Download Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Tadbir N17

- 31 March 2015. Updated 8 October 2017Kerja

Tahniah! Anda calon Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (P/O) Gred N17. Belum bersedia untuk jawab soalan peperiksaan online Pembantu Tadbir N17 nanti? Jangan risau, saya ada “ubat” untuk anda legakan kerisauan dan kekeliruan calon exam Pembantu Tadbir N17.

Apa bentuk soalan “peperiksaan online Pembantu Tadbir N17″ Saya yakin ramai yang nak tahu contoh-contoh soalannya. Bila dah tahu bentuk soalan dan formatnya, senanglah sikit nak baca dan studi apa. Betul tak calon peperiksaan online Pembantu Tadbir?

Tak banyak masa nak baca semua?

Ok terus download preview copy contoh soalan exam online Pembantu Tadbir!

download preview copy contoh soalan exam pembantu tadbir

Saya sendiri pernah hadap soalan exam online SPA untuk jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik. Soalannya memang mencabar kalau kita tak bersedia dan tak tahu bentuk soalan yang bakal ditanya semasa peperiksaan online berlangsung. Berdebar masa jawab soalan exam hanya Tuhan yang tahu. Sebelum exam online, macam-macam soalan terlintas dalam kepala. Boleh ke nak buka buku masa jawab exam online Pembantu Tadbir? Boleh ajak member yang power2 tak untuk tolong kita masa jawab exam online? Apa formatnya?

Ok. Korang nak tak contoh-contoh soalan untuk peperiksaan online Pembantu Tadbir N17? Kalau betul-betul nak, korang kena sanggup berkorban sikit. Serius, ini bukan main-main. Korang baca sampai habis apa yang saya tulis. Paling utama, contoh-contoh soalan yang saya berikan di bawah, bukannya soalan ramalan, bukan soalan bocor yer! Anda kena faham. Ianya adalah contoh soalan yang dibentuk sendiri oleh TimInfokerjaya berdasarkan pengalaman mereka sebelum-sebelum ini. Mereka bukan calang-calang pasukan!

Format soalan peperiksaan online Pembantu Tadbir

Ada 3 bahagian utama yang wajib anda jawab dalam masa tertentu.

1. Bahagian A – soalan peperiksaan online berkaitan pengetahuan Am tentang Malaysia dan alam sekeliling.

2. Bahagian B – soalan exam online N17 berkaitan Daya menyelesaikan masalah. Ada soalan matematik.

3. Bahagian C – soalan berkaitan Ujian Psikometrik. Soalan menguji siapa diri anda. Soalannya mudah tapi boleh menyebabkan anda terjerat!

Pengalaman saya jawab soalan peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik hari tu, bahagian paling tak cukup masa ialah Bahagian B. Mungkin sebab saya kurang persediaan. Soalan peperiksaan Bahagian C paling cepat siap. Bahagian A kalau tak tahu boleh cepat-cepat Google cari jawapan.

Tips Nak Lulus Peperiksaan Online Pembantu Tadbir.

1. Kena mahir setiap bahagian soalan – Lagi bagus kalau pernah tengok bentuk contoh-contoh soalan. Saya ada tulis dalam entri ni.

2. Baca perkara berkaitan sejarah Malaysia termasuklah bab-bab peringkat mahkamah, fungsi parlimen, dewan rakyat dan dewan negara. Ini untuk Bahagian A.

3. Untuk bahagian B, studi asas Matematik pun dah memadai. Wajib tahu cara nak baca data.

4. Bahagian C, nasihat saya anda jawab dengan menjadikan diri anda manusia yang berakhlak mulia. Soalan Bahagian C peperiksaan Pembantu Tadbir memang banyak, anda mungkin tak ada masa nak fikir lebih-lebih. So, baca dan terus jawab.

Contoh soalan peperiksaan online Pembantu Tadbir N17

 Berikut adalah contoh soalan peperiksaan online Pembantu Tadbir (penafian: Ianya bukan soalan ramalan)

Contoh soalan peperiksaan pembantu tadbir Bahagian A.

1. Jawatan Pembantu Tadbir yang berikut adalah benar KECUALI

A.Pembantu Tadbir Pengkeranian/Operasi
B.Pembantu Tadbir Undang-Undang
C. Pembantu Tadbir Kewangan
D.Pegawai Tadbir

2. Pilih tempat Pembantu Tadbir ditugaskan
I.Kementerian
II.Badan Berkanun
III.Jabatan Kerajaan
IV.Pentadbiran Kerajaan NegeriA. I dan II
B. I, II dan III
C. II, III dan IV
 D. I, II, III dan IV3. Di antara berikut, yang manakah tugas seorang Pembantu Tadbir Pengkeranian/Operasi?I.Mengurus, menyelenggara, memantau semua jenis panjar
II.Membuat pengiraan dan penyediaan laporan bulanan
III.Menyelenggara fail/dokumen
IV.Membuat pengiraan statistik
A. I dan II
B. I, II dan III
C. I, III dan IV
D. I, II, III dan IVContoh soalan peperiksaan online Bahagian B dan Bahagian C

contoh soalan exam online pembantu tadbir n17 bahagian A

Contoh soalan exam online Bahagian C (Psikometrik)

contoh soalan peperiksaan online pembantu tadbir n17 contoh soalan exam online pembantu tadbir n17 contoh soalan exam online pembantu tadbir n17 bahagian A

Perlukan panduan dan contoh soalan peperiksaan Pembantu Tadbir N17?

Saya ada tawaran menarik untuk bakal calon exam online Pembantu Tadbir N17. Saya ada preview copy contoh-contoh soalan yang saya yakin boleh tolong anda untuk bersedia lebih rapi dan insyaAllah lulus peperiksaan online Pembantu Tadbir.

Anda berminat? Ok. Senang jer. Isi borang di bawah dan saya akan emelkan salinan tersebut kepada anda.

 

contoh soalan exam online pembantu tadbir

ATAU

Atau terus dapatkan panduan ini secara PERCUMA bila anda dapatkan Panduan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan (2+1) Beli 1 Free 1.

 

Ingat! Anda sedang bersaing dengan 24 ribu calon lain yang juga mahukan posisi yang sama dengan anda!

So, ini yang saya boleh bantu anda untuk lebih bersedia.

{ 2 comments… read them below or add one }

TehR April 4, 2015 at 9:23 pm

ramai sungguh calon
sampai 24k tu

Reply

kempiskanperutbuncit June 2, 2015 at 6:58 pm

sekarang yang ada degree pun grab n17, ape pendapat korang..

Reply

Leave a Comment