Wordless Wednesday Oh! Anak Ayam

- 14 March 2012Bicara santai

Assalamua’alaikum.

Wordless Wednesday Oh! Anak Ayam. Saksikan sendiri rumah anak-anak ayam. Semuanya gebu-gebu belaka!

anak ayam

@hafizmd – comelkan anak-anak ayam ni?

{ 40 comments… read them below or add one }

Azman March 14, 2012 at 5:06 pm

dah jadi pengusaha ayam ker?
Baca entri terkini Blogger Azman´s: Lambaian itu mendamaikan

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 10:59 am

isk…idok ler….tukang tgk2 jer….

Reply

akubiomed March 14, 2012 at 5:07 pm

Ayam-ayam daging zaman sekarang cepat membesar dan dipasarkan.
Baca entri terkini Blogger akubiomed´s: Wordless Wednesday – #Aksi panas dedah tubuh

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 10:58 am

Betul tu. Namapun ayam pedaging. 42 hari, siap satu cycle. Ada yg 28 hari dah keluar reban, masuk perut kita. =)

Reply

iza March 14, 2012 at 6:00 pm

Assalam…
Suka kutip telur ayam..tapi ayam kg la..dulu-dulu..
Baca entri terkini Blogger iza´s: Limousine : Wordless Wednesday # 16.

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 10:57 am

Wa’alaikumussalam,
Telur ayam kampung….sedapnye!
Sekarang, kita kutip kat pasar jer…hehehehe

Reply

titan March 14, 2012 at 7:06 pm

ni goreng mesti sedap kannn..
Baca entri terkini Blogger titan´s: Cabaran SEO Lelaki Kacak 2012

Reply

Jebeng Otai March 14, 2012 at 7:24 pm

uih,,tu kecik ag la..hehe
Baca entri terkini Blogger Jebeng Otai´s: Wordless Wednesday : Sawah Padi

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 10:56 am

@JO, kecik2 goreng, dah jadi burung puyuh…

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 10:57 am

hehe…goreng mmg sedap, tp ni kalau kecik2 camni….tak rase pepun bro…

lainlah kalau dah 20 hari, kita panggil ayam dara =)

Reply

mervyn March 14, 2012 at 10:29 pm

last2 masuk perut jugak comel2 pn…hehe

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 10:45 am

hehe….tu mmg pasti… =)

Reply

benjy March 14, 2012 at 11:02 pm

comel dan kemetot je anak ayam tu … hehehehe :D
Baca entri terkini Blogger benjy´s: CARA MENYEMAK PENYATA BAKI PINJAMAN PTPTN SECARA ONLINE

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 10:45 am

comel2…tp bila dah besar, lagi comel bila dah siap jadi ayam goreng…hehe

Reply

rahman March 15, 2012 at 9:40 am

dah cucuk ker belum ayam ni
Baca entri terkini Blogger rahman´s: Konsert reunion Cromok

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 10:44 am

tak cucuk2 dah sekarang ni…

semuanya main sembur@bagi dalam minuman =)

Reply

tehr March 15, 2012 at 10:37 am

Wah, banyak tu, bro
Ladang sapa ni?
Baca entri terkini Blogger tehr´s: Memasang Impian

Reply

hafizmd March 15, 2012 at 10:44 am

ladang orang….gi tengok2 jer….

mmg byk cikgu, 1 reban bleh muat 45K ayam =)

Reply

chii March 15, 2012 at 11:01 am

agak2 kalau chii sergah..mesti bertempiaran lari kan anak2 ayam ni.ahahah..

ibu ayam di kejar musang
anak ayam cari ibunya
ibu ayam berlari..terus lari dan dikejar musang
anak ayam mencari terus cari ibu nya yang hilang.. :p
Baca entri terkini Blogger chii´s: Banjir

Reply

hafizmd March 23, 2012 at 1:04 pm

Best lagi ni…hehe..ingat mase dolu2… =)

jgn kate terjah, kalau jalan2 pun…semua pakat lari…terkedek2…picit baru tau…hahaha
Baca entri terkini Blogger hafizmd´s: LELAKI KACAK Suka Buat Kontest?

Reply

kimmie March 15, 2012 at 1:58 pm

wow banyaknya anak ayam, siapa punya ni?
Baca entri terkini Blogger kimmie´s: Wordless Wednesday 20 – Cukup tak ni

Reply

hafizmd March 19, 2012 at 11:09 am

Anak ayam tauke ayam…saye tukang2 kire jer…hehee

Reply

wandisini March 15, 2012 at 4:09 pm

kalau jalan ni boleh terpijak sekor dua tak?
Baca entri terkini Blogger wandisini´s: Ketahui Tentang Facebook Page Timeline

Reply

hafizmd March 19, 2012 at 11:06 am

Mmg boleh terpijak, sbb anak2 ayam ni kemetot jer…hehe

Reply

mervyn March 15, 2012 at 4:21 pm

Last2 masuk ke perut jugak.. sedap3..hehe

Reply

hafizmd March 19, 2012 at 11:05 am

hehe….dah masuk perut, semua sedap…keh3

Reply

suri March 17, 2012 at 2:10 pm

penternak yg maju sikit hari kasi enjit baru cpt mmbesar heeee

Reply

hafizmd March 19, 2012 at 10:57 am

hehe…depa main letak dalam feed sekarang…injit2 lambat…hehehe

Reply

suri March 17, 2012 at 2:10 pm

sy suka mkn aya kg dri makana yam segera…heeee

Reply

hafizmd March 19, 2012 at 10:57 am

erm, sesekali oklah…byk kali…ko jugak…hehe

Reply

suri March 17, 2012 at 2:11 pm

ayam mendapat permintaan tinggi di pelbagai sektor terutama dlm industri makanan segara

Reply

hafizmd March 19, 2012 at 10:57 am

betul tu. dah jadi sumber protein utama ni…

Reply

suri March 17, 2012 at 2:13 pm

anaklah ayam..anak ayam tinggal 9 mati sekor tggl lapaN heee…rasa nak nnyi palk blh kan hee harp tak der yg komen suaraku cam anak ayam haaaa

Reply

hafizmd March 19, 2012 at 10:56 am

hehehe…takpe, sorang2 je nyanyi takde masalah….

ade nak sambung lagi ke? :D

Reply

eiela March 19, 2012 at 4:07 pm

banyaknya… comel
Baca entri terkini Blogger eiela´s: Pengsan Sebab Terlalu Berpantang

Reply

hafizmd March 23, 2012 at 1:02 pm

mmg comel2…gerampun ade tgk anak2 ayam ni…hihihi..rase nak picit2 jer…hehehe

Reply

padin March 21, 2012 at 9:38 am

sebulan dah besar jadi macam bapak ayam, goreng pon sodap!! ekekee

Reply

hafizmd March 21, 2012 at 1:31 pm

Mmg sodap bro..kalau yg spring chicken, lagi sodap…..yuhhuuu!

Reply

fiezaradzi March 22, 2012 at 5:29 pm

ini bukan anak ayam ni.. ini ayam remaja..

yang kecik2, umur sehari lagi cute.. suka, suka, macam nak penyek2 jer..
Baca entri terkini Blogger fiezaradzi´s: Lelaki dan Cakoi

Reply

hafizmd March 23, 2012 at 12:29 pm

hehehe…kalau anak lagi comelkan?

kejam tuh…

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge