Cara Cepat Mudah Kuruskan Badan dengan 6Tropin Fat Burner

- 17 January 2016. Updated 7 November 2016Kesihatan

Cara Cepat Mudah Kuruskan Badan dengan 6Tropin Fat Burner. Cepat atau lambat untuk kuruskan badan bergantung kepada usaha dan kondisi badan kita. Ada yang mampu turunkan berat badan 5kg dalam seminggu. Ada yang 10 kg dalam sebulan. Semuanya bergantung kepada usaha kita. Bersenam ke? Makan apa? Ada ambil apa-apa supplemen tambahan tak untuk boostkan metabolisma dan pembakaran lemak kita?

Jom kuruskan badan selamat dan berkesan dengan 6-Tropin Fat Burner

Semua nak turunkan berat badan. Berat berlebihan memang meletihkan dan hadkan pergerakan. Betul tak? Saiz baju susah nak cari. Nak beribadat pun ada pergerakan yang kurang sempurna. Cepat termengah-mengah dan letih. Kalau lif rosak, lagilah letih nak menapak naik ke pejabat atau rumah. Betul tak?

Ramai yang nak turunkan berat badan, tapi tak nak berdiet dan bersenam. Mustahil. Diet dan senaman mesti dibuat walaupun minima. Nak tak saya tunjukkan caranya?

6Tropin Fat Burner

✔ Tak perlu berdiet dan bersenam secara keterlaluan.

✔ Dijamin BERKESAN atau WANG ANDA DIKEMBALIKAN!

✔ Dibekalkan dengan Ebook Teknik Bakar Lemak Pantas – boleh tengok bukti En Hafiz Wasa yang dah kurus (diberi PERCUMA sahaja )

✔ Masih nak makan nasi tapi nak turunkan berat badan?

Produk 6-Tropin Fat Burner

6tropin fat burner bakar lemak perut cepat kurus

6tropin fat burner bakar lemak perut cepat kurus

Q01 : Apa itu 6tropin dan fungsinya ?
.
A01 : 6tropin adalah supplemen pembakar lemak keluaran bumiputera  dan 100% formula sendiri daripada CEO Mesotropin Sdn Bhd iaitu Tuan Hafiz Wasa yang merupakan salah seorang ahli farmasi berdaftar. No. Ahli farmasi : 7827 B PHARM ( HONS ). Sesuai digunakan untuk lelaki dan perempuan.
.
Fungsi 6tropin :
✔ Meningkatkan METABOLISMA dengan berkesan
✔ Membakar kalori dengan pantas
✔ Menghapuskan lemak-lemak perang (brown fat)
✔ Membantu mengurangkan selera makan
✔ 100% tiada kesan sampingan
✔ Membuang toksin merbahaya
✔ Melancarkan sistem pergerakan usus
✔ Buang angin dalam badan
✔ Meningkatkan rasa kenyang
✔ Lemak dibakar berterusan walaupun anda sedang tidur!
✔ Mempunyai perisa yang sedap (tidak seperti fat burner yang lain rasanya pahit!)
✔ Bertindak sebagai ‘carb-blocker’. Dimana ia menghalang karbohidrat untuk ditukar kepada lemak. Jadi anda tiada masalah untuk makan nasi.
.
Q02 : Apa kandungan 6tropin ?
.
A02 : Mengandungi bahan aktif spt :
.
1- Garcinia Cambogia
Terkenal sebagai tumbuhan untuk turunkan berat badan. Bahan aktif dalam garcinia ialah HCA (hydroxycitric acid) mampu meningkatkan pembakaran lemak dan menyekat badan daripada menghasilkan lemak . Ia juga menghalang enzim citrate lyase daripada menghasilkan lemak dalam badan. Paras serotonin dalam otak jugak akan meningkat dan mampu mengurangkan dan menyekat selera makan.
.
2- Guarana
Ialah tumbuhan yang paling tinggi kandungan kafein, lebih tinggi karipada kopi. Kafein dalam guarana dapat membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan metabolisma badan secara keseluruhannya. Caffein selalu digabungkan dengan polyphenol dalam green tea untuk bertindak sebagai supplement untuk menurunkan berat badan yang terbaik.
.
3- Cinnamon Extract
Bersifat seperti insulin yang mengurangkan aras gula dalam darah, mempercepatkan metabolism karbohidrat, membantu untuk meningkatkan pembakaran lemak dan juga dapat megurangkan selera makan.
.
4- Green Tea Extract
Selain polyphenol dalam green tea, ia juga mengandungi bahan aktif iaitu Epigallocatechin gallate (EGCG) . EGCGakan meningkatkan metabolism dan oksidasi badan secara keseluruhannya, menghalang pembentukan lemak dan meningkatkan pembuangan lemak dalam badan. Rasberry ketone Rasberry ketone ialah sebagai flavouring dan juga bersifat katabolik kepada lemak badan
.
100% TIADA kesan sampingan & selamat digunakan
.
Q03 : Untuk pesakit kencing manis dan darah tinggi ada kesan sampingan tak kalau guna 6tropin ?
.
A03 : Tiada kesan sampingan, boleh je guna tiada masalah.
.
Q04 : Produk ni ada KKM ke ? ada kesan sampingan lain tak lepas guna ?
.
100% selamat digunakan dan HALAL. 6tropin diformulasi daripada seorang ahli farmasi bertauliah, jadi tak perlu bimbang daripada segi kandungan memang 100% selamat tiada kandungan berbahaya. Produk ni masih baru dipasaran, Jadi sekarang dalam proses permohonan dengan BPFK  dan akan berada dalam kategori  pemakanan BUKAN ubat. Memang ambil sedikit masa untuk dapat surat tu, kami akan kemaskini semasa ke semasa.
.
Q05 : Macam mana 6tropin bertindak ?
.
A05 :  Produk ni berkonsepkan AFTER BURN EFFECT, dimana pembakaran lemak berlaku selepas latihan/senaman ( jika buat senaman/bersukan) dan selepas waktu pagi jika tak bersukan/bersenam. Proses pembakaran boleh berlaku sehingga 48jam !
.
1- Permulaan, 6tropin akan membuang toksin dlm badan,yang menjadi punca utama  susah lemak hilang.
.
2- Selepas tu, 6tropin akan menukar lemak kepada tenaga, dan menghalang kabohidrat menjadi lemak kerana ramuan dlmnya berfungsi sebagai “ carb blocker “. Dia juga akan menghalang lemak daripada berkumpul.
.
3- Setiap pergerakan dan pernafasan kita perlukan tenaga kan ? Jadi, pembebasan tenaga ( drp lemak yg ditukarkan kpd tenaga tadi ) akan berlaku sehingga 48jam selepas guna 6tropin. Sebab tu lah walaupun masa tidur pun proses pembebasan tenaga ni masih boleh berlaku. INI ADALAH KEUNIKAN PRODUK BERBANDING DGN FATBURNER LAIN YG BERADA DIPASARAN SKRG.
.
4- Kandungan dlm 6tropin juga akan bertindak sebagai mengurangkan selera makan dan amat sesuai kpd anda yg susah nak kawal pemakanan..hihihi..
.
5- Dan yg penting 6tropin TIDAK buang air dlm badan, tp hanya buang lemak. Sebab ada sesetengah produk yg bila guna akan cepat nampak tindakbalas, penurunan berat badan cepat berlaku, tp sebenarnya ada yg bertindak dgn membuang air dlm badan, dan berat akan naik balik selepas stop guna produk tu. Jadi berhati-hati memilih produk, pastikan anda faham dulu macam mana proses produk tu bertindak.
.
Q07  : Bila guna 6tropin ni ada kesan seperti sakit perut atau pening kepala tak ?

.
A07 : 100% selamat digunakan dan tiada kesan sampingan spt :
.
1- TIADA cirit-birit dan kerap ke tandas
2- TIADA pening kepala
3- TIADA jantung berdebar
4- TIADA urine ( ujian air kencing ) sangkut, ramai anggota badan beruniform yg mencuba 6tropin.
.
Q08 : Ibu menyusu dan mengandung boleh guna tak ?
.
A08 : Ibu mengandung TIDAK boleh guna dan hanya ibu menyusu anak yang berumur 7 bulan ke atas sahaja boleh guna 6tropin.
.
Q09 : Guna 6tropin ni wajib bersenam dan diet tak ?
.
A09 : TIDAK WAJIB. Mmg ramai yg tanya..kalau tak bersenam mcm mana ? Boleh ke?berkesan ke? Jangan bimbang ianya tetap berkesan sebab lemak yg bertukar kpd tenaga td akan dikeluarkan melalui pernafasan dan pergerakan, kita bergerak even tidur sekalipun mesti bernafas dan bergerak kan ? Cumanya kalau bersenam pernafasan dan pergerakan mesti lagi “heavy” kan, jadi lemak mestilah akan lagi banyak yg terbakar. Sama jgk kalau diet lagi lah cepat Nampak hasil. Hasil feedback pelanggan, bila bersenam dan diet dalam seminggu boleh turun berat badan sehingga 11kg ! berbanding jika tidak bersenam dan tidak diet blh turun berat dlm masa sebulan ialah 6kg ! OK la kan..hihi
.
Q10 : Apa maksud “AFTER BURN EFFECT” ? Mengapa perlu guna 6tropin selepas bersenam ? Biasanya produk lain kena guna sebelum bersenam kan..Boleh bagi tips tak mcm mana nak cepat bakar lemak ?
.
A10 : Ada 3 cara MEMAKSIMUMKAN pembakaran lemak :
.
1- PERTAMA: Lakukan aktiviti fizikal seperti berlari, berzumba, workout atau berjogging. Tak kira lah main badminton atau apa jua yang menyebabkan kadar pernafasan kita meningkat.
.
2- KEDUA: Lakukan aktiviti tersebut secara berintensiti tinggi. Latihan tersebut tidak terlalu lama tapi anda lakukannya bagai nak gila! Salah satu cara adalah buat HIIT. Iaitu ‘High Intensity Interval Training’. Salah satu cara HIIT ini adalah, jogging perlahan kemudian pecut sekuat hati dalam tempoh 10 hingga 20 saat. Ulang sebanyak 8 kali.
.
3- KETIGA: Ambil fat burner selepas latihan. Fat burner yang disyorkan kerana berkesan dan selamat adalah 6-TROPIN.
Kenapa perlu ambil fat burner? Bukan ke ambil fat burner itu sia-sia sahaja? jawapannya….YESSSS wajib ambik utk memaksimakan lg pembakaran lemak !
.
‘After Burn Effect’ itu adalah proses pembakaran lemak SELEPAS latihan. Ia berlangsung 24jam hingga 48jam selepas aktiviti fizikal yang kita buat. ( itulah sbbnya 6tropin kena ambik slps latihan )
.
Bila buat aktiviti PERTAMA tadi, membakar lemak ketika senaman sahaja. Selepas senaman masih ada proses pembakaran lemak namun nisbahnya sikit sahaja.
.
Bila buat aktiviti KEDUA, pembakaran lemak selepas senaman lebih banyak daripada aktiviti PERTAMA.
.
So untuk MAKSIMUMKAN lagi proses pembakaran lemak selepas latihan, saya sarankan ambiklah fat burner. 6-TROPIN dapat meningkatkan lagi nisbah penukaran lemak kepada tenaga selepas latihan.
Maksudnya lemak itu digunakan secara maksimum selepas latihan. Dalam tempoh 48jam selepas latihan pun lemak masih lagi digunakan!
.
So harap boleh faham macam mana dapat membakar lemak secara MAKSIMUM. INILAH KEUNIKAN PRODUK 6TROPIN BERBANDING PRODUK FATBURNER LAIN YG BERADA DIPASARAN.
.
Q10 : Macam mana cara guna ? Sebekas tahan untuk berapa lama ?
.
A10 : Sebekas utk 30 servings ( hidangan ). Tahan utk sebulan penggunaan.
.
1-  Sediakan shaker @ gelas minuman biasa dan masukkan air sbyk 150ml
2- JANGAN guna air panas.
3- Selepas tu ambik 2 scoop 6tropin ni dan masukkan ke dlm shaker @ gelas tadi.
4- Selepas tu shake ( goncang ) @ larutkan dan minum sehingga habis.
.
Waktu Penggunaan :
✅ Minum waktu pagi sebelum breakfast semass perut kosong jika tak exercise @ tak bersukan.
✅ Kalau bersenam/bersukan/workout/gym, minum selepas tu.
.
Nota tambahan khas untuk pengguna 6tropin fat burner yang boleh kuruskan badan dengan lebih berkesan!

1-  Jika hari tu exercise @ bersukan boleh juga minum pagi tu 1x & selepas exercise 1x lagi…lagi cepat nampak kesan.
2-  1 bekas ni tahan pengunaan untuk 1 bulan.
3- 6tropin berperisa berry yang amat sedap dan tak pahit.
.
Q11 : Biasa berapa lama boleh lihat kesan ?
.
A11 : Bergantung pada individu. Ada yang seminggu dah Nampak kesan, ada yang sebulan barun Nampak hasilnya.
.
Q12 : Kalau saya order sekarang, ada PROMOSI harga tak ?
.
A12 : Yesss..semestinya ada, order sekarang dan akan dapat :
.
✪ VOUCHER DISKAUN RM50
✪ T-Shirt Eksklusif Team Mesotropin ( Bernilai RM50 )
✪ Ebook Teknik Bakar Lemak Pantas ( bernilai RM297 )
✪ Ebook Teknik Hilangkan Perut Boroiiii ( Bernilai RM97 )
✪ Ebook Senaman Mudah di Rumah ( bagi org yg sibuk ) Bernilai RM97
✪ Kos Penghantaran Percuma ke Seluruh Malaysia
✪ Automatik layak sertai contest #misibakarlemak dan peluang menang RM1000 !
.
Semua ni keseluruhan bernilai RM601 tp nak bg PERCUMA sahaja !
.
Q13 : Kalau tak berkesan macam mana? Ada Jaminan ke ?
.
A13 : Ye, ADA JAMINAN. Jika dalam masa 30 hari selepas sampai barang, dah guna tapi langsung tak Nampak hasil walaupun 1kg, boleh pulangkan balik produk dan wang anda DIKEMBALIKAN. Dengan syarat WAJIB guna seperti yang kami syorkan.
.
Q14 : Ok saya berminat, macam mana nak order ?
.
A14 : Ok cukup mudah. Bro dan Sis Cuma perlu:

WHATSAPP kod “6TRO” ke 011-23748275.

 Anda boleh tanya kalau ada yang masih belum jelas.


Jika anda ingin kuruskan badan anda dengan bantuan supplemen, inilah yang disarankan sendiri oleh ahli farmasi berdaftar En Hafiz Wasa. Bertindak cepat, hasilnya lebih cepat dirasai. Jom kita kuruskan badan dan jadi lebih sihat!

{ 11 comments… read them below or add one }

Leave a Comment

CommentLuv badge