Wordless Wednesday #5 Demi Kambing

- 28 December 2011Bicara santai

Assalamua’laikum.

Wordless Wednesday – Demi Kambing.


Photobucket
®hafizmd – sesuai untuk kawasan selalu banjir =)

{ 80 comments… read them below or add one }

akubiomed December 28, 2011 at 1:35 pm

Apa yang kambing buat pada menara tersebut?

Reply

Azman December 28, 2011 at 1:56 pm

Saja jalan2 cari makan kut!

Reply

hafizmd December 29, 2011 at 1:09 pm

@Azman, tinjau kambing2 lain tuh…hehehhee

Reply

suri December 30, 2011 at 2:35 am

dok mencri anaknya yg hilang heee..klu tak jumpa nak bt laporan abalai polis kambing kat aras paling atas tuh

Reply

hafizmd December 30, 2011 at 12:26 pm

@suri, keh3…siap ada polis ni…jauh imaginasi tuh…hehe

suri December 31, 2011 at 7:23 pm

ha..ada yg di fikir tu ar jwpn dai..klu tak jumpa gak suri dh mtk dia bt laporan kt bro hafiz plk heee

fiezaradzi December 28, 2011 at 2:49 pm

meninjau keadaan kawasan.. hehe

Reply

chii December 29, 2011 at 10:53 am

nak cari kat mana ada byk rumput yg best..ehehe

Reply

hafizmd December 29, 2011 at 12:02 pm

@chii, mungkin juga..mungkin pasukan peninjau kot?hehe

Reply

hafizmd December 29, 2011 at 1:06 pm

@fieza, hehe…agaknye tinjau kawasan rumput kot?

Reply

suri December 30, 2011 at 2:36 am

menjdi tok ketua kambing melihat anak2 buah berkerja dg sebaiknya atau curi tulang haaaaa

Reply

hafizmd December 30, 2011 at 12:06 pm

@suri, ni byk sgt tok ketuanye ni…oooo..bodyguard barangkali

Reply

hafizmd December 30, 2011 at 12:26 pm

@suri, ni byk sgt tok ketuanye ni…oooo..bodyguard barangkali =)

Reply

suri December 31, 2011 at 7:23 pm

katanya klu tak buat potong gaji,mlm ni tdo luar heee

padin January 9, 2012 at 10:38 pm

pantau kawasan agaknya? hehee,

Reply

hafizmd January 14, 2012 at 4:06 pm

@padin, depa ni siap agih kawasan lagi…keh3

Reply

anif December 28, 2011 at 2:48 pm

:D Bagus juga kalau reban kambing macam ni. Kambing jadi lebih aktif!

Reply

hafizmd December 29, 2011 at 1:07 pm

Bukan setakat kambing, tuan kambingpun turut aktif sama…hehe

Reply

suri December 30, 2011 at 2:38 am

silap langkah kambing pun tersadung kaki terjelupok bumi heeeee

Reply

hafizmd December 30, 2011 at 12:06 pm

@suri, bahaya tu…tp kambing2 biasanye bijak bab2 panjat ni

Reply

nizam December 28, 2011 at 2:52 pm

macam rumah api yang kat laut dah tu… hik3

Reply

hafizmd December 29, 2011 at 12:53 pm

hehe…senang nak tinjau keadaan keliling… =)

Reply

fiezaradzi December 28, 2011 at 2:55 pm

boleh buat proposal kat kampung ni.. selamat sikit anak2 kambing.. haha.. tapi kena besar sikit menara tu, supaya tak tergelincir.. ramai kan.. haha

Reply

hafizmd December 29, 2011 at 12:49 pm

hehe…betul jugak ni…senang sikit kambing kat kampung tu yer…maklumlah…banjir sokmo…

kena buat pagar keliling kot…baru selamat sikit

Reply

suri December 28, 2011 at 3:14 pm

best kambing dpt dok castle heeee

blog cik Fieza..tak blh komen dia bagi amaran
Error 1: Click back and type in the password.

Reply

chii December 29, 2011 at 10:54 am

owh..chii ingtkan..chii sorang je yg alami masalah cmtu untuk komen di blog fieza….suri pun sama juga ya..

Reply

hafizmd December 29, 2011 at 12:00 pm

@chii, sayepun takleh komen, terus bagatau tuan tanah… =)

dah ok kan?

Reply

hafizmd December 29, 2011 at 12:47 pm

hehe…kambing alaf baru ni suri =)

Reply

fiezaradzi December 29, 2011 at 1:05 pm

tima kasih kawan2 semua.. dah ok dah.. de masalah sikit.. haha.. skg dah ok..

Reply

suri December 28, 2011 at 3:22 pm

hotel yang terbaik di pasaran antarabangsa..hee..agak2 satu malem 1 juta ker hee…

Reply

hafizmd December 29, 2011 at 12:16 pm

hehe…mmg terbaik utk kambing =)

mungkin bayarannya ialah cagaran anak2 kambing…

Reply

suri December 31, 2011 at 7:25 pm

untung jdi kambing sb ada tuan yg perihatn dan sayangkan binatangnye heee

Reply

Denaihati December 28, 2011 at 6:36 pm

beruntung sungguh kambing ni

Reply

hafizmd December 29, 2011 at 12:13 pm

DH, mmg untung sungguh…siap ada menara utk tidur…nyaman lagi

Reply

yas December 28, 2011 at 7:35 pm

Layanan yg sungguh istimewa betul tuk kambing nih…hehehe

Reply

hafizmd December 29, 2011 at 12:11 pm

Kambing kesayanganlah katakan…hik3

Reply

nurmisnan December 28, 2011 at 7:48 pm

Seriously cantik tuh.. terpusing2 pak kambing main kejar2
dgn mak kambing.. hik3…

Reply

hafizmd December 29, 2011 at 12:10 pm

silap pusing…jatuh tergolek…hahhaa

Reply

suri December 31, 2011 at 7:27 pm

jgn kambing migren dah ar

Reply

titan December 28, 2011 at 7:49 pm

hehe..sapelah punya angkara nih..

Reply

hafizmd December 29, 2011 at 12:09 pm

Ini semua angkara tuan kambingnye

Reply

tehr December 28, 2011 at 10:14 pm

jangan la pulak tempat tidur kambing lebih cantik dari tempat tuan kambing

Reply

hafizmd December 29, 2011 at 12:07 pm

keh3….kesian tuan kambing

demi kambing, sanggup tuan kambing buat spesel tmpat tidur

Reply

maza December 29, 2011 at 2:58 am

hahaha… kambing pun penting gak.. kalau tak ada kambing susah mau aqiqah.. lalala

Reply

hafizmd December 29, 2011 at 12:06 pm

=) setuju tu bang maza…

itu yg kalau bela kambing, besar manfaatnya

Reply

suri December 31, 2011 at 7:28 pm

nasib ko ar kambing heeee

Reply

Kak Long Mawar Merah December 29, 2011 at 8:05 am

Wah, hebat sungguh kambing-kambing itu. Rasanya kambing tu terlepas dari kandang. Pakat-pakat nak bersiar-siar naik menara.

Reply

hafizmd December 29, 2011 at 12:06 pm

hehe…Kak Long…agaknya tuan kambing sayang sangat kat kambing2 ni…tu yg siap buat menara tinjau tu…

Reply

chii December 29, 2011 at 10:52 am

yang kat atas tu..mesti tengah tunggu untuk diselamatkan..ehehe

Reply

hafizmd December 29, 2011 at 12:03 pm

kalau banjir…hehe….ni mmg rumah kambing ni chii

Reply

shraqs December 29, 2011 at 11:36 am

ada jugak fungsinya ya :)

Reply

hafizmd December 29, 2011 at 11:59 am

Ada. Tp ni mmg rumah kambing… =)

Reply

nuriz December 29, 2011 at 5:03 pm

kambing tu jalan2 bersiar2 ke hehehe

Reply

hafizmd December 30, 2011 at 12:32 pm

Ambil angin atas menara…hehe

Reply

Miss Yati December 29, 2011 at 8:43 pm

Nak suruh jiran buat macam ni jugaklah. Baru comel sikit nak tengok belakang rumah.. Kambing pun tak bosan sangat duduk rumah dia.

Reply

hafizmd December 30, 2011 at 12:30 pm

hehe…cantik sgtlah miss yati..

kalau byk2 menara camni…fuhhhh…boleh jadi tmpat menarik utk singgahan tourist

Reply

ohcikgu December 29, 2011 at 9:21 pm

kambing siapa yang jadi mangsa nih..

Reply

hafizmd December 30, 2011 at 12:30 pm

Entahlah cikgu, tuan punya kambing masih sembunyikan identitinya =)

Reply

kimmie December 29, 2011 at 9:36 pm

bijak betul org yg bina kandang kambing ni

Reply

hafizmd December 30, 2011 at 12:29 pm

demi kambing dia, macam2 idea boleh jadi

Reply

b3njy December 29, 2011 at 10:27 pm

Wow ! Menakjubkanlah idea tu … kambing tu macam pandai je panjat ikut tangga tu …

Reply

hafizmd December 30, 2011 at 12:28 pm

Tuan dia dah train dah tu…hehehe

Reply

b3njy December 29, 2011 at 10:28 pm

Bentuk menara tu pun hebat juga macam rumah api OOoo … kalau letak sport light lagi realll :)

Reply

hafizmd December 30, 2011 at 12:28 pm

Fuh….kalau letak tu, terus tukar profesion kambing2 ni…keh3

Reply

b3njy December 29, 2011 at 10:29 pm

Tetapi kalau malam2 bahaya ni mesti ada kambing yang jatuh … betul tak ?

Reply

hafizmd December 30, 2011 at 12:28 pm

Kambing tidur diam jer bang benjy =)

Reply

b3njy December 29, 2011 at 10:31 pm

Tetapi muat ke tempat kambing tu ? macam kecil je menara tu … kesian nanti kambing sesak nafas.

Reply

hafizmd December 30, 2011 at 12:27 pm

Muat, ade 4 tingkat kat dalam tuh… =)

Reply

b3njy December 29, 2011 at 10:32 pm

Beginilah kalau dah terlampau sayang apa2 pun sanggup buat :D

Reply

hafizmd December 30, 2011 at 12:27 pm

betul tu bang benjy, demi kambing, sanggup buat ape saje

Reply

suri January 11, 2012 at 2:40 pm

bro benjy kt rumaha da bela kambing ker? heeee

Reply

hafizmd January 14, 2012 at 3:58 pm

@bang benjy, ada tak?

Reply

Norasikin December 30, 2011 at 3:59 pm

kambing tu buat sendiri la

Reply

Norasikin December 30, 2011 at 3:55 pm

Dah macam shaun the sheep yg anak saya suka sgt tu

Reply

Kujie January 3, 2012 at 11:24 am

suka anak kambing…comel

kalau yg telinga panjang tu lagi best…hikhi

Reply

hafizmd January 9, 2012 at 12:54 am

telinga panjang tu..kambing boerkan?

mak ada bela kat kampung, mmg lain sikit perangai kambing ni…hehe

mmg comel sgt!

Reply

suri January 11, 2012 at 2:24 pm

org rempat tepi jln kabig rempt kt castel heee

Reply

hafizmd January 14, 2012 at 3:59 pm

kambing ni dalam kelass tersendiri…daging mesti sedap ni…hehehe

Reply

suri January 11, 2012 at 2:34 pm

ni kambing vvvvvvvip ker bro heee?

Reply

hafizmd January 14, 2012 at 3:58 pm

mmg super vvvvvip…hehe

Reply

Leave a Comment