10 Blog Paling Sensasi Februari 2013

- 4 March 2013. Updated 19 February 2014Blogging

¬†Assalamua’laikum

10 Blog Paling Sensasi Februari 2013. Alhamdulillah. Sempat jua ambe keluarkan entri penghargaan untuk rakan blogger yang sentiasa rajin dan mesra singgah berkomen di sini. Satu stadium Old Trafford ucapan terima kasih pasti tak cukup untuk ambe berikan pada anda semua. 10 blog yang bakal ambe paparkan pastinya patut menjadi blog yang kita singgah. Ingat yer, bukan setakat singgah tapi baca dengan teliti dan cuba untuk hadami setiap patah kata entri rakan kita. Mungkin kita tak tahu, rakan blogger kita kerja keras demi nak siapkan satu entri untuk dihadami bersama!

1. Senarai blog Melayu paling sensasi Februari 2013.

2. Ambe sengaja cuba kelaskan setiap blog ni mengikut niche blog masing-masing dari sudut pandang ambe sendiri. Maaf jika tak tepat yer =)

3. InshaaAllah, 3 blog terbaik setiap bulan akan ambe tempelkan di sisi kanan selama sebulan di muka depan yang berPR2. Maka sudah tentu tempias jus blog ni akan terus ke blog anda. Moga ada kebaikannya.

4. Beberapa kontest utama seperti kontest 10 Blogger Terbaik Malaysia dah tamat, Kontest Kaca Mata PapaMifz.com masih berlangsung dan Kontest Sarikata Kucing belum ditamatkan lagi.

5. Satu lagi kontest hangat yang sedang berlangsung ialah kontest Destinasi Percutian Melastik Bintang. Kontest ni belum sempat ambe sertai. Masih lagi mencari bahan bukti =)

6. Kesimpulannnya, dunia blogging ini amatlah luas. Pandai-pandailah pilih rangkaian mana yang kita nak baca. Paling tidak, biarlah aktiviti blogging ni memberikan kita sesuatu. ‘Sesuatu’ ni pulak terpulanglah pada anda untuk mendefinasikannya.

7. Rasanya tiada istilah blogging tanpa tujuan@suka-suka. Setuju dengan pandangan Kak Jie, “Semua tu akan dihisab dan ditimbang disoal kelak” Noktah.

@hafizmd – 10 Blog Paling Sensasi Februari 2013. #PrayForLahadDatu. Dengarnya, pasukan ATM sudah mula ambil alih. Moga berakhir dengan cepat. Ameen.

{ 69 comments… read them below or add one }

Sop March 4, 2013 at 4:34 pm

Tahniah kepada top 10 yang sensasi
semua hebat2 belaka :)

Reply

hafizmd March 5, 2013 at 4:26 pm

Terima kasih bang sop singgah
Semuanya hebat2 termasuk bang sop juga

Reply

suri March 6, 2013 at 12:04 pm

Yelah tanpa blogger blog tentu sunyi

Reply

suri March 4, 2013 at 5:39 pm

salam..tauke heee.. mana adalah tu part time jer hee…terima kash ats linknya…

pst..semenjk dua cik tgok admin cpt update blog asal eh?? nghe…sambil update smbil mkn kuachi ker?

Reply

hafizmd March 5, 2013 at 4:25 pm

Moga2 benar2 jadi tauke nanti..ameen

hehe..rasa rajin tu semakin bagus sekarang…hehehe

Reply

suri March 6, 2013 at 12:06 pm

har.. sy dah rasa gian buat tdung syukur ada gak tempahan tiap2 bulan hee skrg tgh pikir buat prka berkaitan dgn perkahwinan pula hee..

lah dah bosan siggah sana sini blog…tu main curi2 gak.. ;)

Reply

suri March 4, 2013 at 5:40 pm

tahnih utk semua cik tak tapek2 lgi gara2 sibuk hua… :( haa contest tu msih berlangsung selama sebulan! >_< ajoklah cik f joint sekaki

Reply

hafizmd March 5, 2013 at 4:25 pm

tahniah yer suri..terima kasih sbb sentiasa jenguk sini

Reply

suri March 6, 2013 at 12:08 pm

sama2 balas kunjugan seboleh mampu. komen melaut ada gak kan hee..thnks bro utk backlink di beri

Reply

onlajer March 4, 2013 at 6:18 pm

hehe memang terbaik lah meraka ini dengan niche mereka

Reply

hafizmd March 5, 2013 at 4:24 pm

mereka mmg terbaik!

Reply

Hamdan March 4, 2013 at 11:18 pm

Tahniah untuk yg tersenarai dlm carta top 10 tu… :)

Reply

hafizmd March 5, 2013 at 4:22 pm

Tahniah jugak utk bro Hamdan. Ambe tertunggu2 lakaran lain..hehee

Reply

khairul asrol March 4, 2013 at 11:30 pm

tahniah kepada nama list di atas. baru terjah blog ni. jemput singgah dan salam kenal bro Hafiz. :)

Reply

hafizmd March 5, 2013 at 4:21 pm

Terima kasih bro Khairul. InshaaAllah akan terjah ke sana.
Salam kenal kembali =)

Reply

akubiomed March 4, 2013 at 11:51 pm

Terima kasih masih tersenarai. :-)

Reply

hafizmd March 5, 2013 at 4:21 pm

Terima kasih bro AB selalu singgah

Reply

titan March 5, 2013 at 2:38 am

aku sibuk sikit bulan mac-april nih. haha..

Reply

hafizmd March 5, 2013 at 4:20 pm

tak kisahlah..janji datang jugak baca…hahahaha

Reply

suri March 6, 2013 at 12:09 pm

paham sb ada cendok ok ler tu hee…

Reply

fiezaradzi March 6, 2013 at 5:08 pm

sibuk ke malas? haha.. duit masuk banyak lah katakan..

Reply

Dulu Lain Sekarang Lain March 5, 2013 at 5:03 am

Wah! senarai ikut niche yer? Kalau blog kawe lak, apa kategori yg akan di tulis. Mana tahu next month masuk list blog sensasi :wink:

Reply

hafizmd March 5, 2013 at 4:16 pm

Kalau blog deme, ambe kena p tinjau lagi sekali

Reply

Juan March 5, 2013 at 6:37 am

kalau saya menang komen pasti saudara x tahu nak klasifikasikan blog saya sebab saya sendiri xda tetapan klasifikasi blog saya, hehehehe

Reply

hatiputera March 5, 2013 at 10:08 am

Agaknya kalau blog saya diklasifikasikan sebagai apa yer bro?

Reply

hafizmd March 5, 2013 at 4:07 pm

@Hp, ambe nak kena buat tinjaun lagi sekalilah..hehe

Reply

suri March 6, 2013 at 12:11 pm

haaa. dh jadi persis pak nujum ar plk..

habis blog cik sapa pla nak singgah.sedih sb komen2 smua skit..hurm… ;(

Reply

suri March 8, 2013 at 11:23 am

jadi QA ar jwbnya heee

Reply

hafizmd March 5, 2013 at 4:08 pm

hehe..kena menang dululahh..keh3

Reply

hatiputera March 6, 2013 at 11:56 am

Semuanya yang menang adalah kategori rajin, tetapi saya nie kategori pemalas sikit. Insha allah cuba rajin kali nie.

Reply

suri March 6, 2013 at 12:10 pm

tak der ubat nak dpt antibodi rajin kcuali kena ada usaha snri ni hee… ker ada org nak jual.. bab2 mls mmg biasa bro putera semua org ada heee tggal lgi byka tau skit jer ;)

Reply

munir ardi March 5, 2013 at 6:58 am

luar biasa pilihan niche jadi sebuah inspirasi buat saya menulis juga

Reply

hafizmd March 5, 2013 at 4:07 pm

Pilihan niche sekadar pandangan saye saje bang munir

semoga semakin semangat!

Reply

hatiputera March 5, 2013 at 10:08 am

Memang blog yang disenaraikan sesuai dengan niche yang diberikan.

Reply

hafizmd March 5, 2013 at 4:07 pm

Kalau kena, oklah..kalau tak, takut juga ambe kena marah..hoho

Reply

hatiputera March 6, 2013 at 11:57 am

Kekadang penilaian orang lain adalah lebih tepat.

Reply

suri March 6, 2013 at 12:12 pm

mugkin sb kwn2 bloger lbih tahu bro tu menjurus pd apa hee… blog sy 2 dalam 1.ada info ada berniaga ;)

Reply

hafiz March 6, 2013 at 1:00 pm

setuju dengan kat HP tu..

Reply

Hazmin Hamudin March 5, 2013 at 10:23 am

Tahniah kepada yang tersenarai. Siap dibuat niche oleh tuan blog.. Hehe

Reply

hafizmd March 5, 2013 at 4:04 pm

hehe…saje kasi lain sikit kali ni =)

Reply

hafiz March 6, 2013 at 3:05 pm

memang lain dari yang lain…

Reply

papa mifz March 5, 2013 at 6:53 pm

salam bro…

semoga berjaya dalam contest den tuh yer…:)

Reply

Denaihati March 5, 2013 at 8:12 pm

tahniah pada semua blog paling sensasi di blog bro.

Reply

Datin Tyka March 5, 2013 at 8:53 pm

tahniah kepada semua komen setia blog bro…

Reply

TehR March 6, 2013 at 1:10 am

molek2
moga2 bulan ni akan lebih meriah lagi

Reply

UmmiKami March 6, 2013 at 10:46 am

Assalamu’alaikum.. :)

Tahniah ya….semoga berjaya dengan entri-entri yang menawan… :D

Reply

yusri March 6, 2013 at 11:45 am

Haha…ada jugak dalam list tu…tentang niche tu yang tak boleh tahan…pandai deme bagi…ambe sendiri pung rase macam molek doh tu…huhu

Reply

tinta piNK March 6, 2013 at 12:42 pm

jalan2 dari satu blog ke blog yang lain

Reply

hafiz March 6, 2013 at 1:00 pm

terima kasih atas linknya, saya rasa sesuai juga niche tu hihihi

Reply

hafiz March 6, 2013 at 1:03 pm

semoga bro berjaya dalm contest yg diceburi

Reply

topijerami90 March 6, 2013 at 2:32 pm

johor pun tersenarai,makin naek skrg nie

Reply

Joe March 6, 2013 at 4:01 pm

Goodluck untuk contest nie…

Reply

fiezaradzi March 6, 2013 at 5:11 pm

tima kasih dan tahniah kepada semua.. baru sikit lah review buku.. hehehe..

Reply

KiD March 7, 2013 at 9:38 am

tahniah kepada semua blogger yang sensasi.. rajin2 yeaaa

Reply

ohcikgu March 7, 2013 at 6:13 pm

rajin sungguh blogger-blogger ini rupanya..

Reply

Hafizul March 8, 2013 at 10:37 pm

Wahhh motivasi mencapai impian?seronoknya..bijak deme wi niche mcm tu..terima kasih boh..hehe..blog deme ni kawe tgok makin mantap ajer..susun atur pun kemas jer..hehe

Reply

Izzat Eshak March 10, 2013 at 1:32 pm

Tahniah kepada blog2 sensasi di atas =)

Reply

hafizmd March 11, 2013 at 1:38 pm

Semuanya terbaik!

Reply

Syam March 11, 2013 at 9:14 pm

Tahniah kepada blogger-blogger yang tersenarai. Teruskan aktif!

Reply

hafizmd March 12, 2013 at 8:54 am

Terima kasih bro Syam singgah =)

Reply

Dulu Lain Sekarang Lain March 12, 2013 at 8:27 am

Bila lah blog kawe nak jadi sensasi ni? Asyik di bawah radar jer… adehhh…

Reply

hafizmd March 12, 2013 at 8:48 am

Bawah radar ttp ambe suke terjah blog deme…best!

Reply

sensasi2020 March 23, 2013 at 12:38 am

Nampaknya sensasi2020 belum mampu berada di 10 blog paling sensasi februari 2013 di blog hafizmohd. Tahniah buat 10 blog sensasi tu.

Reply

hafizmd March 23, 2013 at 4:06 pm

Moga Sensasi 2020 sudi terjah ke sini lagi.

Ambe akan perbanyakkan jalan2 cari ilmu ke sana..inshaAllah

Reply

Asyrof Asri March 24, 2013 at 1:16 am

Betul, setuju dengan pendapat dan pandangan saudara Hafiz berkaitan link-link yang patut diletakkan dalam blog yang meriview.

Blogger otai / popular sebab ada blog lain, jika tak, tak femes la. hihi ;)

Reply

hafizmd March 25, 2013 at 7:30 am

hihi…bab2 link tu kena jugak letak sebaris dua tanda penghargaan dan cara nak naikkan apa2 yg patut.

Kena ‘ambil kesempatan’ atas mereka…hehee

Reply

Asyrof Asri March 29, 2013 at 12:49 pm

Tahniah kepada 10 Blogger yang tersenarai. ;)

Agak-agaknya bila ya blog saya tersenarai?.. ;)

Amat menghargai Tuan empunya blog a.k.a saudara Hafiz dapat senaraikan blog saya. hihi ;)

Tiada paksaan, hanya ikhlas dipinta. Salam penulis disayang Allah, dari saya. ;)

Reply

hafizmd April 2, 2013 at 10:28 am

Mungkin bulan ni akan tersenai? kita tunggu dan lihat =)

Terima kasih saudara Asyrof sudi singgah dan berkomentar di sini

p/s- mereka yg tersenarai ialah top 10 komentator setiap bulan, mmg senang utk tersenarai kerana blog ambe bukanlah blog glamer sangat, komen lebih sikit, inshaaAllah akan disenaraikan…win win =)

Reply

Mazni Azmi August 17, 2014 at 11:10 pm

MEmang rajin membaca dan mengomen ya.

Kagum dengan semangat blogger ni.

Reply

Leave a Comment