iPhone 5 Gadget Impian

- 6 November 2012. Updated 8 October 2017iphone 5

iPhone 5 Gadget Impian

Assalamua’laikum
Pak Din Bolognese makin hari makin tak keruan. Tidur malamnya tidak lagi selena dua tiga bulan yang lepas. Bukan salah bantal busuknya. Jauh sekali salah Mek Nah, arwah isterinya yang sudah tiada disisinya untuk menemani malam-malam sepinya. Mandinya tidak lagi sebasah dulu. Juga bukan salah air telaganya yang sentiasa bersifat basah lagi sejuk dan menyegarkan. Puas Pak Din memikir, bagaimana harus dirungkai ‘ketidak keruanan’ ini penangan iPhone 5 gadget impian.

Igaun Kelebihan iPhone 5 Gadget Impian Bermula!

Pagi yang damai tapi hati Pak Din langsung tak setenang anak sungai depan rumahnya. Gelisah memanjang. Apa yang Pak Din tengok minggu lepas dalam iphone 5 kawan baiknya Pak Abu (tauke warung kopi) begitu mengghairahkan naluri semulajadi Pak Din. Mana tidaknya, belum sempat Pak Din nak tengok lebih-lebih, Pak Abu tiba-tiba hilang selepas mendapat panggilan isterinya. Pak Din faham, Pak Abu memang sayangkan isterinya, Mok De yang memang masih muda bergetah. Kadang-kadang Pak Abu leka dengan kehebatan iPhone 5 impian ramai itu.

“Payoh lagu ning. Aku baru nok tengok lebih siket, Pok Abu lari cari bini pulok. Aku doklah takdok bini. Dok leh jadi lagu ni….” Pak Din ligat berfikir ibarat pakar kilang Lynas.

“Haaa…baru aku ingat ke budok ni. Lama dok dengor kabor budak ni. Molek gok aku acu cube try test tlepung budak ni…tanya benda ni…mana tau, budak ni tau…” Pak Din gagah melangkah mencapai iPang miliknya. Nombor handphone wartawan pelatih yang ditemuinya tahun lepas laju didailnya.

Sambil melayan ringtone lagu AdaMu, Najwa Latif.  “Ku tahu ku adamu….”

“Sedap kakloh jugok lagu ni…rugi aku takdok benda ni….kalu ade…senang siket aku nok layang lagu ni. Nok harap ke iPang aku ning, dokrok chetong doh…” Pak Din sempat mengelamun sebelum wartawan pelatih menjawab panggilannya.

Wartawan Pelatih: Assalamua’laikum Pak Din. Apa khabar sekarang? Pak Din sihat?

Pak Din: Wa’alaikumussalam. Sihat sokmo. Gitulah. Sihat orang tua. Eh, Pok Din sebenornya ada benda nok mintok tolong ni. Pok Din 3-4 hari dok dok wape nok tido, makang dok lalu, mandi dok basoh. Boleh tolong Pok Din dok?

WP: Bunyi macam ada masalah berat ni Pak Din. Sampai tido pun tak boleh. Nak saya carikan Pak Din isteri baru ke ni?

Pak Din: Hek ele…kalu nok cari bini, Pok Din dok tlepungnye mung ni. Mung pong dok kaweng lagi. Ada hati nok cari bini ke Pok Din. Gini-gini. Sebenornya, Pok Din naik sawang doh tengok handphone ning, tapi Pok Din dang tengok siket sangat jer preview handphone ni. Pok Din ingat Pok Din nok beli sutir, tapi nok lah jugok baca preview handphone ning.

WP: Oooo….handphone. Ok-ok. Handphone apa ni Pak Din?

Pak Din: iPhone 5. Gadget impian Pok Din ni. Mung tau  dok?

WP: Woow! Dahsyat taste Pak Din. Ni bukan handphone dah ni. Ni smartphone Pak Din. Ok camni. Saya memang ada list untuk Pak Din baca pasal iPhone 5 ni, tapi saya hantar ke email Pak Din listnya. Boleh ke?

Pak Din: Molek sangatlah. Pok Din pong bukannya nok sembang lama sangat nge mung ni. Habih kredit Pok Din kekginye. Email tu ator selalu deh. Kekgi Pok Din gi kedai Pok Abu check email. Boleh ke dok?

WP: Bereh Pak Din. Pak Din nak buat apa beli iPhone mahal-mahal ni?

Pak Din: Ada ar. Kakrang Pok Din royat wi dalam email deh. Nok habis doh ni kredit Pok Din. Oklah. Ingat tu, jangang dok ingat pulok ato email. Assalamua’laikum.

WP: Ok Pak Din. Waa’laikumussalam.

Selang beberapa minit, Pak Din Bolognese sudah tercegat depan komputer riba milik Pak Abu. Satu-satunya laptop yang ada di kampung Pak Din dan juga satu-satunya tempat yang ada wifi percuma. Maklumlah, bini Pak Abu masih muda trang tang-tang. Macam-macam Pak Abu beli secara online untuk bininya. Semuanya melalui iPhone 5 terkini Pak Abu.

Kenapa Pak Din Mimpikan iPhone 5 Gadget Impian?

Pak Din nampak terlebih gelojoh kali ni. Nasib baik tak tercabut butang keyboard laptop Pak Abu. Email yang Pak Din tunggu sudahpun ada didepan mata, dihujung jarinya yang semakin dimamah kedut. Pak Din mula membaca isi perut email terkininya.

Assalamua’laikum Pak Din. Ini list yang saya cakap tadi. Pok Din klik saja satu-satu. Lepas tu, Pak Din boleh baca sampai puas hati. Kalau nak saya tolong belikan pun boleh. Oklah Pak Din. Bye.

Selang beberapa hari. Pak Din kembali ke warung Pak Abu dan membuka emailnya serta terus menekan butang reply email yang lalu itu.

Wa’alaikumussalam. Terima kasih yer. Susoh-susoh jer. Puah hati Pok Din baca list iPhone 5 gadget impian tu. Bijok penulis blog tu. Cuma Pok Din hensem siket jer dari dia…hehehe. Sebenornya, Pok Din nok wi hadioh ke cucu Pok Din hok ada kat KL tu. Lambat lagi harilahir dia, tapi Pok Din saja no tengok-tengok dulu. Buleh gok Pok Din amik gambor Pok Din. Macam-macam kelebihan iPhone 5 ni. Pok Din suke sungguh tengok kualiti gambor dia. Dohlah nipis, ringan, bateri tahan lama, enjin A6 hok baru, teknologi wifi hok paling laju, 1080p HD video, ada pulok FaceTime.

Hok paling Pok Din kejut ngak-ngak bila baca entri blogger DenaiHati tu, ada ke ye nok wi free jer…tu yang Pok Din mintok cucu Pok Din tulis cerita pasal Din ni. Mana tau, Pok Din boleh sutir, Pok Cik wat suprise ar ke cucu Pok Din tu. Senang ar siket Pok Din lepas ni. Oklah. Bye-bye.

Cerpen yang tak berapa pendek ini ditulis khas oleh cucu Pak Din Bolognese untuk memeriahkan kontest iPhone 5 gadget impian anjuran Saudara DenaiHati.

Kenapa iPhone 5 Gadget Impian Menjadi Pilihan?

Ambe tengok iPhone 5 ni memang cukup teruja! Ambe pun teringin dan sudah pasti iPhone 5 menjadi gadget impian. Macam yang Atok ambe cakap, banyak yang terbaiknya dalam siri iPhone 5 kali ni. Jadi, kalau ada yang bertanya kenapa ambe nak sangat iPhone 5 ni, satu jer jawapan ambe;

“Lebih jelas dan terang untuk ambe tengok wajah ibu dan ahli keluarga yang lain di kampung sana.  Bolehlah ambe tengok puas-puas senyuman paling menawan dan setiap kedutan pengorbanan ibu ambe. Pasti juga untuk ambe merekod setiap detik suka duka bersama keluarga tercinta dengan teknologi paling power, pastinya lebih melekat di jiwa! “

Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Serverfreak.com, Noehas.com, Anarm.net & Denai.my.

Korang nak baca lagi kisah Pak Din Bolognese? Sila ikutinya di entri ini: Pak Din Bolognese & di entri ini: Bicara Pak Din tentang Lelaki Menopaus!

@hafizmd – Nak tengok gambar iPang Pak Din Bolognese berposing dengan SpiderMeng? Ini dia….

iphone5

{ 193 comments… read them below or add one }

nasique November 6, 2012 at 1:38 pm

wah..style bro entry nie…penglipurlara terbaeekkk!!!!!gud luck bro

Reply

hafizmd November 7, 2012 at 1:20 pm

Terima kasih bro. Selamat berjaya jugak utk bro

Reply

fiezaradzi November 6, 2012 at 1:42 pm

terbaiklah entry. hehe.. insyaallah, dapat le tu nanti.. hehe.. bagus pak din, nak bagi iphone 5 kat cucu die.. hihi.. alhamdulillah..

pak din memang terbaiklah..

patut tepon iphang pak din, bagi spidermeng tu angkat dan lempar..hahaha.. sabar2.. gurau je..

Reply

hafizmd November 7, 2012 at 1:19 pm

Terima kasih.
kalau dapat, saye bagi kat awak pulak…hehhe
ipang pak din asyik kena baling ngn spidermang jer…hahaha

Reply

titan November 6, 2012 at 2:08 pm

hehe..aku kena gelak nih..

Reply

hafizmd November 7, 2012 at 1:18 pm

hehe..gelak jgn tak gelak

Reply

suri November 14, 2012 at 2:32 am

nak guling2 dg anak heeee

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 2:07 pm

@suri, elok2 guling, jgn sampai keluar rumah sudahlah yer..hehee

Reply

titan December 27, 2012 at 6:23 am

kalau dia guling2..lagi teruk maa..bergegar rumah..

Dulu Lain Sekarang Lain November 6, 2012 at 2:12 pm

Semoga berjaya Pak Din… err tua-tua pon main spiderman lagi ker?

Reply

hafizmd November 7, 2012 at 1:17 pm

keh3…buat teman tidor!

Reply

Ladfe Amir November 26, 2012 at 5:07 pm

peminat setia spiderman ni nampaknya. mesti ada simpan banyak koleksi ni

Reply

hafizmd November 28, 2012 at 12:50 pm

@LA, keh3..taklah byk…mahal benda2 camni..hahaha

Reply

Denaihati November 6, 2012 at 2:46 pm

Jutaan terima kasih diucapkan kerana menyertai “iPhone 5 gadget impian” dan semoga berjaya. Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini dari masa kesemasa.

Reply

hafizmd November 7, 2012 at 1:17 pm

Terima kasih tuan menerima entri ambe.
Pasti sentiasa terjah ke sana

Reply

beckhr00y November 6, 2012 at 4:14 pm

good luck kontest ni bro

Reply

hafizmd November 7, 2012 at 1:15 pm

Thanks bro!

Reply

suri November 14, 2012 at 2:37 am

kerana contets sanggup ggadai ayat heee kata2 indah cewah ;)

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 2:06 pm

@suri,gadai ayat?owh…hehe

Reply

nurmisnan November 6, 2012 at 4:43 pm

har3.. mcm2 gelagat Pak Din..
Siap ada Spiderman lagi.. Gd luck Pak Din..

Reply

hafizmd November 7, 2012 at 1:15 pm

Pak Din memang macam2 ade…hehe
Pak Din ade spidermeng jer buat peneman..hehe
Terima kasih kak nora

Reply

Amirez November 6, 2012 at 5:45 pm

owh, iPang Pak Din memang patut ditukar tu hehe

Reply

hafizmd November 7, 2012 at 1:14 pm

keh3…bateripun hilang doh…Pok Din bagitau pagi tadi

Reply

Ladfe Amir November 26, 2012 at 5:08 pm

molek sangat la tu. pasti Pok Din tak kan tido lena selagi result blm dikeluarkan

Reply

hafizmd November 28, 2012 at 12:50 pm

@LA, hahaha…mmg betullah tuh…keh3

Reply

samdaddycool November 6, 2012 at 8:23 pm

Serius aku suka cerita ni. Dah lama tak cakap tganu…

Reply

hafizmd November 7, 2012 at 1:49 pm

hehe..rindu ke bro?hehe

Reply

samdaddycool November 13, 2012 at 9:19 am

hehehhee.. :)

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 2:12 pm

@sam, ada kenangan manis tuh…hehe

Reply

yusri November 7, 2012 at 2:30 am

sungguh unik entri deme…memang kelah…
Semoga berjaye boh!

Reply

hafizmd November 7, 2012 at 1:13 pm

hehe…terima kasih boh!

Reply

yusri November 15, 2012 at 4:15 am

Mesti deme terer buat karangan BM mase sekoloh dulu owk?hehe

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 2:03 pm

@yusri,hahaha…takdenye…ambe dapat B jer…huhu

Reply

yusri November 16, 2012 at 6:25 pm

B pung ok doh…janji kredit…hahaha

hatiputera November 7, 2012 at 11:51 am

wahh..ramai yang berkenan dengan iphone 5 nie. semoga berjaya bro.

Reply

hatiputera November 7, 2012 at 12:09 pm

HP pun dah review back blog bro…

Reply

hafizmd November 7, 2012 at 1:11 pm

@HP, terima kasih bro HP

Reply

hafizmd November 7, 2012 at 1:11 pm

Terima kasih bro. Mestilah berkenan, nak2 free..hehe

Reply

berliku November 7, 2012 at 2:53 pm

semoga berjaya bro

Reply

hafizmd January 4, 2013 at 8:37 am

terima kasih bro

Reply

yas November 7, 2012 at 3:30 pm

Salam bro….hehehe kita ni sekadar mencuba jerr….tak gtu, ado rozoki ado laaa….klau x do nak buek camno…..hehehe apapun semoga berjaya bro….

Reply

Hafizul November 8, 2012 at 10:18 pm

emm baik cuba daripada tak cuba..kan bro..kalau tak menang, kita dapat kesan sampingan yg lain..hehe..tak gitu?

Reply

yas November 11, 2012 at 1:59 am

yup bro….walaupun x menang tp still ada beberapa kelebihan yg mungkin kita dpt….insyaallah

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 2:43 pm

@yas, itu insyaAllah =)

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:04 pm

@hafizul,mencuba tu langkah besar dalam apa jua tindakan =)

Reply

Hafizul November 7, 2012 at 4:09 pm

Hahaha..kreatif..semoga berjaya bro..

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:31 pm

Terima kasih bro Pk =)

Reply

Ladfe Amir November 26, 2012 at 5:09 pm

memang tidak dinafikan. ianya kreatif dan menarik

Reply

hafizmd November 28, 2012 at 12:50 pm

@LA,terima kasih atas sokongan

Reply

Jebeng Otai™ November 7, 2012 at 8:28 pm

mmg unik entri ni..hehe, gud luck bro.. :)

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:22 pm

Terima kasih bro JO.

Reply

Syarih November 8, 2012 at 12:21 am

Meriah betul contest nih…moga berjaya hendaknya.

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:20 pm

Terima kasih bro syarih =)

Reply

cik tom November 9, 2012 at 3:09 am

kreatif2!! good luck bro! semoga berjaya menang iphone 5..ciktom xsempat join..

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:03 pm

Terima kasih cik tom

Reply

akubiomed November 9, 2012 at 2:28 pm

Ada cerpen pendek lagi. Selamat berjaya kepada bro. :-)

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 4:03 pm

Terima kasih bro =)

Reply

akubiomed November 20, 2012 at 9:52 pm

Sumbangan klik G+ daripada saya.

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:32 pm

@Ab, terima kasih kembali

Reply

W.HabibuRahman November 9, 2012 at 9:10 pm

nice bro..

google nexus 7 tak nak ke?

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 2:44 pm

terima kasih.
eh, kalau nak bagi, mestilah nak..hahaha

Reply

donnyien November 12, 2012 at 3:02 am

good luck bro.. semoga berjaya nanti..

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 2:39 pm

Terima kasih bro Donny

Reply

pipoq November 13, 2012 at 1:40 pm

siap ada cerpen lagi tu..hehehe

Reply

hafizmd November 16, 2012 at 2:10 pm

hehe…cerpen merapu jer bro =)

Reply

pipoq November 19, 2012 at 11:26 pm

mana pulak merapu, tu kategori cerpen kreatif jugak tu..

dah tambahkan g+1 tu, entri kreatif camni boleh jadi ada untung..

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:54 pm

@pipoq, terima kasih bro dan pasti jugak g+1 utk entri bro jugak

Reply

UpProfits November 19, 2012 at 9:02 pm

Good Luck..dh G+1..nnti support saya juga yer.. ;-)

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:54 pm

Terima kasih kembali

Reply

Eidie November 20, 2012 at 2:52 am

Sudah lama aku nak iphone ni tapi sentiasa tak berwang. Bila ada duit dah niat ke lain pulak…ishk3. Anything thanks to admin jika approve comment ni saya dengan kecil hati minta semua Malaysian Fans support Harimau Malaya di blog saya, terima kasih skali semua.

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:53 pm

Terima kasih kembali. Mesti sokong punya!

Reply

Eidie November 20, 2012 at 2:53 am

Iphone 5? Bila ada duit dah niat ke lain pulak…ishk3. Anything thanks to admin jika approve comment ni saya dengan kecil hati minta semua Malaysian Fans support Harimau Malaya di blog saya, terima kasih admin.

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:53 pm

Itulah. selagi ada yg lebih penting, kena utamakan yg penting dulu

Reply

Mummy Akmar November 20, 2012 at 9:03 am

Salam,
Mummy dah G+ entri ni. Nanti support balik yea..Thanks

Nak mintak tolong semua dan reader yang lain tolong support Mummy menang hadiah iPhone 5 Gadget Impian

1. Klik Entri Contest iPhone 5 Gadget Impian

2. Klik butang G+ (Google Plus)

3. Jangan lupa follow blog Mummy!

Mintak sangat jasa baik korang.

Thanks

Reply

Mummy Akmar November 20, 2012 at 9:04 am

Dah G+ entri ni nanti support balik. Good luck!

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:52 pm

Terima kasih MA

Reply

sensasi2020 November 20, 2012 at 1:35 pm

Dah klik google + 1, moga berjaya …htp2 anda sudi juga klik kat entri saya. Thanks…

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:37 pm

Terima kasih sensasi 2020!

Reply

nikkhazami November 20, 2012 at 1:56 pm

saya dah click g+1. Jemput ke blog saya support saya juga. thanks :)

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:36 pm

Terima kasih kembali dan pasti g+1 jugak utk anda =)

Reply

Pemikir November 20, 2012 at 4:08 pm

iphone 5 semakin menarik tetapi tidak cukup besar untuk saya uruskan blog. so saya pilih samsung note 2

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:35 pm

hehe..samsung note jugak menjadi idaman kami…hehe

Reply

SADIQ November 20, 2012 at 4:32 pm

Canggih kot iPhang tu..ada wat contest x?confirm laku tu..=)

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:34 pm

keh3…takdenye org nak…buruk bebenor dah..hehe

Reply

Mummy Akmar November 20, 2012 at 8:36 pm

Yeah sudah di G+ tadi..Saja singgah ni…Hahaha

Nak mintak tolong awak dan semua reader yang lain tolong support Mummy menang hadiah iPhone 5 Gadget Impian

1. Klik Entri iPhone 5 Gadget Impian

2. Klik butang G+ (Google Plus)

3. Jangan lupa follow blog Mummy!

Mintak sangat jasa baik korang.

Thanks

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:33 pm

Terima kasih MA selalu singgah sini…
Pasti g+1 jugak utk MA

Reply

BloggerNote November 20, 2012 at 9:19 pm

Semoga berjaya mendapat iPhone 5 Gadget Impian..Good Luck! Support saya juga ya..

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:32 pm

Terima kasih dan pasti g+1 jugak utk BN

Reply

cik tom November 20, 2012 at 11:54 pm

ciktom klik g+ sini..goodluck bro!

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:31 pm

Terima kasih cik tom utk sokongan

Reply

akubiomed November 21, 2012 at 12:10 pm

Sokongan G+ klik sudah dilaksanakan. Selamat berjaya dengan penyertaan contest ini.

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:27 pm

Terima kasih bro Ab 1

Reply

auc November 21, 2012 at 12:45 pm

Datang kembali dengan tugasan kedua…
ehhhh! terklik pulak G+ :)

jangan lupa klik G+ kita pulak yekk… terima kasih

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:26 pm

Terima kasih auc!
Suah laksanakannya..hehe

Reply

BUATBEST ? November 21, 2012 at 2:44 pm

haha…mana dpt idea bt pic spiderman tu..terbaik broO~

Like..!

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:23 pm

keh3…tiba2 jer datang idea ni…hehe

Reply

FS November 21, 2012 at 2:55 pm

yeay! support tuan punya blog. saya dah G+ dan twit. gud luck! :)

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:15 pm

Terima kasih FS. Selamat berjaya jugak utk anda!

Reply

fiezaradzi November 21, 2012 at 3:03 pm

dah join jugak.. de hati gak nak join ni. dah g+ kan.. huhu

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:14 pm

Boleh2. Terima kasih yer =)

Reply

sweetkurma November 21, 2012 at 3:17 pm

berezzz
selamat maju jaya

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:14 pm

terima kasih kak =)

Reply

Bang Iwan November 21, 2012 at 3:44 pm

Singgah memberi sokongan kepada sesama peserta kontes. Klik G+ ke-19. Semoga berjaya

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:13 pm

Terima kasih bang iwan =)

Reply

PuanGojes November 21, 2012 at 4:31 pm

assalam encik hafiz :)
terima kasih untuk g+1 entri gojes blog.

klik g+1 sama kat sini ;)

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:13 pm

Wassalam pn gojes,
terima kasih kembali =)

Reply

ajumohit November 21, 2012 at 7:19 pm

dah klik yg ke 22 G+1 nnti bantu saya pula

http://www.ajumohit.com/contest-ga/iphone-5-gadget-impian.html

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 12:12 pm

ok.terima kasih ajumohit.
akan ke sana utk baca entri iphone 5 gadget impian anda!

Reply

pjaz November 21, 2012 at 10:46 pm

dh klik G+

singgah =)SLM..please support pjaz dlm contest iphone5 gdjet impian, tlg KLIK g+ yer diside bar sblh kanan atau di entri =) TQ ^^

Reply

hafizmd November 22, 2012 at 11:45 am

Terima kasih pjaz =)
Akan ke sana utk g+1

Reply

Amirez November 22, 2012 at 2:35 pm

dah klik G+1. good luck :)

Reply

hafizmd November 28, 2012 at 1:06 pm

Terima kasih bro Amirez

Reply

Nana November 23, 2012 at 12:04 pm

salam kenal…
saya dah g+…
jgn lupa support say jugak ekk…

Reply

hafizmd November 28, 2012 at 12:58 pm

As salam Nana,
terima kasih dan selamat maju jaya utk Nana jugak serta klik g+1 sudah diberi utk Nana =)

Reply

chef_faizul November 23, 2012 at 2:07 pm

Saya dah g +1, dah like, dan dah tweet untuk entri ini. Selamat maju jaya! :D

Reply

hafizmd November 28, 2012 at 12:58 pm

Terima kasih chef dan selamat maju jaya jugak utk chef!

p.s-g+1 jugak utk chef di sana

Reply

Bahrain November 24, 2012 at 6:35 pm

Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya..hehe..thanks..

Reply

hafizmd November 28, 2012 at 12:56 pm

Terima kasih bro dan selamat berjaya jugak utk bro!
g+1 utk entri saudara jugak

Reply

cheeze maz November 24, 2012 at 8:15 pm

Salam perkenalan & ziarah,

hadir bersama2 G +1, Harap sudi mengunjung balas ke blog cheezemaz.blogspot dgn G +1 juga nanti

Reply

hafizmd November 28, 2012 at 12:55 pm

Terima kasih dan klik g+1 utk anda jugak..

Selamat berjaye

Reply

ejam November 25, 2012 at 1:31 am

selamat berjaya :)

Reply

hafizmd November 28, 2012 at 12:55 pm

Terima kasih bro..

dah klik g+1 kan? hehe

Reply

Hafizul November 25, 2012 at 1:44 pm

hehe..sy dah G+ artikel ni…

Reply

hafizmd November 28, 2012 at 12:52 pm

Terima kasih bro Hafizul!

Reply

Hafizul November 30, 2012 at 3:01 am

sama-sama kasih bro..hehe

Reply

hafizmd November 30, 2012 at 12:25 pm

@Bro Pk, terima kasih kembali…
p.s-ni kalau ambe lalu jerteh, bleh kita ngeteh kopi secawang dua deh..hihi

Reply

Leave a Comment

{ 9 trackbacks }