botak, x jadi nak beli heheheh
Baca entri terkini Blogger AUC´s: Jadual Perlawanan Piala FA 2014

Reply

suri November 30, 2013 at 2:17 am

silap ada yang tak tidur malam ni heee
Baca entri terkini Blogger suri´s: Jika Kau Bercinta Lagi, Ingat Pada Dia

Reply

Ismail N November 30, 2013 at 8:43 am

Adehhh.. kawe dah stop bela rambut 2 tahun lepas. Cukup satu minggu..cukur! senang hati :D
Baca entri terkini Blogger Ismail N´s: Ageless Ryan Giggs Left The Germans Clueless

Reply

zuan November 30, 2013 at 9:51 am

1st time dengar ada perfume rambut :D
Baca entri terkini Blogger zuan´s: Kenapa Bagus Layan Anime atau Manga Jepun

Reply

papa mifz November 30, 2013 at 12:55 pm

boleh dicuba nih…
Baca entri terkini Blogger papa mifz´s: Jam Tangan Minion Yang Comel

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:57 am

silakan bro PM

Reply

hatiputera November 30, 2013 at 2:47 pm

Bagus jugak produk nie lagipun rambut aku dah makin jarang.
Baca entri terkini Blogger hatiputera´s: Senarai Terkini Pemain JDT 2014

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:57 am

ohoho..boleh dicuba =)

Reply

cik tom December 1, 2013 at 4:17 pm

tengok cam best je..boleh beli jgk 1 ni..
Baca entri terkini Blogger cik tom´s: Cara Hilang Jerawat dengan Dr. Haseenah

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:51 am

silakan cik tom..memang wangi

Reply

Hafizul December 2, 2013 at 3:44 pm

Dulu masa bujang memang tak suka simpan rambut panjang..asal naik dua inci mesti kerat pakai mesin no. 2..kalau tak makin di simpan makin menjadi-jadi sarang tebuan ni..sampai sekarang dah selesa dengan rambut pendek..hehe
Baca entri terkini Blogger Hafizul´s: Top Komentator November 2013 Pondok Kecil

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:49 am

hehe..bila dah biasa, mmg payah dah nak tukar style lain…hencemlah bro!

Reply

Bahrain December 2, 2013 at 7:40 pm

produk baru ke ni…rambut pun tgh gugur ni tak tahu puncanya kenapa..
Baca entri terkini Blogger Bahrain´s: Majlis Konvokesyen USIM ke-11

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:46 am

Adalah tu bro. Kata doctor, sebab makan tak berapa betul

Reply

kakiblog December 3, 2013 at 3:51 am

review berbayar ke bro? bagus kalau macam tu..
Baca entri terkini Blogger kakiblog´s: Review Blog : senibinablog.com

Reply

hafizmd December 3, 2013 at 11:36 am

=)

Reply

Rina December 4, 2013 at 8:54 am

produk yang sangat direkomendasikan ni buat menjaga kesehatan rambut kita
Baca entri terkini Blogger Rina´s: How To Create A Headline News Slideshow For Website Using jQuery & HTML

Reply

Hairul Hissam December 15, 2013 at 9:59 pm

saya pun baru beli.. nak try juga…. kalau bahan semulajadi mmg saya suka guna….
Baca entri terkini Blogger Hairul Hissam´s: Cara Tambah Pendapatan Sampingan Dgn Bisnes Makanan. Kisah Kejayaan Abang Azhar.

Reply

badrol2020 January 9, 2014 at 1:10 pm

Agak agak rambut tu brapa lama boleh jadi lebat? Nak tau gak info kalau ramai dah pakai produk ni .

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge